Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

caseta directie IMS variante inlocuitoare ?

13 Todesengel

Postări Recomandate

Re: caseta directie IMS variante inlocuitoare ?

@ mironel Asta caut,in primul rind m-ar avantaja foarte mult o caseta pe cremaliera,fiindca e mult mai usor de montat+articulatii mai putine... sau cum am spus o caseta de englezoaica- si astea sunt rare findca cei de la dezmembrari nu se prea incurca cu piese de-alea, Am gasit ceva..ar merge la fix, dar stau unii linga ele.. cer cu sutele de epuroi pe ele, si eu incerc sa fac masina din buget FSN adica Fara Stirea Nevestei ....e cam greu!

:hi Scuzati Off Topicul!

@ 13 todesegel Te ai hotarit? repari caseta veche sau schimbi sistemul.. ca vad ca noi.. :p o dam in balarii pe topicul tau!

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu cred ca are rost sa o repar pe cea veche,solutia BMW i-mi pare cea ma viabila,in primul rind pt.ca sint cel mai usor de gasit

nu-i problema cu topicul,scrie ti ce vreti,nu-i bai,sint partizanul discutiilor libere,indiferent de topic :h5

IMPOTRIVA VINATORII , IMPOTRIVA ASASINILOR DE ANIMALE !
Link spre comentariu

pentru LR serie sint niste seturi de servodirectie care se pot monta indiferent ca are volanul pe stg. sau dr. cum mecanica e la fel, poate te lipesti de asa un set. personal am condus unul in teren ( ma batea si pe mine gindulla unul) si invirti volanul cu un deget. da un ochi aici - asta-i primul care l-am gasit dar daca te uiti pe net, gasesti nenumarate firme care fac after market-uri ptr. LR .

http://www.allabout4x4.com/landroverser ... ering.html

sint si altele mai simple decit asta

Link spre comentariu

@ gusteru,Multumesc,dar nu se poate monta asa ceva pe un A10,sa nu mai zic ca am si sasiu ingust .. LR are axa rigida si mai ai si spatiu la dispozitie,sasiul mai lat, distanta dintre sasiu si axa mult mai mare, paralelogramul directiei e fix si simplu de tot .... eu nu tin neaparat sa am servo dar vezi ca majoritatea casetelor de directie mecanice nu au fiabilitatea casetelor servo, deci daca chiar dau un ban, de ce sa nu "am un loc mai in fata?" Inca o data multumesc de intentie .. :h5

Link spre comentariu

@ nel.... te poti deranja sa pui o poza / poze? un pret?

Am pus poze cu aia de BMW,vrei cu aia de Vitara? Aia de vItara trebuie sa ma duc la prieten sa-i fac poze. :hi

Link spre comentariu

@nel Multumesc inca o data pt foto cu caseta de BMW :h5 , am studiat anterior acestei discutii acea varianta si caseta de BMW e prea mare , o pot pozitiona pe exteriorul sasiului dar axul de comanda a levierului de directie e prea in exteriorul sasiului si e greu de facut paralelogramul directie , asta incurca la bracarea rotii stinga . De caseta de vitara stiu doar ca e pozitionata pe exteriorul sasiului dar alte detalii(pozitionarea axului de comanda,pozitionare coloana directie,puncte de fixare pe sasiu,pozitionare racorduri servoasistenta, etc...) nu mai cunosc deci daca se da si poti face ceva poze cu o ruleta linga ea... :grin: ramin dator... :x :x :x

Link spre comentariu

am vazut, am si condus un ims cu servo d-asta. are motor de bv si ceva suport sudat pe cel al alternatorului ptr pompa

eu am suportul militar cu 2 locuri de alternator asa ca nu va fi sudura si nici improvizatii.

modificare reversibila si da am sa-i pun servo si la frane

Salut !

Ceva poze poti pune, te rog, cu aceasta modificare?

Merci

Florin

pot si am s-o fac, intrucat ma intereseaza si pe mine, nu numai poze ci si detalii tehnice, doar ca va trebui sa merg pana intr-un sat din judet unde-i masina acum

Vesti ?

Ideea este sa vedemcum s-a montat pe IMS si daca este OK

Florin

LJ70, ex Jimny, ex IMS M461
Link spre comentariu

din pacate nimic inca

masina este intr-un sat, sus pe dealuri, drumu'i spart tot si omul nu prea merge des p-acolo

oricum mi-a promis ca face pozele, mai mult ce sa zic, si io stau dupa el, am fost eu neinspirat sa-i trag poze la ultima iesire dar pe-atunci n-aveam M-ul in program

oricum modificarea exista, functioneaza brici dar nu stiu cum s-o fac, nu stiu ce caseta, pompa, etc. :twisted:

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator motosebi

eu am cumparat o caseta de bmw ca aia din poze

la prima vedere pare sa se poata adapta destul de usor ,dar inca nu m-am apucat de lucrare

cand am sa ma apuc am sa vin cu poze si detalii

Link spre comentariu

Vizitator motosebi

Salut

aseara am montat caseta de BMW seria 5 pe IMS

am sa va descriu cum am procedat si cand pot am sa pun si ceva poze (curand)

este destul de usor :am taiat suportu original ,apoi am sudat pe sasiu o bucata de platbanda destul de lata si de groasa 5 mm grosime 200 lungime si 100 latime am sudat placa sub sasiu cu buseuri pt rezistenta apoi am pus caseta de BMW si am facut semne in locu unde picau urechile de prindere ale casetei(caseta se prinde ca majoritatea alternatoareloc cu 2 urecki prin care trece un surub)am semnat locu apoi am sudat o teava care sta intre urechi si prin care am trecut surubul,dupa ce in prealabil aliniasem caseta cu coloana volanului

am coborat caseta mai jos pt ca are si axul scurt si levieru de directie

apoi pe bara mea de directie in locul capului de bara original am bagat un surub cu doua diametre unu infiletat in bara de directie (teava)iar pe ce a ramas afara am insurubat un cap de bara de Cielo care se nimere pe conul casetei de BMW si este si destul de solid sa il prinzi pe bara

pana aici toate bune am inpartit caseta am mai taiat 100 mm din bara de directie sa popt sa impart cat mai egal caseta si nici sa nu-mi loveasca capu de bara in arcu de pe stanga

un inconvenient minor este ca fiind levieru de comanda scurt nu se vireaza foarte mult la dreapta dar este suficient

cand am terminat montatul casetei am montat pompa cu un suport confectionat de mine si care se face functie de ce motor aveti fiecare am legat furtunele am pus cureaua si vasul am bagat ulei si gata merge incredibil de usor

era sa uit am pus o coloana de directie confectionata tot de mine din cea de bmw pe care am lungito si am pus 2 cruci cardanice

sper sa intelegeti ceva din ce am scris aici dar esentialu este ca se nimere si se adapteza usor

daca am omis ceva astept intrebari

sa va spun si costurile ansamblu de directie de BMW adica caseta pompa vas coloana si furtune 300 lei confectionare surub 5 lei curea pt caseta 15 lei si mana de lucru la nenea mecanicu care a facut sudurile si taieturile 200 lei dar am lucrat amandoi :bannana :bannana :bannana iar acum am directie fratilor gata cu juma de cursa-n gol si gata cu servo muschii

Link spre comentariu

Salut

este destul de usor :am taiat suportu original ,apoi am sudat pe sasiu o bucata de platbanda destul de lata si de groasa 5 mm grosime 200 lungime si 100 latime am sudat placa sub sasiu cu buseuri pt rezistenta apoi am pus caseta de BMW si am facut semne in locu unde picau urechile de prindere ale casetei(caseta se prinde ca majoritatea alternatoareloc cu 2 urecki prin care trece un surub)am semnat locu apoi am sudat o teava care sta intre urechi si prin care am trecut surubul,dupa ce in prealabil aliniasem caseta cu coloana volanului

am coborat caseta mai jos pt ca are si axul scurt si levieru de directie

apoi pe bara mea de directie in locul capului de bara original am bagat un surub cu doua diametre unu infiletat in bara de directie (teava)iar pe ce a ramas afara am insurubat un cap de bara de Cielo care se nimere pe conul casetei de BMW si este si destul de solid sa il prinzi pe bara

pana aici toate bune am inpartit caseta am mai taiat 100 mm din bara de directie sa popt sa impart cat mai egal caseta si nici sa nu-mi loveasca capu de bara in arcu de pe stanga

un inconvenient minor este ca fiind levieru de comanda scurt nu se vireaza foarte mult la dreapta dar este suficient

cand am terminat montatul casetei am montat pompa cu un suport confectionat de mine si care se face functie de ce motor aveti fiecare am legat furtunele am pus cureaua si vasul am bagat ulei si gata merge incredibil de usor

era sa uit am pus o coloana de directie confectionata tot de mine din cea de bmw pe care am lungito si am pus 2 cruci cardanice

sper sa intelegeti ceva din ce am scris aici dar esentialu este ca se nimere si se adapteza usor

daca am omis ceva astept intrebari

sa va spun si costurile ansamblu de directie de BMW adica caseta pompa vas coloana si furtune 300 lei confectionare surub 5 lei curea pt caseta 15 lei si mana de lucru la nenea mecanicu care a facut sudurile si taieturile 200 lei dar am lucrat amandoi :bannana :bannana :bannana iar acum am directie fratilor gata cu juma de cursa-n gol si gata cu servo muschii

Felicitari oltene!

Astept pozele, daca nu ma descurc, dau o fuga la Severin ca doar esti aproape de Craiova

Florin

LJ70, ex Jimny, ex IMS M461
Link spre comentariu

Salut

este destul de usor ....

Daca vin cu un IMS ,o caseta de BMW si niste bani ( :) fireste!) la tine,ma poti ajuta sa fac la fel ? Caseta se potriveste oare si de la seriile 5 si 7 de dinainte de '87 ?

IMPOTRIVA VINATORII , IMPOTRIVA ASASINILOR DE ANIMALE !
Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

Unde gasiti voi frate piese asa ieftine ca eu am cautat in aproape tot Bucurestiul pe la toti turcii ,imbracat si la costum si in salopete si sub 300 lei doar caseta ...nu am gasit ..nu mai spun de pompa sau vas ...+++++ ..ca la nebuni

Link spre comentariu

@serghei am eu servo+pompa+vas+conducte de nissan terrano-1 2700Td din '91 cu 200 euro si cred ca maerge la IMS ca am vazut tot pe aici pe forum ca merge si de patrol. e scumpß :p

nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004
Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

@serghei am eu servo+pompa+vas+conducte de nissan terrano-1 2700Td din '91 cu 200 euro si cred ca maerge la IMS ca am vazut tot pe aici pe forum ca merge si de patrol. e scumpß :p

Mie imi trebuie pentru un 244, cat despre pret ....ii dublez valoarea cu directia de nissan. Cu pretul asta luam de BMW (300 caseta-300 pompa...+ vas ....) nu vad diferenta ...?!!

Link spre comentariu

nu stiu daca merge la aro 244, dar daca afli ca se poate vino cu o oferta si ne-ntelegem noi :h5

nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004
Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

nu stiu daca merge la aro 244, dar daca afli ca se poate vino cu o oferta si ne-ntelegem noi :h5

Nu merge pe Aro pt ca are levierul spre sofer iar la aro levierul de antrenare din caseta este indreptat sspre botul masinii ..adeca ..trag stanga de volan iar ea zambeste si o ia in dreapta ...

Link spre comentariu

nu stiu daca merge la aro 244' date=' dar daca afli ca se poate vino cu o oferta si ne-ntelegem noi :h5[/quote']

Nu merge pe Aro pt ca are levierul spre sofer iar la aro levierul de antrenare din caseta este indreptat sspre botul masinii ..adeca ..trag stanga de volan iar ea zambeste si o ia in dreapta ...[/quote:1ybwbfjn]

chestie de obisnuinta

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare