Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum sa iti inscrii masina pe BG

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG

Am fost azi in BG la Ruse ptr prelungirea nr celor doua utilaje ... fara utilaje, perpedes cu trocariciul de strada din dotare. Toata procedura a durat cam 20 de minute ... timp in care am baut oleaca de cafea! Nici nu m-am obisnuit bine cu aerul "ruse-sc" ca bulgaroii mei ranjind imi puneau actele pe masa ..."Colega, gata!" Operatiunea a costat 200e/masina (ca fusera doua)! Si gata iar am drept de poluare strazi si speriat mierle inca un an prin Romanika! :2dr

Traim bine in Romania, conducem masini bulgaresti ... dam inca un an un teanc de ciuciu la stat (taxe, impozite etc ptr aceste masini) ... :xSa bem ptr asta!!! :ha:

Aaah ...era si un Isuzu englezoi din Suceava pe acolo! Salutari ...:grin: Saracu era cam speriat, nu mai avea carburant si i-a schimbat tantia aia 50 de leva sa alimenteze pana iese din BG ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 929
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sa bem in sanatatea colegilor bulgari:2dr .

Asa putem si noi sa folosim jucariile motorizare fara a da saci de bani hapsinilor din legislativ.:uameni....nici acum nu vor sa recunoasca prostia facuta de ei.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

GARGARA ...sa-ti spun de ce ... tu cu procura si contractul de vanzare cumparare ii poti da bulgarului in cap la o adica!

Pe de alta parte ... acum depinde unde inmatriculezi ...Daca mergi pe o filiera de incredere si oamenii sunt seriosi poti solicita anual dovada platii impozitului in BG! :h5

Link spre comentariu

m-am facut si eu bulgar prin "alianta" cu un opel frontera...

am o intrebare : pentru ITP si asigurare trebuie mers in orasul unde e inmatriculata masina, sau se poate face in orice oras bulgaresc? ca in noiembrie imi expira si vreau sa fiu pregatit.

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Citroen C25 Autorulota 1990

Link spre comentariu

Nu conteaza.

Poti sa faci oriunde asigurarea(cel mai bine la o firma cu corespondent in Romania) si KAT-ul la orice atelier autorizat(ca la noi sectiile ITP).

De obicei este necesara doar o copie dupa cartea de identitate dar sunt cazuri in care bulgarii cer si originalul cind faci KAT-ul cu/fara masina.

Link spre comentariu

@Bandit

E chestie de maxim 15 minute si costa in jur de 200euro/an (asigurare/carte verde + kat/itp) !

Link spre comentariu

Salut.

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu cateva informatii legat de inscrisul in Bulgaria,am un Pajero MK II pe care vreau sa il inscriu in Aprilie cand vin in tara,nelamurirea mea ar fi legata de accesoriile masini ca de exemplu ,troliu,proiectoare,roti mai mari trebuesc puse inainte ca sa fie trecute in certificat s-au se pot pune si dupa si nu o sa fie trecute in certicat ( ma gandesc la politia romana daca or sa ma opreasca si or sa vada ca difera unele lucruri de ce scrie in certificat!).Apropo,politia romana poate retine certificatele bulgaresti ?

Multumesc mult.

"Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now."

-- Alan Lakein

Link spre comentariu

Teoretic politia poate sa retina certificate dar nu prea o face deoarece procedura este mai dificila.

se retin certificatele mai ales daca nu ai platita rovinieta de romania ... si dupa aia tot astepti sa ajunga in bulgaria de unde il poti ridica :hw.

suzuki vitara 1.6

suzuki kingquad 750

nissan patrol gr y61 3.0

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ce se aude cu inmatricularea masinilor cu motoare de peste 3000 cc si cu putere peste 125 kw? Au inceput deja sa aplice vreo noua taxa de lux, asa cum spunea premierul bulgar?

Vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada? Fa-ti planuri...
Link spre comentariu

Inca nici ei nu stiu prea bine....Este vorba ca taxa sa se aplice gen inpozit si atunci nu mai conteaza pentru romani.

Treaba inca este neclara.Bulgarii sustin ca nu este nici o problema la inmatricularea celor peste 120 kw....inca:ha:.

Aflam sigur saptamina viitoare cum sta treaba si la ei.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Taxele sunt asa

550 euro <120kw prima inmatriculare

700-1000 euro >120kw

200 euro kat (itp) + asigurare RCA/carte verde (taxele ulterioare)

Link spre comentariu

Esti sigur ca ai o asigurare valabila sau un ITP corect facut?

Sau poate esti ruda cu bulgarul si a pus bani de la el ...

Link spre comentariu

asigurarea e valabila , un prieten care a facut asigurarea in acelasi loc cu mine a folosito o data in romania si a fost ok. am intrebat acolo de ce este ieftina si nea zis patronu de la statia itp : " cine face asigurarea si cartea verde la el , itp este moca din partea lui". pretul este de acum vreo 3-4 luni sper ca intre timp sa nu se fi scumpit.

suzuki vitara 1.6

suzuki kingquad 750

nissan patrol gr y61 3.0

Link spre comentariu

De o luna si ceva, mi-am bulgariat si eu patrolul la prietenii lui Yonutz. Intre timp, am tradus si procura. Cine este interesat de ce scrie intrinsa, o poate lectura aici. Practic, poti sa mergi personal in bulgaria si sa platesti toate taxele fara sa fie nevoie de proprietar. Poate se lamuresc niste aberatii postate pe topic, voit sau nu, cu titluri de zvonuri ...

Bulgariat placut!!!

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

In Constanta o traducere A4 costa 100 ron...legalizata.

La mine in pachetul de inmatriculare intra traducerea procurii dar nu si a contractului.:h5

Deoarece am intilnit multe situatii cu probleme:

NU ACHIZITIONATI MASINI CARE NU AU SERIA SASIU CLARA SI EXACTA SI TOT SETUL DE ACTE COMPLET SPECIFIC FIECAREI TARI

Nu se mai pot inmatricula in BG masini cu astfel de probleme.O sa cheltuiti banii aiurea pe drum:y

Azi s-au inmatriculat 2 limuzine LINCOLN TOWN CAR una luind drumul SV si una la CT....ce rau o duc romanii:ha::2dr

Link spre comentariu

Care este procedura de traducere a procurii ? Si niste preturi daca ai ...

Mersi !

In forma autentica, au iesit 2 pagini A4. Cu tot cu legalizarea traducerii la notar, m-a costat 110 lei. Procedura e simpla. Mergi la un traducator autorizat si se ocupa de toate aspectele: tradus si legalizat.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Adi,

Nu trebuie tradusa procura. Doar asa e o chestie de siguranta ...

Am circulat si circul cu Patrolul prin vreo 10 tari din Europa (UE). Nu am avut niciodata probleme, chiar si cu procura netradusa, asta in conditiile in care am fost oprit de cateva ori ...de cele mai multe ori ptr poze ... :grin:

Ref la Asigurari - INTREBATI daca societatea de asigurare din BG are corespondent in Romania (pe anexa asigurarii, respectiv cartea verde exista o rubrica prin care se regaseste un birou de asigurari din RO) Nu va apucati sa faceti asigurari ORIUNDE caci e posibil sa aveti ulterior probleme.

Link spre comentariu

Am inteles ca mai nou se poate inmatricula si direct pe numele tau fara sa fii cetatean bulgar....stie cineva ceva in acest sens?

DUMNEZEU A CREEAT BINELE SI FRUMOSUL SI PE NOI PENTRU A-I CONTINUA OPERA!

-DACIA 1307 DOUBLE CAB 1,9 D 4X4 :dr1

Link spre comentariu

Salut,

care sunt actele necesare inmatricularii pe BG pentru o masina adusa din UK pentru ca ma bate gandul sa fac si eu pasul:

Situatia particulara:

- masina inmatriculata pe propietar roman si "vanduta" catre mine (proprietarul este un vecin :grin: )

- mot valabil pana prin iunie-iulie

- asigurare pe proprietar roman

Am citit ca nu se mai pot inmatricula masini cu folie aplicata...masina mea nu are folie, are un fel de plasa de tantari ( scuze de exprimare...dar asa arata) lipita pe geam. Ce fac in cazul acesta ? o dau jos...o las ?

Multumesc frumos

Pajero Sport 2004 2.5
Link spre comentariu

Salut,

care sunt actele necesare inmatricularii pe BG pentru o masina adusa din UK pentru ca ma bate gandul sa fac si eu pasul:

Situatia particulara:

- masina inmatriculata pe propietar roman si "vanduta" catre mine (proprietarul este un vecin :grin: )

- mot valabil pana prin iunie-iulie

- asigurare pe proprietar roman

Am citit ca nu se mai pot inmatricula masini cu folie aplicata...masina mea nu are folie, are un fel de plasa de tantari ( scuze de exprimare...dar asa arata) lipita pe geam. Ce fac in cazul acesta ? o dau jos...o las ?

Multumesc frumos

In stanga ai o reclama la un site ! Scrie acolo cam tot despre acest lucru si daca nu te lamuresti suna cu incredere la baieti !:h5

Link spre comentariu

M-ar interesa si pe mine sa inmatriculez jeepul pe BG...dar :

Tara de provenienta este Elvetia. Eu am luat-o de la Constanta cu numere de Elvetia si are actul (cartea) matrasita grosolan. Cel care a avut-o inainte , un tip din Constanta, i-a facut alte colante (cu valabilitatea) pe care le-a lipit pe numere apoi modificatul pe carte nu i-a reusit.

1. In aceste conditii as putea face ceva sa o inmatriculez pe BG?

2. Masina este pregatita de offroad cu toate cele

3. Are o infloritura mica de tot pe parbriz

4. Are folie pe geamuri

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare