Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Huruit fata

roly

Postări Recomandate

:p Am si eu, ca si multi altii o "nelamurire". Am o Vitara din '91, si in momentul in care o bag in 4WD incepe sa huruie/tiuie ceva in dreapta fata. Este acel sunet ca si cum mergi rapid in mars a riere. Mentionez ca sunetul apare doar atunci cand iau piciorul de pe acceleratie. Toate consumabilele inclusiv uleiul in dif fata/spate, cutie si transfer box(cred ca asa se numeste) sunt schimbate.

Daca are cineva vreo idee i as fi recunoscator.

Multumesc anticipat

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator rares

Re: Huruit fata

Hello,bine ai venit pe forum, astept si eu ceva ajutoare cu aceeasi problema. A mea ii din 92 si prezinta aceleasi simptome. Dupa ce o scot din 4WD nu mai tziuie/huruie nimic.

Link spre comentariu

poate gresesc, dar asa a inceput si la mine, cand luam piciorul de pe acceleratie si nu apasam ambreiajul se auzea un huruit, daca apasam ambreiajul se oprea.... am mers asa o perioada, apoi a inceput sa se auda in 2WD cand acceleram printr-a 2-a si a 3-a si in 4WD se agravase zgomotul, ... de vina era crucea de la cardanul intermediar, care era terminata, cand am scos-o aproape ca a iesit singura.

TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4

SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4

Link spre comentariu

Vizitator rares

La mine ii mai mult un tziuit fatza dreapta cind sunt in 4WD, dispare total cind ii numai tractziunea spate. Cind accelerez se accentueaza zgomotul.

Link spre comentariu

Multumesc Rares.

Chestiunea este ca se aude asa cam din martie si nu pot spune ca s a accentuat sunetul. Singura mea grija este sa nu plesneasca ceva. Poate sa vina sunetul asta de la " Auto Wheel Hub"?! In orice caz ma gandesc, ca in nefericitul caz ca se intampla ceva, raman cu 2wd si pana acasa ma duce. Si apropo, acul de temperatura nu urca niciodata pana la mijloc ramane pe la 40%. La voi cum e?

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

hmmmmmmmm, :ban ,deci zgomotul apare cand iei piciorul de pe acceleratie

atunci masina e in viteza si fortele se transmit de la roata innapoi

adica roata,hub-ul,planetara,pinioane diferential,cardan fata

ar trebuii sa asculti exact de unde vine sa localizezi cat mai bine sursa huruitului

parerea mea este ca un rulment huruie in ambele sensuri,si e vb de altceva

ne mai consultam si scriem :sr

eu de 3 saptamani numai cu diferentiale fata ma ocup

le stiu pe derost deja si siu sa fac si reglajul la pinoane

al meu merge brici acum,si nu a mai trosnit dupa ce am mai micsorat un unghi

Link spre comentariu

Si apropo, acul de temperatura nu urca niciodata pana la mijloc ramane pe la 40%. La voi cum e?

Acul de la temperatura n-a trecut de jumatate nici la mine (jumatate a ajuns cand am urcat la Paltinis mai in forta ca m-am intrecut cu un Logan :grin: ) si asta

cu vascocuplajul defect (ineficient). Samuraiele stau bine cu racirea, jos palaria. :h5

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

bine ai venit roly,si eu cand am cumparat masina si aveam un huruit,care la prima auzeala am zis ca este rulmentul de presiune,dar din pacate nu a fost asa,eu te sfatuiesc sa treci pe la un service care se ocupa cu 4x4 si aceea iti pot spune care este treaba.Auto free weel hub-rilew nu au cum sa huruie ca nu au rulment in ele,asa trebuie inchipuite ca si capatil de la planetara,multi zimti,si aceea pe doua randuri,sa nu fie huruitul cumva din cutie cum a fost la mine ca atunci e cam Nasol,iar cu apa stai linistit ca nici la mine nu urca mai mult poti merge cu el o zi intreaga in teren

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Joc prea mare la un rulment la pinionul de atac la diff fata, care lasa dintii in angrenare sa nu mai frece pe flancul dintilor ,cum ar trebui sa frece inr-o angrenare corecta, ci le permite sa se incline sau sa ruleze prea pe virfuri sau prea ingramaditi unul in altul(mai putin probabil,in funtionare angrenajele capata jocuri nu stringeri).Suspenda fatza, baga-te sub masina si trage (misca ) de cardan sa vezi daca bate (clampane) la intrarea axului in diff.Daca a avut veo saiba (cala) de reglaj la jocul de la vreun rulment e posibil sa se fi tasat si da jocuri mari, de asemenea poate fi un rulment caruia i-a venit sorocul, dar depinde unde e plasat. O idee poti sa mai scoti de la jocul de cuplare diff-cu o roata suspendata verifica care e rotatia libera a rotii,daca e prea mare (cit-nu stiu sa-ti spun)ai diff cu reglaj incorect la coroana -pinion-mare ,daca se aude 'rontaind"ai joc mic.Astea ar fi unele stiute,ca se mai intimpla si de alea nemaiauzite.Poti sa si compari jocul de cuplare fata-spate.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Eu cu a mea am avut o poveste similara cand am luat-o, un huruit groaznic care s-a dovedit a fi de la reductor. L-am schimbat cu totul si am mai ramas in final cu un "cantec de greier" pe care-l auzeam in special cand luam piciorul de pe acceleratie si, culmea, aveam senzatia ca se aude undeva in dreapta. S-a dovedit a fi in cele din urma o cruce cardanica. Am schimat-o la Costin la atelier si merge parfum acuma.

Va salut !

Link spre comentariu

si eu am schimbat toti rulmentii din cutie plus trenu fix care era un pic uzat ,acu merge stoc,pe masinutele astea este tot timpul de lucru,daca nu una atunci alte :grin: :grin:

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Astazi, in sfarsit am dus masina si am verificat o din cap pana in picioare. Ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca nu au gasit nici un joc, nici o defectiune, nimik ceea ce ar putea cauza piuitul ala. I schimb, am descoperit altceva. pierde ulei la simeringul de la "palier", daca am retinut bine. M am gandit sa nu l schimb pana nu fac si distributia. Momentan folosesc Castrol 5w-30(asa cum scrie pe stikerul ala de pe capota), dar la 3000 km manaca 1l si restul se prelinge pe jos. Sa folosesc un ulei gen 10w40? sau sa schimb distributia chiar daca a fost schimbata acum 15.000 km?!

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

pentru siguranta ta si sa poti dormi linistit schimba distributia ca nu e o mare investitie

cureaua si rola ajunge undeva la 100 lei,iar cu uleiul este indicat 10w40,si cu un drum daca nu stii ce ulei ai prin difuri schimba si acela

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Asa am sa fac, sapt viitoare o sa schimb distributia si simeringurile alea. Uleiurile in diff, cutie si cutie de transfer sunt schimbate :bannana, din fericire. Am folosit Motorex Prisma SF 75w90 gl4 pt cutie si cutie transfer si gl5 75w 90 in diff ri. Asa scria in cartea tehnica.

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salut roly,

Vad ca ai schimbat simeringul de "palier" acum ceva vreme.. daca ai pus unul original, imi poti spune si mie codul de pe ambalaj daca il mai ai?

As vrea sa-l schimb si eu, insa baietii astia de la magazine nu stiu sa mi-l gaseasca fara un cod.

Apropo, frumoasa masinuta ta.. o vad zilnic pe Gales :) :wink:

OFF ROAD: Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS, 2007 :fh :cort

ON ROAD: Renault Megane 1,5 dCi 2007 :j

Link spre comentariu

@VIPER

Am acasa programul de piese Suzuki, incerc sa te ajut dar nu stiu exact la ce te referi cand spui "palier".

Eventual da-mi mai multe detalii pe PM.

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

Cred ca prin "palier" se refera la semeringul de la arborele cotit, dinspre volanta.

paliere....sunt punctele de sprijin ale arborelui cotit pe blocul motor

semering palier poate fi in fata sau in spate

cel din fata e mai usor de schimbat,,,cel din spate presupune demontarea cutiei de viteze,sau a motorului daca e mai usor

deobicei un semering costa 10 lei ...dar manopera pentru schimbarea lui costa 500 lei :x

Link spre comentariu

Pt Omoroka .boierule cit dadu-si bre pe dif si de unde l-ai luat ca parca vad ca ma paste si pe mine

L-am luat cu 200ronde la un baiat din Sebes. El si-l schimbase cu unu de 410 pt ca-si pusese roti de 31" la masina. Dif lui original fiind foarte bun, din 2003... chilipir curat ;)

Dar se gasesc diferentiale sh fara probleme. Totusi, i-ati unu de 410 daca trebuie sa-l schimbi ca are reductie mai buna.

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare