Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dezaburitor spate si lampa de ceata

Gil

Postări Recomandate

Salut,

stie cineva cum pot sa leg dezaburitorul de pe luneta spate la Samurai? O schema electrica mi-ar fi de mare ajutor,

m-am documentat cum e cu releele dar uitandu-ma pe schema originala a masinii am observat ca circuitul mai trece

si printr-o dioda asa ca sunt cam in ceata... ( luneta are rezistenta de dezaburire dar niciun fir

intre ea si instalatia electrica a masinii ).

Si ca veni vorba de ceata, cum e legata lampa aia de ceata de sub bara spate? La mine nu merge desi cand apas

butonul de la bord se aprinde un beculet galben ca si cand ar functiona. Becul e ok, firele nu sunt rupte.

Daca iau ITP-ul si fara lampa de ceata o dau jos ca mai mult incurca sau folosesc circuitul (daca-l repar) pentru

altceva (dezaburitor? :grin: )

Multumesc anticipat. :h5

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Dezaburitor spate si lampa de ceata

Multumesc @proof dar am schema electrica a masinii. Faza e ca nu prea m-am descurcat cu ea,

imi trebuie o schema mai "babeasca" pentru dezaburitor fiindca presupun ca nu-i de-ajuns

un buton si-o legatura la baterie. In chema masinii daca nu ma insel apar si niste diode iar

butonul se leaga si de intrerupatorul pentru motorul aerotermei si de ECM. Poate e o varianta

mai simpla, eu la asta m-am gandit ca nu prea-mi vine sa umblu la ECM.

Cu stopul de ceata am rezolvat dupa ce am aruncat un ghem de cabluri si innadituri la care era legat

si in mijlocul lor le-am descoperit, dupa culoare, pe cele bune la care evident nu era legat :P .

Oricum, adresa mea de mail e ggregorsch@gmail.com iar masina e Samurai din '91, 1.3i,

JSA0SJ70000401204.

Multumesc inca o data :)

Link spre comentariu

Chiar e atit de simplu. doar un buton, eventual un releu,si mai inainte verifica daca merge efectiv dezaburizatorul.Atentie,suge cam mult curent la unele modele iar cele cu trasee subtiri nu sunt prea stralucite.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Parerea mea, daca ai rezistenta pe luneta , aceasta a fost obligatoriu functionala.

Ai verificat in usa spate perechile de cabluri care comanda stergator, stropitor...sa desfaci izolatia de protectie, poate firele de la dezaburire sunt taiate :h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

@cos, asa si este, foarte simplu de fapt. Acum sunt lamurit. Multumesc :h5

@proof, masina mea a fost original cu soft-top, nu am niciun cablu in usa. Geamul din spate a fost pus cand s-a montat hard-top-ul

si are rezistenta pe el, functionala. Deci trebuie sa fac toata instalatia de la zero. Am gasit pana la urma schema in manualul masinii,

o postez aici poate mai are cineva aceeasi problema si nu se descurca.

Multumesc inca o data pentru sfaturi! :h5

Link spre comentariu

gil aceasi problema o am si eu nu am dezaburirea functionala daca te rog poti sa-mi spui mai babeste cum ai facut eu ma gindeam sa leg direct de la baterie si sa folosesc un intrerupator cu rezistenta in el gen dacie te rog daca se poate sa dai mai multe detalii cum ai facut multumesc,in legatura cu lampa de ceata eventual sa o muti mai sus pt ca la urmatoarea verificare tehnica sigur se leaga de ea daca nu ai :x

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

Ei vezi ca n-a fost greu ,nici n-a durut !!Becul martor sau/si un buzzer e foarte util daca tii la baterie, eventual trece-l prin contact.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Ei vezi ca n-a fost greu ,nici n-a durut !!Becul martor sau/si un buzzer e foarte util daca tii la baterie, eventual trece-l prin contact.

A durut in schimb pretul unui buton de dezaburitor de Dacia: 22 de lei si arata ca facut de pionieri :P . Evident, am refuzat sa dau banii pe asa ceva.

Pe schema originala este legat la + contact, culmea am si siguranta in panou doar firul mai trebuie tras. Deci nu-i pericol pt. baterie.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare