Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Despre amortizoare si poate si despre KYB

mprepelitza

Postări Recomandate

Salutare...nu stiu daca am facut bine ca am deschis un nou subiect, cu privire la amortizoare. Poate este si in alta parte, de aceea, imi cer scuze anticipat.

Totusi, as vrea sa stiu mai multe despre firmele/brand-urile care produc aceste componente.

Spre exemplu, eu voi face comanda pentru 2 amortizoare spate pentru Vitara si sunt de la firma Kayaba(prescurtat KYB). Cum sunt, stie cineva? Ca pret, bucata este cu vreo 2-3 sute de mii de lei mai scump decat un Monroe. Pe net am gasit ca ar fi super tari, insa eu nu cred orice "publicitate" facuta de unii sau altii. Ma gandest totusi, ca nu au costat mai mult de 5 milioane, ceea ce nu cred ca este enorm.

Am uitat sa mentionez, ca acestea sunt STOCK, nu Extrem sau cu reglabile sau mai stiu eu cum.

Astept pareri vis-a-vis de ce ar trebui sa incercam sa ne punem pe masinile nemodificate, iar pentru cele modificate spre extrem, care sunt "potrivite".

Multam mult!!!

Totul este relativ!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Despre amortizoare si poate si despre KYB

Si eu am tot Kayaba pe ulei (cele mai ieftine... deh, criza :grin: ), le-am montat acum 2 luni si deocamdata sunt ok, am facut cu ele vreo 2000 de kilometri din care

peste 200 in offroad soft + mediu. Nu mai zic de offroadul urban pe care-l incaseaza zilnic multumita amabilitatii firmelor Eon Gaz, Electrica S.A., Apa-Canal si altii...

Ramane de vazut cum se vor comporta mai departe.

Surpriza a fost ca cele originale de pe spate (tot KYB dar pe gaz) - si zic originale fiindca sunt ruginite rau - sunt ok si le-am pus la pastrare "just in case".

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

Cred ca si eu o sa fac la fel cu astea pe care le am acum. Pentru ca nu sunt "duse", dar nici sa continui inca un an nu mai pot (din cate am inteles).

Totusi, de ce aceste amortizoare nu ar fi bune de extrem? Si aici, inteleg prin extrem nitel mai mult de un drum forestier, dar nici escaladari de bolovani imensi.

Totul este relativ!!!
Link spre comentariu

Cred ca si eu o sa fac la fel cu astea pe care le am acum. Pentru ca nu sunt "duse", dar nici sa continui inca un an nu mai pot (din cate am inteles).

Totusi, de ce aceste amortizoare nu ar fi bune de extrem? Si aici, inteleg prin extrem nitel mai mult de un drum forestier, dar nici escaladari de bolovani imensi.

In general nu la escaladari de bolovani este foarte important amortizoarele , ci mai degraba la concursurile de viteza ( trophy, rallyraid) Gandestete ca noi mergeam pe aratura (agricola) transversal cu santurile la peste 120 km/h . La aceste solicitari de aprox 100 de intinderi/compresari pe sec amortizoarele de ulei simple se incing la peste 100 C si uleiul isi pierde complet parametri de amortizare. De aceea amortizoarele de

1. viteza (RR si Trophy) sunt cu rezervor suplimentar de ulei combinate cu gas etc

2. cele de offroad extrem trebuie sa fie pe ulei .Ddiferenta majora fata de stradale ar fi : tija mai groasa, cursa mai lunga, inlocuirea bucsilor de cauciuc din capat cu articulatii sferice (joint ball)

Parerea mea ca pentru offroad soft , mai ales pentru o masina usoara amortizoarele pe ulei de serie (normal daca sunt calitative si in buna stare ) sunt super OK

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

Si eu am tot Kayaba pe ulei (cele mai ieftine... deh, criza :grin: ), le-am montat acum 2 luni si deocamdata sunt ok, am facut cu ele vreo 2000 de kilometri din care

peste 200 in offroad soft + mediu. Nu mai zic de offroadul urban pe care-l incaseaza zilnic multumita amabilitatii firmelor Eon Gaz, Electrica S.A., Apa-Canal si altii...

Ramane de vazut cum se vor comporta mai departe.

Surpriza a fost ca cele originale de pe spate (tot KYB dar pe gaz) - si zic originale fiindca sunt ruginite rau - sunt ok si le-am pus la pastrare "just in case".

raspuns corect

kyb sunt dotarea de serie, si la mine erau ruginite dar erau inca in stare de functionare

la fel puse la pastrare pt zile de criza,bineinteles curatate si tratate :h5

Link spre comentariu

Tocmai mi-am luat amortizoarele...sunt Kayaba pe gaz. Mai exact KYB Gas-A-Just. O s ale montez zilele astea...sper sa fie ok:) si sa tina la nesfarsit, ca sa nu mai umblu la "buget":)

Totul este relativ!!!
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

toate amortizoarele sunt pe ulei, chiar si cele "pe gaz". Treaba cu gazul este o alta poveste si are legatura cu aplicarea unei forte pe extensie, lucru care ajuta roata sa copieze mai fidel relieful, deci masina sa fie mai confortabila. Referitor la amortizoarele Kayaba, ca si constructie mi se par printre cele mai bune.

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

Nu, nu exista ...dar le poti folosi si la offroad ca in fond si la urma urmei le pui pe o masina de teren! :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
Vizitator Cosmin Adrian

Am fost la service, si am intrebat ce sa aleg intre KYB si Monroe. KYB fara discutii.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare