asfalttango Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 M-am virusat definitiv :ha: Singura problema este ca mai am nevoie de un 4x4 pe care sa il bag in teren fara sa imi fie mila si fara sa imi fie teama ca nu am cu ce sa ma intorc acasa.Cu siguranta va calatori mai mult pe platforma pentru ca apoi sa intre in teren si sa ma delecteze :h5 . Candidatii ar fi: SUZUKI....aici ar fi SAMURAI,VITARA,JIMMNY NISSAN PATROL ....varianta mai veche MITSUBISHI SHOGUN Toate varianta scurta in 2 usi. Problema ar fi bugetul care nu cred ca va depasi 2000-2500(si asta tocmai la toamna) iar in acest buget ma voi incadra doar la SUZUKI.Dar ar avea dezavantaj ca nu o pot folosi ca a-2-a masina de tractare. Nu cunosc nimic despre SUZUKI. Mitsubishi pot spune ca o cunosc (cit de cit)acum :h5 Patrol m-a fermecat cu ajutorul lui UNIMOG :h5 M-ar interesa orice sfat privind o viitoare achizitionare avind in vedere ca masina as folosi-o la OPEN spre EXTREM(cu timpul) si aici trebuie sa iau in considerare cea mai buna varianta privind preturile modificarilor,a reparatiilor,a consumului,etc. Orice precizare si informatie acum este mai mult decit binevenita si ma va ajuta sa iau cea mai buna decizie vis-a vis si de partea financiara. :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie Daca vrei sa te indrepti spre extrem, samurai sau patrol.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie EXTREM-ul va veni in timp...odata cu acumularea experientei.In momentul de fata nici de OPEN nu sunt in stare :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie Cred ca poti lua in calcul si Wrangler, dar nu stiu daca ai sa gasesti la banii astia. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FELDGRAU BRONC Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie ...sa-ti fie de bine ! daca tot stai aproape de fratii nostrii cu ceafa groasa , ia omule din Germania/ Olanda / UK un cotet si baga mare ! Ce marca / model , vino la intalniri , da-te cu de toate, ca nu se supara nimeni si in final te hotarasti tu ! Patrol GR 94, in continua evolutie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie Cat timp vrei sa pastrezi jucaria? Parerea mea e ca iti trebuie minim un an sa intelegi masina si sa o pregatesti, dupa care o sa iti dai seama de ce ii lipseste si o sa vrei altceva. Intre timp o sa te dai, o sa te distrezi, o sa te simti bine... o sa cheltui bani, o sa o vinzi, o sa iesi in pierdere si o sa iti iei alta, pt ca asa e in tenis. Sigur, cineva cu multa experienta (exclus si eu din categoria asta) stie dinainte cam ce si cum si isi da seama mai usor ce vrea, ce urmareste, ce isi ia si cum pregateste.... In cazul tau mi se pare ca alegerea perfecta e Samuraiul... poti sa il modifici foarte putin si face Open super bine, ca apoi sa te bagi la modificari mai mari, si sa il bagi si pe chestii mai extreme... Avantajul e ca nu e scump si nici piesele nu sunt foarte scumpe... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie Masinile intotdeauna le-am tinut... Ford-ul este in familie din 1985. Mercedesul din 2003 Mitsubishi sigur va sta nedefinit... Urmatoarea....nu stiu.....dar 4-5 ani cu siguranta. Varianta de volan pe stinga ar fi valabila doar in varianta MITSUBISHI & PATROL ca le-as putea folosi si la tractare... La SUZUKI chiar nu conteaza....si preturile sunt mici(la unele ...dar au probleme cu rugina). Tot din vest voi lua masina.Acum trebuie sa pun bine in balanta toate aspectele si sa hotarasc ce mi se potriveste. @BRONCO....Patrolul m-a fermecat de cind l-am vazut asta iarna pe al dvs. iar dupa ce UNIMOG m-a plimbat cu padure m-a facut sa simt ca este indestructibil si foarte confortant. La PATROL mi-e teama de un consum mare si de intretinere...piese distruse in off-road. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie Pai hai sa o luam altfel... Daca vrei sa tinzi spre mai mult, si in 4-5 ani sigur o sa vrei, iti trebuie musai punte rigida pe fata... altfel nu prea avem ce discuta... O zic ca posesor de punte independenta, care planuieste modificari tip SF pentru punte rigida. Puntea rigida e sfanta. Asta exclude Shogun-ul, Pajero si Vitara. Sunt masini capabile daca le pregatesti putin, si au respectul meu, dar nu la extrem. Raman Samurai si Patrol. As mai adauga Wrangler, Defender, Land Cruiser 60 / 70 (sau 80 dar e mult prea scump). Ca sa nu iti vinzi trei rinichi sa o poti intretine si prepara, sincer eu as exclude Patrolul. Nu ca nu e capabila, e super masina, si eu salivez dupa ele, dar pretul la piese, modificari si tot ce trebuie facut calumea mi se pare mare. Cea mai ieftina e Samuraiul, pe care o modifici usor. Mi se pare mai ieftin chiar si un Land Cruiser 60 sau 70. Nu prea imi plac Defenderul si Wranglerul din cauza de fiabilitate... Asa ca daca tragem linia, tot la Samurai ajungi. Eu personal nu mi-as lua Samurache ca e prea mic si nu'ncape burta... as merge pe un LJ70, pe care il gasesti intr-un 3000 de euro pe afara... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie Nu am trecut dimensiunile mele si a copilotului(sper...ca sotia nu prea gusta din placerea asta) Eu 1,68 cm cu 82kg ...copilotul 1,60 cu 49kg....Suntem micuti :ha: :ha: incapem in SAMURAI Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie Pai vezi... ce-ti mai trebuie? Si apoi masina si de offroad si de tractari, nu e tot aia... In sensul ca daca vrei masina extremica pe strada o sa ai foarte multa rabdare (viteza mica de deplasare din cauza de rapoarte nesimtite in grupuri), cauciucuri nasoale (simexuri de alea mari resapate care fac zgomot mult si nu merg cu viteza), nu tu interior calumea, te incurci in rollcage, in centura in 4 puncte, etc... Nu iti place cum merge Pajero Sport? O sa faci asa de multe tractari in timp ce esti la offroad? Bagi bestia pe platforma, o tragi cu Sportu' si te dai in padure... Nu vad cu ce ar ajuta daca si Bestia ar putea sa traga.... ca sa nu mai zic ca offroad cu carlig de remorcare la spate nu se poate... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie Merge PAJERO :h5 La chestia cu cirligul de remorcare in off nu m-am gindit....Asta era un criteriu de cautare a masinilor... Un SAMURAI pe platforma...e ca si cum e platforma goala :banana La iesirea de la CERNAT mi-au placut cele 3 SUZUKI :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie la o Niva nu te-ai gandit? nere si rusoaica la padure, si chiar binisor. Pt incepatori, e perfecta. Eu cu una dinasta ma dau si chiar imi place. Ma batea gandu sa o vand, dar in Samurai nu prea am loc. Is la 1.85 si 84 de kg. In Niva am loc berechet, si nici nu ma ating de copilot. E mai lata. Poti sa bagi in ea o gramada de tampenii. de fiecare data cand o golesc dupa vre-o iesire, ma mir ca sunt atatea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie Daca vrei mai de extrem , ia Toyota LJ70 sau KZJ70 chiar daca sunt mai scumpe, nu ai probleme de fiabilitate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie La cele rusesti ma sperie calitatea si fiabilitatea pieselor. Toyota este super...dar nu cred ca mi-o permit. Am urmarit "veveritele" si am vazut multe bine facute :ha: sprintene si saritoare si m-au impresionat cel mai mult din clasa mica.Plus ca este o mare oferta la acest capitol la piese SH.Mi-as permite sa cumpar una SH si pentru piese ...cu timpul. Trebuie neaparat sa fac un TEST-DRIVE sau o plimbare ca si copilot cu o veverita sa vad daca suntem compatibili :ha: :ha: Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie :hi Gata de distractie :grin: :grin: :grin: ..si usoara pe remorca :h5 ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie Frumoasa...dar prea avansata pentru mine :ha: Trebuie sa crestem inpreuna.Sa ne obisnuim.Sa ne cunoastem.Sa fim trup si suflet :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie ia in calcul si-un ciuruki. pregatit putin e varianta aproape la fel de ieftina ca samuraiul. si merge brici, indiferent de ce spun unii fosti posesori de asa ceva. dar inainte de a lua o decizie, stabileste unde este extremul tau. cu ce trebuie sa pleci in cap: orice punte se poate rupe si orice masina se poate rasturna. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie JEEP...?Stiu si eu ce sa zic?....Motoare mari...consum...nu cunosc deloc parametrii... :sr ..taxe mari si posibil sa nu mearga varianta BG. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sxn Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie toyota... O|||||||O wrangler JK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie TOYOTA....nu mi-o permit :sr Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie Samurache sau ia si strange de Toyota... nu te grabi si o sa gasesti una buna... si o prepari mai incet, dar mai temeinic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie Cred ca in anuntul asta e ceea ce cauti : viewtopic.php?f=28&t=8465 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie Adriane tu cauti aceeasi masina pe care o caut si eu : ieftina ,indestructibila si consum redus :ha: Deci cand o sa ma hotarasc sa`mi iau za car deschid topicul tau :grin: :h5 Succes man :bravo ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie :banana :banana Nu arata rau deloc :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Re: Mai vreau un 4x4!-Sfaturi achizitie Eu cand am luat LJ70-ul din Germania am dat 3000 pe el. Acum i-am dublat valoarea cu ce am mai pus pe el, si mai bine chiar. Dar si satisfactiile sunt pe masura. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate