Gil Postat Iunie 20, 2009 Partajează Postat Iunie 20, 2009 De ceva timp constat ca numele "Samurai" sperie pe multa lume pentru ca "iti zdruncina rinichii". La fel, am vazut ca exista un mit cum ca masinuta asta se rastoarna foarte usor. (ca Loganul dupa niste teste...) Vreau sa invit posesorii de Samurai sa zica pe bune: CHIAR ASA E? Personal, nu mi s-a parut deloc asa, dar poate ca-s eu mai "din topor" :P Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 20, 2009 Partajează Postat Iunie 20, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan pai nu-i chiar asa cum spune lumea :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
claudiu c Postat Iunie 21, 2009 Partajează Postat Iunie 21, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan daca e cu suspensie pe arcuri foi iti zdrungina rinichii dar faza cu rasturnatul e relativa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Iunie 21, 2009 Partajează Postat Iunie 21, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan Sunt niste mituri evident. Normal ca zdruncina mai mult decat un audi A6 - dar nu cu mult mai mult decat orice alta masina usoara - am comparat cu Jimny si cu Matiz. De rasturnat poti sa rastorni si un tank data tare vrei - eu personal am vazut mai multe alte marci rasturnate decat samuraie. Probabil ca din cauza ca samuraiul se strecoara in asemenea locuri unde alte masini erai de mult cu rotile in sus - deh se mai culca si sami pe acolo!! Sami este o masina exclusiv de teren - alte intrebuintari sunt fortate de imprejurari (de familie, de oras, etc....) Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Iunie 21, 2009 Partajează Postat Iunie 21, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan imi permit sa spun si eu ceva! cineva care isi cumpara un samurai,o niva ,un patrol nu le iau pentru ca ar fi niste masini de fitze,de agatat de iesit in evidenta ci doar pentru ca stiu ce vor de la aceste masini ! cu rasturnatul e ceva foarte relativ pt ca la fel de bine te poti rasturna cu un patrol ,e o chestiune doar de abordare a unei manevre! zdruncinatul insa e ceva cu care m-am confruntat dar daca vrei sa nu fi zdruncinat iti iei un ML dar cu sigurantza in teren nu va face vei ajunge cu el acolo unde ajungi cu o veve! traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Iunie 21, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan Ma gandesc ca treaba asta cu zdruncinatul vine si de la tipul amortizoarelor folosite: gaz sau ulei. Poate cu amortizoare mai tari zdruncina mai tare. Mai e si presiunea in pneuri... Al meu decat sa zdruncine mai degraba topaie, daca prind gropi bine pozitionate si ii dau talpa am senzatia ca sunt calare :Hr Asta cu amortizoare pe ulei, cata vreme am avut pe gaz parca nu facea asa. Oricum, e tare distractiv atata vreme cat nu pierzi contactul cu solul :grin: Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan imi dau si eu cu parerea este o masina din generatie veche intradevar dar sincer daca vrei se pot face multe modificari in legatura cu zdruncinatul este ok pt o masina de teren parerea mea aceasta masina este una exclusiv pt hobby micuta dar naravasa :banana si sincer foarte rezistenta iar in legatura cu rasturnarile depinde de limitele celui din dreptul volanului per ansamblu eu sunt foarte multumit de aceasta jucarie :ypu suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan Samuraiul zdruncina asa din trei motive bine intemeiate :grin: 1-Ampatamentul foarte mic(distanta intre axe "punti" 205 cm),asta e si motivul pentru care la Jimny l-au marit la 225cm. 2-Suspensia pe arcuri foi. 3-Greutatea redusa a masinii pe axa spate(in special la modelele cabrio). Am testat cam tot ce se putea in materie de suspensii la Samurai(Calmini,OME,Trailmaster,elicoidale....) pana nu i-am marit ampatamentul nu am reusit sa fac vre-un samurai sa nu zdruncine. Cat despre rasturnat va las pe voi sa ziceti cat de usor se rastoarna :grin: Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nel Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan Daca al tau zdruncina inseamna ca nu sti ce e aia zdruncinat :ha: ,te invit sa faci o tura cu al meu... cu gumele de 275/15 zici ca mergi pe aratura cu toate ca am presiunea in roti 1 bar. Lucrul bun e ca este foarte greu de rasturnat :h5 PS. in 2000 si in 2004 am fost internat cu pietri la rinichi si doctorul mi-a recomandat sa merg cu o caruta (cu roti de lemn) pe un drum de tara sa le elimin mai repede... :P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Angler Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan Daca al tau zdruncina inseamna ca nu sti ce e aia zdruncinat :ha: ,te invit sa faci o tura cu al meu... cu gumele de 275/15 zici ca mergi pe aratura cu toate ca am presiunea in roti 1 bar. Lucrul bun e ca este foarte greu de rasturnat :h5 PS. in 2000 si in 2004 am fost internat cu pietri la rinichi si doctorul mi-a recomandat sa merg cu o caruta (cu roti de lemn) pe un drum de tara sa le elimin mai repede... :P Cu alte cuvinte , daca te dai cu Sam, apar si efectele curative, benefice pentru organism as zice io :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Angler Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan Daca al tau zdruncina inseamna ca nu sti ce e aia zdruncinat :ha: ,te invit sa faci o tura cu al meu... cu gumele de 275/15 zici ca mergi pe aratura cu toate ca am presiunea in roti 1 bar. Pune si tu un kit care sa mute cercei din fata in spatele arcului - ma refer strict la puntea fata si o sa fii uimit. :grin: Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan Greu de rasturnat nu e,da nici asa cum zice gura lumii ca la cea mai mica laterala o ia peste cap. :grin: Cea mai confortablila suspensie pe foi e pe departe OME! Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KiNeTic Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan Sunt curios dupa ce montez suspensia de la Calmini.... :ha: cred ca voi topai de mama focului. De rasturnat inca nu am reusit sa-l rastorn. OFFROAD CLUB SIBIU Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan si eu sunt curios cum si cand o sa ti-o trimita.....la cat sunt ei de seriosi :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Angler Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan are dreptate Marius..... din pacate cei de la Calmini lasa FOARTE MULT DE DORT.... Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan ba la mine s-a mai linistit un pic cu suspensia schimbata... oare unde inainte nu imi lucrau deloc amortizaorele.... Am si Toyota Hilux, 2007 si goala face aproape la fel ca si Samul. La iesirea de pe ulita unde stau am o groapa, o vale, un deal si iar o vale, luata cu viteza nu e mare diferenta intre socurile resimtite. TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Iulie 3, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan Postez aici ca nu are rost sa deschid un topic nou, o intamplare recenta cu Samu, de toata pomina. Deci: vin de la Baia Mare si in Alba nu stiu ce naiba ma face sa opresc si sa iau un politist de circulatie cu mine. Facea autostopul, nimeni nu-l lua (nu ma mir) poate mi s-a facut mila, nu stiu. Ii spun ca in Sebes trebuie sa ma opresc sa iau niste piese de la cineva (Coco evident) politistul simpatic spune ca are timp berechet. Pe drum discutii despre Samurai, cat e de bun, plusuri, minusuri. Ajung in Sebes, vorbesc cu Coco, merg dupa el undeva pe o strada la o casa, ne intoarcem la bloc, iar inapoi ca si-a uitat cheile si din nou la casa. Intr-un cuvant, ceva alergatura. Si mai distractiv e ca inainte de intamplare ii spun politistului, ca sa ma laud un pic, ca-n 15 ani de cand am carnetul n-am avut nicio amenda, niciun eveniment rutier.... Faza haioasa e la final. Urmarindu-l pe Coco prin Sebes la un moment dat il pierd in trafic. Trec de intersectia unde trebuia sa fac dreapta, franez si dau iute inapoi fara sa ma asigur prea bine. Si BUF! TROSC! intru cu roata spate dreapta intr-un sant betonat, adanc, Samuraiul se uita la cer, rotile din fata stau in aer, politistului ii zboara chipiul din mana toate cad de pe bord pe noi, ochelarii mei zboara pe geam afara in sant. Omul deschide repede usa si o tuleste din masina inainte sa spuna ca "aoleo, ne rasturnam" :ha: Toate bune si frumoase, eu ma dau jos, recunosc, speriat, cuplez iute mrl-urile si cu ajutorul unui domn care era parcat langa locul faptei si care s-a apasat pe botul masinii in timp ce politistul ridica de spate, reusesc s-o pun pe drum. Rezultatul? nicio zgarietura, scutul (super ruginit) de la rezervor putin stramb de atingea pe grupul spate (pe prinderea cablului de frana de pe grup), altfel chiar nimic. E drept, pana in Sibiu am venit cu niste scrasnete neidentificate ce veneau din spatele masinii si care mi-au dat ceva emotii. Problema s-a rezolvat ieri in 5 minute. Nu am poze si stiu ca merita sa fac cateva. Martor mi-e Coco din Sebes si politistul caruia i-am uitat numele poate de emotie, poate de oboseala. A fost un om de nota 10, desi putea sa comenteze berechet la faza respectiva. Nu mai zic de cele cateva linii continue pe care a trebuit sa le calc in Sebes la care omul a comentat cam asa: "calca-le ca doar nu-ti taie rotile" :ha: sau "mai facem si noi asa si de-aia nu se mai termina bancurile cu noi" :grin: Concluzii? Daca era un turism normal acolo ramaneam. Asta a spus-o politistul dupa ce s-a tot uitat pe sub masina, nevenindu-i sa creada ca nu are nici pe dracu' :grin: Si da, graba strica treaba, oboseala la volan nu e buna... mi-am invatat lectia. O lectie care putea avea urmari mai mari daca nu as fi avut o masina cum e Samuraiul. Acum chiar ca-mi iubesc masinuta :ypu Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan si pe mine ma batea gindul sa-mi cumpar ceva mai mare dar sa stii ca imi iubesc enorm de mult samuraiul nu vreau sa-mi laud marfa dar multi intorc capul dupa samurai si copilului meu de doi ani ii place mai mult in samurai decit in golf 5 cross este o masina pe cinste micuta si dragalasa :banana :banana :banana suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator avigi Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan Am un Samurache de o lun?,îl ascund de nevast? ca s?-l primeasc? cadou.Acum este în Stupini la doctor Dan.Am ?i eu o dilem?:dac? o s?-i plac? soa?ei mele ?i m? ia în serios c? este al ei?Am f?cut cu el circa 1000 km ?i sunt mort dup? el.... :hl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan ai pus-o.................. :ha: mai cumperi unu :ha: sa stapinesti veverita sanatos....sau veveritele? zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator avigi Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan V? spun pe 22 dac? m? lipesc de voi prin noroi sau.....m? uit lung dup? veveri?ele mele :ha: ?i de o fi s? r?mân cu buza siliconat? ave?i cuvântul meu c? mai cump?r o veveri??.(cu cardan, c? altfel m? aleg ?i cu ochii umfla?i) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan aha...deci al tau e Samurachele ala negru de la Dan :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KiNeTic Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan a venit suspensia calmini :rules a fost serios nenea Moser p.s. am vazut azi SB 08 CDS pe la Pitesti......frumoasa masina OFFROAD CLUB SIBIU Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator avigi Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan Da Marius al meu e veveritoiu :grin: Poate in timp m? lipesc ?i eu de ga?ca voastr? de?i sunt cam departe la Câmpulung. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 Re: Samuraiul, rinichii si siguranta la volan stiu.....dar Lucian Munteanu e si mai departe ca tine :h5 :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate