maitre Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Esti sigur de chestia asta? Sau doar o duma aruncata de cineva care vinde mai scump "serviciul initial"? Din cate stiu eu, impozitul in BG ptr astfel de masina nu este f mare (in nici un caz atat de mult) si intradevar cei seriosi (care isi doresc continuitate nu doar dealul initial - inmatricularea) platesc impozitele la zi! Este o persoana care se ocupa cu inmatriculari in Bulgaria, deci nu vad ce interes ar fi avut sa ma minta, de vreme ce mi-a facut calculul impozitului aplicand niste coeficienti la kw si la anii de vechime. Vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada? Fa-ti planuri... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted January 27, 2010 Author Share Posted January 27, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Este o persoana care se ocupa cu inmatriculari in Bulgaria, deci nu vad ce interes ar fi avut sa ma minta, de vreme ce mi-a facut calculul impozitului aplicand niste coeficienti la kw si la anii de vechime. Cat costa la inmatriculatul masinilor pana si peste 120kW? Si inca un amanunt important ...tipul e intermediar sau inscrie pe numele lui/societatile lui? Bineinteles totul inclus (RCA, ITP, numere ...tot) De cand am deschis acest topic o gramada de binevoitori au bagat "soparle" de tot felul fara argumente in sustinere. Apai domnilor daca nu va intereseaza topicul asta eu il sterg cu totul si va descurcati singuri cu inmatricularea in BG ca eu unul mi-am rezolvat inmatricularile mele cu acei oameni si nu avem vreunul obligatii fata de altul adica in libera traducere:nu iau spaga de la ei sa le trimit la inmatriculat iar cand ma ajuta pe mine tot cat voi platesc (adica nu am vreo facilitate). In schimb s-au angajat ca ptr "recomandarile" mele sa trateze fiecare cerere serios si mai mult decat atat de cate ori in BG am avut nevoie de ajutorul lor IN ORICE PROBLEMA, au sarit neconditionat sa ma ajute. Deci asta-i povestea ... E de bine? Acestea fiind spuse sa lasam topicul negrevat de zvonuri sau diverse discutii inutile si de cate ori unul dintre voi a probat vreo varianta mai avantajoasa sau stie din surse sigure (zvonurile nu intra in aceasta categorie) informatii care ne pot ajuta pe toti...e liber sa scrie. Si tot in acest sens cei care au apelat la serviciile celor doi soti sau prin alte filiere sunt rugati sa puna aici feedbackul ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipri778 Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG @maitre: poate ala ti-a facut un astfel de calcul sa te jupoaie de bani... don't worry, be happy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schultz Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG ideea finala este ca ce e acum este pana la 31 ianuarie, apoi nu se stie, poate fi mai bine, poate fi mai rau. KAMIKAZE TEAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
asfalttango Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Fac unele precizari: Singurul impozit pe care il platesc(pentru ca eu am insistat) este pentru PAJERO de 2,5 100cai si este de 20 leva pe an. Statul bulgar este baiat destept si nu se cramponeaza de impozit si stie ca cetatenii bulgari nu folosesc aceste masini odata ce au contracte de vinzare catre romani.Statul bulgar si-a facut calculul cit cistiga la aceasta afacere:taxe,politie,notar,asigurari,vignete,combustibil,mese restaurant,cadouri,cumparaturi. La fiecare masina inmatriculata in BG intra 550 euro + in medie 100-150 euro anual.(asta fara a mai socoti ce consuma romanii pe acolo...si credeti-ma ca se maninca extraordinar de bine calitate,pret,cantitate). Si statul bulgar a renuntat la o taxa de 1500 euro pentru auto de lux,peste 120kw ca sa puna impozit....:ha1:ha1 Miine merg cu nissan-ul colegului Dulceanu si am vb la tel sa ne programam iar raspunsul colegului bulgar a fost clar si raspicat in privinta impozitului::ha::ha: Miine mai revin cu foto si detalii. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Salutare la toata lumea! Ridic si eu o problema pentru cunoscatorii inmatricularilor in Bulgaria... Pajero meu e inmatriculat pe firma cu care eu colaborez din Italia, si intentionez sa o inmatriculez in Bulgaria, pe firma aceluiasi patron italian, dar firma bulgareasca (mentiune: ambele firme au domeniu productie placi electronice). Asta pentru a evita sa mai platesc asigurarea obligatorie de Italia care e 1600 euro/an!!! Care ar fi procedura cea mai rapida, tinand cont ca in Italia nu se dau numere provizorii?... masina eu o tin in Romania si am o simpla imputernicire facuta de mine pe calculator de la firma italiana. Deci: merg cu masina la Plovdiv (acolo e firma bulgareasca, si oricum merg in interes de serviciu), si in mod normal ar trebui trimise numerele si talonul in Italia, sa se faca radierea, apoi radierea trimisa la Plovdiv pentru inmatriculare... cea mai mica problema ar fi contractul care se va face intre cele doua firme, banuiesc ca de vanzare-cumparare... Nu pot gasi in Plovdiv o firma bulgareasca de inmatriculari auto care sa se ocupe si de radierea in Italia, astfel incat procedura sa fie cat mai scurta? Ca daca ma las pe mana secretarelor din Italia sa radieze masina ma prinde anularea taxei in Romania si o inmatriculez aici... :ha: Multumesc anticipat pentru raspuns! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryder Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Din cunostintele mele se dau numere provizorii in Italia. Eu am beneficiat de ele. Ar fi bine sa te duci la o agentie care se ocupa de intermedieri acte auto, sa iti faca "demolizione di targa per esportazione" sa iti scoata numere provizorii de la registrul auto italian si pe urma te descurci cu astea la Plovdiv. VERTIZONTAL. Fotografie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Acum masina e in Romania, si eu ma duc cu ea in Bulgaria in martie, unde o sa stau cam 2 saptamani, timp in care trebuie sa trimit numerele si talonul pentru radiere in Italia, si sa fac si inmatricularea in Bulgaria, si in cazul asta nici nu-mi trebuiesc numere provizorii... ai idee cat dureaza procedura (la demolizione della targa) in Italia? Eu ma gandeam ca poate exista o firma de intermedieri bulgareasca ce se ocupa conta cost si de radierea italiana, ca daca trimit eu numerele dus-intors Bulgaria-Italia cu un curier costa cam mult... daca le trimit cu camionul nostru dureaza prea mult, etc... deci, oricum, ideea e ca procedura cam asta este... [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryder Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Procedurile in Italia nu dureaza mult, o zi, poate doua din cate tin eu minte. Insa nu stiu sa iti spun cum sa procedezi cu numerele. VERTIZONTAL. Fotografie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Daca alta solutie nu am asa fac, cum ajung in Plovdiv trimit numerele si talonul in Italia, si astept sa se intoarca radierea, oricum acolo nu-mi trebuie masina cat stau 2 saptamani, poate am noroc si sunt colegi italieni care vin-pleaca in perioada aia si le trimit cu avionul... as fi evitat pe cat posibil implicarea secretarelor "alergatoare" din cele doua firme, dar daca nu se poate... asta e! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schultz Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG baieti am si eu o intrebare: daca am o masina inmatriculata pe BG si vreau sa schimb motorul (in mod sigur nu cu acelasi tip de motor, ci unul mai mare / eventual schimbat motor diesel cu benzina) cum se procedeaza? ca o data pe an trebuie sa ma duc la reinoirea actelor la bulgari, si logic ca nu o sa mai am motorul de la inscriere... KAMIKAZE TEAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted January 29, 2010 Author Share Posted January 29, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG baieti am si eu o intrebare: daca am o masina inmatriculata pe BG si vreau sa schimb motorul (in mod sigur nu cu acelasi tip de motor, ci unul mai mare / eventual schimbat motor diesel cu benzina) cum se procedeaza? ca o data pe an trebuie sa ma duc la reinoirea actelor la bulgari, si logic ca nu o sa mai am motorul de la inscriere... Ai un nr de telefon pe PM unde poti intreba lucrul asta!:h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
buro Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 (edited) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG salut ma intereseaza sa inscriu pe bulgaria un sprinter 211 cdi,scurt,motor 2148 cmc cred ca are dar nu sunt sigur 105 cai sau 115 !! e de marfa 2 locuri e euro 3 masina,stiu sigur ca am carte de la rar cluj dar ma omoara taxa la ea ca ii in jur de 3000 de euro !! da-mi detalii ce acte trebuie sa trimit celui care se ocupa de inmatriculare pe bulgaria si calculeaza-mi te rog inca o data costul total la treaba asta dar ma refer total cu cat trebuie sa dau comisioane si celor care se ocupa de detalii !!! sau pe pm lasa-mi un numar de tel !!! multumesc mult sa-mi fie cu iertare daca cer costurile desi le-ai scris anterior dar sunt cam greu de cap !!! Edited January 29, 2010 by buro Link to comment Share on other sites More sharing options...
maitre Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG De astazi, englezoaica s-a transformat in bulgaroaica! A fost o experienta pe care o recomand tuturor! AsfaltTango mi-a fost de mare ajutor! Multumesc! Nu sunt probleme daca ai pe masina alte dimensiuni de anvelope decat cele din cartea masinii sau talon? Sau astea de pe masina au dimensiunea din carte? Vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada? Fa-ti planuri... Link to comment Share on other sites More sharing options...
asfalttango Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG La inscrierea in BG este esential sa fie seria de sasiu identica cu cea din acte,si sa ai actele masinii. Daca e zgiriata,are roll-cage,nu ai pe unde sa pui numarul:ha:,are folii,are seria de motor alta decit cea din acte...dar acelasi tip de motor....se rezolva(cu un extra pret 10-50 euro). Dar actele de provenienta+seria sasiu +masina prezenta...absolut obigatorii Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forte Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG La mine totul era in regula cu exceptia: - 2 locuri in loc de 4; - masina neagra in realitate, albastra in carte; - alte stopuri pe spate; - bari fata/spate din fier; - rollcage; - anvelope mai mari; - flanse/distantiere; - automata pe carte, dar manuala in realitate; - alt motor cu alta serie, dar acelasi tip; - zgariata, de fapt stramba; - nu avea unde sa monteze numerele din cauza modificarilor ... No problem! Am primit complimente: "Good car! Off-road!" Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link to comment Share on other sites More sharing options...
madiorsv Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG suntem condusi de fraieri....... http://www.financiarul.com/articol_39491/efectul-taxei-auto-bulgaria-a-incasat--60-de-milioane-de-euro-de-la-soferii-romani.html ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted February 6, 2010 Author Share Posted February 6, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Sa va zic ca Ruse un orasel cu 150.000 de locuitori are inmatriculate aproximativ 1.800.000 (un milion opt sute de mii) de masini. Punand o medie de 100e/masina/an/inmatriculata taxe anuale care se duc direct la stat prin diverse forme (taxe de inmatriculare, cota parte din asigurari, cota parte din CAT, taxe notariale, formulare) inseamna ...180.000.000 euro! Stiti ce a facut statul bulgar ...cu cat ai mai multe masini inmatriculate cu atat scade impozitul/unitate! De ce credeti ca a dat drumul la inmatricularile peste 120kw? :wink: E de departe cea mai tare afacere a statului bulgar facuta vreodata: iei anual banii pe taxe, indiferent de normele de poluare, masinile circula in alt stat ...deci nu iti utilizeaza infrastructura si mai ales nu iti polueaza mediul inconjurator! Iar anual din impozite, CAT-uri si asigurari aduna sute de milioane de euro ...fara sa faca practic nimic! Interesant este UNDE se duc acesti bani in BG ca la infrastructura sunt pilaf! Deci, au si ei baronii lor dar, care nu cheltuie banii UE ci banii veniti de la vecini din aceste proceduri! Nici nu stau sa calculez cati bani au pierdut dobitocii nostrii prin aceste ingradiri impuse de marii producatori de atomobile prezenti in Romania. Ceea ce stiu ca daca vreodata as ajunge "la putere" as anula TPI imediat si as aduce la buget sute de milioane fara sa misc un deget! :h5Si in felul asta s-ar acoperi multe gauri ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzzoli24 Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG am gasit o masina de anglia cu mot si asigurare expirata care se afla in romania,si proprietarul in anglia .Ce acte am nevoie sa o pot inmatricula in bulgaria .Cei care au inmatriculat masini din anglia in bulgaria sigur stiu. Masina vreau sa o duc pe platforma in bulgaria. mersi toyota lj77 1992 http://www.cert-transilvania.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
asfalttango Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Iti trebuie actul de propietate,numerele de Anglia si contractul de vinzare-cumparare.Atentie cu MOT expirat iti pot face vamesii romani figuri,fiind pe platforma nu ii intereseaza asigurarea. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dacus_Malus Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG o masina deja inmatriculata in RO poate fi inmatriculata in Bulgaria? si daca da, e mai simplu sau mai complicat? Suzuki Vitara 1990 Toyota Prius Hybrid 2006 Citroen C25 Autorulota 1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted February 15, 2010 Author Share Posted February 15, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG o masina deja inmatriculata in RO poate fi inmatriculata in Bulgaria? si daca da, e mai simplu sau mai complicat? Da se poate inmatricula, la fel si procedura! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dacus_Malus Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG si costurile: 500 euro la inmatriculare si apoi circa 100 euro/an? e vb de patrol cu motor de 3000cmc. Suzuki Vitara 1990 Toyota Prius Hybrid 2006 Citroen C25 Autorulota 1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted February 15, 2010 Author Share Posted February 15, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG si costurile: 500 euro la inmatriculare si apoi circa 100 euro/an? e vb de patrol cu motor de 3000cmc. Ala e 120KW+ din cate stiu eu ...Prima inmatriculare 700-1000! Si dupa aia cam 200/an ...Ceva de genul ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dacus_Malus Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG mai exact era vb de patrol y60, motor de 2800 td, cu 116cp.... ceva mai vechiut si mai ieftin.... deci taxe pentru asa ceva? Suzuki Vitara 1990 Toyota Prius Hybrid 2006 Citroen C25 Autorulota 1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts