kmkm Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Cine stie care mai sunt reglemantarile privin accesul in padure. Am informatii de la silvic ca aici in jud.Neamt au cam inceput sa monitorizeze cine si cum intra motorizat in padure si chiar au demarat doua anchete in acest sens. DUMNEZEU A CREEAT BINELE SI FRUMOSUL SI PE NOI PENTRU A-I CONTINUA OPERA! -DACIA 1307 DOUBLE CAB 1,9 D 4X4 :dr1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. "Accesul in padure cu autovehicule si vehicule tractate de animale este permis numai pe drumurile forestiere permanente, in conditiile respectarii indicatoarelor de circulatie. Fac exceptie utilajele forestiere, vehiculele tractate de animale folosite la colectarea lemnului din parchetele in curs de exploatare, precum si vehiculele care transporta stupi." Detalii: http://www.dsclex.ro/coduri/codsilvic.htm Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. e perfect... in samurai am loc de un stup. :grin: TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Atentie, articolul este din vechiul cod silvic! Noul cod este legea 46 din 2008 si zice la aricolul 54 alineatul 2 ca ESTE INTERZIS accesul cu auto de orice genere... __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. :hi Daca padurea ramane in proprietatea si administrarea statului totu e ok ..ne intelegem noi cu paduraru :x :x :x ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. bun,...dar acea lege nu specifica si marcarea proprietatilor?pana la urma de unde sa stiu unde e privat sau de stat...si cu cine sa vorbesc pentru autorizatie?...normal din punctul lor de vedere : - da ce cauti tu acolo?...si sunt curios cati grataristi care stau in liziera sau in poieni au autorizatie de la proprietar?...ca daca nu trebuie atunci ma duc sa fac un gratar pe varful prejba si ce le pasa lor?ca nu ma duc sa ''fac offroad'',ma duc sa mananc in aer liber... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Art. 54. – (1) Accesul public în p?dure este permis numai în zone amenajate ?i pe trasee marcate în acest sens. (2) Accesul public în p?dure cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu excep?ia activit??ilor sportive, de recreere ?i turism, care se pot practica numai cu acordul proprietarului sau al administratorului p?durilor proprietate public? a statului. nu se mai spune nimic de drumuri forestiere permanente... inseamna ca e poermis nu??? tot ce nu e interzis inseamna ca e permis... Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Art. 54. – (1) Accesul public în p?dure este permis numai în zone amenajate ?i pe trasee marcate în acest sens. (2) Accesul public în p?dure cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu excep?ia activit??ilor sportive, de recreere ?i turism, care se pot practica numai cu acordul proprietarului sau al administratorului p?durilor proprietate public? a statului. asta incercam sa zic...UNDE sunt acele ''locuri special amenajate''?...sau macar un marcaj care sa imi spuna a cui e padurea,pasunea sau ce o fi,daca drumul e deschis traficului sau doar exploatarii...inclusiv rezervatie sau parc national...in sibiu inca nu am vazut asa ceva exceptie valea Dobrei unde sunt panouri cu proprietarul (ocolul silvic)dar nu mentioneaza accesul interzis sau restrictionat,insa nu contest ca exista si in alte zone,doar ca nu am vazut...sunt de parere ca decat sa taxeze efectul sa elimine cauza...si atunci stiu pe unde si daca am voie sa trec cu masina ,moto,atv... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Proprietatea PRIVATA se observa usor.....nu sunt copaci.... :sr :sr sau sunt in curs de taiere :grin: :grin: :grin: ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Art. 25. – (1) În raport cu func?iile pe care le îndeplinesc, p?durile se încadreaz? în dou? grupe func?ionale: a) grupa I, care cuprinde p?duri cu func?ii speciale de protec?ie a apelor, a solului, a climei ?i a obiectivelor de interes na?ional, p?duri pentru recreere, p?duri de ocrotire a genofondului ?i a ecofondului, precum ?i p?durile din ariile naturale protejate de interes na?ional; b) grupa a II-a, care cuprinde p?duri cu func?ii de produc?ie ?i de protec?ie, în care se urm?resc realizarea masei lemnoase de calitate superioar? ?i a altor produse ale p?durii, precum ?i, concomitent, protec?ia calit??ii factorilor de mediu. (2) Modul de gestionare a p?durilor din fiecare grup? se diferen?iaz? în raport cu intensitatea ?i natura func?iilor atribuite, stabilite prin amenajamentele silvice. Trebuie sa identificam padurile din grupa I, unde avem voie la recreere :ha: Art. 83. – (1) M?rirea gradului de accesibilizare a fondului forestier constituie o condi?ie de baz? a gestion?rii durabile a p?durilor. (2) Drumurile forestiere sunt c?i de transport tehnologic, de utilitate privat?, utilizate pentru: gospod?rirea p?durilor, desf??urarea activit??ilor de vân?toare ?i pescuit sportiv, interven?ii în caz de avarii, calamit??i sau dezastre, fiind închise circula?iei publice, cu excep?ia activit??ilor sportive, de recreere ?i turism care se pot practica numai cu acordul proprietarului, iar în cazul p?durilor proprietate public? a statului, cu acordul administratorului acestora. (3) Condi?iile de acces se afi?eaz? pe indicatoare specifice, la intrarea pe drumul forestier. Si sa asteptam sa apara indicatoarele specifice.. :uameni Eu norme de aplicare si alte regulamente nu am gasit... Exista oare, trebuiau sa apara in termen de un an si termenul a cam trecut... Inca un articol interesant.. http://www.punctul.ro/articole/arhiva/5 ... eciat.html Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Din pacate este data si definitia drumurilor forestiere: Art.83 alineatul 2: "drumurile forestiere sunt cai de transport tehnologic,de utilitate privata,utilizate pentru:gospodarirea padurilor, desfasurarea activitatii de vanatoare si pescuit sportiv,interventii in caz de avarii,calamitati sau dezastre, FIIND INCHISE CIRCULATIEI PUBLICE, cu exceptia activitatilor sportive, de recreere si turism care se pot practica NUMAI CU ACORDUL PROPRIETARULUI(...)" Art.83 alineatul 3: "Conditiile de acces se afiseaza pe indicatoare specifice, la intrarea pe drumul forestier" Nu-s jurist/avocat insa un amic din breasla citata mi-a zis ca prin acest articol practic se zice ca, daca gasesti drum forestier cu indicator cu conditiile de trecere, poti sa treci. Daca nu, practic este interzis, oricine in drept poate sa-ti traga slp __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. @sorind, amicul tau are perfecta dreptate. Acum poate intelegeti, la nivel global, de ce este nevoie de organizare? "activitatile sportive" - nu sunt chestiile alea "prietenesti" pe care le facem noi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Si uite asa apare necesitatea apartenentei la un grup organizat, fie el asociatie sau club, iar iesirile sa fie facute in mod organizat cu aprobari, etc, etc... Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Apa curgatoare din padure intra proprietatea proprietarului de padure s-au este in ograda celor de la Administrarea Apelor ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Daca in "regimul rutier" regulile nu sunt respectate, la ce ne mai batem capul cu cele forestiere ? Acolo sigur nu ramai fara permis ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Apa curgatoare din padure intra proprietatea proprietarului de padure s-au este in ograda celor de la Administrarea Apelor ? ANPA permisul de pescuit se poate plati la Fisc si costa vreo 30 de lei i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Apa curgatoare din padure intra proprietatea proprietarului de padure s-au este in ograda celor de la Administrarea Apelor ? ANPA permisul de pescuit se poate plati la Fisc si costa vreo 30 de lei nu cred ca Niva vrea sa mearga la pescuit :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Nu-s jurist/avocat insa un amic din breasla citata mi-a zis ca prin acest articol practic se zice ca, daca gasesti drum forestier cu indicator cu conditiile de trecere, poti sa treci. Daca nu, practic este interzis, oricine in drept poate sa-ti traga slp Corect, si oricum in majoritatea cazurilor la intrarea pe forestier gasesti bariera si/sau semn de accesul interzis tuturor vehiculelor. Exemplu: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviub Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Circulatia pe drumurile forestiere si prin paduri A FOST, ESTE SI VA FI INTERZISA circulatiei publice auto, prin toate legile ce au fost sau ce vor veni. :ban Acest lucru rezida dintr-un simplu fapt: in caz de accident, impotmolire nu este nici o autoritate raspunzatoare pentru despagubiri sau pentru intretinerea acelui drum. Astfel cei care nu respecta indicatoarele de acces interzis, o fac pe propria raspundere si in plus sunt pasibili de pedeapsa/amenda pentru trecerea pe un drum interzis. Din fericire pentru noi, cei de la ocoalele silvice au altele de facut... decat sa vada cine trece pe acolo :banana :banana :banana . Asta pana la un moment, cand ne mai fiind nimic de furat se vor orienta catre grataragii si doritorii de off-road :p most sports require only one ball, real sports require two.... www.corb44.ro [www.corb44.ro/challenge Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kmkm Postat Iulie 2, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Problema este ca deja au inceput sa priveasca cine si cum merge in padure....Eu cand am fost la silvic caci vroiam sa concesionez un canton aia au scos lista cu of roadistii din Piatra Neamt,si mi-au spus ca deja au intocmit ceva dosare penale la niste ATV-isti prin zona Lacu Rosu care au nimerit chiar in bratele padurarilor care plimbau pe unul din strainatauri care platise ceva mii de euro sa vaneze ursul si cand sa apara ursu a aparut ATV-ul....... In viitorul nu prea indepartat nu cred ca o sa mai haladuim asa de capul nostru prin padure... DUMNEZEU A CREEAT BINELE SI FRUMOSUL SI PE NOI PENTRU A-I CONTINUA OPERA! -DACIA 1307 DOUBLE CAB 1,9 D 4X4 :dr1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. intrii in teren .. alt nr de inmatriculare ...!!! de preferintza al vecinilor de deasupra.. care stai la bloc .. sau al vecinilor din spatele casei al celor care stau la curte ... in afara drumurilor publice nu are acoperire nici asigurarea RCA si nici sticleti' nu sunt .... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Nici nu iti trebuie numar in padure... Eu am vazut la cineva, de exemplu, numerele legate cu coliere de plastic care s-au luat jos la intrarea in padure in primul rand pentru a nu le pierde, dar si pentru a nu fi recunoscut. http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfatupopular Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Eu merg numai prin padure pentru ca nu am numere deloc. Pana acum nu am avut intalniri de 'gradu 3' si sper in continuare sa nu am. Cel mai lung traseu pe care l-am facut,a fost din Curtea de Arges pana pe un platou la munte numit Molivis,am mers doar pe drumuri forestiere si pasuni,n-am intalnit tipenie de om,asta si datorita faptului ca ma plimb sambata si duminica...se presupune ca stau oamenii acasa si se odihnesc. daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Decretul se aplica circulatiei pe drumurile publice. Nu esti pe drum public, nu te pot sanctiona pentru ca circuli fara numere. Sau pentru orice contraventie infractiune la Decret. Am avut la un moment dat un clinci cu cei de la circulatie, vroiau sa amendeze pe cineva ca a dat cu spatele in curte si a lovit alta masina. Am avut castig de cauza, curtea mea nu e drum public. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Am avut castig de cauza, curtea mea nu e drum public. Totusi....realizezi ca a trebuit sa le explici asta? :ha: :ha: :ha: :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate