Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi Pajero 2

White Wolf

Postări Recomandate

Se pare ca sunt cel mai mare nehotarat ce posteaza pe acest forum.

Dupa ce am jurat ca L200 pe care l-am luat de curand o sa fie masina ce-o sa ma poarte cu brio pe coclauri, m-am razgandit, indreptandu-mi atentia catre un Mitsu SWB cu motor de 2.8.

Am luat decizia de a imi cumpara un Mitsubishi Pajero SWB dupa ce am ajuns la concluzia ca L200 Warrior e masina ideala ptr "offroad-ul urban" si ptr drumurile lungi. E foarte comod ( din punctul meu de vedere ), dezvolta o suficienta viteza de 140 km/h constant, pe autostrada, fara a fi fortat si are toate optiunile ce te incanta la o masina pe care o folosesti zi de zi.

Astfel, intentionez sa cumpar un Pajero scurt pe care sa-l modific un pic si sa-l folosesc strict la iesiri. Mentionez ca nu fac offroad extrem, nu particip la competitii si nu vreau sa modific viitoarea masina cu costuri exagerate.

Ce m-ar interesa:

- sa stiu daca se pot monta pe masina cauciucuri pe "33 ( cum ar trebui procedat - e suficienta inaltarea din suspensii sau trebuie si un bodylift? )

- daca reusesc sa montez "33 exista vreun risc de a rupe planetarele sau de a afecta major transmisia?

- cum as putea face ca viitoarea masina sa nu stea "cu nasul in jos", asa cum am vazut ca stau majoritatea...?

Ar mai fi multe de intrebat, dar sper sa am ocazia sa fac asta pe parcurs. Deocamdata trebuie sa ma orientez la o masina si sa o cumpar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfaturi Pajero 2

Cu un suspension lift si nitel taiat din aripi intra frumusel 33"-uri. Body-lift-ul ne e musai necesar. Tot-odata, Ziarelli profil Simex, cele de 31" sunt de fapt 32" cu tot cu "lopeti" (profil). Eu zic ca-s destul de mari. Daca vrei 33" va trebui sa schimbi si raportul in grupuri cu ceva mai heavy duty (5.285 e cel mai mare la Mitsubishi). Daca nu, ori vei merge in teren 90% cu reductorul cuplat, ori cu un kit de ambreiaj in portbagaj. Eu am 31" de aproape 5 ani pe Pajero si inca n-am reusit sa rup vreo planetara sau sa prajesc ambreiajul. Daca nu mergi la competitii, te tin "balamalele" la 33-uri pana la prima fortare mai serioasa. Legat de "botu-n jos", se poate ridica prin tensionarea barelor de torsiune, dar nu mai mult de 2-3 cm ca va deveni fata foarte rigida.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Legat de "botu-n jos", se poate ridica prin tensionarea barelor de torsiune, dar nu mai mult de 2-3 cm ca va deveni fata foarte rigida.

Pai...aia e...am ridicat Pajero din barile de torsiune si...stiu cum se comporta!!! Zici ca e capra :grin:

Link spre comentariu

Pai pune-i un troliu-n bot si scapi de caprit !

Daca e usor si normal sa fie rigid. Daca si asa il tii pentru iesiri in teren, scoate-i bara stabilizatoare de pe fata. La mine sta in garaj de un an si sa-mi dea unu bani, tot n-o mai pun inapoi :grin:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Am citit pe forumuri englezesti ca sunt indivizi care pun cauciucuri 33x12,5,15, chiar si pe jante standard de 7J, fara sa inalte masina....dar, din cate am inteles, la Shogun-uri exista optiunea "winter package", care presupune o garda mai mare de la sol.

De exemplu, modelele 3500cc 24V sunt mai inalte cu 4cm decat celelalte modele (datorita motorului si cutiei de viteze), dar nu cred ca este indicata folosirea unor cauciucuri mai mari in diametru de 32".

Vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada? Fa-ti planuri...
Link spre comentariu

Adica un 265/80/15 ar fi bine, nu?

cred ca 31 x 10,5 x 15 e mai mult decat ok sa folosesti. nu stiu exact in celelalt sistem de masurare cat inseamna (parca e un convertor pe aici pe forum)

Vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada? Fa-ti planuri...
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Evenimentele din ultima saptamana ma indreptatesc sa cred ca voi pleca in curand sa imi iau Pajero. Desi a trecut ceva timp de la initierea acestui topic, nu mi-am schimbat hotararea de a imi lua "alt mitsubishi".

M-am hotarat asupra modelului, o sa fie un SWB de 2.8. Am avut un 2.5 si am fost foarte multumit de el. Presupun ca 2.8 o sa fie ceva mai mult.

Dupa ce o sa-l iau, o sa accept parerile voastre in privinta viitoarelor modificari.

Va tin la curent! :)

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Gata! Intr-o saptamana plec! Sper sa ingros randurile armatei de Paj-uri...(asta daca nu gasesc cine stie ce toypatrol care sa ma incante)

La capitolul "modificari", o sa va cer sfaturi dupa ce o sa-l iau, asa cred ca e normal... :banana

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut.

De curiozitate cat ai dat pe simexuri?

Mersi

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Link spre comentariu

Legat de "botu-n jos", se poate ridica prin tensionarea barelor de torsiune, dar nu mai mult de 2-3 cm ca va deveni fata foarte rigida.

Pai...aia e...am ridicat Pajero din barile de torsiune si...stiu cum se comporta!!! Zici ca e capra :grin:

Pentru evitare asta te recomand alt solutia... :grin:

1344.jpg.0cbb6a009b1803cc6029cab3e8fbd5f2.jpg

Open mind for a diferent view.... and nothing else matters
Link spre comentariu

Adica a schimbat suspensia de pe bara de torsiune pe arc elicoidal prin care trece telescopul. Ceva de genul "coilover"

Link spre comentariu

Adica a schimbat suspensia de pe bara de torsiune pe arc elicoidal prin care trece telescopul. Ceva de genul "coilover"

Plusuri, minusuri ? De montat banui ca nu-i tare greu ca vin pe aceleasi "mufe" pe care vin telescoapele. In schimb cum se comporta pe teren? E mai "jucausa" suspensia? Si nu in ultimul rand, cati bani e un set de suspensie + telescoape? Ca observ ca-s impreuna. Sunt reglabile (manual) pe duritate/inaltime?

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

O sa incerc sa ridic masina inca 2-3 cm din barile de torsiune. Daca am sa reusesc asta si nu e prea rigida, o las asa, pentru ca e tot ce vreau deocamdata.

E incaltata cu copii Simex ce au dimensiunea de '31 (de fapt cam '32)

E ok atat pentru ce fac eu cu masina.

Revin cu poze si detalii pe masura ce mai mesteresc la ea.

Link spre comentariu

Alf...poti sa detaliezi un pic "solutia":P

Sunt niste amortizoare hibride facute de AFN pe baza de uni amortizoare Koni pe care au atasat arcuri Mabilsa cu un sistem de reglaj, se combina cu bare de torsiune si te permita sa obtin inaltimea fara se dai mai tensiune la bare... rezultat este foarte ok din punct de vedere de confort, si mai se castiga cateva centimetri de cursa a lui suspensia :h5

Link spre comentariu

Domnilor,cursa suspensiei este fixa,are o valoare de X mm,nu se poate schimba.

Poti inalta din torsiuni insa scurtezi plaja de lucru de lucru a suspensiei.

Standard este o distanta de 18 mm intre tamponul dreptunghiular de pe bratul superior si tamponul de sasiu.

Ceea ce se vede in fotografia de mai sus este o solutie da imbunatatirea prerstatiei suspensiei cu o inaltare de maxim 20 mm la axul rotii. Ajuta bara de torsiune originala arcul de peste amortizor la anumite prestatii extreme.

Daca fotografia a fost facuta cu masina pe cric e OK daca a fost cu masina pe roti atunci nu e bine pentru ca nu are cursa suficienta suspensia, consecintele ei nu sunt tocmai placute.

Suspensia cu brate independente are cateva reguli pe care trebuie sa le respecti si te serveste foarte bine.

Eu acum am sa-mi montez pe Pajero de offroad un sistem de suspensie care sa-mi permita sa reglez pneumatic garda la sol numai in caz de nevoie dupa care sa revin la setarea originala.

Este vorba despre un amortizor cu perna de aer inclusa,care in cateva secunde imi ridica garda la sol cu 70 mm.

Trec obstacolul si tot in cateva secunde revine la setarea originala scotand aerul din perna amortizorului.

Asta este un avantaj fata de puntea rigida unde nu poti regla garda la sol in timpul mersului.

Pajero
Link spre comentariu

Domnilor,cursa suspensiei este fixa,are o valoare de X mm,nu se poate schimba.

Poti inalta din torsiuni insa scurtezi plaja de lucru de lucru a suspensiei.

Standard este o distanta de 18 mm intre tamponul dreptunghiular de pe bratul superior si tamponul de sasiu.

Ceea ce se vede in fotografia de mai sus este o solutie da imbunatatirea prerstatiei suspensiei cu o inaltare de maxim 20 mm la axul rotii. Ajuta bara de torsiune originala arcul de peste amortizor la anumite prestatii extreme.

Daca fotografia a fost facuta cu masina pe cric e OK daca a fost cu masina pe roti atunci nu e bine pentru ca nu are cursa suficienta suspensia, consecintele ei nu sunt tocmai placute.

Suspensia cu brate independente are cateva reguli pe care trebuie sa le respecti si te serveste foarte bine.

.

Kit-ul de amortizoare aia vine cu limitatori mai scurte (me refer la piese aia din cauciuc unde opreste brati la extensia maxima, scuzati ca nu stiu numele lui in romaneste), de asta se castiga ceva cm, dar evident putin.

In acelas kit pt masina mea limitatori sunt cam 2-3 cm mai scurte ca originale si de asemena trebuie se pune "ball joint" din brat sin suspensia de sus pe parte de jos a bratului cu un distantier "bj spacer", rezultat masurat in Isuzu este de cursa de 4cm mai lunga, adica cu lucru asta se recupera exact cursa care s-ai pardut cu ridicare, la pajero nu stiu exact ca nu am montat nici unul.

Si da, poze este facuta cu masina ridicata pe cric. :grin:

Link spre comentariu

Normal ca,,,,kit-ul ,,,,care iti ofera o ridicare de x mm,trebuie sa vina cu limitatoare de cursa mai scurte ,insa totul este in dauna fiabilitatii intregului ansamblu.

Daca te uiti mai cu atentie la ceea ce scrie in instructiunile de montaj pt acele kit-uri,,,vezi si partea negativa.

Ideal este sa lucreze la cursa completa.

Daca nu lucreaza la cursa completa te trezesti cu alte probleme gen:

-bucsi uzate prematur

-componente din mecanismul de directie uzate prematur

-servodirectie fara reactie imediata

-bara de directie indoita

La Pajero,parerea mea este ca ,amortizorul cu ,,,coil over,,, este o solutie excelenta pentru rally raid.

Ai avantajul de a regla suspensia fata pentru orice incarcare si/sau descarcare.

Pajero
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare