u2_2 Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Pai militienii aveau o moaca de parca ar fi vazut extraterestri: cum, 2 masini lovite si ei nu pot sa dea nici o amenda??? Sa-i fi vazut, cred ca va tavaleati de ras... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Mehala Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Re: REGIMUL FORESTIER. Ordonan?? de urgen?? nr. 195 (r1) din 12/12/2002 Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 670 din 03/08/2006 Intrare in vigoare: 20/09/2006 privind Circula?ia Pe Drumurile Publice Art. 6. - În sensul prezentei ordonan?e de urgen??, expresiile ?i termenii de mai jos au urm?torul în?eles: pct. 14. drum public - orice cale de comunica?ie terestr?, cu excep?ia c?ilor ferate, special amenajat? pentru traficul pietonal sau rutier, deschis? circula?iei publice; drumurile care sunt închise circula?iei publice sunt semnalizate la intrare cu inscrip?ii vizibile; NISSAN PATROL CADILLAC ESCALADE Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolmarfan Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Re: REGIMUL FORESTIER. Reinvii topicul. Este voie pe drumuri forestiere care nu sunt blocate cu bariere? Mai nou am inteles ca pe fondurile de vanatoare nu este voie.La mine in padure proprietate privata (apartine fondului de vanatoare din ce am inteles) am voie cu masina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Re: REGIMUL FORESTIER. Nu are rost sa-l reinvii ci citeste topicul asta care a aprins foarte multe polemici si care a dezbatut subiectul asta pana la epuizare. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?89836-se-termina-cu-plimbarea-prin-padure-de-fapt-S-A-terminat-deja Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ERR Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 (edited) Re: REGIMUL FORESTIER. Salutare Conform codului rutier ai voie sa circuli pe dum public deci teoretic daca este drum si nu este inchis de bariera si marcat ca interzis esti Ok - e "public". Legea vanatorii spune ca nu ai voie pe fondurile de vanatoare "in afara drumurilor publice" - deci iarasi ai fi ok cata vreme esti pe drum Referitor la accesul in padure (fond forestier) codul silvic iti interzice accesul fara acordul ocolului silvic Ca sa iti raspund direct la intrebare: cata vreme esti pe un drum public (este drum nu carare, nu este marcat ca acces interzis ) ar trebui sa fii in regula. Nu conteaza ca este amenajat sau neamenajat (forestier) cata vreme nu are acces restrictionat marcat ca atare. Daca este o proprietate privata (teren, padure, drum) trebuie marcat ca atare la loc vizibil, nu merge ca "trebuia sa stii ca asta e privat". Daca esti in afara drumului esti ilegal atat in padure cat si pe camp (mai mult ca sigur tine de un fond de vanatoare) conform legilor de le-am pus mai sus. Mai ales daca este un fond de vanatoare in care proprietarul baga bani poti fi sigur ca sunt vigilenti si te opresc rapid rezultand discutii si amenda. Daca padurea de langa tine e proprietate privata ia legatura cu proprietarul si vezi daca iti da permisiune de acces. Spor Robert Edited March 31, 2017 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolmarfan Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 (edited) Re: REGIMUL FORESTIER. Multumesc Bogus! Padurea este a mea!Am voie cu masina ? Edited March 31, 2017 by dolmarfan Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 (edited) Re: REGIMUL FORESTIER. Nu vreau sa-ti dau in rspuns deoarece iar ar incepe niste polemici virulente si imi amintesc cu mare neplacere de cele din topicul de mai sus, desi sunt vanator iti spun ca in cazul propietatilor private legea e stramba PS parerea mea ca jurist este ca indiferent ce zice legea vanatorii, dreptul tau la propietate si la accesul pe propietate este garantat de Constitutie iar conform ierarhiei normelor juridice, Consitutia si legile consitutionale primeaza, si orice alte acte normative trebuie să fie în conformitate. Edited March 31, 2017 by Astral Daca mai erai si altceva decat jurist, puteai scrie "ca si...", dar altfel, nu. Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolmarfan Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Re: REGIMUL FORESTIER. Multumesc!:g Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctinu Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 (edited) Re: REGIMUL FORESTIER. Nu vreau sa-ti dau in rspuns deoarece iar ar incepe niste polemici virulente si imi amintesc cu mare neplacere de cele din topicul de mai sus, desi sunt vanator iti spun ca in cazul propietatilor private legea e stramba PS parerea mea ca jurist este ca indiferent ce zice legea vanatorii, dreptul tau la propietate si la accesul pe propietate este garantat de Constitutie iar conform ierarhiei normelor juridice, Consitutia si legile consitutionale primeaza, si orice alte acte normative trebuie să fie în conformitate. Propietate=proprietate? E un termen juridic? (1) Dreptul de proprietate, precum si creantele asupra statului, sunt garantate.Continutul si limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege. (7) Dreptul de proprietate obliga la respectarea sarcinilor privind protectia mediului si asigurarea bunei vecinatati, precum si la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului. (Constitutia Romaniei/Dreptul de proprietate privata/art.44). @Dolmarfan Daca padurea e a ta si n-ai contract pt. servicii silvice, aprobarea ti-o dai singur. Daca ai contract (si codul silvic te obliga sa ai), pe langa aprobarea ta e nevoie si de avizul sefului ocolului silvic. E posibil sa existe pe teren, amenajamente, sau exemplare/specii de flora/fauna protejate. Edited April 3, 2017 by ctinu Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Re: REGIMUL FORESTIER. noaptea mintii...padurea mea...dar ca sa intru acolo cu masina mai am nevoie si de aprobari de la altii :ha: deci e ca in povestea aia cu ...putin gravida...deci e a mea...dar nu prea:grin::grin::grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
u2_2 Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Re: REGIMUL FORESTIER. noaptea mintii...padurea mea...: Da, se pare ca ne trebuie legi care sa ne protejeze pe noi de noi. Sunt convins ca fara asa ceva pana acum erau rase toate padurile, ca doar fiecare bucata de teren/padure are proprietarul ei. Si daca el al meu, apai fac ce vreu eu, nu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbr Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Re: REGIMUL FORESTIER. deci daca e a ta si vrei sa o tai nu poti? legea asta ar merge in tarile cu apa calda, la noi ti-o taie si ti-o fura baietii inainte sa faci tu ceva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolmarfan Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 (edited) Re: REGIMUL FORESTIER. Proprietarul de padure nu va taia niciodata la ras.El va taia ce e uscat si va lua din padure si lemnul mai subtire.Asa m- a invatat bunicul! Unde e la ras sunt exploatari ,,legale si autorizate"! In iarna lipsa de ocupatie iau samuraiul adun de la mine uscaturi le tai de foc aproape 1m ster.In poiana padurarul imi spune ca risc amenda si altele..cat stam de vorba trec 5 camioane pline! Edited April 4, 2017 by dolmarfan Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Re: REGIMUL FORESTIER. Propietate=proprietate? E un termen juridic? (1) Dreptul de proprietate, precum si creantele asupra statului, sunt garantate.Continutul si limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege. (7) Dreptul de proprietate obliga la respectarea sarcinilor privind protectia mediului si asigurarea bunei vecinatati, precum si la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului. (Constitutia Romaniei/Dreptul de proprietate privata/art.44). @Dolmarfan Daca padurea e a ta si n-ai contract pt. servicii silvice, aprobarea ti-o dai singur. Daca ai contract (si codul silvic te obliga sa ai), pe langa aprobarea ta e nevoie si de avizul sefului ocolului silvic. E posibil sa existe pe teren, amenajamente, sau exemplare/specii de flora/fauna protejate. Da ai dreptate, ma grabeam si exprimarea nu a fost tocmai cea mai fericita. Mea culpa Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts