Catalin.V Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Re: Azi pe DN. 79 un sofer de tir a intrat pe contrasens conduceam un camion de 40 de tone si la iesirea din fagaras spre brasov eram primul din coloana.....din fata se apropia nu turism.....il vad ca incepe sa vina pe sensul meu....primul instinc este sa-l evit intrind si eu pe sensul lui....GRESIT....am frinat, am oprit, a oprit si coloana din spate de care am fost injurat ca am oprit in cimp.....apoi adormitul se trezeste si imi sterge flapsul stinga fara sa opreasca...... ce s-ar fi intimplat daca eram cu un metru mai in fata???? ce s-ar fi intimplat daca treceam pe sensul lui????? Imagineaza-ti ca erai tu in turism si cel de pe contrasens era cu un camion de 40 tone... ca se intampla frecvent. Era acelasi lucru ? Nu facem o comparatie intre cei care merg cu turisme si cei cu camioane, ca scursuri sunt in acelasi procent in ambele categorii. Dar una e sa-ti apara pe contrasens unul cu un turism pe care cu putin noroc si cu ceva indemanare reusesti sa-l eviti si alta e sa-ti apara Tarzan cu tiru' de 40 tone care depaseste coloana de camioane pe Valea Oltului ... asta pentru ca cei din fata merg cu 83 km/h si el vrea sa mearga cu 87 km/h. Viteza la camioane e limitata la 85-87km/h dar in foarte multe situatii e o viteza mult prea mare pentru un camion de 40 tone si nu trebuie folosita oriunde, tocmai pentru ca gabaritul nu permite manevre de evitare, franare, etc. Parerea ta e subiectiva pentru ca provii din aceeasi breasla si faci afirmatii pripite. Dar fiindca te preocupa siguranta celor care circula pe langa tine, consider ca faci parte , sau ai facut parte din randul soferilor responsabili, cei de care avem nevoie in trafic si pentru asta ... respect. Dar ai grija la "primul instinct" ... era criminal in cazul in care erai cap de coloana . Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Re: Azi pe DN. 79 un sofer de tir a intrat pe contrasens exact asta am gindit....si am oprit raminind pe banda mea pentru ca in spate era un turism....chiar daca il evitam eu ii omora pe nevinovatii aia...asta daca nu se trezea dar el s-a trezit si daca il evitam acum eram in culpa...rau de tot cel care depaseste cu 87 pe cel care merge cu 85 de obicei vorbeste prin statie si vede daca e posibila depasirea dar asta nu intotdeauna...si mai sint si de alta nationalitate....iar lucrul asta il fac in primul rind din cauza diagramei care ii obliga sa conduca in 24 de ore cit are ziua doar intr-un interval de 13 ore numai 9 ore....asta in fiecare zi...si mai vezi pe unu cu turismul ca merge cu 70-75km/h afara din localitate si nu poti sa treci de el ca atunci cind nu vine nimic din fata si vrei sa-l depasesti accelereaza si el....asta duce la depasirea diagramei si amenda de 5.000 lei eu unul personal NU depasesc niciodata pe linie continua chiar daca vad ca nu vine nimic din fata si de 6 ani nu am mai condus camioane intradevar sint scursuri in toate domeniile dar atunci cind sinteti pe drum mergeti si pe canalul 22 si veti vedea cum sint tratati "smecherii" care conduc camioane de catre soferi..... zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Re: Azi pe DN. 79 un sofer de tir a intrat pe contrasens pe Pitesti-Bucuresti am trecut de el cu multumirile de rigoare iar din cabina mi-a zambit un.....................mosulet de vreo 60 de ani :h5 care probabil avea niste milioane de km la activ si care probabil ca facuse scoala de soferi ca si ajutor de sofer la inceput si abea dupa ani de chibiteala a devenit la randul sau sofer! Asa ca trebuie sa intelegem ca specimene gen Tarzan sunt produsul unei lipse. Lipsa de bun simt,lipsa de responsabilitate( a lui si a sistemului care l-a dotat cu permis), lipsa de intelegere din partea angajatorului.......si am mai putea cntinua dar ce folos caci vor exista intotdeauna! Mare dreptate ai. Unul din acesti mosuleti este si taica-miu care acum e sofer de tir in spania si care conduce masini de mare tonaj de-o viata, fara sa fi avut un accident. Si care e de un calm de iti vine sa iti iei campii cand vezi ca nici macar nu ii injura pe cei care ii taie calea sau mai stiu eu ce. Si crede-ma ca el incearca sa le explice si mai tinerilor lui colegi cum se face treaba asta, ca doar jumatate din viata si-a petrecut-o in cabina, dar degeaba, pe mine ma enervau cand ii vedeam cum radeau de el si nu erau in stare nici macar sa isi parcheze masina la rampa. Dar pe acesti mosuleti nu o sa-i vezi nici pe youtube si nici la stiri, poate doar in trafic, zambindu-ti atunci cand si tu o faci. Asa ca incercati sa fiti mai toleranti in trafic, pentru ca nu toti tiristii si nu toti moatociclistii sunt tembeli, mai sunt si oameni normali. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Re: Azi pe DN. 79 un sofer de tir a intrat pe contrasens Si soferi de TIR sint din mai multe aluaturi,am inilnit si incontienti care nu au nimic in comun cu bunul simt,( de obicei pustanii) si mosulica cel inpasibil. In alta ordine de ideii ce parere aveti de soferii de taxi care se cred zmei ,se pare ca acea caseta cu un bec galben si unul verde le da impresia ca sant pe masini de interventie de la politie ,pompieri etc.Si de asemeni majoritatea zmeilor sant pusti sau , dar nu am voie sa fac afirmatii rasiale Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Re: Azi pe DN. 79 un sofer de tir a intrat pe contrasens Mare dreptate ai. Unul din acesti mosuleti este si taica-miu care acum e sofer de tir in spania si care conduce masini de mare tonaj de-o viata, fara sa fi avut un accident. Si care e de un calm de iti vine sa iti iei campii cand vezi ca nici macar nu ii injura pe cei care ii taie calea sau mai stiu eu ce. Si crede-ma ca el incearca sa le explice si mai tinerilor lui colegi cum se face treaba asta, ca doar jumatate din viata si-a petrecut-o in cabina, dar degeaba, pe mine ma enervau cand ii vedeam cum radeau de el si nu erau in stare nici macar sa isi parcheze masina la rampa. Dar pe acesti mosuleti nu o sa-i vezi nici pe youtube si nici la stiri, poate doar in trafic, zambindu-ti atunci cand si tu o faci. Asa ca incercati sa fiti mai toleranti in trafic, pentru ca nu toti tiristii si nu toti moatociclistii sunt tembeli, mai sunt si oameni normali. calmul asta e dovada multor mii de kilometri.....dupa distanta asta devii imun la toti care iti taie fata sau care se baga pe linga tine considerind ca au loc....cind de fapt tu te pregatesi sa iei un viraj si-ti trebuie un pic mai mult loc pentru manevra... un amic pe una de 7.5 to imi spune nedumerit ca el a ramas fara frine, ca era ud pe jos, el era gol si nu au tinut frinele....am mers cu masina respectiva care era in toate mintile....soferul nu. nici macar nu a constientizat pericolul in care a fost si in care i-a pus pe ceilalti participanti la trafic fie mari fie mici TOTI trebuie sa ajungem acasa la familiile noastre soferii de taxi dupa cum stii ca era pe timpul lui impuscatu trebuia sa fii sofer profesionist de minim 3 ani experienta...era alta treaba si alta siguranta aveai....acum azi iti iei permisul apoi te duci sa-ti iei atestatul....si in cazul soferilor profesionisti si in cazul soferilor de taxi lipsa personalului calificat este in viziunea mea principala cauza a ceea ce se intimpla pe strazi...apoi vine lipsa autostrazilor zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Re: Azi pe DN. 79 un sofer de tir a intrat pe contrasens De exemplu., cica omul din filmuletul de mai jos este sofer profesionist... cat. B, C si E. Dar se pare ca nici nu macar stie sa citeasca prea bine. Dar conduce tirul pe Autostrada. Bine ca e ca nu a facut vre-un acident pana acum. Oricum, taximetristi de azi sunt o ciuma pe sosele...asta stie toata lumea. Nu cred ca sunt 1 % sa merite numele de taximetristi adevarati, imbracati la costum, fresh, amabili si corecti, si sa respecte si legislatia auto. http://www.youtube.com/watch?v=PZaNZi6e ... lfabet.htm ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate