sixone Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Mi-am luat si eu o autorulota din Germania, un Fiat si as vrea s-o inmatriculez la bulgari, v-as ruga daca puteti sa-mi recomandati pe cineva din Bucuresti care se ocupa cu inmatriculari la vecini si e serios? Anunturi sunt o groaza pe net, dar caut pe cineva la o recomandare.. Eventual un telefon pe PM daca nu e voie aici?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Nu am rasfoit topicul de la inceput sa caut raspunsul, poate ma ajuta-ti cei in tema. Vreau sa cumpar o masina inm. bg dar proprietarul nu detine talonul mic. Se poate scoate altul de mine, trebuie ca proprietarul in acte sa i-a altul sau cum se procedeaza la ei? Multumesc don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 20, 2014 Autor Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG De recomandat ar fi ...cu garantatul ...nimeni cu cred ca garanteaza ...nimic ... La masina cu talonul mic lipsa ...este destul de complicat: 1.exista posibilitatea ca el sa fi fost retinut de militia romana si e destul de greu de luat inapoi. De obicei se asteapta cam 6-9 luni. Daca e asa, nu se elibereaza altul ... 2.exista posibilitatea ca el sa fi fost pierdut sau furat, atunci se fac prin notariat niste hartii nu stiu exact procedura dar de asemenea este de durata 3luni+ consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG (...) Vreau sa cumpar o masina inm. bg dar proprietarul nu detine talonul mic. Se poate scoate altul de mine, trebuie ca proprietarul in acte sa i-a altul sau cum se procedeaza la ei? Multumesc Nu stiu de ce, dar tare am impresia ca lipsa talonului mic este doar varful aisbergului ... Parerea mea, este sa te orientezi la alta masina ... 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romania inedit Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Nu stiu de ce, dar tare am impresia ca lipsa talonului mic este doar varful aisbergului ... Parerea mea, este sa te orientezi la alta masina ... Si parerea mea e la fel. Daca nu are talonul mic asta inseamna ca nu-l are din cauza unor probleme serioase si nu are rost sa te complici cu o asemenea masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Am inteles, multumesc de ajutor. Adevarul e ca pretul cam mic al masinii probabil reflecta probleme mai mari. Am intrebat pentru ca la noi (unde birocratia te omoara) actele se pot reface usor si am crezut ca si la ei o fi la fel. Merci! don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG e usor si la ei, numai sa dai de proprietar si sa fie pierdut talonul, nu retinut. Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
111lsd Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Nu am rasfoit topicul de la inceput sa caut raspunsul, poate ma ajuta-ti cei in tema. Vreau sa cumpar o masina inm. bg dar proprietarul nu detine talonul mic. Se poate scoate altul de mine, trebuie ca proprietarul in acte sa i-a altul sau cum se procedeaza la ei? Multumesc Las-o balta si gaseste alta masina ca o sa-ti iasa peri albi si gauri in buzunare in oricare dintre situatii. E plin de masini peste tot si nu merita sa te complici cu asa ceva. Obrazul gros si abureala e la moda, asa ca nu risca. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vladhaliga Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Salut! Am tot citit de acest subiect aici dar mai am cateva nelamuriri care sper sa le rezolv. Vreau sa achizitionez un Mitsubishi Pajero pentru off road si as lua in calcul inmatricularea pe Bulgaria(sau in cele din urma Anglia). 1. Masina se poate inmatricula pe numele tau daca nu esti rezident sau se inmatriculeaza pe o firma si tu esti trecut ca utilizator? Eu sunt din Suceava....m ar ajuta si o recomandare a unei persoane seriose pe care o stiti...nu neaparat din zona. 2. Stiu sigur ca Itp se poate face la Rar la noi si este valabil 2 ani. Iti elibereaza o carticica(cum ar fi ultima din certificatul de inmatriculare) si este valabil 2 ani, doar pe teritoriul Romaniei. Asta cu Itp , dupa ce ti expira primul facut in Bulgaria. De ce se mai merge dupa granita pt a face Itp? 3. Asigurarea, la fel, se face din Romania, prin brokeri bulgari. Asigurarea se poate verifica si la politie. Aceeasi intrebare...de ce se mai merge in bg? Punctele 2 si 3 mi le a confirmat un politist de la rutiera....ca nu mai e nevoie sa ma duc pana in bg in fiecare an. Astept o parere si de la voi...cei care au masini inmatriculate in bg sau care se ocupa cu asa ceva. Multam' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 3, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Buna seara, S-au discutat mai sus toate astea (trebuie sa rasfoiesti topicul si sa citesti atent, exista SUFICIENTA informatie). Poate ca nu ai fost suficient de atent. 1.ITP-ul se poate face in RO, dar nu e valabil peste granita romaneasca 2.Asigurarea se poate face DOAR la broker bulgar cu birou in Romania. Asigurarea facuta "in vederea inmatricularii" NU ESTE VALABILA la o masina cu nr de BG. 3.ITP-ul romanesc INVALIDEAZA asigurarea bulgareasca 4.Se mai plateste anula si ROVIGNETA dupa clasa autovehiculului 5.Se declara in 60 de zile la fisc masina in BG si se plateste impozitul care nu este chiar optional Am masini inmatriculate pe BG de destul de multi ani. Mi se falfaie de ce zice militianu roman. Eu merge pe varianta clasica (adica vizita in BG in fiecare an CU MASINA nu prin corespondenta sau alte cacaturi): -am asigurare facuta in BG (pe care o reinoiesc in fiecare an) pe care o verific -am ITP facut in BG in statie ITP (pe care il reinoiesc la 6luni sau la un an cum e cazul) pe care il verific -anual platesc impozit la fier N-am avut niciodata probleme de nici un fel. Nici in BG, nici in RO si nici in alte tari pe unde am umblat. Ce face fiecare ce, cum, cand, unde, daca isi asuma riscuri e problema fiecaruia ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Salut! Am tot citit de acest subiect aici dar mai am cateva nelamuriri care sper sa le rezolv. Vreau sa achizitionez un Mitsubishi Pajero pentru off road si as lua in calcul inmatricularea pe Bulgaria(sau in cele din urma Anglia). 1. Masina se poate inmatricula pe numele tau daca nu esti rezident sau se inmatriculeaza pe o firma si tu esti trecut ca utilizator? Eu sunt din Suceava....m ar ajuta si o recomandare a unei persoane seriose pe care o stiti...nu neaparat din zona. 2. Stiu sigur ca Itp se poate face la Rar la noi si este valabil 2 ani. Iti elibereaza o carticica(cum ar fi ultima din certificatul de inmatriculare) si este valabil 2 ani, doar pe teritoriul Romaniei. Asta cu Itp , dupa ce ti expira primul facut in Bulgaria. De ce se mai merge dupa granita pt a face Itp? 3. Asigurarea, la fel, se face din Romania, prin brokeri bulgari. Asigurarea se poate verifica si la politie. Aceeasi intrebare...de ce se mai merge in bg? Punctele 2 si 3 mi le a confirmat un politist de la rutiera....ca nu mai e nevoie sa ma duc pana in bg in fiecare an. Astept o parere si de la voi...cei care au masini inmatriculate in bg sau care se ocupa cu asa ceva. Multam' 1. Se inmatriculeaza pe o firma si tu esti trecut ca utilizator (se pare ca numai la Ruse se mai poate asa ceva); persoana recomandata ... s-a amintit in posturile anterioare. 2. Itp-ul se face in Romania doar la RAR si este valabil doar in Romania. Unii din noi mai merg si in alte tari cu masinile, d-aia le facem la ei. Daca masina e destul de modificata, s-ar putea RAR-ul nostru sa faca mofturi. Nu stiu sigur, dar se pare ca asiguratorii bulgari nu recunosc ITP-ul romanesc (cand mai ajung pe acolo ma interesez). 3. Pai daca tot se merge pentru ITP, se face si asigurarea tot acolo. Bineinteles, daca nu iesi cu masina din tara si stai foarte departe de BG, e de luat in calcul ITP-ul si asigurarea la noi. L.E. :grin: postare simultana ... Editat Iunie 3, 2014 de stelea 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 3, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Bineinteles, daca nu iesi cu masina din tara si stai foarte departe de BG, e de luat in calcul ITP-ul si asigurarea la noi. Nu cred ca e de luat in calcul ITPul la noi ptr ca daca lovesti pe cineva, vei fi bun de plata (asigurarea automat va fi lovita de nulitate). Si in general stii ...ca atunci cand esti descoperit, atunci se intampla beleaua... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Nu cred ca e de luat in calcul ITPul la noi ptr ca daca lovesti pe cineva, vei fi bun de plata (asigurarea automat va fi lovita de nulitate). Si in general stii ...ca atunci cand esti descoperit, atunci se intampla beleaua... Ai dreptate ... Acu, doar bulgarii nu recunosc ITP-ul romanesc? Eu am vazut la RAR unu cu o duba cu numere de Franta ... zicea ca nu-i convine sa se duca pana in Franta pt. ITP, dar totodata nici nu avea de gand sa iasa din tara cu ea. Asigurarea i-o facea sora-sa care locuia acolo (in Franta). 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vladhaliga Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Nu vad nici o legatura dintre ITP si asigurare. Asigurarea obligatorie e pentru a acoperi daunele unei alte masini in caz de accident si ITP-ul este o verificare periodica a masinii obligatorie. Pe maine ma intereseaza sa ies doar la off-road(eventul gratare), deci mi-ar ajunge ITP-ul doar pentru Romania. Plus ca din Suceava pana la Ruse cred ca trebuie sa pun ceva motorina la 2.5/2.8 diesel. Faza cu ITP Romania si asigurare bg e venita de la un polist rutier si zice ca e perfect legal. Am sa caut in posturile anterioare o recomandare de inmatriculare in bg....sau aduc una din Anglia:D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 3, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG @vladhaliga Nu inteleg de ce ne mai intrebi pe noi cum ar trebui sa faci una sau alta...daca ai convingerea ca meletianu...te-a informat corect ...:wink: Eu ti-am spus cum stau lucrurile ... ti-a spus si colegul din Targoviste. Ce faci mai tu mai departe ...e poezie ... @stelea Nu-i problema ...noi sa fim sanatosi ...si poate vreodata vom avea suficient timp sa stam la taifas cu niste blonde pe masa! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Nu vad nici o legatura dintre ITP si asigurare. Asigurarea obligatorie e pentru a acoperi daunele unei alte masini in caz de accident si ITP-ul este o verificare periodica a masinii obligatorie. Pe maine ma intereseaza sa ies doar la off-road(eventul gratare), deci mi-ar ajunge ITP-ul doar pentru Romania. Plus ca din Suceava pana la Ruse cred ca trebuie sa pun ceva motorina la 2.5/2.8 diesel. Faza cu ITP Romania si asigurare bg e venita de la un polist rutier si zice ca e perfect legal. Am sa caut in posturile anterioare o recomandare de inmatriculare in bg....sau aduc una din Anglia:D. Eu am asigurare de BG (normal) la englezoaica si ITP de RO facut la RAR (valabil) 2 ani, iar la controalele in trafic trec ca prin untu' uitata la soare...si le rad in nas...:grin: Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romania inedit Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Salut! Am tot citit de acest subiect aici dar mai am cateva nelamuriri care sper sa le rezolv. Vreau sa achizitionez un Mitsubishi Pajero pentru off road si as lua in calcul inmatricularea pe Bulgaria(sau in cele din urma Anglia). 1. Masina se poate inmatricula pe numele tau daca nu esti rezident sau se inmatriculeaza pe o firma si tu esti trecut ca utilizator? Eu sunt din Suceava....m ar ajuta si o recomandare a unei persoane seriose pe care o stiti...nu neaparat din zona. 2. Stiu sigur ca Itp se poate face la Rar la noi si este valabil 2 ani. Iti elibereaza o carticica(cum ar fi ultima din certificatul de inmatriculare) si este valabil 2 ani, doar pe teritoriul Romaniei. Asta cu Itp , dupa ce ti expira primul facut in Bulgaria. De ce se mai merge dupa granita pt a face Itp? 3. Asigurarea, la fel, se face din Romania, prin brokeri bulgari. Asigurarea se poate verifica si la politie. Aceeasi intrebare...de ce se mai merge in bg? Punctele 2 si 3 mi le a confirmat un politist de la rutiera....ca nu mai e nevoie sa ma duc pana in bg in fiecare an. Astept o parere si de la voi...cei care au masini inmatriculate in bg sau care se ocupa cu asa ceva. Multam' 1). Masina se poate inmatricula si pe numele unui bulgar si dupa aia ti-o da spre folosinta sau iti da o procura ca s-o vinzi si sa pastrezi banii sau o alta formula, dar e mult mai practic daca masina este inmatriculata pe firma. 2). ITP-ul facut la noi nu este recunoscut decat in Romania iar principalul impediment este ca daca vrei sa revinzi masina o sa pierzi substantial la ea pentru ca destul de putina lume accepta sa cumpere o masina cu care poate circula doar in Romania. In Bulgaria ITP-ul il poti face ieftin si treci de el foarte usor in timp ce in Romania s-ar putea sa apara probleme daca nu ai cam tot ce ar trebui sa ai la ea, adica daca ai modificari, daca ai alte lumini sau brizbizuri montate, alte cauciucuri decat cele din talon, daca masina e zgariata prea tare, daca li se pare ca polueaza, etc. 3). E mai bine sa te duci in Bulgaria sa faci asigurarea ca daca tot te duci, ce isi face omul cu mana lui e mult mai sigur. Am vazut si masini care pe site-ul asiguratorilor bulgari apa ca fiind neasigurate (un BMW X5 care a facut accident si am crezut ca nu are asigurare dar avea asigurare valabila si un CASCO pe langa ea) dar in realitate au asigurare pentru ca piata asigurarilor este una concurentiala si multi brokeri de asigurari dau search pe site-ul ala si "vaneaza" masinile de prin imprejurimi carora urmeaza sa le expire asigurarea, mai ales la masinile mai scumpe la care multe persoane mai fac si un CASCO pe langa RCA. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
205 Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Rogu-va lamuriti-ma babeste si pe mine cu niste aspecte care inca nu-mi sunt clare (va rog sa nu dati cu parul): 1. Am tot citit despre procedura de inmatriculare a unei masini in Bg, cum ca nu se face pe numele tau, ci pe numele unui cetatean bulgar / firma, iar tu primesti o procura cu dreptul de a folosi masina. Daca cetateanul moare / radiaza masina / firma da faliment / alte situatii de genul, tu esti in buda... Discutie teoretica: de ce nu pot sa-mi iau o chirie in BG (sa zicem eu si inca 5 “doritori”, care sa impartim in acte acelasi apartament) si sa ne facem practic rezidenta pe acea chirie? Atunci nu as putea inmatricula o masina de BG direct pe numele meu? Ma gandesc ca e acelasi lucru ca la noi "flotantul", nu? 2. E vreo diferenta (ca si procedura de inmatriculare) intre a inmatricula pe BG o masina cu numere straine (deci nu de RO) sau una deja inscrisa in RO? Nu vad de ce ar fi, dar intreb si eu... 3. Sa presupunem scenariul cel mai rau: la un moment dat se va termina cu posibilitatea de a umbla cu o masina de BG prin RO (cum se tot laudau astia acu' cateva luni prin presa). Masina respectiva se poate reinmatricula inapoi pe RO (evident cu plata taxei). Eu mi-o vand inapoi mie si ii iau numere de RO sau cum? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romania inedit Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Numai daca Romania sau Bulgaria ies din Uniunea Europeana, se va termina cu posibilitatea de a umbla cu o masina de BG prin RO (cum se tot laudau astia acu' cateva luni prin presa). Masina respectiva se poate reinmatricula inapoi pe RO (evident cu plata taxei). Puteti sa o vindeti altcuiva iar acesta sa v-o vanda inapoi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Rogu-va lamuriti-ma babeste si pe mine cu niste aspecte care inca nu-mi sunt clare (va rog sa nu dati cu parul): 1. Am tot citit despre procedura de inmatriculare a unei masini in Bg, cum ca nu se face pe numele tau, ci pe numele unui cetatean bulgar / firma, iar tu primesti o procura cu dreptul de a folosi masina. Daca cetateanul moare / radiaza masina / firma da faliment / alte situatii de genul, tu esti in buda... Practic, bulgarul/firma este propietarul masinii ... insa iti da si un contract de vanzare cumparare intre bulgar/firma si tine, contract pe care-l ti "bine" in caz ca ... Insa, orice act la ei este valabil doar daca este si legalizat, asa ca mare atentie ca oricate semnaturi si stampile ar fi pe orice act sau procura, ele nu sunt valabile decat daca sunt legalizate la notar. Iar notarul nu-ti legalizeaza actul de V-C decat cu fiscalul la zi :grin: 1 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Tot incerc sa ma lamuresc, am mai ridicat aceasta problema si pe al topic, daca stie cineva caz concret ca asiguratorul bulgar sa fi refuzat despagubirea motivand itp-ul romanesc. Sau care este sursa acestei informatii? Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoslav Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Tot incerc sa ma lamuresc, am mai ridicat aceasta problema si pe al topic, daca stie cineva caz concret ca asiguratorul bulgar sa fi refuzat despagubirea motivand itp-ul romanesc. Sau care este sursa acestei informatii? pai autoritatile BG nu recunosc itp-ul din RO... iar daca nu ai itp,dupa lege, nu ai voie sa circuli... daca nu circuli conform legii ...asiguratorul nu despagubeste. 1 Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 5, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2014 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Eu tot nu pricep de ce va scremeti voi sa va scarpinati cu mana dreapta la urechea stanga ... si de ce nu faceti lucrurile NORMAL si FIRESC? LE - Am priceput: ptr ca asa e romanu ...e maestru in cautarea diamantelor in cacat ...chiar daca stie de la inceput ca acestea NU EXISTA. :ha: Editat Iunie 5, 2014 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Iunie 5, 2014 Partajează Postat Iunie 5, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Pentru a ajunge la Ruse din Oradea cu mt-uri de 33 si un motor de 3000 benzina nu e chiar atat de economic dar cheltuiala asta trebuia sa prevedem noi cei de departe:grin: Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 5, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2014 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Cipriane, eu te inteleg ... dar e mai bine sa vi odata personal sa-ti faci treaba cum trebuie ...decat sa dai dupa aia cu submnatu si sa platesti despagubiri pana la loc comanda. Si nu trebuie neaparat sa vi cu MT sau cu simex...s-o gasi un coleg sa-ti imprumute un set de AT-uri ptr un drum. Apoi, daca ne plangem ca ne consuma masina mult, ca e motorul mare...hai sa ne apucam de badminton. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate