Gil Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Salut, vreau sa stiu cum e drumul de la Obarsia Lotrului pana la Oasa, in ideea ca pe-acolo trebuie sa treaca (ar trebui ) un Hyundai Accent :grin: Trece sau nu trece? Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Din utimele relatari pare a fi macadam in stare buna... pregatit pt asfaltare. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Eu am fost pe acolo ultima oara prin octombrie, si era cum zice aztec. Portiunea putin cu cantec, dar nu dureros era intre capul lacului Oasa si inceputul urcusului (ceva cabana forestiera), acolo drumul merge pe malul paraului si in octombrie era nitel noroi. Dar nu de netrecut. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina De la Obarsia Lotrului la Oasa treci cu orice fel de masina fara nici o problema. Sunt vreo 20 de kilometri de forestier ca-n palma, proaspat largit si pregatit de asfaltare, dupa care incepe asfaltul. Poza asta e facuta exact pe-acolo acum trei saptamani. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Cred ca colegul nostru de forum stie cel mai bine. A fost foarte recent... viewtopic.php?f=19&t=9561 Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Iulie 3, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Multumesc de info baieti, nu credeam ca-i asa de bun drumul. Acum 4 ani am fost cu niste prieteni si arata cu totul altfel pe-acolo. Nu pot sa nu ma intreb ce interese or fi ca sa se bage asa o gramada de bani in drumul ala cand ar fi altele de asfaltat, mult mai importante. Adio liniste si curatenie, drum liber pentru grataragii. Dar asta-i cu totul alta poveste..... Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Interes ar fi: ar fi inca un traseu de traversat Carpatii, plus ar putea revitaliza statiunea de la capul lacului Vidra, ucisa de lovilutia din 89 si devenita oras fantoma. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Multumesc de info baieti, nu credeam ca-i asa de bun drumul. Acum 4 ani am fost cu niste prieteni si arata cu totul altfel pe-acolo. Nu pot sa nu ma intreb ce interese or fi ca sa se bage asa o gramada de bani in drumul ala cand ar fi altele de asfaltat, mult mai importante. Adio liniste si curatenie, drum liber pentru grataragii. Dar asta-i cu totul alta poveste..... Pai daca lucrarea se efectueaza cu bani europeni, care e problema? Tot cu bani europeni se va asfalta si drumul de acces in masivul Rarau. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Nello.. esti naiv... sincer. Din cate stiu eu finantarea e .. a noastra. "Guvernul României adopt? prezenta hot?râre. Art. 1. Se aprob? indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investi?ii ,,MODERNIZARE DN 67C, BENGE?TI-SEBE?, km 0+000 – km 148+414’’, jude?ele Gorj, Vâlcea ?i Alba prev?zu?i în anexa* care face parte integrant? din prezenta hot?râre. Art. 2. Finan?area obiectivului de investi?ii prev?zut la art. 1 se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor prev?zute anual cu aceast? destina?ie, conform programelor de investi?ii publice aprobate potrivit legii. Art. 3. Ministerul Transporturilor r?spunde de modul de utilizare a sumei prev?zute la art. 1, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. PRIM-MINISTRU C?LIN POPESCU-T?RICEANU *)Anexa nu se public?, fiind clasificat? potrivit legii. si ca fapt divers "Drumul face leg?tura ?i între dou? sta?iuni turistice importante Rânca ?i Obâr?ia Lotrului care sunt în plin? dezvoltare. Por?iuni importante din drum sunt impracticabile inclusiv pe perioada de var? ceia ce împiedic? valorificarea zonelor turistice. . În urma recens?mântului de trafic din 2005 sectorul de drum DN 67C se încadreaz? în clasa tehnica IV." sau "Drumul face leg?tura ?i între dou? sta?iuni turistice importante Rânca ?i Obâr?ia Lotrului care sunt în plin? dezvoltare, modernizarea acestuia conducând implicit la cre?terea poten?ialului zonei." Intrebarea e.... cine a cumparat masiv teren in zona? ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Apropos.. acelasi minister, cu aceiasi bani putea sa realizeze o investitie mult mai necesara si mult mai importanta. De exemplu metrou in Drumul taberei.. lucrare ce se tot amana de ani de zile. Mult mai importanta din toate punctele de vedere, din cauza blocajelor imense ce se creaza zilnic cu toate consecintele ce rezulta, pierderi economice, timp pierdut in blocaje zilnice cat si poluarea produsa de blocaje (fonoic cat si gaze de esapament). Nu pt o statiune de tot rahanu' (Ranca) cat si pt cele 2-3 cabane ce se numesc "statiune" Obarsia Lotrului. Ranca avea legatura cu tara cu asfalt prin Novaci, cat si Obarsia Lotrului catre voineasa-Brezoi cat si catre Petrosani, cu lipsa a 7 km. Deci se putea investi putin asfalt pt cei 7 km. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Nello.. esti naiv... sincer. Din cate stiu eu finantarea e .. a noastra. "Guvernul României adopt? prezenta hot?râre. Art. 1. Se aprob? indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investi?ii ,,MODERNIZARE DN 67C, BENGE?TI-SEBE?, km 0+000 – km 148+414’’, jude?ele Gorj, Vâlcea ?i Alba prev?zu?i în anexa* care face parte integrant? din prezenta hot?râre. Art. 2. Finan?area obiectivului de investi?ii prev?zut la art. 1 se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor prev?zute anual cu aceast? destina?ie, conform programelor de investi?ii publice aprobate potrivit legii. Art. 3. Ministerul Transporturilor r?spunde de modul de utilizare a sumei prev?zute la art. 1, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. PRIM-MINISTRU C?LIN POPESCU-T?RICEANU *)Anexa nu se public?, fiind clasificat? potrivit legii. si ca fapt divers "Drumul face leg?tura ?i între dou? sta?iuni turistice importante Rânca ?i Obâr?ia Lotrului care sunt în plin? dezvoltare. Por?iuni importante din drum sunt impracticabile inclusiv pe perioada de var? ceia ce împiedic? valorificarea zonelor turistice. . În urma recens?mântului de trafic din 2005 sectorul de drum DN 67C se încadreaz? în clasa tehnica IV." sau "Drumul face leg?tura ?i între dou? sta?iuni turistice importante Rânca ?i Obâr?ia Lotrului care sunt în plin? dezvoltare, modernizarea acestuia conducând implicit la cre?terea poten?ialului zonei." Intrebarea e.... cine a cumparat masiv teren in zona?Mmmda....nasol ca investitia e pe bani publici. Asta inseamna ca autoritatile locale nu s-au implicat in atragerea de fonduri europene. Drumul de 14 km care face legatura cu masivul Rarau va fi asfalta cu bani europeni in proportie de 90% si 10% bani din bugetul local. Asta datorita faptului ca dl Flutur s/a implicat. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Intrebarea e.... cine a cumparat masiv teren in zona? La Ranca nu s-au vandut terenuri. Sunt concesionate.. Chiar daca mie sau noua ne-ar placea sa ramana neasfaltat, din pacate reprezentam sub 1% fata de doritorii de asfalt.. Pe de alta parte, tot timpul se vorbeste de lipsa infrastructurii pentru dezvoltarea unor zone cu potential. Presiunea pe conducerea centrala afost pusa de 3 consilii judetene (Alba, Gorj, Valcea), care pana la urma, vor sa-si vada interesul propriu.. turisti si incasari la bugetele locale.. Sunt convins ca dupa aparitia asfaltului zona va avea alt ritm de dezvoltare si se va schimba rapid statutul de statiuni cu 2, 3 cabane..Deja Petrosaniul se schimba, se va investi destul de mult in Parang. Daca privim partea plina a paharului, in Europa sunt multe astfel de drumuri, pline de turisti iar ecosistemul nu sufera prea tare.. ( mai ramane sa ne civilizam si noi :P ), pana atunci, peturile, paharele si farfuriile de unica folosinta vor face parte din peisaj. Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Apropos.. acelasi minister, cu aceiasi bani putea sa realizeze o investitie mult mai necesara si mult mai importanta. De exemplu metrou in Drumul taberei.. lucrare ce se tot amana de ani de zile. . E voie un pic de caterinca? Bai baieti, voi numa' la Bucurestiu' vostru iubit va ganditi slp ? Ia mai lasati si "provincia" sa se dezvolte? :ha: :ha: Acu vorbind serios - naspa cu asfaltatu' asta in zonele montane ... acelasi lucru se pregatesc sa faca si spre Padis... Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Iulie 3, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina :g aztec, acum sunt edificat intrutotul. Ca fapt divers, am vazut azi dimineata la stiri cum la iesirea din Deva se sta cam o ora fiindca se circula doar pe un sens de mers. Motivul? Peticiri repetate, lucru de mantuiala. Si nu spun aici de masinile mici, am vazut zeci de TIR-uri care stateau acolo mai rau ca-n vama. Sunt de acord cu turismul si-mi dau seama ca noi astia cu offroadul suntem un fel de dinozauri pe cale de disparitie dar totusi raman de parere ca mai intai ar trebui sa fie puse la punct marile artere pe care circula marfuri de milioane de euro zilnic. Nu cred ca tara asta va iesi din rahat pe baza turismului si nici nu sunt convins ca o asemenea mega-investitie o sa se amortizeze in cativa ani datorita potentialului turistic al zonei, mai ales in vremuri de criza... Cine o sa-si faca cabane acolo cand majoritatea constructiilor sunt "pe butuci", balastierele dau faliment, producatorii de materiale de constructie sunt la mare stramtoare (vezi Holcim, Bramac si altii). Cred insa ca altii vor sa se distreze, sa mearga cu Ferrari si cu Lamborghini la cabana, mai cred ca unii vor sa se laude cu proiecte grandioase ca sa-si cimenteze pozitia in posturi cheie (e ceva sa asfaltezi toata Transalpina, cu doua benzi pe sens nu-i asa? :roll: ), mai cred ca la o asemenea lucrare se fura o gramada de bani, se fac smenuri se ingrasa portofele... Si din pacate asta se va face pe banii nostri, offroaderi sau nu. Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Ca locuitor al zonei, sunt rupt intre 2 tabere. Saracia e tot mai lucie, minele se inchid si nimic altceva nu se arata. As vrea sa va arat cum arata candva "zona industriala" din Valea Jiului, cand 40000 de oameni lucrau direct in minerit si inca vreo pana in 10000 in industria conexa lor, dar nu pot sa arat decat ruina ramasa in urma inchiderilor unei parti a minelor si a tuturor firmelor conexe si a jafului ingrozitor ce le-a urmat... Din 50000 de angajati mai sunt mult sub 15000, poate nici atat. Deci pe de o parte imi doresc telegondole, drumuri catre munte, drumu' lui Base sau Transalpina practicabila, ca poate asa o sa avem si noi ce manca (de imbogatit se vor imbogati doar cei apropoiati diverselor administratii). Pe partea celalalta gandesc ca toti cei de aici: asfalt, trelegondole, drumul lui Base = nesimtirea dusa pana in munte si distrugerea a ce a mai ramas nedistrus. Noi cei de aici ce sa mai zicem? Ce sa ne dorim? Sa plecam toti nu putem, suntem nascuti-crescuti aici si altceva nu stim. Poate era mai bine ca diversele puteri sa nu ne fi "ajutat" atat, ca am ajuns la sapa de cauciuc de atata ajutor. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iulie 5, 2009 Partajează Postat Iulie 5, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Am fost ieri si am stat vreo doua ore pana au reusit utilajele sa ne faca loc. Oricum traseul e inchis circulatiei publice si au spus ca o sa puna si bariere, pentru ca nimeni nu respecta indicatoarele de acces interzis. Astfel, se poate face si cu Matizul. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Daca mai pun si bariere chiar se impute treaba! Sau poate e nenea de la bariera "flexibil" si ne lasa sa trecem pentru o taxa modica? Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Doar nu vor opri accesul celor care "au oi la stana" acolo in zona. :T Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Doar nu vor opri accesul celor care "au oi la stana" acolo in zona. :T Corect si o sa facem ca-n mioritza: "Stapane, stapane Mai cheama si-un cane!" S afie acolo in masina sa parem mai convingatori! Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Pentru cei care vor dori sa parcurga un traseu mai frumos decat transalpina in acea zona le recomand traseul atasat (cu observatia ca ar trebui sa incepeti traseul din punctul 45°23'31.71"N / 24° 0'23.96"E). Mai mult, traseul va conduce la jumatatea transalpinei de unde mai departe aveti de ales, fie Obarsia Lotrului fie Ranca. Obligatoriu masina 4x4, pe alocuri de folosit reductorul in zona de inceput unde sunt foarte multe curbe stranse cu jgheaburi create dealungul lor de scurgeri de ape de la ploi. L-am parcurs acum 3 saptamani. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Traseul e pe Drumul Strategic, sau mi se pare mie? Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina cred ca asa i se mai zice: "Drumul Strategic al armatei" :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Ala e! Il am si io pe lista, cred ca la sfarsitul luni trag o fuga si-l "rezolv"! Multumesc de track Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Vezi ca la un moment dat drumul pare a se termina in dreptul unei curti. Acolo trebuie sa-ti continui drumul prin curtea cu pricina mai departe intrucat in capatul ei ai o alta poarta care te scoate afara si de unde iti continui drumul. Toata treaba e sa ai grija sa nu iasa animalele omului din curte, pentru ca foarte probabil el nu e acasa (posibil sa fie ceva cioban) Bafta ;) Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Intrebare despre o bucata din Transalpina Asa este. Si cred ca cea mai dificila portiune din "strategica" este chiar prin curtea omului. Doar acolo am avut nevoie de 4x4 :ha: . Am fost 3 Frontera (la un moment dat am fost 5) si un Suzuchi Ignis. L-am facut dinspre Obarsie spre Valea Macesului (Voineasa). In sens invers este mai greu (Ignisul ar fi avut probleme). A doua zi am mers de la Valea Macesului - Ciunget - Cheile Oltetului. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate