nessum Postat Noiembrie 13, 2016 Partajează Postat Noiembrie 13, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Totusi poate daca scot astia taxa de mediu si reformuleaza impozitele auto ,poate poate vin bulgarii la noi ,mai facem si noi un ban la buget :grin: Visezi! :ha::ha::ha: Ce bei? :x Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Noiembrie 13, 2016 Partajează Postat Noiembrie 13, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Visezi! :ha::ha::ha: Ce bei? :x Cafea ...cred ca sigur e ceva in ea ,acum recitind tampenia scrisa de mine o sa ma las de cafea :ha: Totusi ca film SF de sfarsit de weekend ,cum ar fi o coada la RAR cu unguri ,bulgari si alte nationalitati sa isi inmatriculeze masinile.Sa toarne bani la noi in tara si apoi sa plece la ei in tara iar noi sa ramanem cu banii.Cum ar fi sa avem romani care au firme ce se ocupa cu inmatriculatul masinilor bulgarilor. Ma duc sa ma uit la Star Trek...e mai plauzibil decat tampenia mea de SF :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG cred ca vestea buna poate fi si alegerile din BG; nu se mai aliniaza la tampeniile eco din occident si poate legislatia nu va suferi modificari majore legat de impozite , taxe ,etc. am masina rosie, poate e de bine :grin: XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG cred ca vestea buna poate fi si alegerile din BG; nu se mai aliniaza la tampeniile eco din occident si poate legislatia nu va suferi modificari majore legat de impozite , taxe ,etc. am masina rosie, poate e de bine :grin: Acum tocmai ce a devenit ''Lac Rusesc''-Marea Neagra, poate BG vor sa iasa din UE...:fk2 Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Acum tocmai ce a devenit ''Lac Rusesc''-Marea Neagra, poate BG vor sa iasa din UE...:fk2 Nu stiu daca e de bine ca piticul ala macho din Rusia isi vrea URSS-ul inapoi.Anii cu URSS in jurul nostru nu au fost cei mai buni.Trendul cu iesim din UE ,iesim din tari si ne intoarcem la triburi e de epoca cu heil hitler.Nu cred ca BG e urmatoare ci Franta. cred ca vestea buna poate fi si alegerile din BG; nu se mai aliniaza la tampeniile eco din occident si poate legislatia nu va suferi modificari majore legat de impozite , taxe ,etc. am masina rosie, poate e de bine :grin: Culmea e ca eu sunt pentru ecologie,dar din aia pe bune nu simulata.Masinile polueaza mai mult decat fabricile (dupa mintea unora) si alte mari companii ce ard carbuni si polueaza de rup dar tot ce e taxat sunt doar masinile...aia e hai sa ne facem ca suntem ecologisti.Nu mai pun ca cele mai dure taxe de ecologie au fost pe romani nu in vest.Pe mine nu m-ar deranja taxele de la nemti ...pana si taxele de la nemti x 2 tot ar fi de sute de ori mai putin decat ce platim noi. Editat Noiembrie 14, 2016 de Marius_Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG .....pana si taxele de la nemti x 2 tot ar fi de sute de ori mai putin decat ce platim noi. Pai daca noi poluam mai mult, normal sa platim mai mult decat nemtii, nu...? :ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Pai daca noi poluam mai mult, normal sa platim mai mult decat nemtii, nu...? :ha: Poluam, poluam inclusiv topicul asta! :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Pana la urma, stie cineva EXACT care e legea? Eu n-am platit ITP-ul si RCA-ul bulgaresc DAR amm platit IMPOZITUL!. Daca nu circul cu masina de ce sa platesc ? Imi platesc ce este legal, IMPOZITUL si daca circul fara cele de mai sus (ilegal deci)platesc amenzile ...... Revenind, are cineva date concrete? "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
111lsd Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 (editat) In momentul in care sunteti depistati in trafic masina va fi radiata temporar pana la remedierea situatiei (respectiv palta cv si efectuarea itp). Pana atunci, stapaniti sanatosi masina ca nu o radiaza nimeni ca n-are cum. Zvonuri sunt multe si multe interese ale celor care intermediaza efectuarea cv si itp. Daca cineva are mai multe informatii sa ma contrazica punctual. Credeti-ma ca bulgarii nu sunt chiar asa tampiti. Editat Noiembrie 15, 2016 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Mersi de raspuns.....un domn din Calafat m-a ajutat anul trecut sa inmatriculez in Bg si acum ma pistoneaza sa platesc urgent asigurarea ....altfel se radiaza ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teodorescu.florin Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Salutare tuturor. Pana la urma,cine imi poate da o idee clara a ceea ce se intampla cu masinile de Bg? Am tot rasfoit acest forum si nu sunt pe deplin lamurit,iar alte informatii luate din alta parte (nu zic 4Tuning,fiindca nu e frumos) sunt fix un RAHAT! Nu de alta,dar am gasit platforma sa imi aduca P38-ul in tara si vreau sa il...bulgaresc...si nu cu zapada,ci cu acte. :grin: Sa inteleg ca daca imi aduc masina in tara,o inmatriculez pe firma+restul actelor...mai trebuie sa ii fac si ITP romanesc? Iar peste un an,trebuie sa ii fac asigurare,indiferent daca circul sau nu cu ea,ITP bulgaresc si ITP romanesc? Va rog,luminati-ma si pe mine,fiindca mai am putin timp pana sosesc (in vizita) in tara numita Romania si nu stiu ce sa fac. Multumesc. Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Nu ii faci nimic in Romania, totul se face in Bulgaria. Apoi ITP si asigurare doar Bulgaria, in fiecare an. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teodorescu.florin Postat Ianuarie 1, 2017 Partajează Postat Ianuarie 1, 2017 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Nu ii faci nimic in Romania, totul se face in Bulgaria. Apoi ITP si asigurare doar Bulgaria, in fiecare an. Ok,multumesc mult de lamurire. Am sa ii fac ca si celeilalte masini ce am detinut-o,un Vectra B,inscris la vecini:inscriere+ITP+asigurare bulgareasca cu corespondent in Ro si suplimentar ITP la RAR in Romania...sper sa nu ma frece nimeni la melodie oprindu-ma in trafic dupa ce fac toate acestea. :wink: Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 1, 2017 Partajează Postat Ianuarie 1, 2017 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Daca o inmatriculezi pe firma ar fi bine ca firma aia sa fie A TA sau daca nu e firma ta atunci asigura-te ca odata cu actele de BG ale masinii vei primi si factura. Mai multe detalii poti primi de la colegul Adrian aka asfaltango pe care iti recomand insistent sa-l suni inainte de a inmatricula masina : 0722327887. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teodorescu.florin Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Daca o inmatriculezi pe firma ar fi bine ca firma aia sa fie A TA sau daca nu e firma ta atunci asigura-te ca odata cu actele de BG ale masinii vei primi si factura. Mai multe detalii poti primi de la colegul Adrian aka asfaltango pe care iti recomand insistent sa-l suni inainte de a inmatricula masina : 0722327887. Multumesc mult ptr completare Astral...ca si data trecuta,am de gand sa apelez la un prieten al cuiva de pe acest forum... Persoana respectiva mi-a fost recomandata de 2 persoane total diferite si mi s-a parut foarte "profi" si transparenta in aceasta "operatiune",iar la predarea masinii am primit toate bonurile inclusiv o factura (in bulgareste ce-i drept) pe care sincer nu m-am obosit sa o citesc/traduc,nici macar cu google translate....:-x Multumesc inca o data :cl Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Acea factura nu e tocmai ce trebuie, din 2 motive; 1. Pe baza ei, firma din BG o poate scoate de la fisc. Ideal ar fi sa te duci personal la fisc sa platesti impozitul. 2. Daca vei vrea vreodata sa o treci pe Romania, vei primi amenda si va trebui sa platesti impozitul incepand cu data facturii. In alta ordine de idei, plecand de la firma astazi cu The Grey, imediat dupa colt filtru, am fost oprit de politie. A venit agentul la mine, ne-am salutat respectuos reciproc, am intrebat daca am facut ceva gresit. Domnul politist s-a prezentat politicos conform procedurii, mi-a raspuns ca nu stie inca:grin:, mi-a solicitat prezentarea buletinului, permisului, talonului si asigurarii spunandu-mi, chiar inainte sa i le inmanez, ca filtrul vizeaza exclusiv masinile inmatriculate in strainatate. I le-am inmanat, i-am urat spor la verificat si am fumat o tigara linistit. Dupa aprox 5 minute a venit, mi-a dat documentele inapoi si mi-a urat o seara buna. I-am intors urarea si-am plecat. Nu a intrebat in ce calitate conduc eu masina sau alte bazaconii. Pentru cine nu stie, The Grey este inmatriculat in BG pe o firma. Totul in regula = stress free. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Nu platesti neaparat cu data facturii pentru ca poti ca tu la data facturii sa nu fi stat in Romania.Chiar si daca ar fi asa faci un contract de vanzare cumparare cu cineva si pe contract pui ce data vrei tu. ^^ tot rahatul ala nu s-ar intampla daca in gainatul de ROmania nu am fi fortati sa declaram masini la impozit .Singura tara care impoziteaza masinile neinmatriculate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AXP Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Conform noului cod fiscal, in vigoare din 2016, impozitul la vehicule se plateste pentru cele imatriculate sau inregistrate (cu numere de primarie). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Conform noului cod fiscal, in vigoare din 2016, impozitul la vehicule se plateste pentru cele imatriculate sau inregistrate (cu numere de primarie). Corect ce spui dar aia e o prostie pentru ca tot in codul fiscal esti obligat sa declari masina in 30 de zile la primarie...e contradictie in aceeasi lege.Daca eu am cumparat masina acum 2 ani si pe contract e 2015 dar ma trezesc sa o inmatriculez acum astia ma pun sa platesc impozit din 2015.Stiu pentru ca am inmatriculat pentru un prieten un VW si am platit pe 2 ani impozitul.Noroc ca impozitul pentru motoare mici e mai nimic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG (...) In alta ordine de idei, plecand de la firma astazi cu The Grey, imediat dupa colt filtru, am fost oprit de politie. A venit agentul la mine, ne-am salutat respectuos reciproc, am intrebat daca am facut ceva gresit. Domnul politist s-a prezentat politicos conform procedurii, mi-a raspuns ca nu stie inca:grin:, mi-a solicitat prezentarea buletinului, permisului, talonului si asigurarii spunandu-mi, chiar inainte sa i le inmanez, ca filtrul vizeaza exclusiv masinile inmatriculate in strainatate. I le-am inmanat, i-am urat spor la verificat si am fumat o tigara linistit. Dupa aprox 5 minute a venit, mi-a dat documentele inapoi si mi-a urat o seara buna. I-am intors urarea si-am plecat. Nu a intrebat in ce calitate conduc eu masina sau alte bazaconii. Pentru cine nu stie, The Grey este inmatriculat in BG pe o firma. Totul in regula = stress free. Chiar si asa, tot un abuz este ... 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AXP Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Da, @Marius_Adrian, o declari, dar nu platesti, decat dupa ce o imatriculezi. Este specificat destul de clar in norma de aplicare. Eu am cumparat o masina in 2015 decembrie, am declarato in ianuarie 2016, am avut o mica discutie, ..., fiindca erau in ceata, ..., dar in final au priceput si nu platesc impozit pentru ea, ..., urmeaza sa o imatriculez acum, ..., astept 1 februarie, ... Editat Ianuarie 25, 2017 de AXP 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Da, @Marius_Adrian, o declari, dar nu platesti, decat dupa ce o imatriculezi. Este specificat destul de clar in norma de aplicare. Eu am cumparat o masina in 2015 decembrie, am declarato in ianuarie 2016, am avut o mica discutie, ..., fiindca erau in ceata, ..., dar in final au priceput si nu platesc impozit pentru ea, ..., urmeaza sa o imatriculez acum, ..., astept 1 februarie, ... Pe mine m-au pus sa platesc.Culmea e ca nu au comentat ca factura era copie (masina fusese pe firma si prietenul meu nu mai avea decat copie de factura )....probabil a fost buna ca avea serie si mergea verificata factura pe baza seriei. Te cred ca erau in ceata ,sa fi vazut ce ceata era la mine cand am aflat ca impozitul se plateste pe tot anu chiar daca vinzi masina ...eu am multe momente din astea cu emotii pe la inmatriculari ,trebuie sa iau xanax ca ma ia anxietatea cand ma gandesc :ha: Editat Ianuarie 25, 2017 de Marius_Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Nu va mai stresati atat, pentru ca un lucru este clar: functionarii publici din Romania NU CUNOSC LEGILE! :grin: Te duci la un ghiseu sau la un birou dintr-o administratie financiara, si primesti niste "pareri", nu informatii. Daca te muti la alt ghiseu, sau intri in alt birou, primesti alte "pareri" pentru aceeasi speta... Misto, nu? Am patit-o de mai multe ori. Ultima data, o doamna sfatoasa de la administratie financiara, imi cerea un act pe care eu nu l-am primit la o infiintare, si care evident ca nici nu aveam de ce sa-l primesc, si daca eu am insistat ca acel act nu exista, pentru ca nu mi-a fost emis de la un alt sector, aia incerca sa ma convinga ca sigur l-am primit si nu mai stiu eu ce am facut cu actul ala, si ca mai bine sa dau o declaratie ca l-am pierdut, pentru ca "e mai simplu asa". Abia dupa ce s-a dus "sus" sa mai intrebe, s-a intors cerandu-si scuze ca, intr-adevar, la mine nu era cazul sa am documentul pe care mi-l cerea ea. Revin dupa vreo luna pentru aceeasi speta, si tot doamna aia sfatoasa reia aberatia cu documentul care cica imi trebuie, ca fara el nu mi se poate rezolva problema. :wtf1: De data asta am rezolvat rapid: am ridicat tonul si i-am zis ca nu plec de acolo pana nu-mi ia actele aduse, asa cum sunt. Nu mai aveam la dispozitie inca vreo ora pana umbla ea din nou pe "sus" sa afle cum stau lucrurile. Asa ca, nu e de mirare ca la unele administratii trebuie platit impozit, la altele nu trebuie platit... samd... :wink: 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Mai sunt si formularele lor aiurea combinat cu prostia duce la ce vedem .Spre exemplu a trebuit sa imi scot certificatul de nastere (l-am pierdut) iar pe formular trebuia bifat "pierdut" ,"furat" sau "distrus" iar sub pierdut era "locul unde l-ati pierdut".Am intrebat-o pe cucoana daca stiam unde e pierdut mai era pierdut....ambele buldozere nu gaseau firul logic la problema aia .Mi-au inchis gura cand au spus "daca il mai pierdeti luati 80ron amenda" ...ca probabil nu mai merge imprimanta si nu mai pot tipari inca unu.Chiar imi venea sa il pierd la ghiseu cand urma sa il ridic . La inmatriculari mai exista ceva frumos si anume ca te trateaza de parca ai furat masina.Au verificari peste verificari ca nu cumva masina sa fie furata si daca au cumva o litera mai stramba pe un act sau ceva nu se poate citi bine te trimit automat la alt ghiseu. Crap de ciuda cand vad ca la americani pe titlul masinii e trecut pe fata proprietarul curent (firma sau privat) iar pe spate se poate trece oricine are acel act ,ca mai apoi sa mearga la DMV pentru a scoate un act curat cu noul proprietar de pe spate trecut pe fata.Nu implica RAR ,financiar ,drum la identificare ,drum la ghiseul pentru timbru ,placute....cumva aia au realizat ca masina nu e ceva mai special ca un rahat de televizor sau dildo electric.La noi parca cumparam statia spatiala internationala.Aia considera ca daca nu poti avea grija de actul de proprietate si iti fura masina tot cu el esti prea prost pentru a detine masina aia oricum. Editat Ianuarie 26, 2017 de Marius_Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Mai sunt si formularele lor aiurea combinat cu prostia duce la ce vedem .Spre exemplu a trebuit sa imi scot certificatul de nastere (l-am pierdut) iar pe formular trebuia bifat "pierdut" ,"furat" sau "distrus" iar sub pierdut era "locul unde l-ati pierdut".Am intrebat-o pe cucoana daca stiam unde e pierdut mai era pierdut....ambele buldozere nu gaseau firul logic la problema aia .Mi-au inchis gura cand au spus "daca il mai pierdeti luati 80ron amenda" ...ca probabil nu mai merge imprimanta si nu mai pot tipari inca unu.Chiar imi venea sa il pierd la ghiseu cand urma sa il ridic . La inmatriculari mai exista ceva frumos si anume ca te trateaza de parca ai furat masina.Au verificari peste verificari ca nu cumva masina sa fie furata si daca au cumva o litera mai stramba pe un act sau ceva nu se poate citi bine te trimit automat la alt ghiseu. Crap de ciuda cand vad ca la americani pe titlul masinii e trecut pe fata proprietarul curent (firma sau privat) iar pe spate se poate trece oricine are acel act ,ca mai apoi sa mearga la DMV pentru a scoate un act curat cu noul proprietar de pe spate trecut pe fata.Nu implica RAR ,financiar ,drum la identificare ,drum la ghiseul pentru timbru ,placute....cumva aia au realizat ca masina nu e ceva mai special ca un rahat de televizor sau dildo electric.La noi parca cumparam statia spatiala internationala.Aia considera ca daca nu poti avea grija de actul de proprietate si iti fura masina tot cu el esti prea prost pentru a detine masina aia oricum. Da, domnule, mot-a-mot exact asa am patit si eu de am avut impresia ca inmatriculez ultimul prototip NASA ! Inteleg ca masinile sunt o sursa colosala de venit la bugetul statului (de fapt, la buzunarul celor cu contracte frauduloase cu statul....), dar macar sa nu ne mai umileasca si sa faca intr-un fel sa ne ia repede banii fara sa ne faca bile de biliard de la un ghiseu la altul si retur ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate