Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cat intra pe Y61

Postări Recomandate

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Cat intra pe Y61

Bullbare, cred ca intra 35-uri pe Y61 ...Trebuie sa barbieresti putin din aripi (vreo 3-4 cm) si sa ridici ornamentele masinii putin mai sus! Daca treci prin zona Popesti Leordeni fa o tura la Tuparu sa-l vezi pe al lui ... Si scorpionul a avut 35-uri din cate stiu dar a mai pus un bodylift de 4 sau 5 fara sa barbiereasca din aripi! :h5 Dar am inteles ca 35-urile impun schimbare si de rapoarte ptr o mai buna punere in miscare a rotilor!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pui si badylift

depinde de 35

daca pui 35 de la bf AT si cu latime mica, de 9 sau 10 si flansele sa le pui de maxim 30

... nu ating

de ce spun asta, pentru ca am pus 255/85/16 (sunt mai mult de 33) doar cu badylift si nu atingea nicaieri, altii au pus 33 cu +5 din suspensie si nu atinge nimic

daca pui si suspensie si bady, spatiul e suficient pentru ca sa nu atinga

daca pui cauciucuri numai un pic mai late... situatia se schimba radical

unde cauciucurile de mai sus nu atingeau cu flanse de 30, dupa ce am pus 33/12,5/15 AT cu jante de -20, freaca rau la incrucisari... motivul, cauciucurile nu mai intra sub aripi

la fel si daca pui profil simex, care o sa ajunga pe ici pe colo la viraje datorita crampoanelor mari si scoase in lateral

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Din cate stiu eu Bullbar are OME+5. Si vrea sa-si puna pe masina gume inalte si inguste. Luand in calcul si aceste aspecte nu cred ca se pune problema unor modificari majore la masina sa!

Link spre comentariu

da, merge

dar de ce nu rogi pe un ortac sa sa te lase sa pui rotile lui pt o ora

banuiesc ca pe acolo sunt o gramada care au masina "japoneza" cu 35

simplu si eficient

va intalniti la o vulcanizare, faceti schimbul si te duci in proba

eu zic ca o sa frece fara bady lift, dar numai la incrucisari

daca tai... sa rezolvat

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Ca o idee... Eu am avut 34-urile lui GPScu (gume foarte late) pe masina mea (care are ca echipare exact ce are masina ta) ...nu imi freca pe nicaieri si dupa cum statea rotile as fi zis ca intrau si 35-uri ...dar nu stiu daca la incrucisari nu o sa ai probleme!

Link spre comentariu

salut!

ma bag si eu...'Unimog' are gume de 37' :h5

chiar vroiam sa mentionez ca nu stiu daca functioneaza ptr ca el are un 'k'

Mai mentioneaza si ca Unimog, are bodylift. Bullbar spunea explicit in primul si al treilea post ca nu este dispus sa schimbe bucsele dintre sasiu si caroserie. Ce 'reaku? Bagam posturi la norma ...

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

@srevni Haidi bre nu te inflama ... omul si-a dat si el cu parerea! Esti invidios ca o sa te ajunga la posturi? :grin: :p

Link spre comentariu

Daca era la discutii diverse ... putea sa posteze cite o litera/post sau sa ne dea definitii ca la rebus. Topicul insa, este la nissan, si in :rules scrie:

:arrow: Nu dati raspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu stiti sau nu aveti ce spune, lasati pe altii sa raspunda.

In concluzie, bullbar vroia un raspuns punctual nu [ quote=Yonutz]omul si-a dat si el cu parerea!

Yonutz-ule nu-i vorba de nici o invidie, e vorba de a respecta un regulament :p

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Bun. Intra 35-uri dar n-am avut unde 'reaku sa incrucisez puntile. Mai fac o incercare si va zic. Am insa o alta problema: care sunt cele mai INGUSTE 35-uri ever made? Si poate imi si spuneti de unde le pot lua! A...si originale, nu resapate, pt ca-s prea grele!

Link spre comentariu

cred ca cele de 900/16

dar alea sunt cam 36, dar sunt mega inguste

Link spre comentariu

Nu merge sa faci incrucisarea din hilift?

Sau din elevator?

Din ce dimensiuni am vazut eu SIMEX are 35x10.5 cele mai inguste.

Interco cica ar produce si 35x9.5 dar cred ca se gasesc mai greu.

Da problema rapoartelor cum vrei sa o rezolvi?

Link spre comentariu

Bun. Intra 35-uri dar n-am avut unde 'reaku sa incrucisez puntile. Mai fac o incercare si va zic. Am insa o alta problema: care sunt cele mai INGUSTE 35-uri ever made? Si poate imi si spuneti de unde le pot lua! A...si originale, nu resapate, pt ca-s prea grele!

acu ce sa zic SIMEXUL original e marfa, dar se taie in taloan prea usor, mai ales la ceea ce facem noi cu masinutzele. Dar daca discutam despre greutate eu iti pot da niste repere precise:

- Simex 35" - 26 kg/buc

- Ziarelli 35"- 28 kg/buc

- Lerma Gomme 900/16- 40kg/buc

la asta adauga greutatea jentii

- janta tabla 8x16-12kg

- janta aluminiu Nissan 8x16=9,7 kg

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

@nissan4x4 am citit posturile tale, de pe DTRN, cand ai pus 35-urile. Impresionant, numai ca...e clar ca nu voi putea avea asemenea unghiuri fara body si chestiile alea inventate de tine. Sunt intr-o mare dilema...Asta mai ales pt ca in teren am vazut doua soiuri de abordari, ambele avand drept criteriu special acaretul de sub fund: prima este cea a soferilor cu acarete nu foarte scumpe care trec din "span" obstacolele, cea de a doua fiind abordarea mai delicata a celor care au masini scumpe care pipaie terenul si apoi trec incetisor ajutati fiind si de tehnica de pe acaret. Aici e marea problema pe care o am eu. Exemplu: un Mitsu nepregatit decat cu 32-uri si troliu se duce belea acolo unde un Patrol mult mai pregatit este nevoit sa atace obstacolele incetisor. Cauzele sunt multiple, de la raportul de greutate si pana la stabilitatea laterala. Deci...care e parerea tain legatura cu abordare versus costuri in cazul de fata?

Link spre comentariu

Silverstone 35-10,5/16 sunt real mai inguste - aprox. 9, -10 la un diametru masurat de 85cm pe janta de 7,5

Au aparut si in varianta 33-9,5/16

Eu am luat de la Kecske.

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

@nissan4x4 am citit posturile tale, de pe DTRN, cand ai pus 35-urile. Impresionant, numai ca...e clar ca nu voi putea avea asemenea unghiuri fara body si chestiile alea inventate de tine. Sunt intr-o mare dilema...Asta mai ales pt ca in teren am vazut doua soiuri de abordari, ambele avand drept criteriu special acaretul de sub fund: prima este cea a soferilor cu acarete nu foarte scumpe care trec din "span" obstacolele, cea de a doua fiind abordarea mai delicata a celor care au masini scumpe care pipaie terenul si apoi trec incetisor ajutati fiind si de tehnica de pe acaret. Aici e marea problema pe care o am eu. Exemplu: un Mitsu nepregatit decat cu 32-uri si troliu se duce belea acolo unde un Patrol mult mai pregatit este nevoit sa atace obstacolele incetisor. Cauzele sunt multiple, de la raportul de greutate si pana la stabilitatea laterala. Deci...care e parerea tain legatura cu abordare versus costuri in cazul de fata?

1. Sunt magulit, dar chestile alea nu sunt inventate de mine.......din fericie au fost altii mai destepti cu muuuult inaintea noastra. Eu numai combin solutii tehice diverse pe masina in asa fel incat agregtu sa dea maxim din ceea ce "ar putea" .

2.Eu personal sunt pt abordarea tehnica si "tacticoasa" a obstacolelor, nu am nici o placere de a rupe masina in buturuga numai ca sa vad daca tine au ba! Raspunsul il stiu dinainte, mai devreme sau mai tarziu va face poc, se va rupe exact atunci cand ti-e lumea mai draga. Avantajele ar fi:

- costuri reduse / ora de off road

- longevitatea masinii mai mare, care iti da motivatia si posibilitatea financiara de a o tot upgrada in in timp in loc de a tot....... repara!

-cele mai reusite iesiri sunt acelea e la cere te intorci pe roti si masina ta nu vede platforma

-de multe ori abordarea tehnoco-tacticoasa cu mare atentie pe aderenta produce treceri spectaculoase si diminueaza riscul de accidente, avand ceva mai mult timp de reactie si control asupra masinii.

3. Am vazut ceva criminali de masini la viatza mea, ce sa zic "clientzi buni" de multe mii de euro pe an in businessul meu, acestia au sfarsit ori prin a se lasa pt ca "e scump dom'le sportu asta" ori prin a se cumintzi si a se duce inspre partea off roadului prietenesc de plimbare si expeditie!

Dezavantaje:

Mai dai de cate un incepator care te ia de fraier pt ca el a mizat totul pe cartea ruperii masinii sau a accidentarii si a trecut prin balta si tu , ala "fricosu' " nu ai fost in stare !!!!

Concluzie + sfat

- pt off road cu masina inmatriculata de serie cu ceva modificari...... drumuri cumintzi, trolieri ........aer curat+miscare in natura

- pt chestii extreme si abordare la rupere, trebuie construita masina cu toate cele necesare (tzevi + roll cage , cabina taiata etc) si mers cu ea la platforma!

Masina ta, Y61 nu te prea lasa sa alegi, trebuie sa mergi pe prima varianta. E lata, grea , submotorizata si cu prea multa electronica pe ea. Eu, ca unul care e si posesor de Y61 tunnarit iti pot spune ca masina se comporta civilizat pana 33", peste aceasta dimensiune incep problemele.

- rapoarte de 4,625

- gearmaster in reductor

- ambreiaj SAFARY TUFF Clutch

- volanta bruta fara compensare dinamica

- blokant fata

- tendoane spate ranforsate

- bare Pacard si de directie ranforsate

- tunning de motor ( 210CP)

Cheltuiala mare dupa care vei ajunge la concluzie ca masina e totusi ......prea mare !

Totusi stilul "cuminte" nu prea este pe profilul matali ( din ce am observat eu) deci ....... pune banu si ia un Y60 4,2Diesel ( 135CP upgradabil la 200CP) - INDISTRUCTIBIL = motorul de pe stivuitoare si camioanele Nissan, sau o sugativa de 4,2 benzina de 170CP (pe asta nu-l upgradeaza nimeni pt ca consuma si asa prea mult). Ar mai fi 4500benzina, 4800 benzina, 5124benzina, toate HIGH POWER . Motoare Heavy Duty ce le tuneaza arabii pe la 1000CP. Ce zici ..... te bagi ?

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Totusi stilul "cuminte" nu prea este pe profilul matali ( din ce am observat eu) deci ....... pune banu si ia un Y60 4,2Diesel ( 135CP upgradabil la 200CP) - INDISTRUCTIBIL = motorul de pe stivuitoare si camioanele Nissan, sau o sugativa de 4,2 benzina de 170CP (pe asta nu-l upgradeaza nimeni pt ca consuma si asa prea mult). Ar mai fi 4500benzina, 4800 benzina, 5124benzina, toate HIGH POWER . Motoare Heavy Duty ce le tuneaza arabii pe la 1000CP. Ce zici ..... te bagi ?

Ai zis ca la final voi constata ca masina e prea grea, chiar daca schimb rapoarte, gearmaster etc.., nu? Y60 de 4,2 nu e la fel de greu si mare? Sau e vorba doar ca scap de electronica? Si cat ar costa un Y60 nemodificat? Eu am impresia ca vreo 3000 pe putin. Plus upgradarea de circa 4.000 imi da o masina de 7.000, 8.000 de euro. Nu e mai bine sa pastres totusi Y61 daca singurul impediment la finalul modificarii ar fi prezenta abundenta a electronicii?

P.S. In patru ani de dat pe coclauri am schimbat doar ambreiajul, la 160.000 de km, periile de la electromotor acum de Paste, am rupt un cauciuc si o bucsa cand am lovit o stanca dupa ce era sa-mi calc copilotul care a alunecat in fata masinii (deci nu se pune)si ochetii de tractare de pe spate care s-au rupt din cauza de ...banuiesti si tu :ha: Deci...eu nu rup masina. Sau macar incerc. E drept ca nu m-am catarat pe Everest si nici nu ma dau ca Oresti!

@@@ Pe de alta parte, am si varianta urmatoare: Iau un Mitsu cu volan pe drepta, cauciucuri de 32 si un troliu. Total 5000 euro! (am troliu deja dar l-am pus si aici). Si ma dau cu el de rup malurile, sparc stancile si daca nu le sparg si imi sparg masina, o repar cu 100 de euro. E? Deci?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare