Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pilot versus copilot! Aveti ceva de zis unul de celalalt?

Postări Recomandate

Eu era sa-mi calc un copilot iar pe altul l-am abandonat pe munte. Cu cine ne insotim in offroad? Ai vrea sa-ti ucizi soferul si sa-i iei locul? :grin: Ai vrea sa-i lipesti gura copilotului cu poxipol? :ha: Ti-a venit sa dai in marsarier cand facea pipi in spatele masinii? De ce? Il iubesti pe copilot? (Daca ti-e nevasta sau prietena sari peste intrebarea asta!) Ce ai vrea sa-i spui si n-ai putut pana acum? :twisted: :twisted:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pilot vs copilot! Aveti ceva de zis unul de celalalt?

Un copilot bun de gasit este greu , iar consensul intre ei poate sa vina numai dupa ani de concurat impreuna

@Unimogule...spune-ne din experienta ta. Stim ca te dai in concursuri nationale, asa ca zi-ne faze haioase, invataminte, sfaturi...dáia am deschis postul asta. Eu unul sunt cam dur cu copilotii mei. In sensul ca vorbesc repede si oarecum fara inflexiunile prietenesti ale glasului cand suntem in traseu. De aici si "superioritatea nejustificata "care imi este reprosata. Am mers cu unii de aici drept copiloti si am fost foarte multumit, dar....am si doua incidente care m-au marcat sa deschid acest topic. Asa ca....zi-ne sa ne hahaim si sa invatam!

Link spre comentariu

hai ca zic si eu ceva.....cum te simti cind ajungi la finis iar copilotul tau in loc sa se duca sa dea road-bookul se duce sa faca un dush....de vreo ora ca trebuia....ca era murdar si ii era jena sa mearga asa...

eeee cum ar fi?

nu te astepta sa ai multe raspunsuri....fiecare pilot sau copilot face multe compromisuri pentru celalalt si nu vor spune nimic niciodata :h5

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

hai ca zic si eu ceva.....cum te simti cind ajungi la finis iar copilotul tau in loc sa se duca sa dea road-bookul se duce sa faca un dush....de vreo ora ca trebuia....ca era murdar si ii era jena sa mearga asa...

eeee cum ar fi?

nu te astepta sa ai multe raspunsuri....fiecare pilot sau copilot face multe compromisuri pentru celalalt si nu vor spune nimic niciodata :h5

Copilotul tau mai traieste? Iesisei cumva pe podium? :uameni

Link spre comentariu

Copilotul tau mai traieste? Iesisei cumva pe podium? :uameni

Dacä iesea pe podium nu citeam aici istorioara.

Drept este, copilotul probabil a urcat pe o constructie asemänätoare de lemn, acu cä i

spune podium sau esafod.....

:ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

Dar inapoi la copilotisme-

Ii stiu personal pe 2, pi... si copi... campioni de raliu auto din 2007.

Stiu cum gändesc, ce ii leagä si ce nu, cum se impart si se despart, cum isi intretin relatia si care este esenta, ce prioritäti au...pt. cä totul merge mänä in mänä.

Dacä stau si mä ghändesc i as compara cu o pereche sot si sotie. Ambi stiu cä doar in armonie pot ajunge departe. Niciunul nu este perfect, dar imperfectiunile se compenseazä reciproc, asta necesitä o cunoastere personalä amänuntitä.

Dar mai intäi cititi si poate vä pot da unele räspunsuri delicate.

http://www.autorally.ro/index.cfm/page/ ... clnk&gl=de

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu

@bulbare - trebuia sa incepi cu povestea intamplarii care te-a determinat sa deschizi topicul asta,

in felul asta poate scoteai mai multe reactii pro sau contra.

Ideal ar fi ca chilotul si cochilotul sa se inteleaga si sa-si anticipeze unul altuia miscarile ca altfel nu iese treaba :P .Voi stiti ca eu sunt copilot pana ma plictisesc si dupa aia schimb functia cu yonutz :banana :banana (bineinteles de comun acord) dar atata timp cat sunt in dreapta incerc sa-mi fac treaba fara sa-l enervez :x :x :ha: ca vorba ta poate da inapoi cand cobor la pipi. poate vin reactii si de la profesionisti :F

Link spre comentariu

Eu cred ca inainte de a fi PILOT trebuie sa fii neaparat COPILOT....si e bine ca si copilotul sa urce un pic pe scaunul pilotului.

Eu cred ca se obtin cele mai bune rezultate cu calm si intelegere. :h5

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

miron foarte tare faza frate

:ha: :ha: :ha: :ha:

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Vizitator kecske

Un copilot bun de gasit este greu , iar consensul intre ei poate sa vina numai dupa ani de concurat impreuna

@Unimogule...spune-ne din experienta ta. Stim ca te dai in concursuri nationale, asa ca zi-ne faze haioase, invataminte, sfaturi...dáia am deschis postul asta. Eu unul sunt cam dur cu copilotii mei. In sensul ca vorbesc repede si oarecum fara inflexiunile prietenesti ale glasului cand suntem in traseu. De aici si "superioritatea nejustificata "care imi este reprosata. Am mers cu unii de aici drept copiloti si am fost foarte multumit, dar....am si doua incidente care m-au marcat sa deschid acest topic. Asa ca....zi-ne sa ne hahaim si sa invatam!

Pai el trebuie sa vorbeasca,nu tu.deci copilotul bun trebuie sa fie cu vorba putina si sa iasa din masina cand este nevoie,si sa ti dea toate informatiile de navigare.In rest tu mergi pe traseu cum vrei.Eu am avut unul bun candva dar cred ca l si stii.

Link spre comentariu

hihi...misto subiect, Petre. Io cred ca daca ai fi fost o perioada si copilot, i-ai fi inteles pe oameni si nu-i mai aruncai din masina :grin:

pilot vs copilot, e o melodie care se potriveste aici, ceva gen: "sa fie armonie in casa noastra"

Link spre comentariu

la mine copilotul este seful

el spune pe unde sa merg (stinga dreapta) dar nu se baga peste stilul meu de condus.In situatiile nasoale EL este ochi mei de afara si ascult orbeste la ce spune el ..

Link spre comentariu

Nu stiu daca se poate pune "versus" intre cei doi. Am fost copilot in ambele si in rally raid si in offroad. Pilot in off road si numai la "o cupa" in rally. Cred ca trebuie sa fie un soi de compatibilitate intre cei doi sau cam asa ceva. Degeaba dai din gura ca navigator daca nu asculta nimeni din varii motive. Am avut norocul sa navighez in rally raid doi piloti foarte buni si in off road un bun prieten, de asemenea bun pilot.

Ca pilot m-a navigat nevasta-mea si responsabilitatea, atentia trebuie sa fie mai mari in cazul in care nu vrei nici sa-ti omori consoarta sau sa-ti creasca vecinii copiii. Cert este ca in rally imi place mai mult sa fiu copilot si in offroad, pilot. Da' nu ma dau inapoi nici de la a naviga pe cineva pe care il cunosc si stiu ce poate. Pana la urma important este sa fii in masina :h5. Nu cred ca este pilotul "mai superior" decat copilotul sau invers

Link spre comentariu

Eu era sa-mi calc un copilot iar pe altul l-am abandonat pe munte. Cu cine ne insotim in offroad? Ai vrea sa-ti ucizi soferul si sa-i iei locul? :grin: Ai vrea sa-i lipesti gura copilotului cu poxipol? :ha: Ti-a venit sa dai in marsarier cand facea pipi in spatele masinii? De ce? Il iubesti pe copilot? (Daca ti-e nevasta sau prietena sari peste intrebarea asta!) Ce ai vrea sa-i spui si n-ai putut pana acum? :twisted: :twisted:

Io am impresia ca faci o mica confuzie. Din povestile tale, tu ai avut probleme cu pasagerul din dreapta. Asta daca am inteles eu bine, ca tu stiai pe unde mergi, fara sa fie nevoie sa-ti spuna cel de linga tine. Copilotul, in primul rind iti dicteaza RB, si la nevoie sare sa-ti traga de cablu; sa asigure masina; sa caute o varianta ocolitoare (daca nu incapi printre pomi, dai de o inclinatie laterala periculoasa, de o groapa de 1m adincime plina de mil, tine azimutul, etc.).

On topic, la un concurs, am avut un copilot, care a legat masina (sa ma traga un concurent din mlastina in care m-a bagat) de bullbar. Ca urmare, platbanda pe care erau fixate proiectoarele, s-a strimbat pina la teava transversala, asa ca ambele se uitau spre cer. Ca doar de ce sa se murdareasca pe minute sa lege masina de unde trebuia. La o urcare plina de mocirla in padure, mi-a gasit o varianta (cu inclinatie laterala), ca am luat-o la vale pina s-a oprit masina cu usa din dreapta intr-un copac. Rezultat, usa infundata pina la protectia laterala. Noroc cu pomul ala, ca daca nu ... cine stie unde ajungeam. Ce era sa-i fac??? Sa-i dau in freza??? Sa-l pun la plata??? Rahat cu mac. Am ajuns la finis, ne-am strins mina si pa.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Petre, asa cum au spus baietii mai sus, unu este copilotul iar altul este pasagerul....

eu am participat la doua prietenesti care erau cu RB.... dintre care una si castigata :grin:

am putut face diferenta intre unul si celalalt...eu mi-s calm in traseu asa ca nervii nu au fost deloc...cert este ca la prima prieteneasca , copilotul in loc sa se uite pe RB, imi dadea indicatii pe unde sa calc cu rotile( eu cunoscand bine masina) cand m-am prins cum sta treaba, am actionat si i-am zis sa-mi citeasca ce trebuie, ca de masina ma ocup eu si asa am ajuns cu bine la finalul traseului....la a ll-a prieteneasca copilotul mi-a citit RB-ul tot drumul(fara gresala) greseala care am facut-o pe traseu de ne-am ratacit a fost vina mea ca am resetat km prea devrem...ne-am intors la pozitia de la care gresisem si am calculat matematic pana la urmatoarea resetare a km de pe RB... si asa am ajuns primii

ajutoru` pe care trebuie sa ti-l dea este ca trebuie sa-ti citeasaca RB-ul bine, sa te ghideze cand nu vezi si sa agate troliul repede....or mai fii si altele dar mai trebuie sa le descopar :grin:

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

Nu sunt de acord ca pasagerul din dreapta cand te afli in offroad ramane "pasager". Asta pt ca eu nu pun in dreapta cand merg in offroad decat persoane "pe care ma pot baza". Adica nu ma afund in padure sa fac sex cu vreo blonda, sper ca intelegeti mesajul. Eu le spun mereu celor care urca cu mine care sunt conditiile de baza. @Evgheni a fost copilotul meu intr-o iesire-situatie tare delicata si stie ca EL a fost baza! Pe de alta parte, cine urca la mine in masina in dreapta...are obligatii pe care eu i le precizez de la inceput.

Despre faza cu "Petre trebuia sa fii mai intai copilot", ei bine am fost. Ba chiar am fost si un pic internat direct de pe scaunul din dreapta! :ha: Dar nu asta era topicul....hai oameni buni ca sunt fel de fel de situatii haioase de povestit sau de invatat din relatia pilot-copilot. Lasati analiza semantica sau morfologica a titlului topicului.

@srevni nu ai ce sa-i reprosezi copilotului, pt ca atunci cand l-ai acceptat e ca la mariaj: si la bine si la rau. Chiar daca numai tu platesti masina la final! :ha: :ha:

Link spre comentariu

Lasati analiza semantica sau morfologica a titlului topicului.

Nu s-a legat nimeni de semantica titlului topicului, d-aia am si scris "intre cei doi" si nu "intre cele doua cuvinte". Ideea era ca cei doi din masina nu pot fi unul impotriva altuia, daca-i asa se numesc altfel, nu pilot si copilot.

Am avut impresia ca vrei pareri despre relatia pilot-copilot.

Link spre comentariu

Nu stiu daca se poate pune "versus" intre cei doi. Am fost copilot in ambele si in rally raid si in offroad. Pilot in off road si numai la "o cupa" in rally. Cred ca trebuie sa fie un soi de compatibilitate intre cei doi sau cam asa ceva. Degeaba dai din gura ca navigator daca nu asculta nimeni din varii motive. Am avut norocul sa navighez in rally raid doi piloti foarte buni si in off road un bun prieten, de asemenea bun pilot.

Ca pilot m-a navigat nevasta-mea si responsabilitatea, atentia trebuie sa fie mai mari in cazul in care nu vrei nici sa-ti omori consoarta sau sa-ti creasca vecinii copiii. Cert este ca in rally imi place mai mult sa fiu copilot si in offroad, pilot. Da' nu ma dau inapoi nici de la a naviga pe cineva pe care il cunosc si stiu ce poate. Pana la urma important este sa fii in masina :h5. Nu cred ca este pilotul "mai superior" decat copilotul sau invers

si eu cred la fel...copilotul trebuie sa fie ochii pilotului afara din masina iar pilotul trebuie sa-l asculte....dar relatia asta este de durata pina se sudeaza iar apoi formeaza o echipa de trei cu masina cu tot :grin:

Link spre comentariu

Mda, Evgheny ...mai tii minte cand ai intrat cu masina pana la faruri in apa (desi ti-am precizat expres ca nu trebuie sa nu o iei pe acolo!) pe vremea cand NU aveam snorkel ...bagamia ...bip, bip, bip!!!!!

Pe de alta parte esti in primul rand un pilot si un copilot pe cinste ...deci sa facem uitate anumite aspecte ...

Asta voiai sa auzi Bullbare?

Sau asta:

Gaganu: "Evgheny m-ai asigurat?"

Evgheny:" Da frate, beton, da-i gaz!"

Gaganu ...vruuum, vruuum, vruuuuuum ...si trece

Prapastie in stanga, perete de stanca in dreapta (gaganu cu rotile din drepta pe perete, si masina inclinata la app 45 gr)

Gaganu:"Gata, desleaga sufa!"

Evgheny:"Care sufa??"

sau poate asta:

Copilotul: "Ioane nu te mai chinui ca o rupi si tot nu il scoatem, nu vezi ca nici macar cu troliul nu ai reusit?"

Ion:" Da-o ma in p... mea ori il scot, ori o rup"

Si dai si lupta, si dai si lupta iar ...

Rezultatul: ambreiaj distrus in 2 ore

Si ne asezam apoi la masa dilim un kil de palinca, ne facem muci si ne aducem aminte zambind de acele situatii ...dar niciodata nu gandim ca poate nu mai eram amandoi la aceeasi masa daca vreuna din situatii se termina tragic!

Concluzia: in majoriatea situatiilor pilotul si copilotul fac orice altceva decat sa se inteleaga! Atunci totul se termina rau! In cel mai fericit caz, rau ptr masina! Parerea mea ca 4 ochi "vede" mai bine! Doua creiere "gandeste" dublu ... si masina trece nevatamata situatia critica! Dar trebuie sa existe colaborare! :h5 "Vs." nu e cuvantul potrivit ... in nici un context, mai mult ...in teren iese din discutie ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

1.

Eu: Trage si tu sufa asta pana la copacul ala din fata, ca eu dau gaz. (Eram infipt bine in situatie.... asa, cam pe la praguri).

Copi`: Vaiii... dar e murdara.....

Eu: Fmm, bag... ce`p... dum..... etc.

2.

Troliul merge incet si sigur (T-Max) si trage incet Cherokele din balta. Unghiul de troliere nu prea drept. Eu in masina, o tineam la 3000 de ture ca nu prea mai ducea mult bateria(mai aveam inca 2 trolieri consecutive in acelasi loc). Copi` (alt copi`) vine la un moment dat in masina, sterge putin telecomanda murdara, apoi pe maini, isi aprinde o tigara, trage 2 fumuri si se aude un POC mare din fata, iar troliul... liniste. Cobor, ma uit, tijele cromate de sus care tin troliul, rupte cu tot cu urechile din carcasa troliului, din cauza sufei care s-a cam aglomerat numai pe partea dreapta... Apai sa nu-i f**i una ? Norocul lui a fost ca eu eram in perioada in care imi faceam bara spate, deci aveam in portbagaj aparat de sudura, flex, bucati de fier, iar altul cu un toyota avea un generator. Intr-o ora am reluat trolierea cu mine in fata troliului ghidand sufa......... (Off-topic): Si cum orice provizoriu, daca tine, ramane definitiv.... si in ziua de azi e tot aceeasi sudura din seara cu pricina.... dupa aproape un an :ha:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

:ha: @Klez inseamna ca pe cei pui mana, chiar si in graba, ramane de nadejde. Si daca tot tine...de ce sa nu o lasi asa? :grin: Eu cu "micul print" la calugareni. Nike in noroi, eu trageam de el cu sufa. "Micul print", nu zic nickul aici ca sa nu se interpreteze  :grin:  aluneca si cade in genunchi in noroi, asta dupa ce mai devreme se tavalise cu Nike intr-o lupta corp la corp prin tot baligarul Calugarenilului...revin..."micul print" zice: Unde p... mea e sufa? Eu ii raspund calm ca e in fata lui, pe bara de la Patrol. La care el, absolut indignat: "Ba, pe murdaria asta vrei sa pun eu mana?  :ha:  :ha:  :ha: De unde se desprinde o conluzie: cam 80% dintre copiloti au teama de noroi! :P  :ha:

Link spre comentariu

De acord cu Bullbar ca persoana aflata in dreapta nu trebuie sa ramana doar pasager cand se afla in offroad. Insa in cazul meu (care nu ma consider copilot si nici pilot de offroad nu sunt deocamdata), desi am vazut cam ce face un copilot si am analizat cu atentie toate gesturile, cand am vrut sa fac si eu ceva util, nu am fost lasata (probabil din cauza aspectului firav). De exemplu, cand eram pe la Balaceanca, dau eu sa ma bag sub masina oprita sa scot un lemn care ramasese agatat, si striga Semaca sa nu ma bag acolo, ca ma murdaresc. Dupa Ursici, prin munti, dau sa trag eu de troliu, si striga Miron Sorin sa ma dau la o parte, ca sa nu ma lovesc. Chiar stiam sa rulez un troliu, si nici nu-mi e frica sa nu ma murdaresc.

Consider ca intr-o iesire in offroad, trebuie explicate de la inceput niste reguli (sau preferinte ale pilotului si posesorului masinii), pe care normal ca si pasagerul/copilotul le respecta (daca cei doi nu se cunosc dinainte si daca nu se subanteleg niste chestii de bun simt).

"Mila pentru animale este in mod esential legata de bunatatea caracterului. Oricine e crud cu ele, nu poate fi bun fata de oameni." Arthur Schopenhauer
Link spre comentariu

Pai il poti condamna pe Miron ca te-a vazut fragila? Mai ales comparativ cu el? Oricum, m-ai convins ca aparentele pot insela cand am povestit la Ursici de tot soiul de masini si stiai mai multe decat mine la anumite subiecte.

Samurai incepator
Link spre comentariu

baaaai

deci cablul de la troliul de la nissan mai are "neste" sirmulite rebele (trebuie schimbat) iar tu nu aveai manusi!!!

vroiai sa maninci nespalata? :ha: :ha:

Link spre comentariu

baaaai

deci cablul de la troliul de la nissan mai are "neste" sirmulite rebele (trebuie schimbat) iar tu nu aveai manusi!!!

vroiai sa maninci nespalata? :ha: :ha:

Gata, data viitoare imi iau si manusile la mine, sa vad ce mai obiectati :) . Si ma apuc si de sport saptamana asta.

Acuma serios, nu sunt genul smucit care sa ma bag in seama si sa enervez pe cel care a avut bunavointa sa ma ia in masina, insa ma simt prost sa stau ca mimoza pe bancheta (inafara de fazele in care imi e somn :) ). Eu opresc si pe sosea sa ajut oamenii ramasi in pana, cum as putea sa nu ma implic la ajutorul colegilor mei de club, cu cat ma pricep?

"Mila pentru animale este in mod esential legata de bunatatea caracterului. Oricine e crud cu ele, nu poate fi bun fata de oameni." Arthur Schopenhauer
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare