Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum sa iti inscrii masina pe BG

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG

Se mai vreun zvon referitor la inmatricularile in Bulgaria? Mai bine spus despre actiuni ale statului roman menite sa impiedice folosirea pe teritoriul Romaniei a unei masini inmatriculate in Bulgaria.

Ma bate gandul sa renunt la "cotizatia anuala" la statul roman si sa trec masina pe Bulgaria. Mai ales ca probabil anul asta se vor majora impozitele si in Bucuresti, iar anul trecut la 2826 cmc am platit circa 2100 RON.

In noul Cod Rutier n-am auzit sa fie vreo prevedere care sa poata opri circulatia pe teritoriul Romaniei a masinilor Bg. Parerea mea e ca nici nu pot stopa legal acest fapt ca o faceau demult, contravine legislatiei europene(libera circulatie, bla bla bla), pentru ca piederile la buget au fost imense. In 2008-2009 cand fenomenul Bg aluase amploare zilnic la Vidin se inmatriculau cateva zeci sau chiar sute de masini ale romanasilor.

Ii inteleg perfect pe cei care platest impozite enorme intr-o tara saraca si pirlita, dar de vina-i incompetenta. Culmea idioteniei a fost cand pentru Arouri s-a majorat impozitul la 3-4000 de lei si-au fost numite auto de lux.

Problema mea ca cetatean sarac si cinstit e sa fentez cat pot aceste taxe abuzive, ca daca-s "sefii" nesimtiti si noi ingrosam obrazul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 929
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asigurari de Bg false- mai putine, dar ITP garla. Multi le vad, putin se pricep. Treaba e ca se poate rezolva ITP-ul legal si usor existand si varianta de rezerva care-ti da posibilitatea sa efectuezi verificarea la noi la RAR.

Nu trebuie sa fii expert criminalist sa descoperi un talon ITP de BG fals, dar nici la indemana oricarui purtator de sapca nu-i.

Link spre comentariu

Domnilor, cred ca am facut o prostie si va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Pana azi am avut masina inmatriculata in Romania. Azi am inmatriculat-o in Bulgaria. Practic am dat talonul romanesc si CIV-ul romanesc bulgarilor si am primit de la firma prin care am inmatriculat-o carte si talonul bulgaresti, precum si un contract de vanzare-cumparare tehnoredactat semnat si stampilat de catre firma respectiva.

Maine voiam sa merg la Administratia Financiara pentru a radia masina de la fisc si am avut un soc cand am vazut ca pentru a radia masina de la fisc e nevoie de cartea de identitate in original si copie pentru a putea face radierea.

Va rog sa imi dati un sfat. Ce as putea sa fac in acest caz? Practic in acest moment masina este inmatriculata atat in Romania cat si in Bulgaria.

Link spre comentariu

Salut,aceeasi operatiune am facut_o si eu acum trei ani,,dar am radiat_o cu ,contractul de vanzare -cumparare . Nu am fost la politie sa declar ca nu mai e,,,si surpriza ..cand am facut ITP_ul la RaR am constatat ca masina exista in baza lor de date,,,un prieten ce mi-a inlesnit rezolvarea itp_uului mi-a spus ca daca vreau pot cere duplicat,,,,,poate te ajuta informatia,,

Patrol Y60 1992

IMG-eu... under construction

Mercede G W463 1995

Link spre comentariu

Cred ca ceea ce a vrut sa spuna colegul este : Eliberarea unui duplicat cu care se merge la Fisc. Ma gandesc ce s-ar intampla daca se distruge/ pierde /fura cartea de identitate ? Dai masina la fier vechi ?

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am fost azi la Administratia Financiara sector 4 si am rezolvat. Totul este extraordinar de bine pus la punct aici (bravo Piedone). Iei numar de ordine, iei cererea tip, au xerox si "acte auto" in incinta, platesti taxa de timbru (2 RON) la casieri. Totul a durat sub 15 de minute cu tot cu completat cereri, xeroxuri, cerere de restituire diferenta impozit, plus bajbaielile mele. Jos palaria!

Nu am avut nevoie de CIV in original ci de copie, pe care o aveam prin amabilitatea celui cu care am facut inmatricularea in BG.

Actele necesare la radiere in sector 4 sunt:

1. cerere tip - se ia de la ghiseul de informatii

2. taxa de timbru 2 RON - se plateste la casierie

3. fisa de inmatriculare - se poate completa in incinta

4. copie a contractului de vanzare-cumparare

5. copie a CIV

6. copie C.I.

Stiu ca repet, dar am fost deosebit de placut surprins de cat de bine i-a organizat Piedone pe cei de la Administratia Financiara. Cel putin in sectorul 4 au inceput sa fie mai orientati catre "client".

Aproape ca imi pare rau ca nu mai platesc impozitul in RO. :ha:

• Like 1
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Bună, sunt nou pe forum şi din moment ce postez pe acest topic am şi eu una bucată problemioară.

De curând sunt deţinătorul uni Freelander Td4, fabricaţie 07.2004, 1952 cmc, 82 kw, adus de pe Anglia şi modificat volanul pe stg.

Am înţeles că transformarea în utilitară a picat (la noi) aşa că mă gândesc să o înmatriculez pe Bg.

Aş dori să o înmatriculez pe firmă, părândumi-se mai Ok, faţă de PF chiar dacă cresc costurile.

Mă poate ajuta cineva spre a-mi rezolva situaţia, eventual costurile actuale ale unui astfel de demers?

Fiind adusă de pe Anglia, trebuiesc schimbate farurile şi oglinzile laterale?

Mulţumesc anticipat pentru eventuale răspunsuri.

Link spre comentariu

Se pare ca toti avem aceasi mare problema: impozitul foarte mare si taxa de poluare foarte mare. Si eu am luat hotararea de a nu mai ingrosa randurile celor ce dau mii de ron impozit iar banii statului ii fura sau ii folosesc necorespunzator reprezentanii statului. Eu am platit 2505 ron impozit pe patrol cu 2826 cmc, m-am saturat, acum trebuie sa iau banii de taxa de inmatriculare pe care i-am castigat in instanta si merg si inmatriculez masina in Ungaria. Impozitul acolo e de 15750 ft adica 240 ron/an.taxa de poluare 3100 ron, asigurare 550 ron/an. Deci voi plati anual cca 800 ron (asig+impozit) iar la noi platesc 2505+340=2845 deci de 3.5 ori mai putin.

Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi

Honda Dominator nx 650 , 1993

Link spre comentariu

Se pare ca toti avem aceasi mare problema: impozitul foarte mare si taxa de poluare foarte mare. Si eu am luat hotararea de a nu mai ingrosa randurile celor ce dau mii de ron impozit iar banii statului ii fura sau ii folosesc necorespunzator reprezentanii statului. Eu am platit 2505 ron impozit pe patrol cu 2826 cmc, m-am saturat, acum trebuie sa iau banii de taxa de inmatriculare pe care i-am castigat in instanta si merg si inmatriculez masina in Ungaria. Impozitul acolo e de 15750 ft adica 240 ron/an.taxa de poluare 3100 ron, asigurare 550 ron/an. Deci voi plati anual cca 800 ron (asig+impozit) iar la noi platesc 2505+340=2845 deci de 3.5 ori mai putin.

Multumesc pentru informatie.

Fiind din yona Clujului, pentru mine ar putea fi mai convenabil decat Bg (şi mai ales Ro) să inmatriculez maşina in Ungaria.

Poţi să-mi dai câteva detalii privind modalitatea de inmatriculare pe Huşi eventual dacă cunoşri pe cineva care intermediază astfel de servicii?

Link spre comentariu

Detalii o sa am numai dupa ce o inmatriculez, daca poti rezolvati si cetatenia Ungara si o pui pe numele tau si nu vei avea probleme daca se schimba codul rutier. Cunosc o gramada de romani puri (nu stiu maghiara)care au cetatenia ungara din diverse motive: viza america si oriunde, permis de lucru oriunde ,inmatriculare masina (cazul meu) etc etc

p.s. eu am cetatenia dubla si pun masina pe numele meu,desi sunt mandru ca sunt din Maramures si chiar imi pare rau ca va trebui sa am numere unguresti dar ce sa-i faci?.......... NU E CORECT CE FAC LEGIUITORII CU NOI,

Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi

Honda Dominator nx 650 , 1993

Link spre comentariu

In ceea ce ma priveste, asa cum am mai spus intr-un post anterior, acum cativa ani mi-am facut rezidenta de BG, la recomandarea unui coleg de pe forum si sunt foarte multumit.

Nu am avut nici un fel de probleme in toti acesti ani si recomand cu toata increderea aceasta varianta.

Masina este inmatriculata direct pe numele meu, asigurarea direct pe numele meu, nu se modifica in functie de numarul de masini inmatriculate si daunele suferite( asa cum se intampla atunci cand sunt inmatriculate pe bulgari), iar impozitul iarasi tot pe numele meu si la valori omenesti.

Pentru cine doreste mai multe informatii le ofer cu placere.

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

Sursa e de la un coleg de pe forum! Multumesc Adi! E probata de mine! Dureaza maxim 4 ore si suna cam asa

Motoare pana in 120Kw ... nu conteaza: noneuro, euro1, 2, 7, 15 benzina sau diesel - 500 euro

Motoare 120-150KW - 35BGL/kw + 500 EURO

Motoare 150-170Kw -65BGL/Kw + 500 EURO

Unde 1EURO=1.96BGL

Tariful include:

-RCA+carte verde pe un an

-ITP 1 an

-procura legalizata (masina se inscrie pe persoana fizica bulgara si apoi se incheie procura prin notariatul bulgaresc)

-prelungirea costa am inteles, cam 400-450 euro si se face cu cca 10 zile inainte sa expire ITP-ul, cartea verde si RCA-ul!

-numere + suporti numere + montat pe masina

-impozit / 1 an

Filiera este foarte legala si este probata de subsemnatul si de inca vreo 2 prieteni de-ai mei!

Inmatricularea in pachet (5+ masini) inseamna negocierea acestei taxe!

Doamna care se ocupa impreuna cu sotul ei vb romaneste si sunt super de treaba! Pe mine chiar m-au ajutat si ieri fara vreun interes cand am fost intr-un magazin in Ruse deplasandu-se pana la mine ... sa cumpar ceva!

Nu dau telefonul decat pe privat la cei interesati!

Buna Yonutz, sunt mai nou pe forum Aly83 (Alin) si am si eu o situatie privind inmatricularea unui Freelander, TD4, an 2005.

Dupa ce am citit discutiile pe topicul tău am decis să te contactez, cu rugămintea de a mă îndruma spre cineva care mă poate ajuta cu inmatricularea pe Bg.

Poţi să mă ajuţi cu vreo idee, privind înmatricularea unei maşini adusa de pe Anglia (a mea), în sensul dacă trebuie schimbate faruri, oglinzi etc., volanul fiind schimbat. De asemenea ce variantă recomanzi.

Multumesc,

Link spre comentariu

Ali83,

Acela este un post foarte vechi de la inceputuri (acum 5 ani) , acum inmatricularea in BG se face pe mai putini bani. Din cate stiu eu aproximativ 400 euro ...+/-

Ai pe mail toate detaliile. Ce te decizi tu sa faci mai departe, E FIX treaba ta.

Fac aici niste precizari tuturor celor interesati:

Oameni buni,

Eu n-am facut, nu fac si probabil niciodata nu voi face inmatriculari pe BG.

N-am avut niciodata nimic de castigat (comisioane sau alte beneficii) urmare a acestor recomandari.

Tot ce am relatat aici, sunt chestii pe care le-am probat, experiente mai mult sau mai putin placute.

Nu garantez ptr nimeni in ceea ce priveste inmatricularea pe BG.

Scopul acestui topic este unul de informare si in nici un caz de promovare pe fata sau mascat a unui business in acest sens. Caut doar sa va ajut, atat si nimic mai mult.

Am in continuare masina inmatriculata pe BG cu acte in regula, circul fara nici un stres de ceva timp cu ea. Imediat cum apar informatii noi in ceea ce privesc procedurile, legislatia sau orice modificare a acestor proceduri, in masura timpului disponibil le voi posta. Atata timp cat este o chestie care ma intereseaza si pe mine in mod direct.

O zi buna va doresc.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

E adevărat ca e o noua lege in Bg care interzice ITP ULin alta localitate decât cea in care e înmatriculată mașina? Adică dacă o am la Silistra nu am voie sa fac ITP ul la Ruse????!!!

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

E adevărat ca e o noua lege in Bg care interzice ITP ULin alta localitate decât cea in care e înmatriculată mașina? Adică dacă o am la Silistra nu am voie sa fac ITP ul la Ruse????!!!

Nu exista asa ceva! Poti face ITP-ul in orice oras conditia este sa ai impozitul achitat si chitanta aferenta.

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Nu exista asa ceva! Poti face ITP-ul in orice oras conditia este sa ai impozitul achitat si chitanta aferenta.

De cand e asta cu impozitul? Cred ca e noua ...ptr ca in decembrie nu era.

ITP-ul poti sa-l faci oriunde...indiferent unde este inmatriculata masina.

Link spre comentariu

Posibil sa fi bagat ceva cu impozitul ... anul trecut cand am facut ITP-ul (la Ruse), printre acte aveam si chitanta de la impozit si ala de la statie s-a uitat atent la ea ... apoi a zis ca e bine sa am o copie si pt. politie in caz ca ...

Adevarul e ca nu prea am inteles ce zicea ... mai mult am dedus :grin:

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Te-am intrebat de cand regula asta? :grin:

Eu in vara lui 2013 m-am lovit de ea fix in acelas loc in care isi face si @stelea ITP-ul...

De cand e in vigoare sau de cand se aplica nu stiu!

Cert e ca-ti trebuie chitanta cu impozitul la zi.

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Eu am fost in sfarsitul lunii noiembrie 2013, la o statie ITP destul de serioasa cel putin de dinafara (reprezentanta Renault) si nu m-a intrebat nimeni nimic. Din discutii am inteles ca se va baga aceasta chestie la un moment dat.

Cei drept astia de la ITP n-au prea suflat in fata reprezentatilor celor care mi-au facilitat acest serviciu. Am inteles ca firma care se ocupa de acest tip se servicii aveau acolo la ITP un tarif "de volum" de tip "expres" (a durat ITP-ul maxim 10 minute)...

La ITP am primit asa:

-stikerul de geam (a fost scos cel vechi si a fost pus cel nou)

-cartonasul albastru tip "cartela de metrou" cu toate datele masinii, km si data cand expira ITP-ul - asta am inteles ca se prezinta autoritatilor la control

-cartonul albastru A5 de asemenea cu toate datele pe el

Din cate am vazut ...procedura e cam ca la noi ...verificare chestii de baza - noxe, frane, serie sasiu...baga date in calculator ...asteapta validarea unui centru (cred ca Sofia) ...dupa care se da print la cele de mai sus.

LE

Ptr utilitara (truck) am platit 30 euro , iar ptr autoturism 25 euro desi in geamul statiei ITP erau afisate 30 leva respectiv 25 leva ...dar acest lucru nu mi-a provocat vreo nemultumire.

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Da, asteapta validarea de la Sofia.

Nu mai e valabila vrajala aia cu ITP-ul facut prin corespondenta.

Unde fac eu tariful e la fel 25leva, dar ii las 5leva in plus.

Apropo sa nu mai faceti asigurarea in zona KAT-ului si parcurilor auto. Au inceput "baietii" sa iti vanda varianta cea mai scumpa ca deh...au comision de luat!

Pentru asigurare ma duc in centru unde au EuroIns biroul. :clb

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Si in Romania nu te beleste ala pe care-l accidentezi (sa zicem...), pentru ca tu ai asigurare la EuroIns? Stiu ca pe aici e jale mare cu aia, pentru ca nu platesc daunele... De fapt, vreau sa stiu daca exista si alta varianta de asigurare pentru o masina inmatriculata in Bulgaria, in afara de EuroIns.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare