Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Preturi la acarete in plina criza....

zippo

Postări Recomandate

Re: Preturi la acarete in plina criza....

ok, bara era doar un exemplu. atunci in loc de 700 bara fata, 100 slidere si 700 spate, adica 1500eur, la pretul masinii adaugati 2500eur.

mi-e paralel si ma retrag din discutie. am spus tot ce am avut de spus. :h5

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ok, bara era doar un exemplu. atunci in loc de 700 bara fata, 100 slidere si 700 spate, adica 1500eur, la pretul masinii adaugati 2500eur.

mi-e paralel si ma retrag din discutie. am spus tot ce am avut de spus. :h5

:h5

KAMIKAZE TEAM
Link spre comentariu

prin vara ... cand vecinul meu a vrut sa vanda casa ... am batut palma imediat .... acum a trebuit sa vand un apartament in care statea mama in dr,taberei ,,,, ptr mine era destul de urgent ... si cum se cerea peste 100.000 euro .. am reusit sa scot 95.000 euro , cumparat de un tip in rate , cunosc ca tipul a dat 15.000 avans la leasing ... ma intalnesc intamplator cu un fosst vecin si aflu ca sa vandut un apartament identic..mai sus... cu 32.000euro ... asta zilele trecuta

..... acum ma gandeam la ala de a luat casa .... a platit 15.000 avans , vreo 2000 acte la notar ... si sa zicem ca pana acum o fi dat rotund si el rate inapoi de vreo 10.000 euro

deci al ar mai avea de platit vreo 60.000 euro ..fara dobanzi ....!!! ce..??? un apartament care nu costa decat ~30.000 euro ... asta in situatia in care-i merge treaba ...sau serviciul ...

... si la masini de leasing ... multe nonume ... e si mai grav ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Stati sa vedeti pe cand o sa fie criza cu adevarat, mai peste 5-6 luni! :P

De cand lumea e lume in vremuri de criza preturile se prabusesc pentru simplu motiv ca nu mai este cine sa le cumpere (bunurile)... Adica ar mai fi cine, dar nu mai e cu ce.... Asa ca vrei-nu vrei iti tii fierul in curte sau vinzi cu constiinta impacata ca nu ai facut nici o afacere...

Deja au aparut la vanzare o gramada de masini...la niste preturi de nu iti vine sa crezi(mai ieftine cu 5000 de euro fata de anul trecut)..si vor mai scade.Problema e ca oferta deja este si va fi si mai mare!

Sfat: cine are de vandut si mai sta pe ganduri...rau face,preturile la 'acareturi'nu o sa mai creasca in veci!

Inainte de sarbatori am vandut preventiv masina nevestii...iar acum pot lua cu aceeasi bani 2 la fel...sau una mai noua,mai mare,etc :grin:

Link spre comentariu

prin vara ... cand vecinul meu a vrut sa vanda casa ... am batut palma imediat .... acum a trebuit sa vand un apartament in care statea mama in dr,taberei ,,,, ptr mine era destul de urgent ... si cum se cerea peste 100.000 euro .. am reusit sa scot 95.000 euro , cumparat de un tip in rate , cunosc ca tipul a dat 15.000 avans la leasing ... ma intalnesc intamplator cu un fosst vecin si aflu ca sa vandut un apartament identic..mai sus... cu 32.000euro ... asta zilele trecuta

..... acum ma gandeam la ala de a luat casa .... a platit 15.000 avans , vreo 2000 acte la notar ... si sa zicem ca pana acum o fi dat rotund si el rate inapoi de vreo 10.000 euro

deci al ar mai avea de platit vreo 60.000 euro ..fara dobanzi ....!!! ce..??? un apartament care nu costa decat ~30.000 euro ... asta in situatia in care-i merge treaba ...sau serviciul ...

... si la masini de leasing ... multe nonume ... e si mai grav ...

Pai bietul om , are o solutie foarte simpla la indemana ! Sa anuleze contractul , sa nu mai dea nici un ban la leasing ! Ramane in buzunar cu 60.000 cat zici tu ca ar mai avea de dat ! Si din care , teoretic , ar putea lua alt apartament cu 32.000 ! Simplu ! Acelasi lucru s-a intamplat in USA : toate bancile s-au trezit ca sunt proprietare de apartamente de la clientii care nu mai vroiau sa restituie creditele din cauza ieftinirii lor ! Banca le confisca apartamentele dar acestea erau la jumate din valoare deja ! Iar clientul in loc sa ramburseze sa zicem 60.000 , prefera sa-i fie luata casa in contul datoriei , el putand lua alta cu 30.000 !

P.S.Sursa este un partener de-al meu de acolo care se ocupa printre altele si cu imobiliare!

0745634366
Link spre comentariu

Intr-adevar se poate face o paralela cu piata imobiliara, dar dk e sa ne referim strict la masinile sh, atunci eu zic ca la noi se vand scump si ma bazez pe asta comparativ cu preturile din Europa ale unor masini preparate similar dar cu preturi mai mici ca la noi. Si comparatia tine cont de preturile masinilor care raman in tara unde se vand, deci nu ma refer la costurile totale ale unei masini aduse de afara in Ro. Oricum stim cu totii ca toate produsele sunt mai scumpe la noi in mod nejustificat, asa ca si masinile sh se inscriu in aceeasi politica de preturi aberante ! Iar dk trecem oceanul in USA sau vorbim de Australia, constatam ca acolo, masinile au aceleasi preturi dar.....in USD sau australieni, deci mai ieftine !!!

La fel si in cazul pieselor....

Link spre comentariu

Acest topic expune opinii interesante vis-a-vis de preturile din Ro sau nivelul de apreciere accesorii de catre terti. Nu uitati "Gusturile nu se discuta", adica accesoriul apreciat de mine nu este neaparat pe placul cumparatorului.

Paralela cu piata imobiliara ma duce cu gandul ca cei care nu reusesc sa-si vanda "acareturile" si au nevoie urgenta de lichiditati ar trebui sa le inchirieze.

Link spre comentariu

Cei care lucreaza cu banii lor ( nu cu ai bancii ) ! Chiar daca pare incredibil , mai sunt unii care castiga bine si in momente de criza ( am un amic care are vreo 5 case de schimb , castiga de se rupe ! ). Ce crezi ca fac acesti oameni cu banii ? Tu ce ai face in locul lor ?

0745634366
Link spre comentariu

'criza' .. nu face altceva decat sa aduca aproape de adevar valoarea fiecarui lucru ....banul este ceva abstract ... piatza in sine functioneaza singura ....

Foarte adevarat !!! Inca mai trebuie sa scada putin preturile la terenuri si imobile ca sa se ajunga la valoarea reala ! Preturile au fost mult umflate de "creditul cu buletinul" , dat mult prea usor de banci !

0745634366
Link spre comentariu

mie la traco pt o bara home made fata de toyota kzj90 mi s-a cerut 650E fara tva deci cu tot cu tva 773E iar pe snorkel 445E cu tva inclus :P, astea preturi de criza :ha: , nu vreau sa deranjez pe nimeni dar mi se par preturile exagerate si nejustificate fie criza sau nu

preturile de la Traco sunt foarte reale, mai putin mici elemente in ceea ce priveste calitatea care ar trebui imbunatatita, de exemplu un set complet bullbar fata + suport troliu si bullbar spate cu suport "slide way" originale HighRock costa 1.400 Euro + vama + TVA, si asta direct la producator cu transport pe mare (...adica 2 luni pana iti soseste)

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

nu vreau sa critic pe nimeni care incearca sa faca un hand-made dupa un original. bravo lui ca incearca sa puna o valoare adaugata muncii lui si sa isi faca banul in loc sa aruncam banii la un producator din "australia si la inca 10 intermediari", problemele sunt urmatoarele insa, si aici o iau in ordine inversa:

- pt "o jucarie" si "un vis" cateodata poate nu conteaza ca platesti o diferenta si de 100%, daca poti sa ti-l indeplinesti;

- cel care isi asuma initiativa de a face ceva e de laudat, caci in perioade de "criza" ei ne scot din rahat, dar... trebuie sa isi asume si RESPONSABILITATEA, si sa munceasca mult si bine pana sa ajunga la o calitate verificata a produsului, am vazut pe viu ce inseamna sa ai un bullbar hand-made la care la o troliere mai serioasa se rupe ochiul in care este prins ochetul.... (daca se intampla asta in panta abrupta?... ramanea omu fara tractoras si poate cu ceva ghinion suplimentar ajungea si la Urgenta...)

deci sfatul meu e sa nu va jucati cu anumite lucruri. pana la urma iti pui problema stand pe un pat de spital si cu o masina facut zob, "oare nu merita sa mai dau 300E si sa-mi iau una originala" ?!?!

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

pe aici am vazut destui oameni cu spirit practic, un pic de viziune, curaj si putina nebunie si care au scos in atelierul lor lucruri destul de faine; iar despre cat i-a costat nu mai are rost sa discutam; felicitari acestora si rusine celor care ne jecmanesc(sper ca intreaga piata sa-si revina cat mai curand iar adaosurile sa fie de bun simt)

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Sunt curios cum vedeti lucrurile acum, dupa un an.

Sigur multe din argumentatii tin de logica personala si stau in continuare in picioare. Dar poate nu toate. Sa vedem ce sa schimbat intre timp.

Personal cred ca a fost si este inca loc de mers in jos (adica spre costuri mai mici), si spun asta gandind macro. Pa langa ce sa scris deja eu mai tin cont de doua lucruri: faptul ca nu mai trebuie sa reinventam roata, metaforic vorbind, adica o data asimilate niste informatii, ele pot fi folosite in continuare (in standardele de calitate se numeste Lesson Learned), si tin cont ca inflatia in euro care a avut loc in anii 2003 - 2008 si care ne-a facut sa credem ca 3000 de euro sunt bani de bacsis, sa terminat.

Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

Cunoasc oameni care au dat acum 2 ani..400000 euro avans doar pt un apartament ceausist cu 3 camere...restul pana la 120 fiid asigurat de banca ..Acum omul plateste...ce poate sa mai faca ..

Despre voi ,cei care bagati bani grei in niste masini vechi,cine nu va cunoaste spune ca sunteti nebuni..Cati dintre voi cei care practicati off-road adevarat nu ati dat cateva sute poate o mie de euro pe ,,un cazan "..si ati pus pe el fiare de mii si mii de euro ..Asta este microb..voi cu fiarele ,eu cu altele..altii cu femeile..Ideea este ca banii bagati de cineva intr-o masina pt off nu ii va scoate decat tot de la un ,,cunoscator"..Pana la urma ce conteaza..cat ai dat pe fiare sau ,,CAT ESTI DEFERICIT CU FIERUL TAU ??"..Da-i incolo de bani ,ca nbani au toti tiganii..Eu toate masinilemele le-am vandut in pierdere..Am preferat sa pierd decat sa vad cum intra in pamant..Acum un an aveam 4000 oferta pe o masina si nu am vandut-0 ca era ,,de suflet"...acum mai mult de 2300-2400 nu imi mai ofera nimeni.Asta este vremea schimburilor...vanzarile nu mai merg.Cine are lichiditati le tine la saltea..

Ma doare sufletul cand vad ,,vand masina pe motiv de criza"..si urmeaza lista cu ,,dotarile"..Mai ales cand la multe masini am urmarit ,,aici pe forum".. "transformarea"..banii ,pasiunea si fiarele bagate..Mare pacat .

Link spre comentariu

Autovitul e plin de masini care acum un an se vindeau cu 10000 de euroi si acum se vand cu 5000 de euroi,cel putin la noi in tara gasesti multe masini inmatriculate la preturi mai mici decat in Germania:uamenise pare ca, criza i-a lovit mai rau pe romani...

Link spre comentariu

Salut

Eu unu sunt de acord cu preturile care sunt cerute pe unele din masinile de aici si sunt perfect constient ca sunt justificate pe imbunatatirile facute dar nu as da niciodata banii aia pe o masina. As platii un asemena pret daca masina ar fi preparata si vanduta dar masinile sunt preparate, chinuite, troliate, omorate,etc,etc,etc si pe urma vandute.....ceea ce nu mi se pare normal. Vezi lista cu imbunatatiri si costurile aferente....troliu 750euro ca e de nu stiu care......dar mai e el nou?????, nu mai e......suspensia de nu stiu care 2000 euro, mai este ea noua?????? nu mai este. O masina cand o cumperi noua pierde intre 10-20% din pret in clipa cand iesi pe poarta dealer-ului si consider ca la fel si cu optiunile care sunt puse pe masina. Ai scos snorkel-ul din punga? nu mai e 250euro, l-ai mai si zgariat la concurs, mai taiem de-acolo si exemplele pot continua. De altfel cand modifici o masina pentru extrem pui suflet si te implici. De ce sa o vinzi???? Unele preturi nu mi se par realiste deloc.

Piratu' pentru ca lucrez pe mare

Prietenii imi spun Liviu

Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008

Link spre comentariu

Fratilor ... nu va obliga nimeni sa cumparati ... citesc aici tot felul de critici la adresa vanzatorilor ... este o piata libera, prin urmare reglati-va singuri cererea cu oferta ...

Sa fim bine intelesi, nu am vandut pe acest forum niciodata vreuna din masinile mele si nici nu intentionez sa vand deocamdata vreo masina.

Cine nu vrea masini gata preparate, pe motiv ca sunt deja chinuite, n-are decat sa-si ia o masina noua si sa bage in ea 5-10000 euro ca s-o aduca la nivelul de referinta.

Sigur ca se pot face tot felul de compromisuri, insa cine vrea calitate si performanta, nu se compromite cu gainarii ...

Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie

Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT

Bicicleta TREK 3700

"Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain."

4x4Maniac's is where we are

Link spre comentariu

Buna seara,

Discutia era vis-a-vis de preturile masinilor pregatite, si care probabil se gasesc de vanzare mai usor pe acest site decat in alta parte, si daca asa zisa recesiune modifica aceste preturi. Nu critica nimeni pe nimeni asa cum si vorba noastra romaneasca spune: ''prost e ala care da nu ala care cere'' singura diferenta fiind ca unele preturi sunt aberante. Cum am scris si mai sus: daca cineva pregateste o masina si o vinde cu 20000 e bine, dar daca o pregateste pentru el, trage de ea, etc si pe urma vrea 20000 nu mai e bine. Eu am luat un Mitsu Pajero care a vazut doar asfalt cu 5000 si e un coleg aici care vinde unul modelul meu cu multiple imbunatatiri cu 7500( si daca stiam de el nu-l mai luam pe-al meu) si mi se pare un pret decent si la locul lui. Eu apreciez munca depusa si efortul dar daca-mi da masina cand scoate din garaj si nu dupa competitie.

Piratu' pentru ca lucrez pe mare

Prietenii imi spun Liviu

Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare