zolameister Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Re: troliu manual - scripete 'motosebi' scrie: 'eu am tras cu ea 3t si nu sughite e buna' :h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Re: troliu manual - scripete :ypu :ypu :ypu 'KATO'eu cred ca noi ne intelegem bine :h5 :h5 :h5 oricum maine o sa fac un test pe care il voi posta duminica seara: -in noroi pe masura -in lateralitate -in panta toate cu troliu manual STOCK de la hornbach eu sper sa ma inteleg cu toata lumea :h5 :banana bafta maxima si distractie placuta...asteptam poze si pareri !!! Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Re: troliu manual - scripete topicul trateaza tractiunea cu ajutorul troliului manual IN SPATE cand nici cel mai performant WARN nu poate sa te ajute in fata.Este vorba despre tractarea 3-5 m in directia inapoi.Aici as vrea sa-ti dai cu parerea.La ultima ta iesire,pe care am urmarit-o cu interes,crezi ca in momentele in care spatele masinii fuge pe buza haului E sau NU bine sa ai un manual sa-ti tragi spatele inapoi pe carare?binen-teles daca n-ai troliu electric si pe spate....Aici cred ca e foarte mare nevoie de ea :h5 Ar mai fi ceva variante atata timp cat ai troliu fata Eu sunt dotat cu troliu fata sufa copac sufa lunga scripete ocheti De cateva ori in loc de troliu spate am folosit sufa lunga agatata de masina dupa care data de cateva ori dupa copac, cine a mai folosit procedeul stie ca face treaba de minune , de multe ori doar cu tractiunea masinii , alteori ajutat cu troliu fata si/sau diferite artificii, scripeti etc. Nu e rau de luat in calcul Au fost dati cand am tinut fundul sau l am repus pe traiectorie cu ajutorul troliului fata si al scripetelui Nu spun ca nu este bun troliul spate fie el mecanic sau electric si nici nu contest utilitatea lui, dar cu un troliu fata electric si ceva ingeniozitate poti iesi victorios in cele mai multe dintre situatii (E adevarat ca nu mereu) :grin: Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kamikz Postat Aprilie 17, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2009 Re: troliu manual - scripete Vad ca , colegu de la Brasov (?) nu a mai avut pozele la el. Am luat eu initiativa si ieri, fiind sunat de la magazin cas "s-a bagat marfa", am purces si am dat cei 70 ron pe un troliu manual (aka hand winch sau treuil manuel) cu denumirea de marketing 4T. Se mai gasea si modelul 1T. Diferenta intre ele este dimensiunea si materialele folosite. Faza interesanta este ca romanasul nostru a tradus modelul 4T ca si fiind de 4 tone, chit ca pe eticheta de produs scrie 800 respectiv 500 kg. Pe langa asta scrie si ca "a nu se folosi la ridicat". Toate bune si frumoase, pana acum. Am purces la locul faptei si fara sa ma mai organizez prea mult am legat masina de troilu, troliu cu o sufa de copacul cel mai apropiat (era exact in dreptul masinii). Am reusit sa troliez masina vreo 30-40 cm asa cum era, bagata in viteza si cu frana de mana trasa. Mai si urca in panta, ce-i drept, pe iarba. Acest mic test m-a convins ca acest troilu poate face fata in situatii cand trebuie sa muti masina mai incolo maxim 1-1,5 metri. Ce nu imi place: la un moment dat daca distanta de iesire din cacao este mai mare decat distanta maxima de troliere, va trebui sa folosesc o propta/fixare intermediara, ca sa pot muta troliul si sa reincep trolierea. Nu stiu cum se va putea elibera troliul cand este in sarcina. Ramane sa fac ceva teste in viitorul apropiat. Iata si o imagine. Am pozat doar cutia, caci echipamentul este la aer liber si ieri nu am avut camera cu mine. Picture 003.jpg[/attachment:2158vt61] SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Aprilie 17, 2009 Partajează Postat Aprilie 17, 2009 Re: troliu manual - scripete Vad ca , colegu de la Brasov (?) nu a mai avut pozele la el. Am luat eu initiativa si ieri, fiind sunat de la magazin cas "s-a bagat marfa", am purces si am dat cei 70 ron pe un troliu manual (aka hand winch sau treuil manuel) cu denumirea de marketing 4T. Se mai gasea si modelul 1T. Diferenta intre ele este dimensiunea si materialele folosite. Faza interesanta este ca romanasul nostru a tradus modelul 4T ca si fiind de 4 tone, chit ca pe eticheta de produs scrie 800 respectiv 500 kg. Pe langa asta scrie si ca "a nu se folosi la ridicat". Toate bune si frumoase, pana acum. Am purces la locul faptei si fara sa ma mai organizez prea mult am legat masina de troilu, troliu cu o sufa de copacul cel mai apropiat (era exact in dreptul masinii). Am reusit sa troliez masina vreo 30-40 cm asa cum era, bagata in viteza si cu frana de mana trasa. Mai si urca in panta, ce-i drept, pe iarba. Acest mic test m-a convins ca acest troilu poate face fata in situatii cand trebuie sa muti masina mai incolo maxim 1-1,5 metri. Ce nu imi place: la un moment dat daca distanta de iesire din cacao este mai mare decat distanta maxima de troliere, va trebui sa folosesc o propta/fixare intermediara, ca sa pot muta troliul si sa reincep trolierea. Nu stiu cum se va putea elibera troliul cand este in sarcina. Ramane sa fac ceva teste in viitorul apropiat. Iata si o imagine. Am pozat doar cutia, caci echipamentul este la aer liber si ieri nu am avut camera cu mine. Picture 003.jpg[/attachment:2p6o6va9] Da......i-mi cer scuze ca nu am postat inca,dar nu am avut timp deloc,mai ales ca o mica defectiune la samurai m-a scos din iesiri.DAR nu am uitat.Luni vom face o intalnire a clubului 4x4 Brasov(unde asteptam cu drag pe oricine)iar una din distractii va fii chiar testarea acestui troliu manual.In schimb ma bucur ca ai facut-o inaintea mea si rezultatele au fost bune.Cred ca aceasta investitie mica de 130 ron este cateodata de neinlocuit :h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator motosebi Postat Aprilie 17, 2009 Partajează Postat Aprilie 17, 2009 Re: troliu manual - scripete Vad ca , colegu de la Brasov (?) nu a mai avut pozele la el. Am luat eu initiativa si ieri, fiind sunat de la magazin cas "s-a bagat marfa", am purces si am dat cei 70 ron pe un troliu manual (aka hand winch sau treuil manuel) cu denumirea de marketing 4T. Se mai gasea si modelul 1T. Diferenta intre ele este dimensiunea si materialele folosite. Faza interesanta este ca romanasul nostru a tradus modelul 4T ca si fiind de 4 tone, chit ca pe eticheta de produs scrie 800 respectiv 500 kg. Pe langa asta scrie si ca "a nu se folosi la ridicat". Toate bune si frumoase, pana acum. Am purces la locul faptei si fara sa ma mai organizez prea mult am legat masina de troilu, troliu cu o sufa de copacul cel mai apropiat (era exact in dreptul masinii). Am reusit sa troliez masina vreo 30-40 cm asa cum era, bagata in viteza si cu frana de mana trasa. Mai si urca in panta, ce-i drept, pe iarba. Acest mic test m-a convins ca acest troilu poate face fata in situatii cand trebuie sa muti masina mai incolo maxim 1-1,5 metri. Ce nu imi place: la un moment dat daca distanta de iesire din cacao este mai mare decat distanta maxima de troliere, va trebui sa folosesc o propta/fixare intermediara, ca sa pot muta troliul si sa reincep trolierea. Nu stiu cum se va putea elibera troliul cand este in sarcina. Ramane sa fac ceva teste in viitorul apropiat. Iata si o imagine. Am pozat doar cutia, caci echipamentul este la aer liber si ieri nu am avut camera cu mine. eu am muncit cam 6ore sa scot atelaju din namol si un G cu o macara de asta (tiganeasca,cum ii zice pe la noi) Picture 003.jpg[/attachment:1e4744dv]da am reusit :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Re: troliu manual - scripete Si eu as vrea un troliu manual. Cele de la ARB si Bushranger functioneaza cam asa : [youtube:2merpeju] [/youtube:2merpeju] Ceva similar (ramane de vazut pretul...) vinde o firma romaneasca, capacitate 3.200kg : http://www.mecadon.ro/Produse/Paleti,%2 ... rolii.html .........ultima pozitie din lista. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate