gedaci_2005 Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Re: Autoutilitara Dar chiar nu ai de unde sti daca sa dat sau nu spaga. Ce modificare majora poate aveau un Matiz (si am vazut destule) care circula ca utilitara pe strazile patriei. Iti spun eu ca am fost intr-unul, aproape nimic. Ceva stichere pe geamurile laterale si o plasa in spatele scaunelor din fata. Fara modificari ale suspensiei, sasiului, motorului, etc, etc. Ce nu inteleg eu, de ce trebuie sa dispara scaunele din spate cand la pick-up-uri exista 5 locuri plus spatiu pentru marfa. multumesc @gimax, voi trece pe la ei. Matizul are omologare de tip ca si autoutilitara. 2 locuri si grilaj. in cazul autoutilitarelor( aici vb de navara, hilux etc) masa totala a pasagerilor este oricum mult mai mica decat cea a bagajelor. autoutlititarele au certificate de omologare europene ( alt nivel de zgomot, alte emisii poluante, alte norme masele etc) EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gedaci_2005 Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Re: Autoutilitara ideea comentariului meu este ca trebuie sa apelati la firme care chiar pot sa va ajute fara sa va poarte de la ana la kaiafa, si sa va vrajeasca zile intregi ca intr-un final sa fiti si f... si cu bani luati. unele din firmele pe care vi le-am mentionat mai sus au chiar si omologari de tip pentru unele tipuri de masini. problema mai nasoala e pentru cei care au alte marci cum ar fi land rover, hyundai etc. dar nu disperati ca nu se stie niciodata. as vrea sa imi cer scuze daca am suparat pe cineva cu comentariile mele si inca ceva VIVE LA REVOLUTION:cl. :tk EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Re: Autoutilitara ultimele modificari ale normelor RAR privind omologarile individuale spun ca pentru a se putea face aceasta modificare constructiva trebuie ca un agent autorizat si abilitat( adica sa aiba acordul constructorului vehiculului de bazapentru aceasta modificare)sa declare o varianta constructiva. In baza acestei variante constructive se poate face omologarea. Legea mai spune( RNTR7- asta e un ordin de ministru) ca la trecerea din categoria M1 in N1 vehiculul isi schimba numarul de locuri, iar masa utila ramasa trebuie sa fie mai mare decat masa pasagerilor. Deasemenea trebuie montat un grilaj/ gard intre compartimentul de marfa si compartimentul de pasagerilor. Se fac niste probe de rezistenta a acestui gard. Ancorajele de centuri si ancorajele scaunelor locurilor ce au fost scoase se blocheaza astfel incat sa nu se poata monta la loc cu scule uzuale. Nu se fac modificari ale suspensiei sau a altor sisteme pentru aceasta modificare constructiva. Decat se monteaza un gard ( care daca este al constructorului vehiculului de baza este si mai bine), se dau scaune+ centuri jos si se face calculul de care v-am zis. 1. intuiesc, dupa precizia informatiilor, ca avem de-a face cu un om ce lucreaza la RAR. Avand in vedere ca stapanesti bine RNTR7 si ca cunosti bucataria lui X6:grin: 2. "Acordul constructorului"!!!!!! :dr3. E o prevedere penibila, acordul constructorului fiind o scrisoare prin care firma constructoare a masinii, prin reprezentantul acesteia in teritoriu certifica ca nu are nimic impotriva ca firma X sa modifice masina. Bineinteles ca firma constructoare nu va oferi aceasta scrisoare DECAT dealerilor sai, intrand in acest mod in conflict cu legea concurentei. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gedaci_2005 Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Re: Autoutilitara 1. intuiesc, dupa precizia informatiilor, ca avem de-a face cu un om ce lucreaza la RAR. Avand in vedere ca stapanesti bine RNTR7 si ca cunosti bucataria lui X6:grin: 2. "Acordul constructorului"!!!!!! :dr3. E o prevedere penibila, acordul constructorului fiind o scrisoare prin care firma constructoare a masinii, prin reprezentantul acesteia in teritoriu certifica ca nu are nimic impotriva ca firma X sa modifice masina. Bineinteles ca firma constructoare nu va oferi aceasta scrisoare DECAT dealerilor sai, intrand in acest mod in conflict cu legea concurentei. 1. da cam asa e :g. 2. din pacate in romania nu prea exista firma constructoare, ci numai reprezentantii legali( importatorul) unde oamenii o stiu pe a lor: De ce sa faca firma X daca fac ei deja. si eu sunt in aceeasi situatie ca multi altii, de la 800ron am ajuns la 1950ron pentru un amarat de nissan terrano fabricat in 1900 toamna... EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: Autoutilitara Pana la urma modificarea asta complexa o pot face si eu in fata blocului ... don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: Autoutilitara daca unii ar citi putina legislatie (directive RNTR-uri s.a.) si nu ar apela la spaga data inginerilor de pe linie din reprezentantele RAR din tara ar ajunge la concluzia ca in tara asta sunt doar cateva firme care pot face aceasta modificare. Modificarea in utilitara presupune o reomologare adica completarea unei noi rubrici in cartea de identitate si modificarea categoriei de incadrare adica din M1G autoturism vehiculul trece in N1G BB furgon. ASA CA DACA VRETI SA FACETI CEVA LEGAL ADRESATIVA FIRMELOR AUTORIZATE DACA NU DATI SPAGA IN CONTINUARE SI POATE CINEVA VA V-A FACE MODIFICAREA PE BARBA LUI. Din pacate de subiectul pe care il dezbatem in acest topic ma izbesc in fiecare zi si sunt satul de oameni care vorbesc/ scriu de amorul artei fara sa se documenteze. Va multumesc o seara buna. ( si daca vreti spaga cat cuprinde) Salutare, SUNT PERFECT DE ACORD CU TINE!!!!!!!! PREA MULTI MERGE DUPA SPAGA SAU CONUSTINTE .....( ROMANIA.. ROMANIA TE IUBESC ... DAR MA INEBUNESC) LUCRARILE TREBUIE FACUTE LA CARTE SI DE FIRME AUTORIZATE SI CU GARANTIE SI RASPUNDERE PT LUCRARILE FACUTE! tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: Autoutilitara Pana la urma modificarea asta complexa o pot face si eu in fata blocului ... Sigur ca da , dar trebuie sa fi autorizat RAR sa aduci modificari autovehiculului.Daca nu esti persoana juridica sau poate si fizica autorizata de catre RAR nu o sa poti face omologarea modificarii efectuate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Re: Autoutilitara Stie cineva vreo firma care face modificare din autoturism in autoutilitara pentru un jeep cherokee ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Re: Autoutilitara Stie cineva vreo firma care face modificare din autoturism in autoutilitara pentru un jeep cherokee ? banner dreapta sus pentru nissan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Re: Autoutilitara pai si pentru jeep nu faceti ? sau, e vreo diferenta functie de firma ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
corax Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 Re: Autoutilitara Buna seara. Stie cineva o firma autorizata care face modificare din autoturism in autoutilitara pentru un Land Rover Freelander din 2001? Masina este cu 3 usi si este adusa recent din Anglia, volan pe dreapta. Dar Land Rover Freelander in 5 usi se poate modifica in autoutilitara, tot din Anglia? Multumesc frumos! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 (editat) Re: Autoutilitara Buna seara. Stie cineva o firma autorizata care face modificare din autoturism in autoutilitara pentru un Land Rover Freelander din 2001? Masina este cu 3 usi si este adusa recent din Anglia, volan pe dreapta. Dar Land Rover Freelander in 5 usi se poate modifica in autoutilitara, tot din Anglia? Multumesc frumos! Uite un topic care poate te ajuta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68607-Freelander-autoutilitara-!&highlight=autoutilitara Si inca un link ca sa-ti iei gandul de la un LR sa-l faci in Ro autoutilitara http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68222-Inmatriculare-omologare-4x4-%28LR-Defender%29-ca-AUTOUTILITARA-!&highlight=autoutilitara S-auzim de bine Editat Martie 30, 2013 de cristeaandm :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vali Prb Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Re: Autoutilitara Nu stiu daca pun intrebarea in locul potrivit, dar deja caut de vreo jumate de ora si nu stiu unde ar trebui pusa. Am o intrebare, un volvo xc 90 care e inmatriculat ca autoutilitara, daca eu il cumpar, la transcriere trebuie sa scot de la RAR un certificat de autenticitate, si ma gandesc daca se mai pot lega cei de la rar ca masina e inscrisa autoutilitara....dat fiind faptul ca xc90 nu cred ca au existat asemenea masini care sa iasa din fabrica cu destinatia autoutilitara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Fritz Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Re: Autoutilitara Stie cineva vreo firma care face modificare din autoturism in autoutilitara pentru un Mercedes G? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacman Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Autoutilitara Aceeasi intrebare ca mai sus dar pentru GL.... Daca are cineva cunostinta de firma autorizata pentru transformarea in autoutilitara. The difference between the road and the zoo is that when you tease the animals on the road their cages can come after you! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Re: Autoutilitara Nu stiu daca pun intrebarea in locul potrivit, dar deja caut de vreo jumate de ora si nu stiu unde ar trebui pusa. Am o intrebare, un volvo xc 90 care e inmatriculat ca autoutilitara, daca eu il cumpar, la transcriere trebuie sa scot de la RAR un certificat de autenticitate, si ma gandesc daca se mai pot lega cei de la rar ca masina e inscrisa autoutilitara....dat fiind faptul ca xc90 nu cred ca au existat asemenea masini care sa iasa din fabrica cu destinatia autoutilitara. Daca in actele actuale ale masinii, aceasta este trecuta la categoria vehicolului, N1, inseamna ca si la noi tot N1 va fi(adica autoutilitara). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Re: Autoutilitara Baieti,eu tot caut dar nu gasesc un raspuns clar,cine poate si cu ce bani se poate transforma turism in utilitara.(Nissan Patrol) Astept o solutie. Merci. Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lee99 Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Re: Autoutilitara Uite aici un raspuns http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70498-Pajero-MK3-AUTOUTILITARA/page4 .Citeste postul #39. Stiu ca e scump rau si ca sunt masini diferite,dar cine stie?Poate se poate si la Patrolul tau daca te tine buzunarul Urasc gropile ca mi se varsa berea. :be Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 (editat) Re: Autoutilitara Cumnatul meu vrea sa faca o Frontera autoutilitara in Italia si sa o inmatriculeze in Romania. Aici, la RAR o va recunoaste ca autoutilitara? Stiu ca s-au schimbat regulile de curand si e posibil sa nu o mai poata inmatricula ca autoutilitara. Stie cineva ceva? Editat Noiembrie 7, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lee99 Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Re: Autoutilitara Cred ca ar fi mai bine sa intrebi la RAR direct,desi nu m-ar mira ca sa primesti o data informatii pozitive pentru tine iar apoi sa te trezesti ca cei de la RAR isi schimba decizia Urasc gropile ca mi se varsa berea. :be Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Re: Autoutilitara deocamdata nu s-a schimbat nimic daca masina vine utilitara in actele de italia , si se prezinta la RAR cu locurile din acte si cu grilajul corespunzator nu va fi nici o problema . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate