oldlander Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 (editat) Re: Gresare homocinetica la Samurai Nu ma pricep la homocinetica de Samurai ,dar o cunosc relativ bine pe cea de Land Rover III,iar principile la puntile rigide sunt aceleasi.Parerea mea este ca trebuie neaparat sa demontezi complet butucul pana la planetara ,astfel vei avea o evaluare corecta a gradului de uzura si sa cureti corespunzator toate elementele. Artificii de genul sa gresezi prin locasul suruburilor nu sunt eficiente chiar daca vaselina v-a iesi pe la simeringul bilei . Mizeria v-a ramane inauntru si credema ca este suficient de multa. In plus vei avea ocazia sa schimbi piesele uzate si practic sa aduci la conditia de noua homocinetica,invatand inacelasi timp. Cu bucsile de sasiu,acestea se scot cu presa sau daca nu ai ,prin taierea mantalei exterioare cu fierastraul dupa ce prealabil ai scos mantaua interioara prin arderea cauciucului dintre ele cu lampa de gaz . La reasamblare este foarte important,dupa refituire,sa respecti forta de strangere a tuturor componentelor data de fabricant. Un surub stans pre mult poate cauza uzura prematura, gripare sau chiar sa se sectioneze,prea slab strans-joc,trpidatii etansare slaba sau se desurubeaza. Vei avea nevoie de dinamometrica si eventual cantar mecanic pentru obtinere rezistentei optime la virare. Succes! Editat Septembrie 27, 2010 de oldlander In afaceri, nu primesti ceea ce meriti, ci ceea ce negociezi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NICU007 Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Gresare homocinetica la Samurai Treaba cu gresatul homocineticii la Samurai nu este asa de complicata, si nici nu dureaza asa mult. Mie care sunt amator in ale mecanicii, dar cu dorinta de a face singur tot ce e legat de masina, mi-a luat patru ore pentru ambele parti. Si asta cu tot cu spalat planetara, suflat cu aer si pus vaselina noua. Ca vaselina am folosit Mobil Mobilux ep 2, rezistenta la contactul cu apa. Voi face de doua ori pe an operatiunea asta. P.S.- Samuraiul meu e din 1992 si presupun ca nu a fost gresat niciodata la homocinetica. Vaselina era toata acolo si parea ca nu a intrat apa/noroi. ex. SUZUKI SAMURAI 1992 - little red car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate