Gil Postat Mai 8, 2009 Partajează Postat Mai 8, 2009 Cum se face gresarea articulatiei homocinetice la Samurai? Am schimbat garniturile + paslele, am bagat cata vaselina a incaput dar, pe viitor, n-as vrea sa repet aceasta operatiune. si ma gandeam ca e o varianta mai simpla. Se pot gresa demontand stifturile care fixeaza cei doi rulmenti cu role (sus si jos - kingpin bearings cum le zice pe net)? Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 8, 2009 Partajează Postat Mai 8, 2009 Re: Gresare omocinetica la Samurai poti face si asta dar cel mai bine e sa demontezi tot pana scoti planetara asa cureti si eventuala mizerie acumulata pe acolo vezi in ce stare sunt rulmentii rotii....pivotii(kingpin bearings).....garnitura de pe articulatia sferica iar daca gasesti vaselina grafitata ptr articulatii homocinetice....e si mai bine :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Mai 8, 2009 Autor Partajează Postat Mai 8, 2009 Re: Gresare omocinetica la Samurai Multumesc de sfaturi! Am folosit deocamdata o vaselina de la Mobil, XHP222 (cea albastra) in ideea ca rezista uimitor de bine la apa si e mai groasa, nu are tendinta de a curge. Am folosit de la aceeasi firma si NLGI2 pe baza de litiu. Ce alte vaseline mai bune stii? Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 8, 2009 Partajează Postat Mai 8, 2009 Re: Gresare omocinetica la Samurai cea albastra din cate stiu eu...se foloseste ptr gresarea componentelor care lucreaza la temp inalte....stiu ca ptr articulatiile homocinetice se foloseste vaselina grafitata.....asta albastra care rezista la apa e bine s-o bagi la culisanta cardanelor.....am vazut ca este destul de consistenta... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Mai 8, 2009 Autor Partajează Postat Mai 8, 2009 Re: Gresare omocinetica la Samurai Am bagat vaselina albastra si in culisante si prin toate bucsele de la arcuri, ca tocmai le-am schimbat cu unele noi-noutze. Un prieten mi-a zis ca unge cu ea articulatiile cupei la excavatorul de la o balastiera... si e singura care rezista 2-3 zile in conditii de lucru zi-lumina. :grin: Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Mai 8, 2009 Partajează Postat Mai 8, 2009 Re: Gresare omocinetica la Samurai exista ceva teorie si cu vaselinele astea, adica: - contactul dintre bila de rulment si calea de rulare este , teoretic, punctiform. nu e loc de formare a peliculei portante. Deci rulmentul nu are nevoie de ungere, dar de ce punem atunci vaselina la orice rulment ,de 100 de ani incoace? Pentru RACIREA caii de rulare!!! Vaselinele de rulmenti sunt intodeauna albe, transparente sau.... colorate off topik: mai nou, rulmentii motorului de avion turboreactor sunt "unsi" cu praf ecologic, adica o tzeava sufla un praf special pe calea de rulare , praful se lipeste de bile si inglobeaza caldura din acestea si apoi se exfoliaza si e evacuat in atmosfera! Metoda inlocuieste vechea tehnologie de stropire a rulmentilor cu ulei in circuit deschis, ce apoi era evacuat in atmosfera , cam 200 litri de ulel/cursa transatlantica ! - in homocinetica este un altfel de frecare care are nevoie de vaselina rezistenta la frecare, cu alunecare pe plane de separatie , proprietate conferita de grafitul introdus in vaselina. Vaselinele de homocinetice sunt intodeauna negre, datorita continutului ff mare de grafit . ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei popescu Postat Mai 9, 2009 Partajează Postat Mai 9, 2009 Re: Gresare homocinetica la Samurai Gresarea o poti face prin scoaterea unui surub de la pivotul inferior sau superior, si inlocuirea lui cu un alt surub care are montat un cap de gresor. Dupa ce ai terminat de gresat pui surubul original la loc. Este recomandabil dupa ce treci prin apa sa desfaci cate un surub de la fiecare pivot inferior si sa lasi apa din homocinetica sa curga. :h5 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Mai 10, 2009 Autor Partajează Postat Mai 10, 2009 Re: Gresare homocinetica la Samurai Multumesc pentru sfaturi, am mai invatat cate ceva. :h5 Oare unde gasesc eu un gresor sa se potriveasca in locul unuia dintre suruburi? Sunt de cumparat la magazin? Si acum o intrebare care va parea un pic stupida: :P cata vaselina sa bag? pana iese pe la garnitura articulatiei homocinetice? Cum imi dau seama ca e "full" ? Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei popescu Postat Mai 10, 2009 Partajează Postat Mai 10, 2009 Re: Gresare homocinetica la Samurai Surub cel mai sigur iti fabrici, iei unul cu acelasi diametru si pas si il gauresti pe generatoare dupa care infiletezi un cap gresor. Gresarea o faci pana iese vaselina pe la homocinetica. 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 11, 2009 Partajează Postat Mai 11, 2009 Re: Gresare homocinetica la Samurai eu cred ca glumesti...cum sa bagi atata vaselia acolo? iar ca sa iasa pe la garnitura articulatiei sferice trebuie sa bagi o cantitate mare de vaselina....asta daca nu cumva cedeaza semeringul de la planetara si bagi vaselina pana cand ajunge in diferential...... da...e buna ideea de a scoate un surub de la pivotul inferior ptr evacuarea apei....dar daca acolo ajunge apa ...e bine sa schimbi si garniturile articulatiei sferice :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
viji Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 Re: Gresare homocinetica la Samurai daca bagi vaselina pana iese afara in mod sigur va iesi toata apa, producatorii de utilaje asa recomanda NISSAN NAVARA D40 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei popescu Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 Re: Gresare homocinetica la Samurai Marius, este adevarat ca nu am gasit nicaieri scris ca se umple cu vaselina, dar prima oara cand am desfacut homocineticele la Patrol (dupa ce service s-a facut la Badsi 350.000 de km) am gasit interiorul aproape plin cu vaselina murdara, si am curatat si a intrat in locul celei murdare o cutie intreaga de 0,5 kg pe fiecare parte. Stiu ca garnitura articulatiei sferice nu asigura o etanseitate suficienta cat sa nu intre apa chiar si atunci cand e noua, si de aceea m-am gandit ca pe acolo ar iesi prima oara. :hi 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Mai 13, 2009 Autor Partajează Postat Mai 13, 2009 Re: Gresare homocinetica la Samurai Ok baieti, treaba e lamurita cel putin partial. Gresarea se face pe la pivoti sau cu gresor aplicat ulterior, vaselina cea mai buna e cea grafitata, cantitatea ramane la aprecierea fiecaruia. Mai am o intrebare pentru care nu are rost sa mai deschid un topic nou: La schimbarea bucselor "spate spre fata" (nu cele de la cercei, celelalte care au invelis metalic) de la arcurile SPATE, este necesara folosirea unui extractor (presa) de bucse? Datorita ruginei este posibil sa iasa mai greu sau de regula ies de buna-voie? Nu de alta dar vreau sa ma apuc si de ele (sunt ultimele care mi-au mai ramas de schimbat :ypu ) si nu am presa de bucse. Multumesc pentru sfaturile de pana acum :h5 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 Re: Gresare homocinetica la Samurai insinsta, samu are multa rugina parca sunt din doua bucati si alea ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Mai 13, 2009 Autor Partajează Postat Mai 13, 2009 Re: Gresare homocinetica la Samurai Sunt dintr-o singura bucata, cele din 2 bucati sunt la arcurile fata si sunt numai din cauciuc. Astea au si metal. Practic au trei straturi: teava la exterior, cauciuc si inca o teava subtire in mijloc prin care trece surubul. O sa insist, ca nu ma las eu cu una cu doua. Cand faci totul singur, satisfactia e pe masura :bannana Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 Re: Gresare homocinetica la Samurai eu le-am scos cu ciocanul si o teava care sa culce direct pe marginea bucsei iti recomanda sa pui bucsi originale din doua motive unul sunt mai late interiorul decit inelul arcului si nu da voie sa oscileze bucsa in arc este bucse plina iar spre capat este intrerupta pt a da voie tensionarilor nu iti recomanda sa pui bucse plina complect iar pt introducerea lor tot cu aceasi teava doar stringi cu menghina daca vrei cauta bucsa de damas sa ai o imagine cum arata s-ar potrivi si aceasta doar ca singura problema este ca diametrul acestora este mai mare decit cele originale :h5 suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Mai 14, 2009 Autor Partajează Postat Mai 14, 2009 Re: Gresare homocinetica la Samurai Cu o teava m-am gandit sa le scot si eu. Tot ce am pus pe masina pana acum a fost numai original, inclusiv aceste bucse le am "made in Japan" de la SGP (Samurai Genuine Parts). Multam' frumos de sfaturi, ma apuc de treaba :dr3 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 Re: Gresare homocinetica la Samurai eventual un spay antidegresant nu strica :x suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Mai 15, 2009 Autor Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Gresare homocinetica la Samurai de pilda WD40 de Maramures (mai am ceva pe stoc... :grin: ) :x Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Re: Gresare homocinetica la Samurai Am inteles ca la Jimny este acelasi sistem cu "kingpin bearings" si dupa umezeala din ultima perioada as vrea sa-i gresez si eu. Sa ma lamuresc, scoaterea unuia din cele patru suruburi de la kingpin imi da acces la acesti rulmenti si la interiorul articulatiei homocinetice? Pot sa-i gresez pe acolo? Asta ar insemna doar sa dau roata jos, fara sa mai desfac toata mataraia, pana la planetare. Masina are 40.000 km. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Re: Gresare homocinetica la Samurai Am atasat un pdf cu schimbarea rulmentilor kingpin unde se vede f bine cum e homocinetica la jimny. Eu o sa incerc sa-mi fac surubul gresor dar de baza va ramane demontarea/curatarea periodica a homocineticii. Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Aprilie 19, 2010 Partajează Postat Aprilie 19, 2010 (editat) Re: Gresare homocinetica la Samurai Revin cu intrebarile, dupa ce am incercat ieri gresarea rulmentilor "kingpin". So, am dat roata jos, am desfacut cele patru suruburi de la kingpin-ul inferior, dar pe dansul n-am reusit cu niciun chip sa-l desprind de acolo. Dar... pe suruburi am gasit un soi de pasta pe jumatatea superioara a filetului (sa fi fost o pasta autoblocanta?), iar pe varful surubului unsoare cam neagra si era urat mirositoare. Si intreb, se poate gresa homocinetica pe la suruburi? Sau, daca dau jos kingpin, e suficient sa gresez rulmentii pe acolo? Din lipsa de experienta cu articulatiile homocinetice, nu stiu la cat e normal sa gresezi kingpin bearings si eventual planetara (curatire+unsoare proaspata), adica sa desfac toata fata. La 40.000 km si ~3 ani ar fi momentul? Masina a mers mai mult pe asfalt dar si forestiere, namol si apa pana la punti. Sau sa merg pana la ...50.000 km ... 60.000 km? Vreau sa merg pe principiul intretinerii si sa schimb mai rar rulmentii si garnitura homocineticii. Multumesc anticipat, Iulian. Editat Aprilie 21, 2010 de iulianul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 19, 2010 Partajează Postat Aprilie 19, 2010 Re: Gresare homocinetica la Samurai eu desfaceam rotile primavara si toamna...si ori de cate ori ma balaceam in apa pana peste punti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Apollyon Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 Re: Gresare homocinetica la Samurai Va salut! A reusit cineva sa gaseasca in comert un surub cu cap gresor? Ce filet trebuie?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 Re: Gresare homocinetica la Samurai mai spun inca o data....ca sa faci o gresare cum trebuie articulatiei homocinetice...trebuie sa scori planetara sa o speli....sa o sufli cu aer comprimat...si sa o ungi cu vaselina corespunzatoare.....feze de genul....bagam vaselina pe la suruburi.....pe sus....pe jos....sunt total ineficiente.....dar fiecare face la masina lui ce si cum crede de cuviinta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate