blueheart Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Salutare. Voi ce v-ati cumpara? dpdv fiabilitate, pret achizitie, costuri, asigurare, probleme des intalnite ale modelului, consum, TOT; discutie libera in detaliu si in general. Io le-am pus fata in fata, voi 'intoarceti-le pe toate partile', in felul asta ma ajutati sa imi conturez imaginea de amator pe care o am pana la momentul asta. Multumesc anticipat. "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel Pentru expeditii mari? Plimbari prin tara? Gen Transalpina? jimny inseamna ca dormi in cort :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iulie 1, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel da, la toate intrebarile; si ma resemnez in privinta dormitorului (deci ramane cortul), pt ca cica nici la terrano nu se poate scoate sezutul banchetei spate (verific asta joi, cand colegul de forum zolameister s-a oferit sa imi arate, ocazie cu care iar ii multumesc); si dak tot nu pot face dormitor in terrano, ca asta era un criteriu important, asa mi-a revenit alternativa lui jimny, intrand in dilema.. dar ma bazez pe argumentele voastre pro si contra, pe care le astept in continuare :) "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel dupa cum ti-am spus ! (scuze nu am avut timp sa fac poze ) La terrano se RABATEAZA bachetele pentru locurile din spate ! Parerea mea este ca se poate face un pat regesc in terrano (mult mai mare decat in opel) :h5 ! E bine sa vezi ! Plus si iar e parerea mea ...Este terrano dar incepe cu NISSAN ! Acum tu dai banu` :grin: ! https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iulie 1, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel am inteles, dar a se rabata nu inseamna a se scoate. dak doar prin rabatare se poate face dormitor, si asta verific maine, joi, la zolameister, se schimba problema, si probabil balanta va inclina spre terrano; insa trb sa calculez cat ar fi impozitul si asigurarea pt un terrano (sau stiti voi?). "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel poti gasi si alte variante de masini cu gabarit asemanator Terrano,....si consum mai mic...Opel Frontera de exemplu...ori in 3 usi,...ori in 5, depinde de varianta de ''dormitor'' pe care o doresti... ar mai fi G.Vitara,pajero 2.5 LWB...etc eu personal am dormit f bine si pe scaunul stanga fata ,iar daca conving cumva banchetele spate sa rabateze invers am confort 1...dar asta inseamna sa renunt la lada din portbagaj,foarte utila de altfel;o sa incerc sa iti pun cateva poze azi sau maine cu ce vreau sa fac si poate te inspira :h5 p.s. legat de jimni sau alte masini cu gabarit asemanator scazi din cheltuiala (nu cred ca mult)dar faci nani in cort,+ ca la o masina mai maricica ai optiunea de a monta cort pe plafon... uite aici cam ce as vrea...lada afara,bancheta spate montata pe un slide-suport care sa ii permita sa alunece 30 cm inspre spate,inaltate scaunele fata sa dea la nivel rabatate pe spate si gata - am pat...asta ar fi o varianta la SWB -uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iulie 1, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel gnok, ce crezi? s-ar putea ajunge intr-un loc precum cel din poza ta cu un jimny 1.3l, 82 cp? pajeruoul tau are vreo 100 cp parca.. nu e prea putin fata de 125 cp cat are un terrano? "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel maine o sa vezi de ce terrano s-a numit terrano :h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iulie 1, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel ma faci si mai curios.. ziceai ca dupa ora 16 ajungi?.. "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel s-ar putea mai tarziu un pic NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei.T Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel gnok, ce crezi? s-ar putea ajunge intr-un loc precum cel din poza ta cu un jimny 1.3l, 82 cp? pajeruoul tau are vreo 100 cp parca.. nu e prea putin fata de 125 cp cat are un terrano? Pajero lui e mult mai mic ca Terrano,deci raportul cred ca este egal.Oricum in off-road conteaza mai mult cuplul decat caii putere... Nu mai semnez. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
terrano Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel Hmm, am exact aceste masini. Sunt total diferite. Terrano o masina mare, puternica, comoda destul de rapida, ajunge la 160. In offroad mult mai slab mai ales datorita unghiului de degajare, este prea lung in spate, se agata la pante, rampe. Motorul puternic se simte, urca foarte sigur pe el cuplat fiind reductorul. Asa pe scurt cam atat, cu Terrano merg in concedii, tractez rulota cu usurinta, drumuri forestiere stiind ca nu vrea sa ma abat foarte tare de pe ele. In schimb la Jimny se schimba totul. Pe asfalt lenes, greu greu prind 100-110 (cauciuc in loc de 205 am 215, de aici mai pierde un pic din sprint) , instabil, topaie daca este denivelare pe asfalt deci necesita un condus mai precaut. Dar in offroad.... nici nu se compara. Trece bine peste tot ce poate sa fie trecut cu o masina cat de cat stock, am doar SL de 3 cm OME si MT-uri. Are unghiuri foarte bune, punte rigida fata spate. Deci pe offroad fenomenal. Poate motorul ar fi putut sa fie un pic mai puternic dar merge si asa turat la 4000 topaie peste dealuri. De dormit nu am incercat in niciunul, taxa pentru terrano la primarie este de 1000 ron pe an. Imi iubesc amandoua masini, se completeaza perfect. Nici nu mai vreau sa aud de alte masini decat 4x4. Suzuki Jimny 1,3, an1999 Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iulie 2, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel @ terrano: foarte clara comparatia ta, e f normal ca le ai pe amandoua. deduc de aici ca mai potrivit mi-ar fi terrano, ca o sa stau majoritatea timpului pe asfalt. acum osciles intre varianta 3 usi si cea de 5 usi. criteriul este posibilitatea de a face dormitor ca in astra, deci eliminarea sezutului banchetei din spate (adik cea din spatele soferului, nu scaunele din portbagaj, ca astea oricum am inteles ca se scot..?) "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel gnok, ce crezi? s-ar putea ajunge intr-un loc precum cel din poza ta cu un jimny 1.3l, 82 cp? pajeruoul tau are vreo 100 cp parca.. nu e prea putin fata de 125 cp cat are un terrano? Pajero lui e mult mai mic ca Terrano,deci raportul cred ca este egal.Oricum in off-road conteaza mai mult cuplul decat caii putere... urca jimniu linistit...si terrano la fel... in legatura cu ''patul'' nu merge sa rabatez invers bancheta deci iasa din calcule, oricum nu era prioritar caci am muntele la 20 min. de casa...si daca tot tre' sa dorm , dorm si sub masina ...apoi in ea :h5 ,eventual bag un cort in dotarea standard ;bafta cu achizitia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel @Bluearth- pana la urma ce parere ti-ai facut cand ai vazut terrano-ul? Sunt si eu curios...cu stima Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iulie 2, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel daca te referi ca terrano-ul lui zolameister, abia pe la ora 18 o sa ne intalnim. apoi iti zic. oricum, am gasit pe net niste terrano la vanzare, si cu 3 usi, si cu 5, de m-au innebunit..m-am inbolnavit de microb, trebuie sa am o masina de teren.. ma asteapta muntii aia.. "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iulie 2, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel ..si ca sa sune si putin a poezie: "ma asteapta muntii sa ma tina-n palma" .. "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel Pai neaparat sa dai un semn de viata dupa ce vezi masina. Acuma terrano-ul are avantajele si dezavantajele lui in teren. Personal o sa iti spun ca in afara de cutie de viteze am schimbat tot pe masina-adica nu am modificat, dar am reparat pentru ca era sub nivelul marii masina cand am luat-o. Deci mare grija la cum a fost exploatata de proprietarul dinainte. A si sa nu te lasi prins in mrejele ca are piele pe scaune ca asta-i pusa doar sa-i creasca pretul. Sau incalzire in scaune-si asa nu e cine stie ce iarna. Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iulie 2, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel am bagat la cap. merci "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaituk Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel Pe langa Landcruiser-ul 80 am si un Terrano2, semipreparat (MT 255/70 R16, troliu si bara fata, scuturi) cu care am umblat in locuri destul de greu accesibile, prin care nu credeam sa treaca. Asa cum s-a spus si mai sus, este foarte comod, manevrabil, am fost din Grecia pana in Franta fara probleme. Pe teren are limitele lui de trecere, mai ales ca are LSD si pe teren umed a luat-o razna de cateva ori. De fiabilitate nu am de ce ma plange, in 80000 km nu am schimbat decat un cap de injector si niste capete de bara de directie (in afara reviziilor obligatorii). Recunosc ca e o masina de familie, incapem toti in ea... Si pana acum s-a dovedit o masina sigura. O recomand cu toata increderea. In final depinde de ce vrei sa faci cu masina, pana unde vrei sa ajungi si impreuna cu cine. T O Y O T A OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel @Bluearth- pana la urma ce parere ti-ai facut cand ai vazut terrano-ul? Sunt si eu curios...cu stima inca nu a vazut terrano,ptr ca terrano e pe drum... :h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iulie 2, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel @ mihaituk: dupa ce iau un terrano, dak n-o avea, sa-mi zici de unde iau scuturi sa-i pun.. "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iulie 2, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel Ok. Acum ca am stabilit masina, va rog sa faceti comparatii intre 3 usi si 5 usi. eu voi folosi masina prin oras de colo colo, si in vacante sau iesiri de uikend. dak nu se poate face dormitor in 5 usi, plus ca am inteles ca asta ar avea un consum mai mare decat cea cu 3 usi (12l fata de 10l), as inclina catre un terrano cu 3 usi.. Voi cum vedeti cele 2 caroserii? "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaituk Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel Daca treci peste disconfortul generat de accesul dificil la bancheta din spate, varianta cu trei usi e mai robusta si mai manevrabila pe orice tip de teren. Oricum Terrano este o masina relativ ingusta, iar daca e si scurta cu atat mai bine. Eu initial ma gandisem la una scurta, pentru ca mai tarziu sa ma hotarasc pe una lunga, in 5 usi (asezatul copiilor in masina, carucioare, patuturi, bagaje, etc.). Pana acum nu am simtit ca este lunga, o parchez fara probleme (in spate este totusi o roata care simte prima obstacolele...). Drept este ca in regim normal de tractiune (spate) si pe drum umed sau iarna (cand anvelopele BfGoodrich realmente ingheata) mai pleaca de fund la giratorii sau la viraje stranse luate mai turat. Cum spuneam, este relativ ingust. Ce am reusit sa imbunatatesc a fost sa montez jante un pic mai iesite in afara, si anvelope de 255 in loc de 235. S-a simtit clar la stabilitate. Am uitat si alt aspect important, am montat un kit OME care functioneaza mult mai bine decat suspensia originala, in ciuda inaltarii cu cca 8-10 cm. Consumul cred ca este influentat si de starea motorului, de regimul de condus. La mine variaza intre 11-12, insa cand conduce sotia este char sub 10 (in fapt e masina ei acum). In fine, char daca repet, trebuie sa iti imaginezi la ce iti va folosi masina si pe unde o vei conduce, si in ce scop si pe ce termen. Mai depinde si de cati oameni o sa intre, cu cate bagaje. A noastra, de exemplu are si bancheta a treia, si am folosit-o deseori pentru toate cele sapte locuri. De dormit insa nu este posibil, nu a fost desenata pentru asa ceva. T O Y O T A OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Terrano 2,7 diesel VERSUS Jimny 1,3 benzina/diesel Treaba cu consumul dependent de sofer e valabila 100%. Verificat. Dar plec cu 15 min per 100 de km si merg ca transantlanticul, constant si fara eroisme daca nu e neaparat nevoie ,ca inca nu mi s-a terminat de finisat statuia. Nu faci avere , dar cind faci totalul la mie de km se cunoaste binisor , de citeva ori mi-a alimentat un cumnat si a luat la el cheia de la buson ca zicea ca nu se poate, doml'e....Ba se poate.....chiar daca pe pasageri ii cam iau plictiseala.......sub 100..... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate