kamikz Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Am citit undeva de avantajele unui troliu manual (are si dezavantaje dar sa le lasam pe astea acum) : - este usor - il poti atasa oriunde la masina, avantaj troliere pe lateral - este ieftin - incape in spatii mici. Dat fiind faptul ca nu am gasit unul "pe raft", m-am gandit ca poate ma folosesc de un scripete cu sufa (nu stiu denumirea exacta) cu care se fixeaza incarcaturile pe camioane/remorci. Am vazut in comert unele care cica "duc" 4 tone si sunt la pret rezon. Samuraiul are 900 kile. Eu zic ca teoretic ar trebui sa mearga. Idei? SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: troliu manual - scripete Nu cred ca e o idee buna.Chinga aia tine 4 t dar clicketul ala nu poate trage 4 tone.Pe clicket se poate infasura putina chinga aproximativ 70 cm - maxim 1 m ,cu cat chinga e mai rezistenta si mai groasa cu atat mai putina intra pe tambur ceea ce inseamna ca dupa cativa cm de "troliere" trebuie sa desfaci si sa o iei de la inceput si nu se desfac chiar asa usor 50 cm de chinga de pe tamburul scripetelui. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: troliu manual - scripete pe mine ma scos din necaz o chestie dasta , normal ca e mai multa munca ...dar exact ca in viata , noi astia cu bani mai putini , muncim mai mult :p https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kamikz Postat Martie 24, 2009 Autor Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: troliu manual - scripete Nu cred ca e o idee buna.Chinga aia tine 4 t dar clicketul ala nu poate trage 4 tone.Pe clicket se poate infasura putina chinga aproximativ 70 cm - maxim 1 m ,cu cat chinga e mai rezistenta si mai groasa cu atat mai putina intra pe tambur ceea ce inseamna ca dupa cativa cm de "troliere" trebuie sa desfaci si sa o iei de la inceput si nu se desfac chiar asa usor 50 cm de chinga de pe tamburul scripetelui. perfect de acord. Sunt constient ca nu va fi o distractie foarte simpla, insa nu intentionez sa troliez zeci de metri, ci doar 1-2, ca sa ies din "cacao". Vorbeam de 900 kile, hai 1000, nu 4 tone. Am vazut ca se poate folosi si hi-liftul pentru astfel de operatii, insa si ala e scump deocamdata pentru buzunarul meu. Ma bucur sa aud ca a mai folosit si altcineva asa ceva... inseamna ca totusi functioneaza cat de cat. SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: troliu manual - scripete Ai vazut vreun model pe undeva pe net de un astfel de scripete?Ma teneteaza si pe mine unul :h5 http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: troliu manual - scripete La un Samurai impotmolit bine nu mai tragi doar 1000kg ci mai mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: troliu manual - scripete Despre ce vorbesti tu, ajuta la ancorarea obiectelor mari la transport. NU iti recomand sa dai banii pe el (cu toate ca sufa aia e tare buna si o poti folosi la mai multe chestii). Eu am luat de la rusi un "troliu" manual, sau scripete, sau cum i-o mai zice, cu 150 lei. E OK. Dar ca are cablul de numa 10 m, deci iti mai trebuie minim 2 sufe normale la tine si niste carabine pe care le prinzi pe suportu de la "troliu". E mic, si usor, NU te incurca prin masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kamikz Postat Martie 24, 2009 Autor Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: troliu manual - scripete La un Samurai impotmolit bine nu mai tragi doar 1000kg ci mai mult. si asta e adevarat, depinde de cum esti impotmolit. Daca ai noroiul pana la oglinzi si masina este pe burta, atunci klar nu e o solutie. Insa in padure, la derapaje laterale este de ajuns sa controlezi masina sau sa o ajuti sa treaca peste un bustean. exista un model pe offroadmania, bushranger insa nu am reusit sa obtin detalii despre el si nici disponibilitate. Am mai vazut ceva mai "industrial" tot pe forum pe la 650 ron. La ce ma gandesc eu se gaseste la Sel.... cu ~80 ron. SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: troliu manual - scripete vb din experienta am avut unul care la prima inpotmolire ce am facut-o cu gume winter sau allseason m-am scot si la a doua si iaca-asa,dupa ce am pus malatesta cu profil simex nu a mai reusit sa ma scoata s-au indoit dinti de la el,in prezent detin unul luat de la un nene cu tiru si combinat cu un scripete ,cablu de otel de 1cm si lung de 35m o sufa de 9m vreo 4 ocheti=> multe combinatii care sa functioneze astept sa merg la un meserias sa imi monteze un troliu ceva genul din topicul Calea samuraiului si unul mai mic pe spate ambele in interiorul masini si cat mai la mijloc ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: troliu manual - scripete Daca tot vrei sa-ti iei nu lua de la sel....,mergi la magazinele sau firmele specializate in vanzarea de piese de camioane si ia ceva de calitate,spre ex la ATP EXODUS,mai sunt si altele dar nu imi vin in minte acum. :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
craiova13abc Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Re: troliu manual - scripete Sunt cele clasice care erau si pe vremuri si pe care multi le-au dus la fier vechi dar noi ajung la 504 euro ,din cele cu doua manete si cablu de otel care trece prin corpul utilajului daca are cineva sa dea de stire (cabestan-troliu sau cum io mai zice) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kamikz Postat Martie 27, 2009 Autor Partajează Postat Martie 27, 2009 Re: troliu manual - scripete Sunt cele clasice care erau si pe vremuri si pe care multi le-au dus la fier vechi dar noi ajung la 504 euro ,din cele cu doua manete si cablu de otel care trece prin corpul utilajului daca are cineva sa dea de stire (cabestan-troliu sau cum io mai zice) era ceva de gasit la un coleg forumist, la aprox 650 ron daca bine imi amintesc. parca l-am vazut la capatul unei liste cu multe trolii electrice. SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Re: troliu manual - scripete Gasesti pe net sub denumirea tirfor (denumire ramasa mostenire de la primul producator, ca adidasii sau jeepurile) Eu inca il mai am, m-a scos din vreo 2 incurcaturi nasoale, dar este crunt ca efort fizic... de iesit iesi de oriunde, scufundat in mlastina pe burta, nu conteaza, ii pui scripete pt dublarea fortei si dai la miner acolo, ca merge incet si sigur. Trebuie doar sa-l ancorezi bine si sa ai grija de cablu sa nu-i faci cute, cablul trebuie sa fie perfect si la diametrul original, altfel e pericol. Daca ai sa cauti, s-a mai discutat despre tipul asta de troliu manual aici pe forum... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Re: troliu manual - scripete azi am gasit la hornbach 3.5t 10m 135 ron.maine il incerc NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Re: troliu manual - scripete @zolameister: pune te rog niste poze cu el in "actiune"; 3,5T e capacitatea de ridicare? http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Re: troliu manual - scripete 3,5 t tractare.maine seara pun poze(sper sa n-am modificare de plan) NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Re: troliu manual - scripete 3,5 t la buburuzele noastre e destul; sunt curios cat de usor merge si din ce e facut; asteptam pozele cu interes :h5 http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Re: troliu manual - scripete Eu , personal , nu am incredere in mecanismele hidraulice sau de ridicare de la bricostore,brocolaje,pracktiker , etc , care au un pret imbietor.Parerea mea este si repet este pararea mea , daca echipamentul produs de o fabrica oarecare are un pret mult mai mic decat un alt echipament cu aceleasi caracteristici produs de o firma de renume atunci calitatea materialelor echipamentului produs de fabrica oarecare este mult sub calitatea materialelor echipamentelor produse de o fabrica de renume.Cu alte cuvinte este posibil ca acel echipament pe care scrie ca rezista la 3,5 tone sa reziste la doar 2 tone.Ex: in domeniul in care activez eu un palan electric care este garantat sa ridice si sa sustina 2 tone costa mult peste 2000 eur pe cand un troliu care trage 2 tone costa sub 1000 eur.De ce?Daca eu am un troliu ale carui caracteristici date de fabricant spun ca el are forta 3,5 tone si masina mea are 2,5 tone tu ai curaj sa stai sub masina mea daca aceasta este suspendata de acel troliu la o inaltime de 6 metri?????????Imi doresc foarte mult ca ceea ce spui tu sa fie realist pt ca daca este asa imi cumpar si eu acel aparat si nu mai dau in jur de 1000 eur pe troliu.Cu Respect :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Re: troliu manual - scripete cred ca vrei sa ma supui unor teste masochiste.daca citeai cu atentie e vorba despre "buburuze" adica suzuki samurai nu altceva.Iar samuraiul are 900 kg,si era vorba despre un test.asa ca stai calm,nu te supune nimeni unui experiment periculos.Ok? :h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Re: troliu manual - scripete Este vorba de produsele de mai jos? Eu am luat unul.. mai mult pt treburi casnice. Nu strica sa il ai, dar nici prea mare baza in el sa nu ai. Adica trebuie utilizat cu precautie. viewtopic.php?f=18&t=4185&hilit=troliu+manual ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Re: troliu manual - scripete da este cel din stanga(sau asa pare)nu am cablul de descarcare dar maine am poze Pentru toata lumea: nu s-a facut reclama,nu vi s-a sugerat sa cumparati! este un schimb de pareri asupra calitatii produsului.Daca functioneaza este un castig,daca nu asta e....Important este ca daca suntem o comunitate sa ne impartasim experientele.Nu? si bineinteles vorbim de acest produs ca destinatie ptr SUZUKI SAMURAI!!!! NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Re: troliu manual - scripete Eu intotdeauna cand plec in munti am cu mine troliul manual pe care il demontez de pe trailerul cu care aduc masini ( luat de nou in 2008 , made in Germany ) , care teoretic trebuie sa traga o masina care are , de exemplu o roata rupta si se tareste pe trailer. 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Re: troliu manual - scripete L-ai incercat?Ce impresie ti-a lasat? Reclama e binevenita daca sunt produsela un pret rezonabil se bune. :h5 http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Re: troliu manual - scripete L-ai incercat?Ce impresie ti-a lasat? Reclama e binevenita daca sunt produsela un pret rezonabil se bune. :h5 azi nu am avut timp dar maine incerc :h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kamikz Postat Martie 30, 2009 Autor Partajează Postat Martie 30, 2009 Re: troliu manual - scripete oi oiiii ce v-ati pravalit la vale :-) Ma bucur ca se discuta intens despre acest subiect. Intre timp am sondat si eu piata, am vazut cam care este diferenta intre modelul amintit de mine de la magazinul cu S... si un model care este folosit de camionagii pentru fixarea incarcaturii. Cer si pamant. Plus ca alea pt camioane sunt mai ieftine!!! Inca nu am luat, dar probabil ca voi avea asa ceva in dotare impreuna cu un dispozitiv de care ati amintit cateva posturi mai in sus. Ele asa impreuna nu ocupa prea mult spatiu. Iar in momentele dificile ma voi ruga sa am un pom sau o piatra mare de care sa ma leg si nu doar firul ierbii. Repet: aceste dispozitive nu se intentioneaza a se folosi a tractari pe pereti verticali, zeci de metri din aceeasi miscare sau la scoaterea unor tancuri din mocirla sau de sub ape. Pentru asa ceva se gasesc alte metode. In momentul in care fac investitia, ma sa revin cu poze pe forumul dedicat veveritei mele. :banana SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate