Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Azi pe DN. 79 un sofer de tir a intrat pe contrasens

AdiOnWeb

Postări Recomandate

Azi pe DN. 79 un sofer de tir a intrat pe contrasens si a lovit un microbuz plin de oameni ...

O fi neam cu ala de dansa la volan ??? T-ui mama masii de treaba !

Nu stiu de ce am deschis acest topic.. cred ca de draci.. Scuze pentru cine este deranjat !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Azi pe DN. 79 un sofer de tir a intrat pe contrasens

are careva dintre voi habar de cum se conduce un asemenea camion?

oare nu cumva ptr specimenele astea sunt de vina scolile care i-au promovat?

acum strict la obiect...pe un post tv se spunea ca soferul microbuzului a facut o depasire aiurea si s-a lovit de camion...pe altul se spunea invers....

cunoaste careva dintre voi senzatia aia tampita cand vezi ca cel din fata vine spre tine....si tu nu poti sa-l eviti?

la comentarii vad ca nu ne intrece nimeni.... :uameni

Link spre comentariu

Marius, eu cunosc acea senzatie, n-am uitat-o si nu o sa o uit toata viata. Si s-a mai intamplat si la tine in batatura, la intersectia de la biserica lui Sicoe. Norocul a facut ca eram intr-o masina de 5 stele euroncap iar pe contrasens era o Dacie Papuc. Si mai era si toata familia in masina. Nici nu mai vreau sa ma gandesc....

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

vad ca e blestemat locul.....in 2000 luna iulie ziua 13....mi-a sarit o femeie in fata camionului....cu toate ca aveam doar 37km/h n-am reusit sa ma opresc la timp....iar respectiva a scapat doar cu fractura de clavicula si fisura de bazin........si asta e doar un aspect placut al accidentelor in care am fost implicat de-a lungul anilor de covrigareala pe masini mari

Link spre comentariu

Tot respectul pentru tine Marius , eu am un var tirist si la fel ca si tine este un om de mare caracter , dar eu ma refer (si cred ca stii si tu bine) la tembelii care alearga cu un tir si pe kilometraj scrie 120/km .... si plus are si 2 clase mai mult ca trenul . Eu stiu ca e plictisitor la volan dar asta nu insemna sa te ridici de pe locul soferului si sa te asezi pe celalant scaun (chiar daca e pe pilot automant) si sa ti se para ceva normal asta . Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni dar eu pe `tarzan` ala daca am norocul sa i-l vad vreodata tot i-i dau un scuipat in ochii !!!

Cu respect pentru oameni !!!

Link spre comentariu

multi din soferii de camioane sunt bombardati de sefii lor sa mearga mai repede...sa ajunga la destinatie instantaneu....daca se poate....de aici si oboseala multora la volan....si multe din accidentele pe care le fac....dar peste tot si-n lumea cond auto amatori si in cea a celor profesionisti ...au fost ...sunt si vor fi uscaturi....plus ca la toate astea se adauga starea drumurilor de pe la noi

Link spre comentariu

M-am gandit ceva inainte sa postez aici, cel putin pt ca pot fi subiectiv.

Din pacate pt mine, cem mai mare accident la care era sa fiu victima eracu un tir.Si acum mi-e groaza cand ma gandesc. Valea Oltului.. linie continua viraje multe.. e merg linistit pe banda mea relaxat si linistit.. in spate am unul care merge cam aproape de mine..dar fiind linie continua nu ma poate depasii. Din fata pe sendul opus... colana ce se deplaseaza... pe banda mea liber... intr-un viraj la stanga, ma trezesc cu un tir...pe banda mea, ce depasea colana de masini si tiruri... O senzatie ce nu pot sa o descriu,...prins intre munte si Olt.. pe o fasie de asfalt. trebuiau sa incapa 2 tiruri si o masina.. tirurile cu 90-100 venind din fata iar e cam 80. Sincer.. nici acum nu-mi da seama exact cum am avut loc si cum am scapat cu viata, fara sa se intample nimic. Pt ca din fata venea tirl, iar in spate la 3 m aveam alta masina.

Ce-mi aduc aminte e ca am franat brusc dar putin , am tras de volan spre munte dar am continuat sa rulez.. cel din spatele meu auzind frana a franat si eu, apoi a vazut tirul..a tras si el de volan.Cel cu tirl nu a schitat nimic,.. parca fiind drum cu 2 benzi pe sens.

Nu am mai putut sa ma mai gandesc la nimic pe moment, fiind doar bucuros ca am scapat, dar imi tremrau picioarele.. mergand cu 50km/h in continuare pana cand am tut saopresc sisa ma relaxez... cel din spate a rulat si el la fel.. se vedea ca e si el marcat.. dar am continuat drumul.

Inteleg presiunea la care sunt expusi sofri pe tiruri, autocare etc.. grafice, termene la care sa fie in pct x sau sa livreze pana la o anumita ora, sa descarce, incarce... marfa perisabila sau nu,.. parcari si ore in care trebuie sa se odihneasca sau sa opreasca obligatoriu..drumuri lngi de mii de km departe de casa

Dar, totusi, toate au o limita si responsabilitate exista.

Probabil bransa e ceva in genul taximetristilor.. putini cu chemare si multi .. neaveniti

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

Nu , nu , nu e corect , domnule Marius . In privinta soferilor de tir , nu e valabila chestia cu padurea si cu uscaturile . Este exact invers . 80% sunt niste nemernici si poate , maxim 10% au putina constiinta , restul sunt intermediari . Se poate povesti pe tema asta pana maine... , dar cand ma gandesc la soferii de tir , mi se zbarleste pielea si ma gandesc la relatia dintre Antonescu si etnia roma . Scapat cu viata cu masina pusa pe o parte in sant , alta data , rasa toata partea dreapta a masinii de la un cap la altul , fara ca macar soferii respectivi sa stie ce au facut si multe , multe evitari "la mustata" si zeci de nenorociri pe langa care am trecut , pe soselele tarii , provocate toate de tir-uri , in lungile mele drumuri la Timisoara , Arad etc , nu permit nimanui sa ma contrazica.

O sa comentam cat vrem pt ca stim ce se intampla cu adevarat , poate sa se supere cine vrea...

Si eu sunt sofer , fac drumuri lungi , permanent ma grabesc , sunt obosit , injur cand mi se pare unul mai dobitoc decat mine , da nu am periclitat viata nimanui , niciodata ....

Bla , bla , bla :P

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

@Marius C: imi cer scuze daca comentariile mele te-au deranjat. ai perfecta dreptate si recunosc: eu scriu din perspectiva celui care nu a condus niciodata o masina mai inalta de 2 metri si mai grea de 2,5 tone. de asemenea scriu din perspectiva celui care a luat-o prin santz ca domnul tir s-a gandit sa schimbe banda ignorand umila mea prezenta, din perspectiva celui care a avut nesimtirea sa depaseasca 4 masini in acelasi timp, fiind vitejeste oprit la jumatatea drumului de domnul tir care fiind convins ca diferenta de gabarit va opri manevrea mea nesimtita, din perspectiva celui care s-a trezit pe contrasens pentru ca domnul tir ramanea fara banda si in loc sa reduca viteza a preferat sa schimbe direct ignorand pe ceilalti nesimti din trafic, si... si prea multe ca sa-mi bat capu sa le tin minte detaliile.

da, o problema foarte grava este la nivelul scolilor. normal ca o mare parte din accidente se leaga de "si remorca i-a derapat", etc, chestii legate de remorca. din moment ce la scoala de soferi ti se explica frumos: te plimbi cu camionul pana te plictisesti, si cu 2 zile inainte de examen iti punem remorca 2 ore sa te inveti si tu cum sa iei cateva curbe cu ea, iti iei examenul si dupa aia drum bun la vale?

oare daca am fi si noi intr-o tara civilizata unde dupa ce faci de 2-3 ori glume cu gabaritul masinii nu mai pupi permis pana la adanci batraneti, oare cati dintre soferii de la noi ar trai cu ideea "am bascula si ma doare in p**a"?

discutia asta poate continua la nesfarsit dintr-un motiv foarte simplu: soferii de masini mici intotdeauna vor vedea predominante greselile soferilor de tir si invers. ah... si pentru ca peste tot lipseste chestia numita "toleranta".

Link spre comentariu

Multi dintre noi privim din punct de vedere al automobilistilor, de multe ori "sezonieri" pe sosele. Adevarul ca unui "Tirist" asfaltul e viata lui, munca lui..Am intanlit si o gramada de tiristi care sa semnalizeze ca e ok drumul si sa-i depasesti, alta gramada care te anuntau cand vor sa depaseasca... deci nu sunt totii la fel. Acum ca unul care era sa te omoare cantareste cat mii de alti corecti si normali, nu pot sa neg

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

Problema e ca transportul rutier s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, atat de mult incat in goana lor dupa bani proprietarii masinilor de mare tonaj au ajuns sa puna la volanul acestora pe oricine vrea si are categoria pe permis, netinand cont de lipsa de experienta, aptitudini, maturitate s.a.m.d. Eu ii numesc "criminali in libertate" ... si sunt multi, foarte multi. Mi se face paru'maciuca cand ma gandesc de cate ori am vazut "coasa" pe sub rotile semiremorcii care sta sa mi se urce pe masina din cauza unuia care ma depaseste desi nu are loc ... dar nu-i pasa. Sau cand incerc sa depasesc dar se baga peste mine ... ca nu are chef sa se asigure din spate. Nu mai zic de intalnirile frontale pe portiuni de drum cu linie continua ... ca deh ...omu se grabeste . Asta e o mare prostie. Sunt sigur ca diferenta de timp intre un tir care merge constant de la Nadlac la Bucuresti si unul condus de unul din "criminalii" astia care se grabesc tot timpul e de max 30 minute. Nu te joci cu vietile oamenilor pentru 30 de minute. Astia nu o fac din graba ci pentru ca asta e unul din putinele moduri in care pot sa-si arate agresivitatea, "barbatia". O fac pentru ca asa se simt bine. Atata timp cat sunt incuiati in cabina cu maneaua in ureche, sunt zmei, jupani, au bani bani si au valoare, etc.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Nu , nu , nu e corect , domnule Marius . In privinta soferilor de tir , nu e valabila chestia cu padurea si cu uscaturile . Este exact invers . 80% sunt niste nemernici si poate , maxim 10% au putina constiinta , restul sunt intermediari . Se poate povesti pe tema asta pana maine... , dar cand ma gandesc la soferii de tir , mi se zbarleste pielea si ma gandesc la relatia dintre Antonescu si etnia roma . Scapat cu viata cu masina pusa pe o parte in sant , alta data , rasa toata partea dreapta a masinii de la un cap la altul , fara ca macar soferii respectivi sa stie ce au facut si multe , multe evitari "la mustata" si zeci de nenorociri pe langa care am trecut , pe soselele tarii , provocate toate de tir-uri , in lungile mele drumuri la Timisoara , Arad etc , nu permit nimanui sa ma contrazica.

O sa comentam cat vrem pt ca stim ce se intampla cu adevarat , poate sa se supere cine vrea...

Si eu sunt sofer , fac drumuri lungi , permanent ma grabesc , sunt obosit , injur cand mi se pare unul mai dobitoc decat mine , da nu am periclitat viata nimanui , niciodata ....

Bla , bla , bla :P

da....poate ca e asa cum spui...n-ai periclitat viata nimanui niciodata.....posibil...pacat ca nu mai lucrez pe camion .....sa te i-au la un drum Brasov-Arad sa vezi cam cum se vede soseaua de sus....sa vezi cum din 10 turime care te depasesc 7 iti taie fata cu o inconstienta feroce....sa te las pe tine la volan cand din sens opus vine un inconstient si n-ai loc unde sa iesi....sa faci treaba sta macar vreo 5 ani.....si pe urma sa spui ca 10% sunt ok....alti 10 sunt de tranzitie.....si ceilati....marea majoritate sunt niste gunoie....in mult mai scurtele mele drumuri prin Europa am vazut mult mai multe decat ai vazut tu....dar....cum vad ca detii adevarul suprem in domeniu....o las asa cum crezi tu ca este

Link spre comentariu

Vizitator Oroles

Ma bag si eu in vorba.... Tot respectul pentru soferi rezonabili, profesionisti sau nu. Si eu fac vreo cateva mii de km pe an prin tara, de cele mai multe ori sunt mai linistit cand in fata am camioane marea majoritate chia sunt foarte de treaba si atentioneaza daca nu ai vizibilitate sau daca sunt cu marfa si urca mai greu, Eu am mers Iasi - Bucuresti cu microbuze fortat de imprejurari si respectivii mi s-au parut mult mai periculosi decat taximetristii, se "grabeau" fara sens, de prin 2005 nu mai am curajul/inconstienta de a mai merge cu acest mijloc de transport. Bineinteles ca in toate categoriile sunt si exceptii, eu personal as merge mai degraba 200 de km cu un Tir-ist in fata decat cu un microbuzist 3 minute.

Link spre comentariu

intradevar in decursul ultimilor ani economia romaneasca s-a dezvoltat extraordinar ducind la nevoia de transport-transport pe care nu poti sa-l faci cu turisme de 3.5 to....in bucuresti ies de pe bancile liceului auto 450-500 de soferi care se presupune ca mai fac si scoala(doi ani ti se preda decretul si situatii din trafic-trafic care este depasit) acest numar este total insuficient in raport cu cerinta de soferi.....buuuuun.

aceeasi economie romineasca a mai dus si la alte aspecte nevoie de soferi-facem o scoala particulara in care se conduci pe hirtie 50 de ore in realitate maxim 25 in care nu ti se explica absolut nimic altceva decit cum sa bagi in viteza....si asta pe camioane mici.......cazul din arges nici nu il aduc in discutie.....asta cu soferii asa zisi profesionisti.

trecem si la conducatorii auto care in loc sa fie pregatiti de niste instructori cu experienta in condus sint invatati de niste instructori care nici macar nu s-au urcat in viata lor intr-un camion acest luru fiind vital in a scoli elevii cu privire la spatiul lasat de camionagii pe partea dreapta pentru a efectua virajul la dreapta, la distanta de frinare a unui camion de 40-50 de tone(tone pe care soferul trebuie sa le opreasca pe 10 roti-iar multi dintre cei care acuzati frinati maxim 3.5 to pe patru roti) la spatiul de manevra necesar unui gabarit de 2.5 metri latime si 15 metri lungime. la fel cum acelasi tip ce instructori nu-i invata pe elevi sa mearga pe banda de linga marginea drumului si ii vezi pe autostrada ca merg cu 80km/h pe banda 2.....

in consecinta eu NU IAU APARAREA NIMANUI doar ca ma deranjeaza faptul ca isi dau cu parerea toti nestiutorii

alt aspect este faptul ca AUTOCAMIOANELE SINT LIMITATE LA 85-87km/h SI NU AU CUM SA DEPASEASCA ACEASTA VITEZA nici macar la vale.....asa ca nu mai bateti cimpii in necunostinta.....

eu nu mai conduc camioane dar mai am prieteni...asa ca cine esre dornic sa vada cum fac depasiri cei cu turismele si cum intra ei in fata camioanelor sau vor sa vada cum e sa stringi din fese atunci cind un bou te depaseste si la 10 metri face dreapta sau sa vada cum e sa tragi de masina sa urce o rampa pe banda 1 iau unu cu turismul sa mearga paralel cu tine la aceeasi viteza si sa nu ai cum sa te bagi inapoi pe banda de mers este invitat sa vada

multe din problemele astea nu ar mai exista daca primul barbat al tarii atunci cind a fost ministrul transporturilor nu spunea

"traficul nu impune largirea strazilor si construirea de autostrazi"

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

conduceam un camion de 40 de tone si la iesirea din fagaras spre brasov eram primul din coloana.....din fata se apropia nu turism.....il vad ca incepe sa vina pe sensul meu....primul instinc este sa-l evit intrind si eu pe sensul lui....GRESIT....am frinat, am oprit, a oprit si coloana din spate de care am fost injurat ca am oprit in cimp.....apoi adormitul se trezeste si imi sterge flapsul stinga fara sa opreasca......

ce s-ar fi intimplat daca eram cu un metru mai in fata????

ce s-ar fi intimplat daca treceam pe sensul lui?????

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Vizitator wolff

Rareori am intalnit o categorie de soferi mai agreabila decat soferii de tir. Conduc in medie cam 40-50.000 km pe an dar au fost si ani in care am ajuns binisor spre 100.000. In toti km astia nu stiu daca s-a intamplat o data sa am nevoie de ajutor in vreun caz nefericit si sa nu ma fi ajutat vreun sofer..................de tir. Ailalti treceau pe langa mine si li-se rupea sufa despre mine :P , asa ca tot respectul pt colosi! Sunt si uscaturi intradevar printre ei, dar asta se intampla printre toate categoriile de profesii nu numai la soferi. Trebuie sa intelegem ca este extraordinar de obositor sa fii sofer profesionist. Ganditi-va ce inseamna sa stai singur in cabina vreo 3000 de km parcuri cu o viteza maxima de 80kmh..........groaznic de plictisitor si obositor! Si totusi trebuie sa iti pastrezi concentratia si calmul pentru ca nu stii de unde poate "sari iepurele" si te trezesti ca ai pus saua de-a latul soselei ca sa eviti vreun bou cu vreo masinuta care s-a gandit el ca toti se misca incetisor iar el e capabil de viteza luminii! Si mai este o problema existenta de ceva vreme, si anume, pt a obtine categoria D dai examen o data cu B-ul daca doresti. Cum ar veni ai aceiasi responsabilitate pt 4 pasageri ca si pt 40 :pr ! Una dintre cele mai misto experiente in urma unui tir a fost la un drum de Cluj-Bucuresti, a condus omuletul ala cum nu credeam ca se poate. Nici macar un moment nu am vrut sa il depasesc. Abea pe Pitesti-Bucuresti am trecut de el cu multumirile de rigoare iar din cabina mi-a zambit un.....................mosulet de vreo 60 de ani :h5 care probabil avea niste milioane de km la activ si care probabil ca facuse scoala de soferi ca si ajutor de sofer la inceput si abea dupa ani de chibiteala a devenit la randul sau sofer! Asa ca trebuie sa intelegem ca specimene gen Tarzan sunt produsul unei lipse. Lipsa de bun simt,lipsa de responsabilitate( a lui si a sistemului care l-a dotat cu permis), lipsa de intelegere din partea angajatorului.......si am mai putea cntinua dar ce folos caci vor exista intotdeauna!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare