asfalttango Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Neaparat trebuie sa provina din stat comunitar.Si in cazul asta ,mai mult ca oricind seria de pe motor sa fie cu cea din acte....altfel....comisie:y Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG O intrebare: Daca am masina inscrisa pe RO si o trec pe Bulgaria, se mai poate trece ulterior pe RO? Mai platesc taxa de prima inmatriculare? Intelesesem ca exista posibilitatea sa pastrez CI astfel incat sa o pot trece inapoi... Multumesc anticipat. Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucian munteanu Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Nu poti pastra CI, eu am trecut o masina de pe RO pe BG si mi-au luat talonul si CI,,, Patrol Y60 1992 IMG-eu... under construction Mercede G W463 1995 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG .....dar datele sunt in computeru` RAR-ului, deci pot verifica daca masina a fost sau nu inmatriculata. Problema e ca taxa se numeste "de poluare" nu "de prima inmatriculare"... foooooooarte interpretabil. "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianmario Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Salut. Se poate reinmatricula f. usor. Obtii o noua carte de identitate si gata. Chiar si cu noul model de taxa, daca nu s-a restituit la export, nu mai platesti inca o data. Legea prevede " la prima inmatriculare ..." Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner. (Winston Churchill) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Eu zic ca se poate declari pierduta CI.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Intrebare de 5 puncte: Am in vizor o masina de Italia care are CI are copie dupa talon dar nu mai are talonul original.se poate inmatricula in BG?:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Hmmm.....doar "5 puncte" ??? N-o sa primesti nici un raspuns ! Mai pune ceva..... :ha::ha::ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Pun la bataie si pe Jack , Jack Daniels..un apropiat al meu...:2dr daca imi da cineva o solutie...:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
navara Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG se inmatriculeaza dar sunt alte costuri.vorbeste cu baiatu asta luci0786166537 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tco Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG oare este adevarat ca majoritatea masinilor inscrise in bg , sunt radiate de la primarie, multi chiar au primit si factura de la proprietarul bulgar catre utilizatorul roman odata cu imputernicirea! ce cred: 1.proprietarul bulgar poate dovedi ca a nu mai este masina lui 2. prin factura imputernicitul are dovada ca este masina lui off-road nucsoara on-road vama veche Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Urmareste topicul asta, incepand, macar, cu postarea lui Asfalttango : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53823-Inmatriculare-BULGARIA-Intrebari-Raspunsuri-amp-Exemplificari&p=640351&viewfull=1#post640351 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lascarrica Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? On-topic, cand mi-am re-inmatriculat masina in toamna (transfer de pe...nimeni, pe o firma existenta) am insistat sa am asigurare pe o firma cu oarece recunoastere internationala (Uniqa) chiar daca am platit vre-o 50-70 Euro in plus pentru asta. Era disponibila si o alta firma , nou infiintata, Olympik , dar am refuzat categoric. Se mirau bulgarii de la firma de inmatriculari de ce vreau eu la alta firma decat cea la care aveau ei 99% din asigurari. Uite de-aia, sa nu ma iau cu cineva de gat, la noi sau afara, in caz de avarie! Eu am la olympik dar la reinoire fac ca tine. este bine gandit. PS: cum trebuie facuta asigurarea ? pe proprietar (pers/firma) sau utilizator ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 10, 2012 Autor Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Am fost ieri in BG cu 5 masini la prelungire si una la inmatriculat. Procedura s-a schimbat destul de mult. Urmare a numeroaselor manevre care s-au facut in trecut (golanii cu asigurari sau cu timbre false de ITP) Ptr prelungire: -se face asigurare -se face KAT(ITP) doar cu masina Costurile difera in functie de capacitatea cilindrica sau destinatie. Am platit 130 euro ptr cea mai "mica" (ITP + asigurare) pana la 250 euro ptr cea mai "mare" (ITP + asigurare) Asigurarea fructueaza intre 100 - 200 euro /an in functie de capacitatea cilindrica si/sau destinatia masinii (autoturism sau autoutilitara) Am studiat problema impozitului. Practic in 60 de zile de la inmatriculare, detinatorul are obligatia de a declara la fisc masina detinuta. Masina poate sa fie pe nume/firma bulgareasca si impozitul sa fie platit de roman. Costurile difera de la 20 leva (10 euro) ptr capacitati cilindrice mici/destinatie pana la mai multe sute de euro ptr capacitati cilindrice mari. La trecerea frontierei vamesul bulgar poate solicita chitanta de impozit. De asemenea ptr acest motiv poate refuza accesul in BG si/sau bloca masina in vama din acest motiv. Din acest motiv este recomandat sa nu prezentati in vama procura/imputernicirea. Am studiat problema masinilor ultramodificate. Toate masinile intra in KAT (ITP) unde se fac poze. Se accepta orice fel de disfunctionalitati tehnice DAR parbrizul sa fie intreg si sa rezulte ca masina sa fie cat mai aproape de stare initiala ca si aspect. Sunt in negocieri cu un atelier ITP ptr a accepta si masini "de concurs". In acest caz la taxa normala de ITP (25-50 euro) se vor adauga cam 10-15 euro. Am studiat problema deschiderii unei firme. Ptr ca in grup avem multe masini in BG undeva din 01.06 o sa avem firma functionala pe BG. E mult mai sigur si mult mai usor controlabil. Asta ptr ca nu imi place sa depind de nimeni. TOTI cei care au inmatriculat pe filiera Milka si doresc sa faca un transfer de propietate sunt invitati sa ma contacteze. Conditiile vor fi astea: -aproximativ 200 euro / transfer de pe vechiul propietar pe firma noua -costuri anuale (ITP+asigurare) de la 130 euro in sus in functie de capacitate/destinatia masinii -costuri inmatriculare de la 370 euro in sus in functie de capacitate/destinatia masinii -cartea la mine -impozit in avans pe un an -25 euro / an "cost de administrare dosar" -fara alte comisioane sau costuri suplimentare Atentie toate costurile sunt fie fara adaos fie cu un adaos modic (plata persoanei care se ocupa de acte, plata soferului de autoplatforma). Si nu vreau sa se ia ca un business. Ptr ca nu va fi unul. Pe aceasta cale va spun ca ne rezervam dreptul de a ne selecta "clientii". Avantaje: -masina pe filiera foarte sigura -posibilitatea de a pune la dispozitie platforma ptr a transporta masina dus-intors (cost aproximativ 80 euro cu taxele de pod dus-intors incluse) -declarare si plata impozit anual -administrare corecta de costuri -rezolvare de probleme superoperativ -"propietarul" (utilizatorul) va fi trecut in acte la masinile nou inmatriculate. Ca o concluzie finala referitor la inscrieri: tavalugul inscrierilor pe BG se pare ca este in floare. Exista un flux mult mai mare al inscrierilor pe BG decat acela din trecut. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? De admirat initiativa si foarte utile detaliile. Dar am si eu doua intrebari: 1. daca ma stiu cu impozitul neplatit in BG... cum pot eu la vama sa nu arat procura? din cate stiu este obligatoriu prezentarea ei la vama. 2. cum pot afla daca masina mea (imn. pe firma) are sau nu impozitul la zi? 3. in cazul in care nu sunt la zi cu impozitul cum procedez pentru a-l plati? trebuie sa ma deplasez in BG? merci mult Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 10, 2012 Autor Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? 1. daca ma stiu cu impozitul neplatit in BG... cum pot eu la vama sa nu arat procura? din cate stiu este obligatoriu prezentarea ei la vama. Nu, nu este obligatoriu sa arati procura. 2. cum pot afla daca masina mea (imn. pe firma) are sau nu impozitul la zi? Ia legatura cu cel care ti-a inmatriculat-o. Si insista sa-ti dea ultima chitanta de impozit. Daca nu o are ...e clar! 3. in cazul in care nu sunt la zi cu impozitul cum procedez pentru a-l plati? trebuie sa ma deplasez in BG?. Da, trebuie sa te deplasezi in BG. Cel mai bine iei si legatura cu unul care bungheste bulgareste ca iti va fi greu altfel mai ales cu documentele de completat. Mergi la circumscriptia fiscala din zona unde e inmatriculata masina, faci declaratie si platesti impozitul. In cazul in care nu e inregistrata la fisc se plateste o amenda aproximativ 25 leva ptr nedeclarare si platesti impozit retroactiv. Ca sa nu ai costuri suplimentare fa toate operatiunile astea cand mergi cu masina ptr KAT (ITP) si asigurare. Verificarea poti sa o faci si singur (fara firma) in baza imputernicirii bineinteles daca mai este valabila. Inca un aspect care am uitat sa-l precizez in postul anterior. Ptr cei care faceti ITP la statiile romanesti la masini cu numere de BG. Acest ITP nu este valabil in afara granitelor romanesti. Nici macar in BG. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? buna treaba Ioane:) felicitari Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Inca un aspect care am uitat sa-l precizez in postul anterior. Ptr cei care faceti ITP la statiile romanesti la masini cu numere de BG. Acest ITP nu este valabil in afara granitelor romanesti. Nici macar in BG. ... sa zicem ca nu ma intereseaza sa ies din tara cu masina si fac ITP-ul la noi anul acesta. La anul cand trebuie sa-l fac iar, sa zicem ca vreau sa ma duc la BG sa-l fac (pe platforma normal, caci ITP-ul de la noi nu e recunoscut). In acest caz eu cand ma voi prezenta la KAT ce acte imi vor fi necesare in vederea inspectiei? Nu cumva trebuie sa prezint vechiul ITP? Sau nu il cer bulgarii? Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfatupopular Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? [quote= Am studiat problema deschiderii unei firme. Ptr ca in grup avem multe masini in BG undeva din 01.06 o sa avem firma functionala pe BG. E mult mai sigur si mult mai usor controlabil. Asta ptr ca nu imi place sa depind de nimeni. Conditiile vor fi astea: -aproximativ 200 euro / transfer de pe vechiul propietar pe firma noua -costuri anuale (ITP+asigurare) de la 130 euro in sus in functie de capacitate/destinatia masinii -costuri inmatriculare de la 370 euro in sus in functie de capacitate/destinatia masinii -cartea la mine -impozit in avans pe un an -25 euro / an "cost de administrare dosar" -fara alte comisioane sau costuri suplimentare Atentie toate costurile sunt fie fara adaos fie cu un adaos modic (plata persoanei care se ocupa de acte, plata soferului de autoplatforma). Si nu vreau sa se ia ca un business. Ptr ca nu va fi unul. Pe aceasta cale va spun ca ne rezervam dreptul de a ne selecta "clientii". Avantaje: -masina pe filiera foarte sigura -posibilitatea de a pune la dispozitie platforma ptr a transporta masina dus-intors (cost aproximativ 80 euro cu taxele de pod dus-intors incluse) -declarare si plata impozit anual -administrare corecta de costuri -rezolvare de probleme superoperativ -"propietarul" (utilizatorul) va fi trecut in acte la masinile nou inmatriculate. Salut, imi poti da, te rog, un pret final,pentru inmatriculare samurai, adus in vama cu nr rosii si luat din vama cu nr de bulgaria? Astept un raspuns pe PM....:x....:tk daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 11, 2012 Autor Partajează Postat Mai 11, 2012 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Preturi orientative de prelungire: Autoturism motor 1.4 benzina euro3 140 euro (KAT 1 an + asigurare 1 an) Autoturism motor 2.0 diesel euro 2 160 euro (KAT 1 an + asigurare 1 an) Autoturism motor 3.0 diesel euro 2 185 euro (KAT 1 an + asigurare 1 an) Autoutilitara motor 2.5 diesel noneuro 194 euro (KAT 6 luni + asigurare 1 an) Preturi orientative inmatriculare (pe firma): Autoturism motor 2.2 diesel euro 2 380 euro (KAT 1 an + asigurare 1 an) Preturile sunt unele orientative si am inteles ca sunt diferite de la un oras la altul, de la o societate de asigurari la alta samd. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
offroadcb Postat Mai 11, 2012 Partajează Postat Mai 11, 2012 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? pe ce firma costa 380 euro? se poate face si contract de inchirere sau ceva asemanator? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 11, 2012 Autor Partajează Postat Mai 11, 2012 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Firma bulgareasca. Nu se face contract de inchiriere. Decat imputernicire. Propietarul este trecut utilizator in acte. Cartea sta la firma ptr a se putea radia la financiar daca utilizatorul nu plateste impozit. Asta e varianta 1. Varianta 2 (costa tot atat): se inmatriculeaza pe firma bulgareasca. Propietarul este trecut utilizator. Se face contract de vanzare-cumparare imediat dupa inmatriculare. Pe baza lui firma radiaza masina de la fisc. Propietarul are obligatia ca dupa inmatriculare sa declare si sa plateasca la fisc impozitul (declarare in maxim 60 de zile). Pe baza contractului poate circula DOAR 90 de zile de la data inmatricularii conform legii bulgaresti. Dupa aia contractul de vanzare-cumparare are doar valoare juridica si nu ofera drept de circulatie. Sursa informatiilor: avocat bulgar, firma de consultanta, consultant financiar, contabil, militian, notar, vames In acest moment pot sa va spun in cunostinta de cauza ca sistemul informatic bulgar este FOARTE BINE pus la punct. Sa vorbim putin despre impozit. Impozitarea in BG se face in felul urmator: de la 0.8 leva/ fiecare CP pana la 1.2 leva / fiecare CP in functie de zona (orasul unde se inmatriculeaza). Asa se calculeaza impozitul. Marea majoritate sunt reglementari NOI, pe care probabil colegii care inlesnesc astfel de proceduri o sa le confirme. Concluzia: legea romaneasca nu s-a schimbat inca dar legile bulgaresti se modifica in mare parte zic eu IN BINE, asta ca nu mai poti sa inscrii orice gunoi cu 4 roti sau sa prezinti orice bucata de hartie igienica pe post de CIV. Inca o competitie unde ai nostri au pierdut din oficiu atat startul cat si privilegiul de a fi spectatori in primul rand. :grin: Multumesc Astral ptr ca reinvierea topicului. Nu ma sesizam dar problema ma priveste in mod direct si in acest sens m-am documentat facand cateva drumuri in BG. (avand multe masini inscrise pe BG). Ma enerveaza ca informatiile in ceea pe priveste aceasta procedura sunt usor trunchiate sau date cu pipeta din x sau y motive. Asta este al doilea motiv ptr care a inviat acest topic. Editat Mai 11, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
offroadcb Postat Mai 11, 2012 Partajează Postat Mai 11, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Firma bulgareasca. Nu se face contract de inchiriere. Decat imputernicire. Propietarul este trecut utilizator in acte. Cartea sta la firma ptr a se putea radia la financiar daca utilizatorul nu plateste impozit. Asta e varianta 1. pai daca in final vor vota legea aia de care tot vorbesc intr-o forma sau alta treaba cu imputernicirea este OK? ma gandeam ca singura varianta este contract inchiriere / leasing / altceva de aia am intrebat.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Va felicit pentru initiativa! Am facut si eu trecerea pe firma anul trecut si e foarte linistitor. Impozitul la Ruse a venit 80 leva pentru ultimul trimestru, motor de 240 cai, masina sub 10 ani. Am impresia ca mai scade putin dupa depasirea varstei de 10 ani. Poate ar fi bine sa aveti oferte de la mai multe firme de asigurari pentru cei mai fricosi, ca mine; de exemplu, la Olimpik era undeva in jur de 100 Euro sau mai putin, la Generali era 1200 de Euro. Uniqa are un pret mai mare cu vre-o 50-60 de Euro, deci acceptabil. Marea emotie va fi la trecerea masinilor de pe TX, sau altele, radiate, cu impozite neplatite (80-90% din parcul de la noi) si intrarea lor in legalitate pe firma respectiva din Ruse. Am trecut prin asta si am reolvat-o cu mare noroc. Desi nu credem, bulgarii sunt mai legalisti decat noi. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 12, 2012 Autor Partajează Postat Mai 12, 2012 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Cum se trece masina de pe o entitate pe alta: 1*.Pe contractul de vanzare-cumparare sau pe procura trebuie sa existe o specificatie ca utilizatorul (propietarul) are dreptul sa faca astfel de operatiuni 2.Se merge in baza acelui contract sau procuri la fisc si se declara masina 3.Se plateste intre 15-25 leva amenda daca nu s-a declarat masina in termen de 60 de zile de la data contractului de v/c. 4.Se depune un fel de declaratie de impunere la fisc 5.In baza ei se plateste impozitul 6.Se merge la notar si se da o declaratie notariala in acest sens (atentie notarul are acces la baza de date unde sunt stocate informatii despre plata acestor bunuri sau impozite). Orice declaratie in fals sau o ne-urmare a pasilor de mai sus automat duce la refuzul notarului de a autentifica acea declaratie 7.Cu declaratia notariala se merge la noua entitate si se demareaza procedura de transfer *) In cazul in care specificatia nu exista atunci trebuie cautat persoana fizica sau juridica pe care este inmatriculata masina. Altfel nu se poate. Ce documente se prezinta in cazul unui control in statele membre UE sau nemembre UE (mai putin BG)in afara de cele de dovedire a identitatii si categoriei auto (buletin/pasaport + permis): 1.Talonul masinii (cartonasul plastifiat mic galbui) 2.Dovada inspectiei tehnice periodice(cartonasul verde + cel albastru) 3.Cartea verde a masinii 4.Imputernicirea sau procura de folosinta (atentie a nu se confunda cu contracul sau precontractul de vanzare-cumparare) tradus si legalizat intr-o limba de circulatie internationala 5.Dovada de plata a taxei de drum (rovingneta sau alta taxa de drum) Ce documente NU se prezinta in cazul unui control: 1.Cartea masinii (cartonasul plastifiat mare galbui) 2.contracul sau precontractul de vanzare-cumparare Cum iti poate ridica LEGAL politia sau autoritatile talonul masinii: 1.Lipsa carte verde 2.Lipsa inspectie tehnica periodica 3.Lipsa imputernicire sau procura 4.Lipsa taxa de drum 5.Lipsa numerelor de pe masina 6.Defectiuni tehnice la masina similare cu cele in care legea romana pedepseste cu ridicarea talonului masinii 7.Prezentare de documente neconforme cu realitatea Care este procedura de recuperare a talonului retinut de militie: Talonul sta 7 zile in cadrul serviciului de circulatie. Dupa care traseul lui e cam asa Serv. Circulatie Romanesc Zonal - Serv/ Circulatie Romanesc Central - Consulatul Bulgariei - Serv. Circulatie Bulgaresc Central - Serv. Circulatie Bulgaresc Zonal. Circuitul dureaza intre 2 si 12 luni. In functie de traseu. Se face o cerere la Serviciul Circulatie Zonal Bulgaresc si se asteapta. In tot acest timp este ILEGAL sa circuli in continuare cu masina. Politia romana nu poate lua numerele de pe masina bulgareasca in nici un caz. Se poate face in schimb un proces verbal de custodie si pot lua intreaga masina in cazul in care abaterile legislative sunt grave si anume, numere suspectate a fi false, acte supectate a fi false samd. Nimeni in afara de autoritatile BG (KAT) nu pot umbla la nitul-sigiliu de pe numarul din spate al masinii. Violarea acelui nit inseamna automat infractiune si se pedepseste sechestrarea masinii la intrarea in BG, dosar penal conform legilor bulgaresti. Atentie mare la inca un aspect: vamesul bulgar sau orice autoritatea bulgareasca la intrarea in BG are dreptul de a solicita dovada platii impozitului. In lipsa lui poate sa va retina documentele pe care le prezentati la control in baza unui proces verbal. Toate aceste informatii le-am obtinut tot prin caile de mai sus. Astept confirmarea/infirmarea lor de la colegi care pot sa faca lucrul asta. Editat Mai 12, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate