Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Federatia Romana de Offroad?!

Postări Recomandate

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Federatia Romana de Offroad?!

DA, sunt PENTRU, dar:

1. Sediul sa fie in Comuna 4x4

2. Regulamentul sa fie dezbatut dupa sau in timpul campionatului.

3. Regulamentul sa aiba 2 ANEXE (anexa 1 si anexa 2)

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din punctul de vedere al participantilor la concursuri da, din punctul de vedere al celor care se dau "for fun" nu! Mai usor s-ar putea constitui aceasta federatie ca o sectie la o federatie consituita deja care functioneaza de ceva timp!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

DA, sunt PENTRU, dar:

As fi vrut sa vorbim serios...dar daca nu se poate....e ok si cu mistouri!

Link spre comentariu

Da.

Argumente: singura cale de a se face ordine si disciplina. Parerea mea, ca este mult mai aiurea starea asta de incertitudine. Nu sti nici ce e voie, dar mai ales ce nu e voie. Nu vreau sa-mi fie mie mai bine, vreau sa se reglementeze toate aspectele (sau cel putin in mare parte) care tin de acest sport, hobby, pasiune in functie de cum este perceput de fiecare. Dupa aia, stim fiecare in care parte sa o apucam. De undeva trebuie inceput.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Ar trebui creata, pentru ca se va crea oricum, si probabil ca atunci nu ne va conveni cine a facut-o.

Cu alte cuvinte, e un rau necesar, daca dorim ca sportul pe care il practicam, deocamdata la modul amator, sa devina ceva mai serios.

Aspecte negative - regulamente rigide, copiate dupa institutii analoage ne vor enerva foarte tare.

Exemplu: federatia de motociclism impune tot felul de chestii celor care organizeaza concursuri moto: asistenta medicala cu cadre atestate UE si alte tampenii. Deocamdata se inchid ochii, dar in viitor... u never know...

Globalizarea ne uniformizeaza si la regulamente, nu numai la mancare si tare ma tem ca ar trebui tinut cont de particularitatile locale, pentru ca Semaca nu e Schlesser si nici eu...

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu

Regulamentul va fi valabil doar ptr cei care participa la concursuri ... Cei care fac chestia asta ca hobby nu au nevoie de asa ceva!

FRF-ul are regulament, so what? Nu vom mai putea juca fotbal in curtea scolii dupa propriile noastre reguli?

Pe oameni nu-i unesc organizatiile, ii dezbina ... fiecare vrea sa fie sef ...Asa ca e cel mai bine ca fiecare sa fie propriul lui sef! E mult mai sanatos!

Link spre comentariu

DA, sunt PENTRU, dar:

Asta-i ca bancul cu trabantul ... 300 km/h, adica, Cine a inceput?

Serios asta cred ca s-a discutat de catre reprezentantii cluburilor ... nu membrii unui forum pot constitui o federatie ci un grup puternic de cluburi!

Si DA sunt pentru o organizare specializata decat ca ramura a unei alte federatii.

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Cine a spus ca membrii unui forum vor constitui o federatie? "Vreti sa se constituie..." nu e acelasi lucru cu "Vom constitui.."!

Link spre comentariu

Daca nu se constituie federatie, atunci mai ajung si eu cu gipu meu sa ma dau cu voi.

Daca se constituie atunci cred ca masina mea nu va corespunde si nu voi avea voie sa ma dau cu voi.

Asa ca NU.

Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan
Link spre comentariu

Mie mi s-a parut ca subiectul a fost deschis la modul serios, asa ca voi incerca sa ma exprim pe masura.

Am ceva cunostiinte despre modul cum se desfasoara activitatea prin alte domenii sportive, de aceea imi permit sa emit niste opinii.

Dupa parerea mea, ideal ar fi sa functioneze o comisie de off road in cadrul uneia dintre federatiile deja existente. Probabil, cel mai bine, in cadrul federatiei de automobilism.

Daca nu se gaseste intelegere, sprijin, interes atunci infiintarea unei federatii de sine statatoare este o solutie.

O federatie sportiva poate fi infiintata de cluburi sportive legal constituite, inclusiv detinatoare de CIS (Certificat de Identitate Sportiva), document care se emite de catre Ministerul Sportului.

Este de asemenea bine de mentionat ca o federatie reglementeaza si conduce numai activitatea sportiva, nu are nici o legatura cu intalnirile prietenesti si iesirile la sfarsit de saptamana.

Spunea cineva pe aici ca unele regulamente sunt rigide, au prevederi greu de indeplinit, etc. Lucrurile stau cam in felul urmator: orice competitie care se vrea serioasa, spre exemplu un campionat national, este de dorit sa se intample dupa reguli cat se poate de apropiate de cele ale federatiei internationale. Poate ca de aici provine aceasta aparenta dificultate.

ARO 244, an 1997, motor L25

ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Link spre comentariu

DA, sunt PENTRU, dar:

Asta-i ca bancul cu trabantul ... 300 km/h, adica, Cine a inceput?

Serios asta cred ca s-a discutat de catre reprezentantii cluburilor ... nu membrii unui forum pot constitui o federatie ci un grup puternic de cluburi!

Si DA sunt pentru o organizare specializata decat ca ramura a unei alte federatii.

Este pentru a doua oara cand ma iei la misto, dar probabil pentru ca sunt si pitic si balbait si "vedeta" o merit din plin.

Argumentativ insa...problema sta cam asa: la nivelul cluburilor s-a discutat constituirea, dar semnele de punctuatie de la finalul numelui acestui topic ar trebui sa iti dea de gandit. Nu a fost un simplu "." (punct) sau un "!" semn de exclamare, ci "?!" adica e de bine, e de rau, se vrea sau nu? Si ca sa inchei aceasta discutie personala cu tine, Adrian, teoretic se poate bloca in instanta orice actiune de constituire a vreunei federatii, club etc , vreo cativa ani, tocmai pentru a permite asezarea la masa tratativelor a tuturor celor interesati. Exemplu: de pe acest forum, 3 insi, simplii cetateni, pot bloca constituirea federatiei in instanta printr-o simpla cerere. Eu pot bloca, de exemplu, orice eveniment "sportiv", printr-o cerere formulata prin institutia "ordonantei presidentiale, la o judecatorie, pe motiv ca o parte dintre participanti pot muri sau se pot rani grav (sunt deja cunoscute cazurile celor doua echipaje belgiene) in cursul practicarii unei activitati extreme (cum e TAT-ul de exemplu). Si apoi cer instantei de judecata sa deblocheze aceasta activitate sportiva numai cand conditiile de siguranta sunt la nivel european!!! iti dai seama ca am sa le contest si p'astea....si ne mai dam in concursuri prin 3009! (D'aia imi place mie Legea....ca o poti folosi dupa potenta intelectuala a fiecaruia) :grin:

Revenind insa, obiectiv, la subiect, va pot spune ca intentia pe care am avut-o cand am deschis acest topic a fost aceea de a solicita pareri in legatura cu modul in care va fi constituita aceasta organizatie, nu de alta dar ar fi penibil sa se ajunga in situatia celei de arte martiale de exemplu! Eu am niste idei cu privire la facilitarea accesului la offroad a fiecarui individ indiferent de scula pe care o are, acoperirea legala si mai ales blocarea abuzurilor. Si le am nu pentru mine, pentru ca, sper ca este evident, ca eu, Petre Niteanu, la nivel individual, ma pot descurca de minune prin locurile interzise, prin orice padure si chiar prin proprietati. Doream insa ca si omul cu Jeepul stock sa poata umbla, si tu si @Cheliosu si intreaga comunitate. Asta tine insa de altceva si de aceea ma deschis acest topic. Asa ca hai sa-l facem contructiv sau il inchidem daca este caduc!

Link spre comentariu

Ei... hai nu te supara ca se mai face un misto mic. E recesiune si gasim si noi o modalitate de a ne mai descreti fruntea. Si daca nu prea avem lichiditati sa ne dam pe dealuri, cum altfel sa facem decat printr-o mica glumita.

Oricum, aici cred ca ai exagerat umpic: "Si le am nu pentru mine, pentru ca, sper ca este evident, ca eu, Petre Niteanu, la nivel individual, ma pot descurca de minune prin locurile interzise, prin orice padure si chiar prin proprietati. "

Acele acuze se pot face de oricine, impotriva oricui. Pun pariu ca si eu as putea sa fac una impotriva ta, ca esti un pericol public cand iesi cu Patrolu` pe sosea :P . Da unde ar mai fi amuzamentul ? :banana

Daca acest FRF al Off-Road-ului nu va impiedica iesirile prietenesti, eu unu sunt pentru.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Ar trebui creata, pentru ca se va crea oricum, si probabil ca atunci nu ne va conveni cine a facut-o.

Cu alte cuvinte, e un rau necesar, daca dorim ca sportul pe care il practicam, deocamdata la modul amator, sa devina ceva mai serios.

Aspecte negative - regulamente rigide, copiate dupa institutii analoage ne vor enerva foarte tare.

Exemplu: federatia de motociclism impune tot felul de chestii celor care organizeaza concursuri moto: asistenta medicala cu cadre atestate UE si alte tampenii. Deocamdata se inchid ochii, dar in viitor... u never know...

Globalizarea ne uniformizeaza si la regulamente, nu numai la mancare si tare ma tem ca ar trebui tinut cont de particularitatile locale, pentru ca Semaca nu e Schlesser si nici eu...

amice, aici ai mare dreptate. in momentul in care va fi o federatie vor fi reguli ca in europa "civilizata" ( noi intotdeauna tre'sa fim ca celelalte tari "civilizate") si care se vor aplica si la hobby, nu numai la competitii. asta inseamna ca tre' sa platesti o cotizatie, sa ceri voie la primarii sa tedai pe drumul comunal daca esti cu mai multi - nu rideti, sint cev tari printre care franta si spania sigur, unde daca esti cu mai mult de 3 masini se numeste convoi si tre' sa ceri o autorizatie. ca sa nu mai vorbim de bisericutele create intr-o federatie si bineinteles de micile avantaje pe care ce-i citiva, de regula cei mai batrini in grup vor sa si le traga. si asta o stiu pe propria-mi piele, nu din ro ci din tarile "civilizate". in plus or sa apara tot felul de smecheri, fiul lui..., nepotul lui, ect, dupa un os de ros.

nu-i mai bine sa ramina doar un grup de prieteni cu aceleasi interese care sa se ajute intre ei indiferent de locatie, si de vechimea lui in grup?

acu nu dati, eu asa o vad de mai de departe

Link spre comentariu

Gusteru, cam la asta ma refeream si eu cand spuneam ca sunt pentru, doar daca FROR-ul asta nu se baga in prietenesti.

Presupun, ca aceasta federatie sa traiasca bine, va cere niste cotizatii mai frumusele de la concursurile de Off-Road. Dar de la prietenesti nu prea va putea cere acest lucru. Prin urmare, baga o "vorba buna" in parlament sa se faca o lege prin care sa interzica accesul 4x4 in paduri sau pe campii fara autorizatia federatiei, care la randul ei tre sa traiasca si ea cumva, nu ? Si cum altfel mai usor decat prin a cere o "mica" cotizatie de la fiecare proprietar de 4x4 care iese cu prietenii pe-un deal. Mai ales daca-s mai multi prieteni.... asa.... peste 10 masini, iaca si suma cuvenita pentru "autorizatie" este mai frumoasa.

Cam de asta mii cel mai tarsha sa nu se intample. Sa nu ajung sa "dansez din buric" pe la primarii, padurari, ocoale silvice, federatii, cluburi sportive, etc. pentru o iesire de w.e. cu prietenii pe munte.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Gusteru, cam la asta ma refeream si eu cand spuneam ca sunt pentru, doar daca FROR-ul asta nu se baga in prietenesti.

Presupun, ca aceasta federatie sa traiasca bine, va cere niste cotizatii mai frumusele de la concursurile de Off-Road. Dar de la prietenesti nu prea va putea cere acest lucru. Prin urmare, baga o "vorba buna" in parlament sa se faca o lege prin care sa interzica accesul 4x4 in paduri sau pe campii fara autorizatia federatiei, care la randul ei tre sa traiasca si ea cumva, nu ? Si cum altfel mai usor decat prin a cere o "mica" cotizatie de la fiecare proprietar de 4x4 care iese cu prietenii pe-un deal. Mai ales daca-s mai multi prieteni.... asa.... peste 10 masini, iaca si suma cuvenita pentru "autorizatie" este mai frumoasa.

Cam de asta mii cel mai tarsha sa nu se intample. Sa nu ajung sa "dansez din buric" pe la primarii, padurari, ocoale silvice, federatii, cluburi sportive, etc. pentru o iesire de w.e. cu prietenii pe munte.

ai foarte mare dreptate in ceea ce spui,dar nu uita ca o Federatie de off-road ar controla numai "Liga Campionilor" "Cupa UEFA" dar departe de acesta, tu o sa poti juca oricand si oriunde un "footbal" in curtea scolii,in spatele blocului etc :h5

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

ai foarte mare dreptate in ceea ce spui,dar nu uita ca o Federatie de off-road ar controla numai "Liga Campionilor" "Cupa UEFA" dar departe de acesta, tu o sa poti juca oricand si oriunde un "footbal" in curtea scolii,in spatele blocului etc :h5

Shefu'...dai in scris? Nu de alta...dar m-am obisnuit sa nu-l mai cred nici pe tata...

Din ciclul "Qui prodest"....

Ideea e ca nu stiu de ce ar trebui creata o asemenea Federatie....d-aia nu se pot duce oamenii la concursuri ca pana acum? D-aia nu putem bea o bere in varf de deal?

Chestia asta imi aduce aminte de "intratul in Europa"...toti desteptii dansau pe strazi cu gandul la "ce masini fara vama" or sa-si aduca din Germanik sau chestii la fel de banale... :ha: . Imi place sa ma uit la mutrele dansatorilor acum...

Asta a fost doar un exemplu.

Dintotdeauna, in momentul in care un grup de persoane au vrut sa profite de pe urma altui grup mult mai mare....au creat o institutie, un for, o organizatie, un sindicat. Cu promisiunea ferma ca "or sa aiba grija de cotizanti", au supt ca niste "bampiri"....

Treaba cu adevarat rea este ca ...nu sug doar de la cei care au fost de acord sa fie "supti", ci de la toata lumea...

Din cate stiu, s-a mai intamplat inainte o chestiune asemanatoare ... o banala Asociatie a devenit in scurt timp Autoritate Nationala.

Nu comentez activitatea respectivei autoritati, ci atrag atentia doar asupra faptului ca "se aud vorbe nu tocmai placute". Ca sa nu fie un mister, specific ca este vorba de RCR.

Si acum, cu toate ca nu conteaza foarte tare....parerea mea : NU ar trebui creata Federatia respectiva.

Link spre comentariu

Nu cred ca tre sa vedem lucrurile asa de pesimist.Bulbar are o idee si ideea nu este rea.de ce? Pentru ca intr-o zi o sa ne trezim ca Statul intradevar scoate anumite legi care vor restrictiona evenimente 4x4 pe temei legal,fie ea de ordin ecologic (poluare etc) fie de ordin financiar(taxe locale,de mediu,de kk)ATUNCI o sa fie prea tarziu sa se organizeze aceasta federatie.In plus cluburile de 4x4 de orice nuanta,culoare,saturatie,translucentasi mai ales TRANSPARENTA nu vor avea putere de DECIZIE multa vreme daca vor sta separat.

DECI lasand deoparte balcanismele de genul aia mai "BATRANI" vor suge banii contribuabililor,i-ti aduti aminte cu respect, ca exista ALEGERI ptr conducere,cotizatiile (cred)vor fii modice,ptr ca totul este un HOBBY.NU cred ca cineva s-ar imbogatii de pe urma membrilor-din contra,cei care se vor implica isi vor complica viata! :h5

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

Link spre comentariu

Ok...nu trebuie sa se tina cont de parerea mea, dar....raman in continuare la mai sus exprimata parere.

Oricum, personal sunt prea marunt in acest sport/hobby pentru a fi luat in considerare.

Legat de "ai batrani"...tot respectul! Dar....nu cred ca e balcanism ceea ce spuneam mai sus...asta se intampla peste tot, nu numai pe la noi. NU trebuie sa argumentez chestia asta...doar sa atrag putin atentia onoratilor cititori asupra lucrurilor care se intampla in jur.

Alegeri pentru conducere sunt sigur ca o sa existe ...dar cine si pe cine o sa aleaga? Sa presupunem ca eu sunt un pusti de 18 ani care si-a luat un Samurai plin de rugina si care nu mai are alti bani sa mearga la concursuri, sa se inscrie in cluburi si sa plateasca cotizatie....ok...pe unde ma dau fara sa-mi iau amenzi?

Legat de cotizatiile ptr cluburi...s-o lasam moarta...exista multe exemple si nu vrem sa suparam pe nimeni.

Privitor la Puterea de Decizie...ma tem ca tocmai acea putere de decizie o sa insemne crearea de noi reguli tampite si restrictii de orice fel.

Ok...as dori sa nu fiu inteles gresit. Si eu fac parte dintr-un club de offroad si sunt printre cei care au fost cu ideea crearii lui. Numai ca acest club, din care fac parte e format doar din cativa prieteni ce se inteleg de minune intre ei si singurele alegeri care au loc in interior sunt acelea pentru ce marca de bere sa cumparam sau cine se da jos in baltoaca sa lege sufa.

Respect!

Link spre comentariu

:h5

Parerea ta,si a mea si a altora este binevenita!Cred ca tre doar sa vezi cu alti ochi lucrurile.Noi putem face lumea mai buna!Trebuie doar sa privim lucrurile mai in ansamblu si sa nu ne legam permanent de cuvinte cheie ca "daca...","cum o sa..."etc.Si eu am pareri ambigue cu privire la acest subiect,dar repet IDEEA este BUNA!!!

E opinia mea personala si nu incerc sa te conving.OK? :h5

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

Link spre comentariu

:h5

Noi putem face lumea mai buna!

Am mai auzit sloganul asta in multe locuri si de fiecare data a iesit pe invers....

diferenta este ca noi nu vrem sa fim indeferenti!Sa aratam ca nu e asa!Hai sa fie odata INCEPUTUL!!!!!!!!!!!!!!!!!! :grin:

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

Link spre comentariu

E opinia mea personala si nu incerc sa te conving.OK?

diferenta este ca noi nu vrem sa fim indeferenti!Sa aratam ca nu e asa!Hai sa fie odata INCEPUTUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:ha: Fara suparare...imi permit sa spun asta ptr ca e vb doar de o discutie prieteneasca, dar...

ASTA SPUN TOTI LA INCEPUT! :ha: :p

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare