Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Blocant

Andrei.T

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare,ce e si ce face blocantul?

Diferentialul din cate stiu,da putere pe fiecare roata in parte cand masina e suspendata pentru a nu folosi puterea inutil,pentru a invarti roata in gol.

Butonul acela de la Nissan Patrol DIFF-Lock e blocantul?Sau chestile acelea din mijlocul jantei care parca se rotesc cu o cheie?

Nu mai semnez.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Blocant

Alea din mijlocul jantei, MRL-uri sau mecanisme de rulare libera, deconecteaza rotile de la planetare, astfel incat ele se rotesc liber (ca la o caruta :grin: ).

Daca ar fi conectate, s-ar invarti planetarele, grupul fata si cardanul fata inutil ceea ce ar duce la un consum mai mare de carburant si la o uzura

prematura a componentelor. Evident, atunci cand cuplezi si puntea fata trebuie sa ai cuplate si MRL-urile altfel nu faci nicio branza. Dar se poate sa

cuplezi MRL-urile fara sa angrenezi puntea fata din cand in cand (lucru recomandat dealtfel daca folosesti rar masina in offroad) pentru ungerea grupului fata si mentinerea

in stare de functionare a blocantilor.

Cu diferentialul central poate iti explica cineva mai priceput sau poate gasesti pe forum fiindca era un post foarte explicit unde era explicata toata treaba dar nu-l gasesc eu acum.

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

cu "chestiile"alea din mijlocul rotilor fata ai aflat care e treaba....

cu blocantul...fata sau spate nu conteaza...

blokantul BLOCHEAZA diferentialul (fata sau spate)astfel incat ambele roti se invartesc si trag chiar daca una din roti e in aer sau aluneca...

fara blocant,daca o roata nu trage(sa zicam ca e in aer),cealalta sta pe loc !!

de aceea blocantul pe fata poate rupe planetara...pentru ca toata forta se distribuie pe roata care trage.

iar DIFF-LOCK e BUTONUL care cupleaza blocantul...care se afla pe punte in zona diferentialului...

oricum,blocantul se foloseste in situatii "grave" ... nu oricum!

gabi pas

Y60 - for ever

.....................

Link spre comentariu

Cred ca inteleg dar sunt varza la ora asta.Pe scurt:

Diferential central=cupleaza si fata,sau e central cand e 4wd all time

Blocant=MRL=la unele masini e manual si se activeaza prin comutatorul de la roti,pentru a putea folosi puntea fata(adica daca nu am blocantul activat nu trage)

Si la Terrano meu e automat fiindca trebuie sa dau masina in spate pentru a iesi din 4x4.

Nu mai semnez.
Link spre comentariu

diferentialul este folosit pentru a transmite puterea intre roti stanga-dreapta si punti fata-spate.

shit ,.... azi dimineata am vrut sa iti scriu o telenovela despre ele .. acuma ii prea tarziu ... sa vedem cum ma trezesc maine dimineata :x

Link spre comentariu

Numai trebuie scris,am inteles in mare parte,multumesc Sorin pentru link-uri,de multe ori YouTube are un raspuns pentru orice intrebare.

Deci rezumat.

Diferentialul trebuie blocat,pentru a putea iesi din situatii naspa,cand masina este suspendata pe o parte.Daca nu este blocat rotile suspendate vor trage ca nebunele pe cand cele din noroi nu se vor misca,astfel blocand diferentialul se vor misca si cele blocate.

De asta la Patrol,prin butonul din masina blochez doar spatele,pentru a bloca fata trebuie sa folosesc MRL-urile.

Nu mai semnez.
Link spre comentariu

Numai trebuie scris,am inteles in mare parte,multumesc Sorin pentru link-uri,de multe ori YouTube are un raspuns pentru orice intrebare.

Deci rezumat.

Diferentialul trebuie blocat,pentru a putea iesi din situatii naspa,cand masina este suspendata pe o parte.Daca nu este blocat rotile suspendate vor trage ca nebunele pe cand cele din noroi nu se vor misca,astfel blocand diferentialul se vor misca si cele blocate.

De asta la Patrol,prin butonul din masina blochez doar spatele,pentru a bloca fata trebuie sa folosesc MRL-urile.

nu nu nu nu nu ....

Link spre comentariu

Ca sa fie si topic-ul acesta rezolvat am sa pun un post a lui watcher:

• Diferentialul este un obiect care permite celor doua capete ale lui sa se invarta cu turatie 'diferita' :-)[/*:m:1nlf9jvn]
  • Diferentialul fata si spate permit planetarelor sa invarta rotile cu turatii diferite, astfel incat sa poti lua curbele.[/*:m:1nlf9jvn]
  • Diferentialul central exista pe masinile cu 4x4 permanent, si permite puntii fata sa se invarta cu o turatie diferita decat cea spate, tot pentru a lua curbe.[/*:m:1nlf9jvn]
  • Secundar, diferentialelel centrale (daca sunt autoblocante - cum ar fi LSd sau torsen) mai fac o chestie: distribuie cuplul intre punti acolo unde e nevoie de el.
    [/*:m:1nlf9jvn]
  • 'blocantul' inseamna 'diferential blocant / blocabil' si inseamna ca diferentialul fata / spate (sau central)
    nu mai permite celor doua iesiri sa se miste diferit.
  • In cazul auto 4x4 nepermanent nu exista dif central, si de aceea la cuplarea 4x4 este ca si cum ai avea blocant central.
  • In cazul in care ai 3 blocante (sau 2 montate peste 4x4 nepermanent) esti 100% sigur ca toate 4 rotile se invart cu aceeasi turatie. Pe de alta parte, aceasta e reteta pentru a rupe planetare pe fata cand te apuci sa tragi de volan cu fata blocata (mai ales ca nu blochezi fata decat in situatii grele)
  • LSD inseamna 'limited slip differential' si este un tip de diferential autoblocant (care 'detecteaza singur' atunci cand o iesire se invarte prea repede fata de cealalta, si le obliga sa se invarta similar)[/*:m:1nlf9jvn]
  • Motivul pentru care nivelul de incantare fata de LSD uri nu este atat de crescut este ca in teren greu (nu prin oras pe zapada...) depinzi de ele sa ia decizia (sa 'se prinda') . In plus, vor munci foarte mult sa se conecteze / deconecteze in continuu...[/*:m:1nlf9jvn]

Nu mai semnez.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare