gusteru Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Nu cred ca tre sa vedem lucrurile asa de pesimist.Bulbar are o idee si ideea nu este rea.de ce? Pentru ca intr-o zi o sa ne trezim ca Statul intradevar scoate anumite legi care vor restrictiona evenimente 4x4 pe temei legal,fie ea de ordin ecologic (poluare etc) fie de ordin financiar(taxe locale,de mediu,de kk) cind 5 masini circula impreuna, doar circula, indiferent pe unde sint ,mai mult sau mai putin ca orice masina, deci nu prea ai ce sa le zici. cind cele 5 masini fac parte dintr-un club sau federatie, atunci poate fi considerat un eveniment sportiv, demonstratie, intilnire si deci poate fi interzis, reglementat sau/si taxat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Gusteru scrie: "cind 5 masini circula impreuna, doar circula, indiferent pe unde sint ,mai mult sau mai putin ca orice masina, deci nu prea ai ce sa le zici. cind cele 5 masini fac parte dintr-un club sau federatie, atunci poate fi considerat un eveniment sportiv, demonstratie, intilnire si deci poate fi interzis, reglementat sau/si taxat." nu cred... asta e ca si cand vrei sa taxezi sau sa interzici fotbalul in curtea scolii!!!5 masini impreuna poate fii si cincidenta!Cine sa declare ca e eveniment sportiv?Politia ?Paduraru? vad ca esti din NL.Poate ai ceva clar privind legislatia olandeza? Rog pe Bulbar sa medieze topicul ca sa n-o luam pe idei gresite!!! :h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Si Boc vrea bani de la masinle cu nr de BG si isi musca pumnii de nervi ca NU POATE FACE NIMIC! Nu stiu cum e legislatia in NL dar ce le poti face celor 5 sau X masini din acelasi grup sau club cand circula in coloana regulamentar respectand legea? Da poti sa le faci ...dar ceea ce faci se cheama abuz! Ideea de federatie e departe, mult prea departe! Ca si forma de organizare ar fi benefica ptr acest sport in conditiile in care membrii cluburilor care vor constiui acea federatie (nu se poate altfel, nu se poate ca tz persoane fizice sa constutuie o federatie!) se dau in mod curent in concursuri ... Atata timp cat nu exista interes ptr concursuri foarte mare (cred ca sunt maxim 100 de echipe in tara care se dau curent la concursuri, sper sa nu gresesc ...restul venind ptr "prima si ultima oara") si marea majoritate a posesorilor 4x4 "interesati" de acest sport prefera iesirile "hobby" ... nu vad care ar fi rostul infiintarii acelei federatie! @oldcarmaniac ... Cand vei incepe sa participi la discutii constructiv, nu distructiv? :F consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! @oldcarmaniac ... Cand vei incepe sa participi la discutii constructiv, nu distructiv? :F @Yonutz - daca ar fi sa respectam principiul contradictorialitatii, fiecare ar trebui sa avem dreptul la o opinie ( care NU este obligatoriu sa fie comuna! ). Nu vreau sa par "Gigi Contra", dar am exprimat parerea MEA. Nu am cautat sa o impun altora in nici un fel. DOAR am exprimat-o. Daca ti se pare ca am facut un lucru rau fiindca nu am fost de acord cu alte persoane de pe acest forum, e problema ta. Cred ca nici prin limbajul folosit si nici prin argumentele expuse nu am adus jignire nimanui. Daca totusi am suparat un alt utilizator prin exprimarea opiniei mele, imi cer scuze. Oricum, raman la aceeasi parere vis-a-vis de constituirea unei federatii de genul asta. Cred ca topicul de aici e inca un exemplu concret. Intr-o federatie nu o sa mai existe stropul asta "democratic" ( adica sa faca fiecare ce vrea, sa spuna ce vrea si sa se dea cu masina pe unde vrea, etc, etc. ). Cu respect, Tavi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Domnule, nu ti-a reprosat nimeni ca ai jignit pe cineva sau ai folosit un limbaj trivial! Asta ti se pare o opinie constructiva? ":ha: Fara suparare...imi permit sa spun asta ptr ca e vb doar de o discutie prieteneasca, dar... ASTA SPUN TOTI LA INCEPUT! :ha: :p " Reteta reusitei unei discutii ce se vrea constructive este formata din IDEI! Vreau sa iei acest post exact ca pe o simpla observatie a unui simplu participant la ea si sa incerci sa deduci singur esenta! In ultimii douajda' de ani nu s-a facut nimic in tara asta ... si stii de ce? Ca am fost mult prea ocupati sa distrugem ceea era deja facut! Respecte, Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Pai, Yonutz....postasem si mai sus, ala nu e singurul post in topicul asta...ideile mele erau expuse deja. Iar in legatura cu ce zici tu in incheiere, despre cum am distrus noi ce era bun in ultimii 20 de ani....sunt cu totul de acord. Ideea e sa construim la loc. Dupa parerea mea solutia nu este constituirea de federatii, asociatii, organizatii si asa mai departe. Crede-ma ca sunt destule. Numai cateva dintre ele sunt active si au rezultate concrete. Nu, domnilor, eu sustin ca trebuie sa schimbam ceva mai jos, in plan personal! Adica FIECARE dintre noi trebuie sa aiba o anume atitudine, un anumit comportament. E usor sa stai acasa in fata televizorului si sa tot dai din gura : " ala a facut si ala a dres"...e usor sa tot dai vina pe cineva. Dar e mult mai greu ca TU, ca persoana, sa FACI ceva. Mi-am pus problema asta de ceva timp, cand ma gandeam ca "nimic nu merge bine si nimic nu e corect". Ok..."dar TU ce faci???" - mi-am zis... Si cred eu ca de atunci am inceput sa fac. Scuze ptr off-topic! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Am si eu o intrebare. Presupun ca o mana de pasionati reusesc sa faca FROR. Sunteti siguri ca peste 4-8 ani nu va ajunge si conducerea acesteia os de ros la imparteala ciolanului intre partidele proaspat intrate in Parlament? Ca astia-s ca raia, nici o institutie nu scapa de ei. Federatiile mai sunt subordonate ministerului sportului? Deasemenea, oare se va mai putea face activitate fara tutela acesteie? Ma gandesc doar la faptul ca prin anii 90 s-au format niste asociatii profesionale (de alta factura decat o federatie sportiva, intr-adevar), cum ar fi si corpul expertilor contabili, iar acum nu mai poti practica meseria asta in afara CECCAR, motiv pentru care institutia a devenit o adevarata mina de aur prin taxele pe care le percepe. La fel si cu asociatia profesionala a medicilor, care citeam ca incaseaza taxe si de la cei care doar astepata la rand sa intre in randurile ei. Chiar.. pescuitul sportiv e admis doar daca esti membru al AGVPS. Poate sunt prea prapastios si adept al teoriei "constipatiei", dar am ajuns sa ma tem ca de dracu' de ceva ce poate fi controlat de stat. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Am si eu o intrebare. Presupun ca o mana de pasionati reusesc sa faca FROR. Sunteti siguri ca peste 4-8 ani nu va ajunge si conducerea acesteia os de ros la imparteala ciolanului intre partidele proaspat intrate in Parlament? Ca astia-s ca raia, nici o institutie nu scapa de ei. Federatiile mai sunt subordonate ministerului sportului? Deasemenea, oare se va mai putea face activitate fara tutela acesteie? Ma gandesc doar la faptul ca prin anii 90 s-au format niste asociatii profesionale (de alta factura decat o federatie sportiva, intr-adevar), cum ar fi si corpul expertilor contabili, iar acum nu mai poti practica meseria asta in afara CECCAR, motiv pentru care institutia a devenit o adevarata mina de aur prin taxele pe care le percepe. La fel si cu asociatia profesionala a medicilor, care citeam ca incaseaza taxe si de la cei care doar astepata la rand sa intre in randurile ei. Chiar.. pescuitul sportiv e admis doar daca esti membru al AGVPS. Poate sunt prea prapastios si adept al teoriei "constipatiei", dar am ajuns sa ma tem ca de dracu' de ceva ce poate fi controlat de stat. E un pic diferit... La crearea si organizarea unei "asociatii profesionale"pot spune ca am participat si eu.Principiul de baza pe langa perpetuarea profesiei respective este disciplinarea in cadrul profesiei a celor care o practica.Adica printr-un Regulament intr-adevar se controleaza apartenenta profesionala,iar cotizatiile au rol de conditionare a eliberarii "autorizatiilor de libera practica".In meseria mea sunt foarte multi care fara o pregatire suficienta atat practica cat si teoretica se joc cu sanatatea oamenilor.Poate ca "Subiectivul" nu este bine definit,dar"Obiectivul"-DA.Atunci poate ,ca sa nu depindem de un Minister, se poate creea o asociere a diferitelor asociatii si organizatii de 4x4,totul ca sa INFORMEZI Oamenii 4x4, sa le oferi informatii cum sa se comporte in teren,atat TEHNIC cat si SOCIAL .ASTA este inceputul de care vorbeam,si care la Brasov A fost deja demarat. :h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Gusteru scrie: "cind 5 masini circula impreuna, doar circula, indiferent pe unde sint ,mai mult sau mai putin ca orice masina, deci nu prea ai ce sa le zici. cind cele 5 masini fac parte dintr-un club sau federatie, atunci poate fi considerat un eveniment sportiv, demonstratie, intilnire si deci poate fi interzis, reglementat sau/si taxat." nu cred... asta e ca si cand vrei sa taxezi sau sa interzici fotbalul in curtea scolii!!!5 masini impreuna poate fii si cincidenta!Cine sa declare ca e eveniment sportiv?Politia ?Paduraru? vad ca esti din NL.Poate ai ceva clar privind legislatia olandeza? Rog pe Bulbar sa medieze topicul ca sa n-o luam pe idei gresite!!! :h5 exact politia, padurarul si primaria , de obicei in ordinea asta. de cite ori ne dadeam pe undeva de capul nostru, aparea un copoi sa ne intrebe de autorizatie de la primarie, chiar si pe teren privat - ca nu cumva proprietarul sa faca ceva bani de la noi si sa nu dea partea la stapinire. cit despre partea legislativa, daca se ajunge acolo, o sa caut statutul de la club si o sa-l traduc, daca e de folos la cineva, nici eu nu-l stiu pe din afara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! intrebare: inainte de a discuta discutia asta de a nu stiu cita oara, a vorbit cineva concret cu federatia autoritatilor locale (http://www.falr.ro)? macar neoficial? ca sa faci o federatie trebuie ca membrii ei, respectiv cluburile, sa aibe interese comune. o federatie nu inseamna doar sportul sau doar prietenestile. inseamna mult mai multe chestii: protocoale, conventii, lobby, proiecte. sa faci o federatie doar de dragul de a avea o federatie e pierdere de timp si bani. parerea mea, proprie si personala: daca pina acum nu s-a facut o federatie inseamna ca au existat niste motive. cred eu ca intemeiate. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 14, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Mda...hai sa ne canalizam discutia in felul urmator: 1. unii spun ca vor federatie - asta pt ca NOI si nu altcineva trebuie sa decida in legatura cu NOI 2. unii spun ca nu vor pentru ca ALTII vor prelua puterea si apoi ne vor jecmani! Pentru ca ador sa fiu "evreul batran", va pot spune asa: si tu ai dreptate, dar si tu ai dreptate! Diferenta dintre cele doua opinii este facuta insa de statut. Si de lideri! Sa ma explic: Cineva spunea aici ca va exista o problema pentru cei care sunt tineri, saraci si au si o masina ieftina! Ei bine, prin statut se poate reglementa asta! Adica modul in care un "novice" poate beneficia de asistenta noastra, cu anumite conditii. Aceste conditii pot fi draconice in sensul semnarii unui angajament cu titlu executoriu! :grin: Va garantez ca nimeni nu se joaca cu asa ceva cand ai semnat ca in cazul nerespectarii conditiilor actul semnat se duce direct la executorul judecatoresc. O alta problema apare cand vine vorba despre iesiri. Unii spun ca nu vom putea trece peste tot. Eu va zic ca se va putea, pt ca liderii vor negocia cu fiecare autoritate in parte si va spun eu ca exista multe "poteci". Aici..."cei batrani" au intaietate, pt ca ei cunosc oamenii "grei" din fiecare judet. Personal cunosc mii de oameni, de la vanatori cu "pusti de aur", primari, prefecti, oficiali de peste tot si cred ca se poate ajunge la anumite aranjamente diplomatice, dar mai ales reciproc avantajoase pentru ambele parti. Ceea ce ma ingrijoreaza insa este subiectivismul celor care vor sa faca bani oricum si din orice pozitie legata de acest "sport". Va puneti intrebarea daca trebuie sa ne aliniem la standardele europene? Va spun eu ca nu. Si am si solutia juridica. Constitutionala! Si mai am ceva: exemplele! Si mai pot avea ceva, daca alaturi de multi alti offroaderi luptam pt ceva corect, onest si benefic! Nu uitati, va rog, ca in ciuda faptului ca "Traiti in Romania si asta va ocupa tot timpul", practic foarte putini au facut ceva pentru aceasta tara! Multi au luptat doar pentru familie sau pentru proiectele personale. Eu, sincer, nu impartasesc toate valorile europene, ci mai mult pe cele ale neamului meu. Europenii spun ca 5 masini reprezinta convoi? Le arat eu, juridic, ca 20 de masini nu pot fi probate ca se deplaseaza in convoi, chiar daca in mod real este asa. Numai ca pentru a aface asta, trebuie UNITATE de VOINTA! O avem? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! :happy NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 14, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Am spus ceva penibil, zola? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Am spus ceva penibil, zola? Deloc!!!!!!! Ma bucur ca ai intervenit scurt si concis,si ai lamurit lumea :h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 14, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Am spus ceva penibil, zola? Deloc!!!!!!! Ma bucur ca ai intervenit scurt si concis,si ai lamurit lumea :h5 Zola, am sesizat ironia ta, dar nu pot fi foarte scurt in exprimare mai ales cand vine vorba despre "n" probleme ridicate. Incercam sa ating punctele ridicate de colegii nostri. Incerc insa ca data viitoare sa fiu mai concis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator kecske Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Mda...hai sa ne canalizam discutia in felul urmator: 1. unii spun ca vor federatie - asta pt ca NOI si nu altcineva trebuie sa decida in legatura cu NOI 2. unii spun ca nu vor pentru ca ALTII vor prelua puterea si apoi ne vor jecmani! Pentru ca ador sa fiu "evreul batran", va pot spune asa: si tu ai dreptate, dar si tu ai dreptate! Diferenta dintre cele doua opinii este facuta insa de statut. Si de lideri! Sa ma explic: Cineva spunea aici ca va exista o problema pentru cei care sunt tineri, saraci si au si o masina ieftina! Ei bine, prin statut se poate reglementa asta! Adica modul in care un "novice" poate beneficia de asistenta noastra, cu anumite conditii. Aceste conditii pot fi draconice in sensul semnarii unui angajament cu titlu executoriu! :grin: Va garantez ca nimeni nu se joaca cu asa ceva cand ai semnat ca in cazul nerespectarii conditiilor actul semnat se duce direct la executorul judecatoresc. O alta problema apare cand vine vorba despre iesiri. Unii spun ca nu vom putea trece peste tot. Eu va zic ca se va putea, pt ca liderii vor negocia cu fiecare autoritate in parte si va spun eu ca exista multe "poteci". Aici..."cei batrani" au intaietate, pt ca ei cunosc oamenii "grei" din fiecare judet. Personal cunosc mii de oameni, de la vanatori cu "pusti de aur", primari, prefecti, oficiali de peste tot si cred ca se poate ajunge la anumite aranjamente diplomatice, dar mai ales reciproc avantajoase pentru ambele parti. Ceea ce ma ingrijoreaza insa este subiectivismul celor care vor sa faca bani oricum si din orice pozitie legata de acest "sport". Va puneti intrebarea daca trebuie sa ne aliniem la standardele europene? Va spun eu ca nu. Si am si solutia juridica. Constitutionala! Si mai am ceva: exemplele! Si mai pot avea ceva, daca alaturi de multi alti offroaderi luptam pt ceva corect, onest si benefic! Nu uitati, va rog, ca in ciuda faptului ca "Traiti in Romania si asta va ocupa tot timpul", practic foarte putini au facut ceva pentru aceasta tara! Multi au luptat doar pentru familie sau pentru proiectele personale. Eu, sincer, nu impartasesc toate valorile europene, ci mai mult pe cele ale neamului meu. Europenii spun ca 5 masini reprezinta convoi? Le arat eu, juridic, ca 20 de masini nu pot fi probate ca se deplaseaza in convoi, chiar daca in mod real este asa. Numai ca pentru a aface asta, trebuie UNITATE de VOINTA! O avem? :g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Am spus ceva penibil, zola? Deloc!!!!!!! Ma bucur ca ai intervenit scurt si concis,si ai lamurit lumea :h5 Zola, am sesizat ironia ta, dar nu pot fi foarte scurt in exprimare mai ales cand vine vorba despre "n" probleme ridicate. Incercam sa ating punctele ridicate de colegii nostri. Incerc insa ca data viitoare sa fiu mai concis! m-ai inteles gresit! daca ai citit interventiile mele pe acest topic,am icercat sa argumentez cu idei asemanatoare cu ale tale.Suntem in aceeasi barca,si vaslim in aceeasi directie.Nu am ironizat deloc.Nu-mi sta in caracter.... :h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! bullbar, sint de acord cu ceea ce ai scris tu acolo. dar imi pare rau sa-ti atrag atentia ca n-are nici o legatura cu federatia. "FEDERÃ�Å¢IE, federaÅ£ii, s.f. 1. Uniune a mai multor state autonome (care îşi păstrează propria organizare) în cadrul unui stat unitar, cu un guvern central ÅŸi cu organe de stat comune. 2. Uniune formată din mai multe organizaÅ£ii care urmăresc scopuri comune. 3. Organ care îndrumează ÅŸi controlează activitatea dintr-o anumită ramură sportivă." paranteza: ceea ce ai spus are legatura cu un club national si asta s-a demonstrat de 3 ori ca nu se poate face. asa, ca sa ne intoarcem la federatie: primii care rebuie sa ridice aceasta problema sint membrii cluburilor. uite ce iti sugerez eu, ca sa fie treaba clara: fie te inscrii intr-un club si apoi, impreuna cu alt club faceti Federatia Romana de Off-Road, fie impreuna cu un alt prieten va faceti 2 cluburi de offroad si apoi faceti federatie. e cea mai simpla metoda de a transa problema. daca variantele de mai sus nu-s ok, am alta propunere: mediaza o intilnire intre presedintii clubuilor de offroad. care sa vina cu propuneri din partea membrilor cluburilor. sa spuna; "da, clubul din care fac parte este de acord cu intrarea intr-o federatie". The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Bun, si pana la urma scopul infiintarii unei FROR ar fi sa garanteze accesul pe trasee off-road prin negocierea cu diverse autoritati locale, de mediu etc ? Hai sa lamurim intai mai clar avantajele ! Bullbar, ai cuvantul ! :hi REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 14, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! @ air_wolf in curand vor lua fiinta niste cluburi de offroad. Ideea pe care o propusesem era daca acestea este bine sa decida infintarea Federatiei sau nu. Personal eu fac parte, deocamdata, doar dintr-o echipa, dar departe gandul de mine sa infiintez o federatie doar pentru ca trebuie una si pt ca cineva tot o va infiinta pana la urma. Voiam sa stiu cum vedeti voi lucrurile, pt ca mie unul imi displace "organizarea dupa standarde europene" atat timp cat Romania este o tara profund mioritica cu alte valori umane. Ei vorbesc despre siguranta si culmea, de-ai lor au murit pe la noi prin munti. Nu ai nostri! Fie ca este asociatie, federatie sau club, fie ca are un presedinte, un comitet sau un AGA :ha: pasul doi va fi BANUL! Intentia mea este, in cazul in care gasesc sustinatori, sa permitem desfasurarea acestei "miscari tribale" :grin: sa functioneze liber! Sa ajute! Sa sustina! Sa intervina! Sa fie o FORTA! Cum? Pasul 1: alegerea liderilor! Pasul 2: criteriile de functionare Pasul 3: negocierile pt deplasarea membrilor oriunde in aceasta tara in mod gratuit, fara impedimente Pasul 4: obligarea strainilor care vor veni aici sa se supuna legilor nostre :grin: (deci nu se da oricine la noi in tara) Pentru competitiile externe, cei care se duc pot pune "standardele europene sau mondiale" imediat pe acaret! Un pincipiu fundamental este: un om - o masina - toata Romania! Suntem deja un club select, aici, pe forum, in ciuda tuturor prostiile pe care uneori ni le spunem! Va dati seama ce inseamna sa fim TOTI intr-o forma legala UNITI? Wow....Va dati seama ce inseamna ca toti de aici sa-si puna mintea la contributie, relatii, un pic de timp si putine resurse (chiar putine) financiare la bataie? Stiti ce inseamna sa pui deoparte, 1% din fiecare piesa comercializata pt vehiculele offroad intr-un cont? Si alaturi, intr-unul al unei fundatii 2% din veniturile pe care le poti redirectiona? Stiti ce inseamna acesti bani ca forta de negociere? Sunt oameni pe acest forum care sunt capabili sa mute munti. La propriu. Bineinteles ca sunt si lacuste, dar pentru acestia din urma democratia se poate termina la semnarea formularului de inscriere! Toate cele spuse mai sus, pot fi folosite si IMPOTRIVA constituirii federatiei de offroad! Deci...exista o arma cu doua taisuri. Cum o folosim? Vorbim de beneficii? Pai hai sa vedem: 1. Acces in zone rezervate! 2. Contracte avantajoase pentru combustibil pt toti membri federatiei 3. Piese cu discount mare 4. Cazari, sejururi si caravane cu pret negociabil intern si extern 5. Implicare activa in activitatea de legislatie rutiera etc Sunt insa si dezavantaje: 1. furtul 2. oportunismul 3. individualismul 4. protejarea propriilor interese financiare in dauna celor colective Deci? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Suna f bine....dar atentie la deja-vu.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Cu riscul de a fi catalogat drept "Gigi Contra"din nou, imi permit in mod politicos sa atrag atentia ca in postul colegului Bullbar ( post ce suna minunat si care contine multe idei bune ) exista destul de multe contradictii. Atata vreme cat in Romania exista doar cateva cluburi adevarate de offroad ( cluburi ce promoveaza oamenii valorosi care se dau in concursuri si care se implica in organizarea competitiilor ) consider ca nu se poate vorbi despre formarea unei federatii. Hai sa numaram cluburile sus mentionate... Echipele pe care fiecare dintre noi le-am format ( pe baza unor prietenii, pe considerente pur geografice, etc.) nu pot fi considerate "Club"-uri. Sa fim sinceri si seriosi! De acord...exista pe acest forum oameni "ce pot muta muntii din loc la propriu"...dar oare acei oameni vor sa faca ceva ptr muritorii de rand? Si daca vor...oare nu o pot face si fara infiintarea unei organizatii ca acea despre care vorbim? Cred ca trebuie sa mai treaca ceva timp pana sa se ia o decizie de acest fel... Dintotdeauna, oamenii (statele) s-au asociat (au federalizat ) in vederea trecerii unui obstacol (unde's doi, puterea creste). NOI PESTE CE OBSTACOL TREBUIE SA TRECEM? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator kecske Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! In Romania sunt peste 20 de cluburi offroad cu activitate.Si au un statut.Si este si o Comisie nationala de offroad.(CNOR).O Federatie de offroad in primul rand ajuta miscarea offroad (in plan competitional) si poate sa faca sa dispara niste bariere intre noi si autoritati (de genul natura 2000) care un club ori cat de bine organizat nu poate pe termen lung.Binenteles asta implica eforturi din partea cluburilor chiar materiale.Si binenteles niste legi care trebuie respectate.Dar acestea sunt aplicate mai mult cand vorbim de offroad ca si sport.Si avem nevoie de o federatie si daca ne displace (sau afiliere).Ne poate proteja cand avem nevoie.pe linga federatie "putem juca fotbal in curtea scolii" dar accidente se pot intimpla si acolo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! Ufff, iar povestim discutiiiiiiiii de dragul de a povesti. De ce se vrea (oare) inducerea statutului de bau bau unei viitoare federatii? Pai ce ar trebui sa faca o federatie? Sa intocmeasca un regulament de organizare a unei competitii? E rau ca se vrea ca fiecare etapa sa fie organizata dupa aceleasi reguli??? E rau ca se doreste ca fiecare etapa sa fie comparabila cu cealalta din punct de vedere al complexitatii unui traseu??? Sau e mai bine asa cum e acum, cind open-ul de nu stiu unde e echivalentul extremului din alta parte??? Si asta doar pt. ca asa a vrut organizatorul sa-i vada pe ceilalti cum isi rup masinile??? E mai bine acuma cind nici macar roadbook-urile nu se intocmesc cu respectarea acelorasi reguli??? E mai bine acum cind arbitrii sunt "copilasii" din fata blocului pe care-i pun sa stea in teren in schimbul unui mic si o bere, si care vede ce crede el ca vede??? E mai bine acum cind dupa orice cursa se cearta toti si contesta rezultate??? E mai bine acum cind oamenii pleaca nemultumiti din pricina conditiilor de cazare??? E chiar asa de rau ca se doreste impunerea unui minim de conditii pt. desfasurarea unui concurs??? Chiar asa de naivi putem fi incit sa credem ca odata infiintata federatia nu vom mai avea voie sa iesim in teren decit ca si participanti la o etapa din campionat??? Am impresia ca cei ce sunt impotriva, nu s-au dat niciodata la o etapa (dar tinjesc dupa asta), si mai important, nu au participat niciodata la organizarea unei curse (dar nici nu le recomand sa tinjeasca dupa asa ceva). Ii rog insistent pe cei care se impotrivesc sa detalieze ce anume le provoaca aversiune vis-a-vis de infiintarea unei federati??? @bullbar ce vrei tu sa faci e un sindicat al celor ce vor sa se dea liberi pe linga drum. Bafta mare. Ar fi super original (cum sunt in romania de fapt toate) sa avem infiintat sindicatul inaintea federatiei. Adica hai sa dam mina cu mina si sa ne aparam ... De cine??? De ce??? I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Re: Federatia Romana de Offroad?! @ air_wolf in curand vor lua fiinta niste cluburi de offroad. Ideea pe care o propusesem era daca acestea este bine sa decida infintarea Federatiei sau nu. Personal eu fac parte, deocamdata, doar dintr-o echipa, dar departe gandul de mine sa infiintez o federatie doar pentru ca trebuie una si pt ca cineva tot o va infiinta pana la urma. Voiam sa stiu cum vedeti voi lucrurile, pt ca mie unul imi displace "organizarea dupa standarde europene" atat timp cat Romania este o tara profund mioritica cu alte valori umane. Ei vorbesc despre siguranta si culmea, de-ai lor au murit pe la noi prin munti. Nu ai nostri! Fie ca este asociatie, federatie sau club, fie ca are un presedinte, un comitet sau un AGA :ha: pasul doi va fi BANUL! Intentia mea este, in cazul in care gasesc sustinatori, sa permitem desfasurarea acestei "miscari tribale" :grin: sa functioneze liber! Sa ajute! Sa sustina! Sa intervina! Sa fie o FORTA! Cum? Pasul 1: alegerea liderilor! Pasul 2: criteriile de functionare Pasul 3: negocierile pt deplasarea membrilor oriunde in aceasta tara in mod gratuit, fara impedimente Pasul 4: obligarea strainilor care vor veni aici sa se supuna legilor nostre :grin: (deci nu se da oricine la noi in tara) Pentru competitiile externe, cei care se duc pot pune "standardele europene sau mondiale" imediat pe acaret! Un pincipiu fundamental este: un om - o masina - toata Romania! Suntem deja un club select, aici, pe forum, in ciuda tuturor prostiile pe care uneori ni le spunem! Va dati seama ce inseamna sa fim TOTI intr-o forma legala UNITI? Wow....Va dati seama ce inseamna ca toti de aici sa-si puna mintea la contributie, relatii, un pic de timp si putine resurse (chiar putine) financiare la bataie? Stiti ce inseamna sa pui deoparte, 1% din fiecare piesa comercializata pt vehiculele offroad intr-un cont? Si alaturi, intr-unul al unei fundatii 2% din veniturile pe care le poti redirectiona? Stiti ce inseamna acesti bani ca forta de negociere? Sunt oameni pe acest forum care sunt capabili sa mute munti. La propriu. Bineinteles ca sunt si lacuste, dar pentru acestia din urma democratia se poate termina la semnarea formularului de inscriere! Toate cele spuse mai sus, pot fi folosite si IMPOTRIVA constituirii federatiei de offroad! Deci...exista o arma cu doua taisuri. Cum o folosim? Vorbim de beneficii? Pai hai sa vedem: 1. Acces in zone rezervate! 2. Contracte avantajoase pentru combustibil pt toti membri federatiei 3. Piese cu discount mare 4. Cazari, sejururi si caravane cu pret negociabil intern si extern 5. Implicare activa in activitatea de legislatie rutiera etc Sunt insa si dezavantaje: 1. furtul 2. oportunismul 3. individualismul 4. protejarea propriilor interese financiare in dauna celor colective Deci? Revin : 1.Accesul auto in zone rezervate? Sa nu-mi spui ca vrei in rezervatiile naturale?!? Banuiam ca nu ! Si atunci? 2.Pret mai bun la combustibil? Probabil ca te referi la ceva similar cum au firmele cu multe masini in dotare(distribuitori, Vodafone etc.), dar acolo se aplica un discount final, probabil lunar, la cantitate totala alimentata, care discount il primeste firma proprietara a masinilor. In cazul asta cum vezi tu ca fiecare membru la FROR sa aiba parte de reducere la pompa? 3.Piese auto ieftine-cine naiba suporta diferenta de pret? Nu mi-e f clar.... 4.Cazare ieftina-pai nu stiu daca trebuie o FROR pt asta....Cei din Clubul 4x4Mania au asa ceva fara alte structuri superioare.... 5.Implicare in legislatia rutiera-aici, da-mi voie sa ma indoiesc rau de tot.....Pai idiotii astia nu pot, nu stiu , nu vor, dracu` sa-i ia, sa gestioneze ce exista deja, dar sa te mai asculte si sa aplice din ce li se atrage atentia ca-i pe dos si anapoda ! Vezi bine cazul proaspat al radarelor puse de primarii..... Iti inteleg f bine ideea si o apreciez, dar nu cred ca e suficient doar alegerea liderilor si stabilirea criteriilor de functionare.... PS-ce inseamna "deplasarea membrilor oriunde in aceasta tara in mod gratuit, fara impedimente"? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate