Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum sa iti inscrii masina pe BG

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG

Poate reusesc sa aflu ceva saptamana viitoare cand imi fac si eu R.C.A.-ul. O sa postez aici.

Din cauza unor intarzieri neprevazute si a unei ... "defectiuni tehnice" a masinii, am ajuns la Ruse noaptea si n-am avut cu cine sa vorbesc ... Asigurarea mi-am facut-o la Haskovo, la firma Olympic si e bilingva (bulgara/engleza).

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 929
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nicio veste, nu stie nimeni care-i treaba cu obligativitatea RCA-ului? Imi expira pe 20 septembrie si as vrea sa stiu daca trebuie s-o platesc sau nu?

Reformuleaza, ce vrei defapt?

Vrei sa-ti faci RCA la ce si de ce?

Treci podul si gasesti raspunsuri.

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Reformuleaza, ce vrei defapt?

Vrei sa-ti faci RCA la ce si de ce?

Treci podul si gasesti raspunsuri.

E vorba de o autorulota pe care nu o foloseste decat 3 luni pe an ...

Link spre comentariu

Hm.. da, umbla un zvon ca te-ar obliga sa faci RCA la masina, altfel se radiaza or something.. daca nu are asigurare. Am o autorulota care o folosesc doar vara, nu are rost sa platesc asigurarea pe timp de iarna cand sta in parcare. Pe de alta parte daca-i adevarat zvonul se pare ca va trebui s-o platesc, nu?

Era mai simplu sa intreb, poate stie cineva decat sa fac un drum pana la Ruse.. O sa sun la niste bulgari care inmatriculeaza masini sa vad ce zic pana la urma.

Link spre comentariu

Deci din experienta proprie tarif RCA s-a marit substantial. Jeep Cherokee 4.0 2001 acum 2 ani RCA 140 Euro/an, anul trecut 280 Euro/an acum am facut un calcul si este 630 Euro/an. Avand in vedere ca ies decat de 4-5 ori pe an cu acesti bani se va cumpara o platforma care il duce pana la locul faptei.

Numar 2 intrebat in legatura cu RCA si radiere pe cei care imi fac mie asigurarile de cativa ani si mi-au zis ca sunt povesti.

Cu respect,

Lucian

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Link spre comentariu

Deci din experienta proprie tarif RCA s-a marit substantial. Jeep Cherokee 4.0 2001 acum 2 ani RCA 140 Euro/an, anul trecut 280 Euro/an acum am facut un calcul si este 630 Euro/an. Avand in vedere ca ies decat de 4-5 ori pe an cu acesti bani se va cumpara o platforma care il duce pana la locul faptei.

Numar 2 intrebat in legatura cu RCA si radiere pe cei care imi fac mie asigurarile de cativa ani si mi-au zis ca sunt povesti.

Cu respect,

Lucian

Spune-ne te rugam,cum este inmatriculata masina ta?

pers fizica?

firma?

in ambele cazuri daca exista evenimente si 150-1000 masini pe acelasi nume este putin normala suma aia la asigurare.

In cazul in care a crescut fiind inmatriculata pe o cunostinta,pers serioasa, firma proprie sau prieteni,fara incidente /accidente majore si a crescut asigurarea in hanul asta,atunci nu mai este normal si nici economic....

Tind sa cred ca te inscrii in prima varianta ....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Spune-ne te rugam,cum este inmatriculata masina ta?

pers fizica?

firma?

in ambele cazuri daca exista evenimente si 150-1000 masini pe acelasi nume este putin normala suma aia la asigurare.

In cazul in care a crescut fiind inmatriculata pe o cunostinta,pers serioasa, firma proprie sau prieteni,fara incidente /accidente majore si a crescut asigurarea in hanul asta,atunci nu mai este normal si nici economic....

Tind sa cred ca te inscrii in prima varianta ....

Intradevar pe prima varianta firma cu probabil sute de masini.

Ar fi o idee sa incerc sa o radiez de acolo si sa o inmatriculez la alta firma a unor prieteni unde sunt decat 2-3 masini.

O zi buna,

Lucian

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Link spre comentariu

Intradevar pe prima varianta firma cu probabil sute de masini.

Ar fi o idee sa incerc sa o radiez de acolo si sa o inmatriculez la alta firma a unor prieteni unde sunt decat 2-3 masini.

O zi buna,

Lucian

intradevar, dar radiatul inseamna sa stii/gasesti proprietarii firmaei /samsarii care se ocupa de ea, si sa aiba sau sa platesti impozitul la zi....

in functie de noroc sau cat de mult ai fost atent la inmatriculat poti salva acum situatia....

Daca totul este platit la zi,nu platesti impozit si sau amenzi,transferul plus taxe,plus asigurarea ar trebui sa fie mai ieftin decat asigurarea de acum.....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Va salut, vreau sa cumpar un opel frontera b sport cu acte de BG, pot scoate numere rosii si sa o inmatriculez pe RO legal si fara probleme? Ce acte trebuie sa-mi dea vanzatorul? Multumesc!

"If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems "
Link spre comentariu

Va salut, vreau sa cumpar un opel frontera b sport cu acte de BG, pot scoate numere rosii si sa o inmatriculez pe RO legal si fara probleme? Ce acte trebuie sa-mi dea vanzatorul? Multumesc!

Da. Singura problema va fi ca trebuie sa-i platesti taxa de mediu sau nu, daca ti-ai facut bine socotelile si stii ca-ti vor ajunge banutii nici asta nu e o problema....

CIV-ul masinii, talonul si un contract de vanzare-cumparare.

Bine ar fi sa aiba asigurarea si ITP-ul valabile (alea bulgaresti) ca sa poti veni cu ea pe roti pana in RO.

Link spre comentariu

Masina o cumpăr din Romania, cel care o detine spune ca are actele valabile. Deci nu o cumpăr de la proprietarul de drept, cel din acte.

"If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems "
Link spre comentariu

Masina o cumpăr din Romania, cel care o detine spune ca are actele valabile. Deci nu o cumpăr de la proprietarul de drept, cel din acte.

Da, dar cel de la care o cumperi are drepturi depline asupra masinii, drepturi cedate de proprietarul bulgar prin acea procura celebra.

Link spre comentariu

Da, dar cel de la care o cumperi are drepturi depline asupra masinii, drepturi cedate de proprietarul bulgar prin acea procura celebra.

"Celebra", doar daca e trecuta si prin notariat, altfel e hartie igienica (cel putin la bulgari).

Proprietarul, deci cel ce o poate vinde, e cel trecut in acte sau cel care are act de V-C legalizat sau procura legalizata. Daca la noi (la inmatriculari) nu cere act de V-C sau procura ambele bulgaresti, ci doar act de V-C romanesc, atunci e altceva.

Link spre comentariu

"Celebra", doar daca e trecuta si prin notariat, altfel e hartie igienica (cel putin la bulgari).

Proprietarul, deci cel ce o poate vinde, e cel trecut in acte sau cel care are act de V-C legalizat sau procura legalizata. Daca la noi (la inmatriculari) nu cere act de V-C sau procura ambele bulgaresti, ci doar act de V-C romanesc, atunci e altceva.

Cred ca la noi merge si pe baza de "sa moara mama ca ii a mea" .Era un baiat pe comunitatea aia american muscle car ce cumpara masini chiar daca nu aveau acte.Pur si simplu daca aveai o masina americana fara acte el o cumpara ,repara si inmatricula asta doar pentru ca avea cunostinte pe la RAR.Daca masina nu e furata poti fi 100% sigur ca o inmatriculezi in Romania.

Eu am avut o Fiesta spaniola ce avea hartia aia de vanzare din Spania (a fost de la un dealer ,invoice am impresia ca se numste).Cel care a adus-o pentru bisnitar a facut un rand de acte cu bisnitarul iar bisnitarul cu mine.La sfarsitul zilei aveam 3 contracte diferite ca sa dovedeasca ca masina aia a trecut din mana in mana pana la mine.....am inmatriculat-o fara probleme ,nici maca nu s-au uitat pe toate contractele ci doar pe ala pe care era trecut numele meu.Ce e drept aveam talonul ,CIV si numerele spaniole .A mers ca uns fara sa cunosc pe cineva ,pile sau spagi.Daca ai acte sa dovedesti ca e a ta o inmatriculezi fara probleme.

Editat de Marius_Adrian
Link spre comentariu

Anul trecut am luat un jimny de la un samsar din Mures, la acte auto mi-au facut ei un act de vanzare-cumparare tip ,de Austria (masina venea din Austria),si nu am avut probleme la inmatriculare.Sper sa fie asa si cu masinile din BG, am avantajul ca vanzatorul este de la mine din oras si pot merge la inmatriculari sa vedem daca se poate.Multumesc pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Cat ma costa inmatriculat si taxe anuale la un Vito autoutilitar in Bulgaria,este deja inmatriculata acolo. dar nu stiu taxe transfer,etc.2148 cmc.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

„Podul Prieteniei” de la Giurgiu se închide pentru trei zile.

Traficul rutier pe podul de la Giurgiu, care face legătura cu Bulgaria, va fi închis începând de mâine, 21 octombrie, și până sâmbătă, 23 octombrie, inclusiv, în intervalul orar 7:25 - 12:20.

http://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/podul-prieteniei-de-la-giurgiu-se-inchide-pentru-trei-zile-592494

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

stie cineva care este regimul de inmatriculare la masini hybride ..am un Prius si m-am cam saturat de astia pe aici.....

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Salutare!!!...pe 25 octombrie a expirat asigurarea pe bg...cu masina nu circul deocamdata...exista un termen in care trebuie sa achit asigurarea pt anul urmator?.....tiupul care m-a ajutat cu inmatricularea a zis ceva de 20 zile maxim

ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6
Link spre comentariu

Salutare!!!...pe 25 octombrie a expirat asigurarea pe bg...cu masina nu circul deocamdata...exista un termen in care trebuie sa achit asigurarea pt anul urmator?.....tiupul care m-a ajutat cu inmatricularea a zis ceva de 20 zile maxim

Maxim 30 zile, apoi ti-o radiaza temporar din circulatie si s-o resuscitezi probabil ca va presupune o cheltuiala suplimentara semnificativa.

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Maxim 30 zile, apoi ti-o radiaza temporar din circulatie si s-o resuscitezi probabil ca va presupune o cheltuiala suplimentara semnificativa.

Deci daca nu mergi cu masina ai nevoie de asigurare pentru ca.... ?

Am impresia ca omenirea in general s-a prostit total.

Link spre comentariu

Deci daca nu mergi cu masina ai nevoie de asigurare pentru ca.... ?

Am impresia ca omenirea in general s-a prostit total.

Si pentru...ca astea sunt regulile mai nou in BG. Apoi asta implica si expirarea ITP-ului.

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Si pentru...ca astea sunt regulile mai nou in BG. Apoi asta implica si expirarea ITP-ului.

ITP + asigurare cand masina nu merge nicaieri ....e clar ca in Europa de est in special, trebuie interzis :fk2 ...prea multa prostie.Ce e drept ca eu credeam ca doar romanii pot debita legi 100% tampite.

Totusi poate daca scot astia taxa de mediu si reformuleaza impozitele auto ,poate poate vin bulgarii la noi ,mai facem si noi un ban la buget :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare