Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Trofeul Dobrogei , prima etapa in CNRR 2009

Niva

Postări Recomandate

Intr-o atmosfera de " criza economica " ,la Constanta, a avut loc in perioada 30.04-02.05 2009 , prima etapa a CNRR 2009 .

La start s-au aliniat 9 masini , 3 quaduri , 1 atv si 5 motociclisti . Prezenta slaba a participantilor (influentat de lipsa de finante si sponsori), a determinat organizatorul sa comaseze mai multe clase , atit la moto cit si la auto.

In prima zii , concurentii au avut de parcurs un traseu de 135,86 km proba speciala , pe care factorul praf , a determinat la precautie pe fiecare din ei , etapa derulinduse fara evenimente aparte. Ziua a fost dominata la avansati auto de echipajul Fulicea/Jinga pe un Bowlwr Nemesis , iar la Promo de Jerca / Candoi pe Land Rover, impunindu-se fata de urmaritorii lor, cu un avans , ce prevestea chiar cistigarea cursei Trofeul Dobrogei , daca administrarea aceste diferente se facea cerebral.

Si asa sa si intimplat. Diferentele create din prima zii , a determinat plutonul fruntas sa abordeze a doua zii cu calm si mult calcul , astfel singurii care isi modifica pozitia in clasament sunt echipajul 113 , Leonte M./Leonte I. - Aro Super Rally Car , ecipaj care urca pe locul doi ,cu un avans de 33sec (rar intilnit in Rallyraidul din Romania) , in defavoarea echipajului 115 - Scuturoiu/Pop , care coboara pe locul 3.

Trebuie mentionat ca , calitatea probelor speciale au fost foarte bune(de viteza-max 173 km/h-Bowlwr Nemesis) , elementele de risc fiind canalele de irigare , combinate cu praful ridicat de concurentul din fata ,aliniamente de 8-10 km unde sa rulat cu viteze foarte mari pe drum de pamint - echivalent cu un asfalt de cat II , iar aceste aliniamente in multe cazuri se terminau in intersectii T cu canal in fata, si sleaurile de pe aliniamente , elemen a carei victima a fost debutantul Moga A/Popescu T. pe un Nissan , care a reusit sa puna masina de" revizie" in mijlocul cimpului .

Conditiile meteo au fost bune , in a doua zii de concurs , pe un tronson de 7 km a reusit sa ude traseul la un nivel , unde sa pilotat mai mult cu usile in fata .

La categoria Promo , toti participantii au terminat traseele fara probleme majore .

Podiumuri - Trofeul Dobrogei 2009

Avansati

locul 1 - Fulicea Vctor/Jinga Dragos Bowler Nemesis 00;00:00

locul 2 - Leonte Mihai/Leonte Iulian Aro SRC +01;38:10

locul 3 - Scuturoiu Laurentiu/Pop Vic. Mitsubishi Paj. +01;38;43

Promo Rally Raid

locul 1 - Jerca Andrei / Candoi Robert Land Rover 00;00;00

locul 2 - Henter Marius / Henter Mihaela Lada Niva + 00;37;30

locul 3 - Olariu Cristian/Bogdan Amalia Mitsubishi L200 + 02;34;20

Debutanti; - Clasa neconstituita din lipsa de concurenti

locul 1 : Moga Alexandru/Popescu Tudor Nissan Patrol 00;00;00

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Re: Trofeul Dobrogei , prima etapa in CNRR 2009

Am fost pe post de official cu promo , si adunatul fiarelor de pe tarla. :p

Va pun si citeva poze.

Link spre comentariu

:1 Frumos :bravo

Pacat ca nu a fost promovarea suficienta...dar stiu ca televiziunile erau preocupate sa ne arate cu totul altceva(pitzipoance in bamboo si cocalari la mare :sr )

Care a fost traseul?

Sa il facem si noi....dar la viteza de croaziera :banana :x :banana :h5

Un roadbook sa chibitam si noi...intr-o duminica... :ypu

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Voi ati fost pe PLAJA MODERN...si nu am stiut.....Abia ieri cind am fost cu alaiul de masini de epoca am vazut motociclistii(am fost in proba ca si copilot cu MORGAN V8 SUPERCHARGER) dar nu m-am gindit ca este si parcul vostru de masini acolo...cu toate ca mi s-au parut cam multe rulote cu nr de BV.

Mare pacat ca nu ati anuntat din timp...veneam si eu sa chibitez :ha: :banana :h5

Link spre comentariu

Ptiu...ce ma oftic ca nu am stiut... :sr

Vroiam sa le vad live...

Link spre comentariu

Offff...incertitudinea organizarii....Ce rau imi pare ca am ratat la mine acasa :sr :P

Link spre comentariu

Va salut !

Am ajuns si eu acasa ! V-am promis ca va relatez evenimentul cu informatii proaspete direct de la desfasurare , dar nu a fost posibil.

Cite doua ore am reusit sa dorm pe noapte , si nu am mai avut timp si de relatari , dar va povestesc acum ce a fost acolo.

Ziua de joi sa scurs cu inscrieri si rezolvarea unor probleme aparute in ultimul moment ce periclita buna desfasurare a evenmentului.

Vineri , sa dat startul in cursa la ora 12,31 primul concurent , acesta fiind de la moto urmat de Quad si atv , iar dupa o pauza de 15 minute au urmat cei de la auto. Primii au fost avansatii urmati de debutanti si cei de la promo. Ecartul de start intre concurenti a fost de 2 min. (putea fii si de 5 minute , tinind cont de cantitatea de praf ridicat de utilaje , dar nu era stipulat in regulament si nu sa aplicat)

Traseul de vineri avea o lungime de 135,87 km proba speciala , deschis si inchis de cite-o etapa de legatura de 22 km . Geografic , ruta probei speciale a fost cu start la Cariera Tasaul de linga lacul cu acelas nume , dupa 87 km sa trecut printr-un CT la Mihai Viteazu , urmind ca sosirea sa fie in localitatea Corbu. Pe aceasta proba speciala cea mai buna vitez medie a fost realizat de echipajul 101 - Fulicea Victor / Jinga Dragos , pe Bowler EM - 63,93 km/h , urmat de Irimescu Razvan pe Quad KTM care a realizat o medie de 60,70 km/h. Sectorul selectiv a fost pe placul concurentilor , fiind de viteza pe drumuri agricole si pasuni , diferentele de nivel altitudine fiind foarte mici max 300m si cu urcari si coboriri line.

Sa consemnat si patru abandonuri , auto 110 - Tocia Ilie / Guran Florin - tehnic (garnitura chiuloasa arsa) , moto 9 - Toma Daniel - tehnic (cu o cazatura puternica a reusit sa rupa rezervorul de combustibil de pe tehnica de concurs , si resimtinduse dupa trinta realizata a decis sa nu mai continue ) , moto 666 - Somodean Ioan si moto 666 Recean Florin au decis retragerea din concurs dupa prima zii .

Cursa sa desfasurat pe un timp insorit , 21 grade C , cu un vint moderat ,care la sfirsitul cursei a reusit sa adune un plafon de nori de joasa inaltime.

Citeva cuvinte despre cei de la Promo . Din pacate cei din Constanta , se pare ca nu agreaza aceasta specialitate (normal ca-ci acolo pescuitul este la inaltime si pentru asta se folosesc ambarcatiuni, si nu 4x4 :p )

Cei trei concurenti din trei parti ai tarii Bucuresti , Brasov si Deva , au gustat din "specialitatea casei ", si au dat dovada de o receptivitate la cote maxime , parcurgind traseul in totalitate , chiar la un reper de road book unde avansatii au tinut o "sedinta de sindicat " , ei au reusit sa rezolve problema de navigare individual fiecare. Nu ascundem faptul ca doi dintre ei au mai avut o participare la Dracula Rally Raid , eu tin sa-i felicit pentru aptitudni , si reusita de a rula aproape umar la umar cu mijlocul plutonului de la avansati.

O felicitare exclusiva doresc pe aceasta cale sa adresez echipajului 204 - Jerca Andrei/Candoi Robert pe Land Rover , echipaj care a dat dovada de un super caracter uman , reusind sa ajute cu piese de rezerva echipajul 113 , sa ajute la repunerea pe traseu a concurentului 7 dupa ce acesta a reusit sa ruleze pe plafon , si a mai avut resursa sa cistige si clasa unde a fost incadrat. Special li-sa decernat o cupa de Fair Play. :1

Link spre comentariu

Offff...incertitudinea organizarii....Ce rau imi pare ca am ratat la mine acasa :sr :P

Stai linistit ca nici eu nu am apucat sa vad foarte mult :sr si mai spunem ca s`a organizat la Ct :P Poate la anu ... sau in alt judet slp

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

" Offff...incertitudinea organizarii....Ce rau imi pare ca am ratat la mine acasa "

Eu am postat pe Topic Rally Raid de mai bine de o luna , si am si discutat ...... :sr

Link spre comentariu

Poate anul urmator Nivele vor "spala rusinea" de pe obrazul judetului nostru iar autoritatile locale vor mediatiza mai mult aceasta competitie.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

Si eu sper , ca doar pentru asta militez!

:h5 , si multumesc pentru poze. In programul de TVR1 la sport va aparea 20 min F1 la Constanta si Rally Raid 10 min . Va comunic data si ora imediat ce aflu .

Miine continu-i cu a doua zii de competitie , festivitatea de premiere si altele.

Link spre comentariu

Incredibil. A fost aici in Constanta si habar nu am avut !!! Am vazut pe drum masina aia galbena si l-am salutat pe sofer dar nu-mi inchipuiam ca el vine la concurs. Uluitor.

Mitshubishi Pajero 3000V6 Canvas Top

Off-Road PRO Pack

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare