Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lucruri care trebuiesc evitate.

Max

Postări Recomandate

Re: Lucruri cu care NU ne mandrim.

Comunitatea 4x4 ar trebui sa ne uneasca nu sa ne dezbine domnule astral2000! Probabil ca in acest moment nu ai habar de acest spirit intrucat te-ai aruncat sa ne pui la zid si sa ne condamni inainte de ai cunoaste pe majoritatea dintre noi ...

Nu vreau sa intram in polemica dar iti voi adresa urmatoarea intrebare: Iti mai aduci aminte in ianuarie, la Calugareni ce ai facut cu sticlele de alcool pe care le goleai ? [cel din imagine este astral2000] Asta ca sa vedem stimati forumisti cine ,cum si pe cine judeca!

Cu asta inchid orice discutie privind aceasta situatie poate jenanta ptr noi sau poate nu, stimati forumisti, simpatizanti sau nu al fenomenului 4x4 ! De-aia nu s-a facut nimic in acest sport ... Din cauza oamenilor ca tine ...

De asemenea imi sustin in continuare colegii care au afirmat ca nu e nici o pancarda de informare in zona si imi mentin si oferta de a sprijini orice actiune de amplasare a placutelor de informare!

Cu stima si sinceritate,

Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Domnilor ! Va canalizati atentia si energia catre lucruri banale ! Da a intrat cu masina in rau ! Cine de pe forum de aici nu a facut treaba asta macar de 20 ori ??? Rezervatiile naturale sunt distruse datorita gaterelor care fac mobila pentru Italia padurile noastre , tonele de peturi aruncate de Maneloromania ...samd...

@astral2000 Afara s-a ajuns la situatia de a se intrerzice accesul in paduri datorita mizeriilor aruncate si pericolului de incendiu in paduri si nu pentru ca a trecut careva prin rau ... Man exagerezi... ! :p

Cu respect !

Link spre comentariu

Va certati degeaba intre voi, si asta nu e de bine ...

Pe de o parte, 99% dintre noi, in situatia respectiva, faceau la fel (Eu nu, ca nu pot cu jimny :roll: ) sau poate am incalcat fara sa stim rezervatii sau zone interzise. Deci sa arunce piatra cel nevinovat !

Pe de alta parte, daca inca vreo cativa de "silviu fotografu' " care poate au vreo frustrare personala, fac poze unor masini preparate, eventual si cu sigla vreunui club, si le pun pe diverse site-uri, etc , n-o sa fie distractiv ...

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

Parerea mea e ca aici e vorba de doua lucruri.

De mediu, si de imagine.

Pe de-o parte intradevar, orice masina fie ea si EURO7 are impact asupra mediului. Si chiar daca e "electrica" si tot "rupe iarba" cu "cramponu". Cat de mare e impactul e partea a doua. S-a mai discutat de trecerile prin vad, despre rauri, despre rezervatii... Impactul exista intotdeauna, uneori e neglijabil, alteori nu. Intr-un parc national cred ca mult mai putini oameni sunt dispusi sa neglijeze acest impact.

Pe de alta parte este vorba de imagine! de imaginea NOASTRA, toti cei care au 4x4, si merg cu ele. Daca doi cu masini de teren, trec printr-UN rau (sa facem abstractie de situatia curenta), si doi cu aparate de fotografiat fac poze si incrimineaza... cine are dreptate? CINE ARE DE CASTIGAT? Cu siguranta nu miscarea 4x4 din Romania.

In occident exista conceptul "Tread lightly" - inseamna sa misti cat mai putine fire de iarba posibil pe unde mergi. Ar trebui poate incercata adaptarea in limba romana a acestei filosofii. Si tot in occident sunt interzise plimbarile... pentru multe motive.

VREM SA OFERIM MOTIVE? Eu personal nu. Nu vreau sa acuz pe nimeni, sunt convins ca baietii nu au vazut nici un indicator in zona. In aceasta ordine de idei, oferta lor de a merge si bate indicatoare peste tot mi se pare super fair-play.

Cu ocazia asta reinvii spiritul acestu topic, asa cum cred eu ca l-a simtit Max: SA NU NE DAM SINGURI CU TESLA-N OAIE! E destul ca exista imaginea asta "cei cu 4x4 strica tot", e bine sa avem grija ce facem, si sa "ne facem reclama" in spiritul in care "cei cu 4x4 nu strica tot, ci chiar ajuta cand au ocazia!"

Astept cu drag pozele cu baietii cand pun pancarde. Daca nu ar fi atat de departe si nu as avea servici, as veni si eu sa ii ajut!

Link spre comentariu

acum sa va spun eu...acolo unde sunt facute pozele nu este parc national....parcul incepe la aproximativ 1500 de metri mai sus........pe domnii care se dau mari apartori ai naturii......si a rezervatiei Piatra Craiului in special ai invit la o plimbare la pas....dupa bariera care marcheaza inceperea acestuia sa vada cu ochii lor cum a fost defrisata padurea in interioarul unei arii protejate de lege....oare trecerea prin acea apa a unor masini chiar inseamna o crima asa mare comparativ cu jaful la scara larga de la doar cativa kilometri in amonte?

de aceea ai rog pe cei care nu cunosc zona sa-si tina gura si sa gandeasca de doua ori inainte de a se lansa in comentarii....in nestiinta de cauza......

ptr cine-i curios le stau la dispozitie ...pe post de ghid in zona.... :grin:.....sa vedeti si voi din interior cum arata o zona protejata

Ps...drumul acela face legatura intre orasul Zarnesti si satul Magura si se numeste Dj 112g :grin:

Link spre comentariu

Asta spuneam si eu mai devreme si imi pare rau ca nu pot argumenta cu foto.

Adevaratul jaf si distrugere incepe undeva mult mai sus in amonte unde s-a defrisat la rand.

De aceea imi mentin rugamintea ca cei care au poze ( ptr ca sigur a facut cineva) sa le posteze sa vedeti cu toti ce inseamna sa distrugi cu adevarat :sr

Ce este cu adevarat si mai trist , este faptul ca in loc sa ne aparam reciproc, cei din miscarea asta 4x4, unii vin cu sabia ridicata fara sa puna inrebari sau sa se informeze asupra evenimentelor cu pricina :T :T

Link spre comentariu

raspunsuri date in nestiinta de cauza si sub impuls de moment....daca toti cei care au ridicat parul ...ar face o vizita in zona....si-ar face cruce la cele ce vor vedea.... :twisted:

sunt curios...fotograful acela nu a vazut mizeria crunta din jurul fantanii lui Botorog???

Link spre comentariu

Dragi colegi,

Ma intriga cel mai tare ca domnul ecologist care a aruncat pisica nu ne-a dat dreptul sa ne spunem oficial punctul de vedere (personal, ptr asta, mi-am facut cont la el pe site azi la pranz dar nu am primit mailul de confirmare nici pana la aceasta ora!)

In acelasi timp mai cred intr-o teorie pe care nu vreau sa o formulez public ...ca inca nu am probele necesare!

In ceea ce priveste dezastrul ecologic va rog sa observati in imaginile urmatoare ...Circa un hectar de padure defrisat la rand in conditiile in care masa lemnoasa reprezenta singura sustinere a muntelui in inclinatia respective ...foarte abrupta! Si ne mai miram de ce ne bate muntele la usa!

@Marius ...partea cu rezervatia sau parcul am mai auzit-o astazi de la un domn din zona! Nu m-am pronuntat asupra partii care confirma sau infirma informatiile induse de fotograful ecologist prin pozele incriminatoare prezentate intrucat am vrut sa aud asta din mai multe surse!

Referitor la imaginea ORT - nu voi permite nimanui sa ne terfeleasca imaginea si am postat insistent reactia noastra oficiala in acest spatiu public (chiar daca in locul unde au fost postate fotografiile ne-a fost ingradita aceasta posibilitate), cred eu intr-o nota de fair play fata de acele poze, chiar daca o parte din grupul nostru INDREPTATITI au avut o replica virulenta la atitudinea unor domni de pe forum pe care ii consideram colegi!

Link spre comentariu

Vizitator eiramenna

Am citit tot ce ati scris aici...pareri si pareri, normal suntem diferiti si avem dreptul la opinie, dar haideti sa arunce cu pietre doar cei care "sunt fara de pacat", sigur toti cei care au sarit cu acuzatiile au facut chestii si mai devastatoare! Eu sunt din zarnesti, si cunosc zona, sincer nu imi mai aduc aminte unde e plasata plancarda, dar cum a spus si Marius, acolo e drumul spre Magura! Normal ca trebuie respectata natura, pentru ca tot noi ne folosim de ea, dar sa nu fim absurzi, eu una stiu cine era acolo dar as acuza doar daca ar face asta in mod frecvent si dand dovada de nesimtire! Dupa cum s,a mai spus, sunt mult mai multe lucruri grave care se fac in acea zona! Si nu cred ca au luat tot raul la "incercat" ! este bine sa ne sesizam unii pe altii, de aceea suntem semeni, dar sa nu improscam imediat cu noroi! noapte buna si linstita!

p.s. maine am sa trag o fuga pana acolo si de curiozitate am sa ma uit de panou! :wink:

Link spre comentariu

Max....de la cab Gura raului si pana la Fantana lui Botorog zona e un pic mai rau decat Valea Cerbului de la Busteni la Gura Diham....maine daca-mi fac masina dau o fuga pana acolo si fac poze de la Gura Raului pana la Fantana lui Botorog....sa vezi si tu ce-i pe acolo si sa postezi pozele pe forumul desteptului ala

Link spre comentariu

daca ati fost cu masinile offroad (adica ati parasit drumul ) intr-un parc national. e nasol si atat moral cat si legal ati gresit

totusi, stiu ca acest fapt ar trebui dovedit inainte sau concomitent cu acuzele

un parc sau o zona protejata are granite bine stabilite, nu e tot judetul protejat ...

intradevar, am constatat si eu in aceasta primavara mii de hectare defrisate la rand sa nu mai spun de braconieri care se laudau cu purcei de mistret de o saptamana si ied de capra mancat la ceaun...

ma mahneste ce vad, si cand mai apar si acest gen de "ecologisti ultrasensibili" ma ingretosez complet

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

ce spuneti daca i-am propune asa numitului domn "silviu" doua invitatii sa vedem ce ne raspunde?

1.sa mergem sa punem panouri de avertizare (cu acceptul autoritatilor )

2. daca tot sintem acolo sa-i aratam si dezastrul din parcul pe care il protejeaza

problema o stiti si voi ORT ati fost in locul nepotrivit in momentul nepotrivit si v-ati intilnit cu cine nu trebuia...se mai intimpla

@Marius in sfirsit am descoperit ceva cu care nu sint de acord cu tine: daca o persoana arunca pe strada o sacosa de gunoi mie lucrul asta nu imi da voie sa arunc si eu un pachet de tigari ca tot e gunoi.... :grin:

nici eu nu cred ca este cineva care nu a trecut prin vreun riu sau balta sau apa de oricefel dar daca stiam ca asta dauneaza grav eu unul nu cred ca mai trecea cineva. inca o data spun ca nu cred ca cineva de la noi de pe forum doreste sa distruga mediul prin care trece in mod intentionat

eu doar ziceam ca trebuie sa aplanam din fasa un scandal care ne poate dauna la imaginea clubului

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Sorine....acolo la o ploaie mai puternica...raul isi muta cursul...azi e aici....poimaine curge la 4 metri mai in stanga....si asa mai departe

sa stii ca la prima ocazie cand vi pe aici te duc sa vezi ce-i pe acolo...si in interiorul ariei protejate si in exteriorul ei

dar am spus eu ca daca cineva arunca gunoi eu trebuie sa fac la fel?

nici nu-ti imaginezi cata munca am lasat eu in muntele ala

Link spre comentariu

Reactie de ecologist pe acelasi site:

"adrian ungur, Vineri, 8 Mai 2009, 14:11

Norocul lor ca nu eram eu acolo, ca luau bataie toti!" :ha:

Sa-i dau adresa mea? :twisted:

Link spre comentariu

@marius cu mare placere merg unde ma duci, cu tine orice traseu e o placere :h5

nu cred ca trebuie sa vorbim de cine a gresit mai mult

cei care au fost fotografiati sint de-ai nostri si daca putem sa-i ajutam eu cred ca TREBUIE sa-i ajutam ca sint sigur ca si noi daca eram in locul lor si ei sareau pentru noi

problema este ca daca se mai trezeste vreunu sa mai faca poze ca facem cine stie ce omul de rind zice ca asa e cum zice ala nu te mai crede pe tine si daca sint vreo 4-5 cu accese pe la ziare sau orice media pina ne organizam noi sa demonstram ca nu este nici pe departe cum zic, lumea isi face o alta idee si asa te trezesti cu cuie pe drum...cu fiare in pamint sa-ti taie guma.....

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Sorine...lasa ca fac poze eu cu zona...imi fac cont la ei...si le postez...sa-i vad ce mai comenteaza?

Daca iti da acces ... sau iti iei vreo fustita cu floricele si iti pui o peruca blonda cu pene de mierla de apa? :ha:

Link spre comentariu

In primul rand ,,!! Siii

In cel mai important nivel:

-prefectura din Cluj a inteles si ne ajuta ,pentru ca... in cazul unor dezastre naturale noi suntem alaturi de ei!

-avem si cu ce!

-putem ajunge acolo unde nu multi pot sa fie!

-putem salva vieti!

-pana la urma asta este cel mai important!

-natura se adapteaza urgent!

-nu facem intrand in apa mai multe pagube decat incedierea unei holde!

Aceste chestii trebuie puse inainte de toate!!

Spus clar si concis ,,,domnilor noi suntem un fel de para-pompieri!! Un telefon si toata lumea este drepti!

Nu suntem o miscare de neglijat!

Pajero
Link spre comentariu

Am urmarit cu atentie topicul chiar de la postarea ei.Stiu foarte bine unde si cum s-a intamplat evenimentul.Fiind din zona,umblat pe acolo,confirmat de altii care umbla pe acolo,locul NU este rezervatie.INSA...cred ca s-au creat 2 precedente periculoase:

-1-o asemenea poza condimentata cu cateva cuvinte bine alese pot crea probleme nu numai celor care au fost acolo duminica,ci oricarui off-roader din tara asta.Poate deveni subiect national imediat.Atintirea ochiului magic al 'Sauron"-ului legii asupra unor incidente de genul acesta,poate determina ca orice politai comunal,padurar,rangeretc sa aiba posibilitatea sa te traga la raspundere pe te miri ce motive

-2-observ ca in loc de unitate indiferent de culpabilizarea sau nu a faptei,multi i-si dau cu parera foarte vehement de parca ei ar face off-road pe asfalt.Ma intreb daca din cei care ies cu masinile verifica fiecare metru din fata lui,ca nu cumva sa calce un gandac,sa nu sperie o pasare,sa nu culce iarba sau sa nu adanceasca vadul cu crampoanele.BUNUL SIMT din noi face ca cesta sa fie un reflex somatic.Nu cred ca la o anumita varsta pe care o au majoritatea noastra sa nu stie ce e BINE s-au NU.Binevoitori vor fii intotdeauna.Multumita unui singur telefon la o iesire a colegilor din Brasov,in 10 min a venit un echipaj al politiei si l-a amemdat pe 'Unimog' ptr ca avea noroi pe roti.....Ne lipseste asta???

Dupa parerea mea ar trebui un raspuns pe masura din partea lui 'MAX' la o asemenea acuzatie pentru ca maine vor aparea alti frustrati si s-ar putea ca cineva intradevar sa si aibe probleme serioase dintr-o treaba de genul asta ....

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare