Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Autoutilitara

Vizitator spatar ovidiu

Postări Recomandate

Vizitator spatar ovidiu
Stie cineva vreo firma prin Tg-Mures c are face modificarile necesare pt a transforma un autoturism in autoutilitara?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Autoutilitara

Daca vrei sa faci modificarea la RAR si sa o treci in acte, firma la care "faci modificarea" (sau de unde iei hartia) trebuie sa fie autorizata de RAR pentru acest tip de modificari, pentru marca ta de masina

Lista cu toate firmele cu acest tip de autorizatie o gasesti chiar pe site la RAR, pe judete... deci poti sa vezi toate firmele de la tine.

Nu mai stiu exact pe unde pe site-ul RAR, dar era pe undeva sigur...

Link spre comentariu

Nu stiu de ce vrei sa transformi in utilitara,mai ales daca este inmatriculata, dar impozitul, asigurarea si taxa de drum sunt aproape dublu, sa nu mai vorbim de opririle ptr. controale. Bafta.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Intreb pt un prieten.A cumparat-o inmatriculata in RO dar o va transcrie pe socrul lui care e pesionat pe caz de boala si va plati impozit undeva la 500 de lei si asigurare la fel la un motor de 3,3 l.

Link spre comentariu

se pot deconta cheltuielile unei utilitare, mai nou? :grin:

Se pot deconta.

Ovidiu@ sa mearga la circa financiara si sa ia toate informatiile, caci poate depinde si ce fel de boala are ptr. pensionare si sa nu beneficieze de ajutor, cum nu este exclus sa aiba parte de el si daca masina ramane turism.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

se transforma in autoutilitara pentru ca impozitul scade drastic fata de autoturism.La motorul de 3.3 cc la autoturism se plateste impozit 1980 ron /an,pe cand la autoutilitara este undeva pe la 500 ron/an

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Pana la urma se merita sa o treci ca utilitara?? Am citit ceva pe rarom dar tot nu-mi dau seama ce vor. Ziceau ceva de N1 si appoi au aparut si Masina de teren... :P Deci...pro si contra sa o treci ca utilitara... cine a facut-o si stie ce implica..modificari, preturi...etc..il rugam sa ne explice si noua

Multumim :h5

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Link spre comentariu

pai socoteala e simpla. Patrol 4200 autoturism are impozit 2520ron/an. Aceeasi masina autoutilitara are 520 ron/an. E drept ca taxa de drum creste un pik dar dupa ce platesti si taxa si RCA si impozit.............mai raman ceva banii..... de cava iesiri !

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

te-as putea ajuta dar...probabil ca v-a trebui sa vi la bucuresti,sa lasi masina la firma care face asa ceva dupa care sa vi si sa mergi cu masina la rar impreuna cu un reprezentant al firmei respective pentru omologare si ITP,daca te ajuta iti pot da numarul de telefon si sa vorbesti direct la societatea respectiva.

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

incearca la firma de carosari pe drumul spre Giarmata Mare dupa sediul Izometal-Confort,tot pe stanga ,poate ai noroc cu ei.

Orice lucru bun in viata e ilegal,imoral sau ingrasa
Link spre comentariu

in toata tara romaneasca sunt doar 4 firme care pot face aceasta transfomare constructiva: pentru toyota- triton international din buc, nissan - badsi pipera, mitsubishi- m car, great wall - loyd com srl ( undeva pe langa tg mures). restu firmelor nu pot inca sa faca aceasta modificare constructiva. Mai multe puteti afla de pe site-ul RAR www.rarom.ro.

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

in toata tara romaneasca sunt doar 4 firme care pot face aceasta transfomare constructiva: pentru toyota- triton international din buc, nissan - badsi pipera, mitsubishi- m car, great wall - loyd com srl ( undeva pe langa tg mures). restu firmelor nu pot inca sa faca aceasta modificare constructiva. Mai multe puteti afla de pe site-ul RAR www.rarom.ro.

Eu am facut Toyota autoutilitara si nu am fost la nici una dintre firmele enumerate mai sus si totusi s-au adaugat componente la habitaclul.Eu as fi de parere sa nu mai induceti oamenii in eroare.Nu trebuiesc cine stie ce modificari constructive pentru a se omologa o masina utilitara.Nu se modifica motorul,nici sasiul,nici forma caroseriei,doar se adauga ceva in interiorul habitaclului.

Link spre comentariu

daca unii ar citi putina legislatie (directive RNTR-uri s.a.) si nu ar apela la spaga data inginerilor de pe linie din reprezentantele RAR din tara ar ajunge la concluzia ca in tara asta sunt doar cateva firme care pot face aceasta modificare.

Modificarea in utilitara presupune o reomologare adica completarea unei noi rubrici in cartea de identitate si modificarea categoriei de incadrare adica din M1G autoturism vehiculul trece in N1G BB furgon.

ASA CA DACA VRETI SA FACETI CEVA LEGAL ADRESATIVA FIRMELOR AUTORIZATE DACA NU DATI SPAGA IN CONTINUARE SI POATE CINEVA VA V-A FACE MODIFICAREA PE BARBA LUI.

Din pacate de subiectul pe care il dezbatem in acest topic ma izbesc in fiecare zi si sunt satul de oameni care vorbesc/ scriu de amorul artei fara sa se documenteze.

Va multumesc o seara buna. ( si daca vreti spaga cat cuprinde)

Link spre comentariu

Dar chiar nu ai de unde sti daca sa dat sau nu spaga. Ce modificare majora poate aveau un Matiz (si am vazut destule) care circula ca utilitara pe strazile patriei. Iti spun eu ca am fost intr-unul, aproape nimic. Ceva stichere pe geamurile laterale si o plasa in spatele scaunelor din fata. Fara modificari ale suspensiei, sasiului, motorului, etc, etc. Ce nu inteleg eu, de ce trebuie sa dispara scaunele din spate cand la pick-up-uri exista 5 locuri plus spatiu pentru marfa.

multumesc @gimax, voi trece pe la ei.

don't worry, be happy
Link spre comentariu

Din ce am mai citit tot aici pe forum, autoutilitara trebuie sa aiba spatiul destinat pasagerilor separat de cel destinat marfurilor.

In cazul unui autoturism, acest lucru se realizeaza prin acel grilaj rigid despartitor fata de scaunele din fata, iar in cazul unui pick-up, cabina simpla/dubla este clar delimitata de bena de marfa.

Link spre comentariu

daca unii ar citi putina legislatie (directive RNTR-uri s.a.) si nu ar apela la spaga data inginerilor de pe linie din reprezentantele RAR din tara ar ajunge la concluzia ca in tara asta sunt doar cateva firme care pot face aceasta modificare.

Modificarea in utilitara presupune o reomologare adica completarea unei noi rubrici in cartea de identitate si modificarea categoriei de incadrare adica din M1G autoturism vehiculul trece in N1G BB furgon.

ASA CA DACA VRETI SA FACETI CEVA LEGAL ADRESATIVA FIRMELOR AUTORIZATE DACA NU DATI SPAGA IN CONTINUARE SI POATE CINEVA VA V-A FACE MODIFICAREA PE BARBA LUI.

Din pacate de subiectul pe care il dezbatem in acest topic ma izbesc in fiecare zi si sunt satul de oameni care vorbesc/ scriu de amorul artei fara sa se documenteze.

Va multumesc o seara buna. ( si daca vreti spaga cat cuprinde)

Domnule @gedaci_2005 sa stiti ca nu am dat spaga nici macar un leut nici unui inginer de la RAR,modificarea a fost facuta de catre o firma autorizata iar omologarea a fost facuta la RAR in baza dosarului intocmit de catre societatea respectiva si a inspectiei tehnice si vizuale ale masinii.Aici sunt intru totul de acord cu dumneavostra "sunt satul de oameni care vorbesc/ scriu de amorul artei fara sa se documenteze."Ar trebui ca oamenii aceia sa se mai abtina.

Link spre comentariu

ultimele modificari ale normelor RAR privind omologarile individuale spun ca pentru a se putea face aceasta modificare constructiva trebuie ca un agent autorizat si abilitat( adica sa aiba acordul constructorului vehiculului de bazapentru aceasta modificare)sa declare o varianta constructiva.

In baza acestei variante constructive se poate face omologarea. Legea mai spune( RNTR7- asta e un ordin de ministru) ca la trecerea din categoria M1 in N1 vehiculul isi schimba numarul de locuri, iar masa utila ramasa trebuie sa fie mai mare decat masa pasagerilor. Deasemenea trebuie montat un grilaj/ gard intre compartimentul de marfa si compartimentul de pasagerilor. Se fac niste probe de rezistenta a acestui gard. Ancorajele de centuri si ancorajele scaunelor locurilor ce au fost scoase se blocheaza astfel incat sa nu se poata monta la loc cu scule uzuale. Nu se fac modificari ale suspensiei sau a altor sisteme pentru aceasta modificare constructiva. Decat se monteaza un gard ( care daca este al constructorului vehiculului de baza este si mai bine), se dau scaune+ centuri jos si se face calculul de care v-am zis.

Link spre comentariu

ultimele modificari ale normelor RAR privind omologarile individuale spun ca pentru a se putea face aceasta modificare constructiva trebuie ca un agent autorizat si abilitat( adica sa aiba acordul constructorului vehiculului de bazapentru aceasta modificare)sa declare o varianta constructiva.

In baza acestei variante constructive se poate face omologarea. Legea mai spune( RNTR7- asta e un ordin de ministru) ca la trecerea din categoria M1 in N1 vehiculul isi schimba numarul de locuri, iar masa utila ramasa trebuie sa fie mai mare decat masa pasagerilor. Deasemenea trebuie montat un grilaj/ gard intre compartimentul de marfa si compartimentul de pasagerilor. Se fac niste probe de rezistenta a acestui gard. Ancorajele de centuri si ancorajele scaunelor locurilor ce au fost scoase se blocheaza astfel incat sa nu se poata monta la loc cu scule uzuale. Nu se fac modificari ale suspensiei sau a altor sisteme pentru aceasta modificare constructiva. Decat se monteaza un gard ( care daca este al constructorului vehiculului de baza este si mai bine), se dau scaune+ centuri jos si se face calculul de care v-am zis.

Exact asa s-a intamplat la masina mea.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare