danciucu Postat Iulie 22, 2016 Partajează Postat Iulie 22, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Ba mie imi plac titlurile astea alarmiste, ca lumea o sa inteleaga ca trebuie sa fuga de masini cu motoare mari ca se strica treaba si in bg de unde rezulta pret mic al masinilor la achizitie. Chiar as face propaganda sa nu mai inmatriculeze lumea in bg. Ca asa si legile, taxele or sa fie mai umane unde nu e inghesuiala. 1 XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Iulie 22, 2016 Partajează Postat Iulie 22, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG E oarecum aiurea ca te obliga sa-ti faci RCA, eu am o autorulota inm. la ei pe care nu o folosesc iarna, acum va trebui posibil sa-i platesc asigurarea chiar daca sta in parcare.. Faci notificare scrisa in acest sens la serviciul inmatriculari si nu mai sunt probleme! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Iulie 22, 2016 Partajează Postat Iulie 22, 2016 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG S-a ajuns la asta datorita smecherilor fraieri care au circulat fara asigurare, sau a calicilor care au mers pe "variante mai ieftine" cu tot felul de tepari care apoi nu au mai platit asigurarea sau au retras banii, etc, etc. Asa se intampla in "democratie", unii sunt "smecheri" si altii platesc smecheria acelora, pentru ca cineva trebuie sa plateasca iar sistemul nu pierde niciodata. Si nici nu se oboseste sa-i puna la plata pe smecheri pentru ca e mai simplu si mai usor sa ia banii de la cei cinstiti. Nu s-a ajuns la asta datorita smecherilor fraieri care au circulat fara asigurare .Exista un principiu simplu ce aia de la drept il invata in primul an....nu pedepsesti pe toti cu legi care incalca dreptul la proprietate doar pentru ca cativa au incalcat legea.Pe acelasi principiu toti musulmanii sunt teroristi ,toti preotii sunt pedofili ,toti Romanii sunt prosti si pot continua.Hai sa facem legi pentru toti.Sa inteleg ca 30-40,000 de masini cu probleme reprezinta majoritatea masinilor din Bulgaria?Apropo nu mai exista nici o tara pe Terra unde sa fii fortat sa iti asiguri masina cand nu o folosesti ba chiar sa iti dea amenda daca nu o faci....chestia asta daca ar fi pe bune ar rezista 2-3 zile pana ar incepe sa curga amenzile la bulgari si procesele odata cu amenzile. Ba mie imi plac titlurile astea alarmiste, ca lumea o sa inteleaga ca trebuie sa fuga de masini cu motoare mari ca se strica treaba si in bg de unde rezulta pret mic al masinilor la achizitie. Chiar as face propaganda sa nu mai inmatriculeze lumea in bg. Ca asa si legile, taxele or sa fie mai umane unde nu e inghesuiala. Motoarele mari sunt poluante si totusi VW si marci asiatice au avut scandaluri de poluare nu Ford cu Mustangul ,nu Chevy cu Camaro.In SUA se taxeaza NOx (de la noxe) in Europa CO2 de la coxe probabil. Editat Iulie 22, 2016 de Marius_Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Iulie 24, 2016 Partajează Postat Iulie 24, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Faci notificare scrisa in acest sens la serviciul inmatriculari si nu mai sunt probleme! Unde sa fac asta la bulgari? Masina-i pe firma. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Azi am fost la Ruse sa fac ITP-ul. Cu toate ca-l fac din 2012 in acelasi loc, nenea de acolo mi-a cerut chitanta de la impozit. Noroc ca o aveam, caci altfel nu puteam face inspectia sau o faceam dar la un pret substantial mai mare ( 100 euro). Apoi m-a intrebat daca am stingator. Aveam, ca doar am cochetat anu’ asta sa ma dau in CNOR, a verificat data valabilitatii apoi am bagat masina pe stand. Totul perfect, fara probleme! :tk:tk:tk celor care s-au ocupat de Toyota mea!!!:2dr Tot acolo am facut asigurarea la LevIns. Pret 216leva/an.:br Interesant este ca acum m-a trecut si pe mine pe polita ca utilizator al masinii. Scan, copie dupa CI si CIV-ul masinii. Totul se face online, sunt legati la serverul asiguratorului la Sofia. Anul trecut am avut asigurarea 220leva/an dar la alt asigurator. E bine…mai si scadem!:grin: Intreba cineva acum cateva postari, ce e cu data de 30.10.2016…impozit vs ITP?:old Dupa aceasta data, baza de date a KAT se va sincroniza cu cea a Ministerului de Finante Bulgar. Nu ai masina declarata la fisc sau impozitul achitat la zi, NU vei mai putea face ITP! :bl Probabil ca anul viitor vor introduce in ecuatia asta si RCA-ul. Adica, fara impozit achitat la zi nu vei putea incheia polita. Momentan sunt doar zvonuri dar experienta mi-a aratat ca orice zvon, dupa aproximativ un an, devine realitate. Asa ca incercati sa intrati in legalitate cu :3994858278::lr:ca cat se mai poate si sunt portite!!! O alta chestie interesanta a fost la RCA: mie imi expira pe 14.08. Stiind ca nu voi circula cu masina vreo saptamana sau doua dupa, am zis sa imping putin data de incepere a valabilitatii catre 25-29.08 dar omul de acolo mi-a spus ca nu se poate, risc sa-mi radieze masina automat cei de la KAT si nu are rost.:hi Toata chestia a durat vreo 45 min, ITP+RCA.:4079862908: Nu ma intrebati de smecherii sau combinatii, manevre si alte chestii :bi:care care se pot face dar costa; am vrut sa fac totul legal ca sa stau :cort si se pare ca am ales corect! La KAT era aglomeratie mare, curtea era plina ochi de la prima ora. L.E. La frontiera nu am pierdut mult timp, datorita fluxului f.mare de masini au suspendat momentan procedura de scanare a actelor de identitate si talonul masinii. Asta probabil ca e valabil pentru cetatenii UE. Cei Non-UE la intrarea in Romania erau pusi intr-o coloana separata iar romanii au suplimentat personalul cu studenti de la Academia de Politie! :br lor! Mai sus vorbim doar de turisme, coada de TIR-uri era apreciabila. In cateva zile reparatiile podului de pe partea Romana sunt gata, dar am impresia ca Bulgarii vor sa bage si ei partea lor de pod in reparatie. P.S. Probabil ca din 2017 o sa vedem la vanzare multe masini inmatriculate pe BG la preturi ridicol de mici… Lipsa ITP+RCA, etc. BTW, nu stiu cum sta treaba in alte orase din Bulgaria. P.S.S. Cei care aveti firme in BG nu uitati sa depuneti balanta si declaratiile alea pana pe 30.06.2017. Costa 35leva/an. Editat Iulie 26, 2016 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Mult zgomot pentru nimic..La Ruse am rezolvat personal un ITP fara impozit (masina pe Sofia)platind la casieria de la RARul lor impozitul pe 1 zi adica 11 leva.Se face cu cartea masinii,ii zici lu ala "Danak za edin den" si iti da chitanta,cu care te duci la statia ITP. Cand bulgarul+romanul isi pun mintea,se rezolva orice. Asta pe Sofia,la a mea,pe Ruse,nu mi-a cerut nimic,nici macar capota nu au ridicat-o,nu i-a interesat. Editat Iulie 26, 2016 de SUPERDRAGOS 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Mult zgomot pentru nimic..La Ruse am rezolvat personal un ITP fara impozit (masina pe Sofia)platind la casieria de la RARul lor impozitul pe 1 zi adica 11 leva.Se face cu cartea masinii,ii zici lu ala "Danak za edin den" si iti da chitanta,cu care te duci la statia ITP. Cand bulgarul+romanul isi pun mintea,se rezolva orice. Asta pe Sofia,la a mea,pe Ruse,nu mi-a cerut nimic,nici macar capota nu au ridicat-o,nu i-a interesat. Am incercat si eu metoda ta, am fos la KAT si le-am zis formula magica: "Danak za edin den" ... dar cred ca n-am pronuntat eu prea bine si ala de la ghiseu mi-a dat 11 leva si mi-au facut si ITP-ul :ha: am uitat ... asta la o masina inmatriculata pe Romania :ha: 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Ai vazut,ce inseamna..Bine ca nu te-a dus la film sau la cofetarie,poate cedai.. Nu la toate se poate face fara chitanta,la fel cum nu la toate ti-o cer,cred ca am sa ma duc iar pe 8-10 Aug si incerc sa aflu criteriul lor.Eu am crezut ca nu aud bine sau nu inteleg ce behaia ala prima data. Editat Iulie 26, 2016 de SUPERDRAGOS 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Salut! Am o curiozitate: am masina pe Bg de vreo 3 ani. In primul an asigurarea a fost 120 leva/an. Acum e cam 800 de leva pe an. Stie cineva o varianta de scapare din spirala asta? Daca la anul o sa fie 1500 de leva pe an nu stiu daca o sa mai pot face vreo asigurare... VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Teoretic te duci de unde ai luat-o,il iei pe cel care ti-a inscris-o si te duci la notar sa anulezi contractul si procura.Mai departe se plateste impozitul din urma si se schimba proprietarul din acte-probabil si numerele.Noul proprietar ar trebui sa fie o persoana fizica fara prea multe masini pe numele lui,si in nici un caz firma,altfel vei lua spirala de la cap. In mod evident toate astea se fac contracost,strict actele costand cam 200 eur,la care se adauga impozitul restant,care variaza de la o zona la alta-la Varna,de exemplu,la 2500 cmc e 50 leva/an (nu in oras,intr-o localitate vecina,mai mica,un fel de Popesti Leordeni al Bucurestiului.) In oras probabil ca e mai scump,dar nu cu mult 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Masina are 1998 cmc. E pe firma, are impozitul platit. Sau cel putin eu l-am platit firmei. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Masina are 1998 cmc. E pe firma, are impozitul platit. Sau cel putin eu l-am platit firmei. Pai ar trebui sa ai chitanta, pentru ca ai nevoie de ea la ITP ... Fusei si eu luni la Ruse sa fac ITP-ul si ala de la statie a zis ca fara impozit nu se face, dar asa cum zicea si Dragos, mai sunt si exceptii. Ca exemplu, cam asa se calculeaza impozitul la Bg.: Pentru un autoturism cu o putere de: 37 KW inclusiv se vor percepe - 0,34 leva pentru fiecare KW, peste 37 KW până la 55 KW inclusiv - 0,40 leva pentru fiecare KW, peste 55 KW până la 74 KW inclusiv – 0,54 leva pentru fiecare KW, peste 74 KW până la 110 KW inclusiv – 1,10 leva pentru fiecare KW, peste 110 KW - 1,23 leva pentru fiecare KW, În funcţie de anul fabricaţiei, taxa se înmulţeşte cu următoarele coeficiente: peste 14 ani vechime - coeficientul 1, între 5 şi 14 ani inclusiv - coeficientul 1,5, până în 5 ani inclusiv - coeficientul 2,8. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yoghi Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG ce zici mai sus este standard dar: Am intrat pe un forum auto bulgaresc pe topicul de impozite.Legea lor stabileste o valoare minima si maxima pe kw pt impozit.Diferenta de valori este data de primaria locala.astfel la Ruse poate fi 0.50 iar la Varna 0.80 lev. Din spusele bulgarilor Varna este zona cu cea mai mare valoare Sofia este urmatoatea iar pe ultimile locuri sunt orase din sud linga Grecia si Turcia si persoanele peste 60ani nu mai platesc impozit in limita a doua masini. Am in curte un englez si un american :F Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG ce zici mai sus este standard dar: Am intrat pe un forum auto bulgaresc pe topicul de impozite.Legea lor stabileste o valoare minima si maxima pe kw pt impozit.Diferenta de valori este data de primaria locala.astfel la Ruse poate fi 0.50 iar la Varna 0.80 lev. Din spusele bulgarilor Varna este zona cu cea mai mare valoare Sofia este urmatoatea iar pe ultimile locuri sunt orase din sud linga Grecia si Turcia si persoanele peste 60ani nu mai platesc impozit in limita a doua masini. Orientativ am vrut si eu sa zic ... La Ruse sunt exact valorile mentionate, in cazul firmelor. Interesanta treaba aia cu persoanele peste 60 ani ... :h5 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Care erau conditiile pentru rezidenta? Cu rezidenta esti sigur ca nu iti creste asigurarea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Care erau conditiile pentru rezidenta? Cu rezidenta esti sigur ca nu iti creste asigurarea. Vezi aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59431-Rezidenta-Bulgaria-Inmatriculare-pe-numele-tau&highlight=rezidenta REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Vezi aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59431-Rezidenta-Bulgaria-Inmatriculare-pe-numele-tau&highlight=rezidenta Cam mult €1000...oricum si inmatricularile in BG sunt scumpe rau ...adica 50% inmatriculare si asigurare si 50% taxa lu ala care face treaba pare cam romanesc.Acum ca aia din UE au declarat taxa ilegala merge si in Romania inmatriculat dar totusi ramane impozitul pe aerul din motor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Acum ca aia din UE au declarat taxa ilegala merge si in Romania inmatriculat dar totusi ramane impozitul pe aerul din motor. Stii tu ca deja se poate inmatricula in Romania fara achitarea timbrului de mediu? Nu de alta, dar luna asta imi expira actele si as prefera totusi inmatricularea pe RO... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Stii tu ca deja se poate inmatricula in Romania fara achitarea timbrului de mediu? Nu de alta, dar luna asta imi expira actele si as prefera totusi inmatricularea pe RO... Pai sunt astia din Dolj care au reusit http://infopuls.ro/2016/07/04/hotarare-in-premiera-a-magistratilor-autovechiculele-pot-fi-inmatriculate-fara-plata-timbrului-de-mediu/ si cu precedentul ala ar trebui sa mearga peste tot.Totusi e genial cum o lege ilegala nu este scoasa de statul bolsevic roman.Astia asteapta alegerile sa schimbe 2 virguli si sa o prelungeasca inca 2-3 ani.Cu hotarare judecatoareasca se face totusi trebuie gasita o metoda pentru a obtine daune pentru timpul pierdut dand in judecata mizeria de stat. Editat August 10, 2016 de Marius_Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Zilele trecute citeam că s-a putut și la noi, în Constanța, tot prin hotarâre judecătorească. Nu știu dacă au fost mai multe cazuri. Însă, cum în sistemul juridic românesc jurisprudența este doar termen în DEX, am marea bănuială că exercițiul a fost unul cu dedicație (nu vreau, totuși, să lezez probabila dedicare și munca avocatului care a reușit asta). În plus, neverificat personal, am înțeles că personalul serviciului de înmatriculări a primit ordin (vorba volent - nu lasă urme, nu-l agață pe rostitor) să nu accepte niciun dosar de înmatriculare din care lipsește dovada achitării birului către stat. Fără a emite nicio negație scrisă. Probabil, la presiuni legal temeinice, s-ar da și ceva pe scris, dar numai ducând la limită termenul stipulat de lege (răstimp în care se pot schimba multe sau nimic). Dar, în esență, cum a spus și Marius_Adrian, cum puii mei să se accepte fără crâcneli înmatricularea fără achitarea taxei, în condițiile în care (încă) există o lege care te obligă s-o faci?! Editat August 10, 2016 de pmstancu AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Se face prin ordin judecatoresc si nu imi dau seama cum o lege poate exista atata timp cat atat UE cat si cateva judecatorii din tara au spus ca e ilegala. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Asta presupune sa dau statul in judecata, sa ma judec vreo 18 luni, timp in care masina sta pe dreapta... Normal ar fi ca dupa ce niste instante au dat un verdict impotriva timbrului, guvernul sa-l elimine din lege. Dar alegeri, prostie, interese, etc, deci... mai dureaza. Din pacate... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Pana la urma care-i treaba cu RCA-ul, stie cineva? Se intampla ceva cu masinile care nu au asigurare? Am o autorulota cu care nu merg iarna si vroiam sa stiu daca pot sa nu-i fac asigurare peste iarna sau platesc aiurea, expira in septembrie RCA-ul actual. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Pana la urma care-i treaba cu RCA-ul, stie cineva? Se intampla ceva cu masinile care nu au asigurare? Am o autorulota cu care nu merg iarna si vroiam sa stiu daca pot sa nu-i fac asigurare peste iarna sau platesc aiurea, expira in septembrie RCA-ul actual. Poate reusesc sa aflu ceva saptamana viitoare cand imi fac si eu R.C.A.-ul. O sa postez aici. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Ok, multam mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate