Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ghid de anulare a amenzilor radar

Max

Postări Recomandate

Re: Ghid de anulare a amenzilor radar

Am intalnit si eu niste 'garci' de treba,la iesirea din Targu Jiu,anu trecut in primavara m-a luat radaru si am primit amenda,in toamna acelasi radar acelasi 'garce' ma opreste si isi aduce aminte de mine,eu ii spun ca am mai luat un radar in primavara,el ma intreba ce mi-a facut atnci si ii zic ca mi-a dat amenda,atunci el imi da avertisment si-mi zice sa nu ma mai prinda prin Tg Jiu,cred ca l-am prins intr-o zi cu soare sau castigase la loto....oricum de treba omu.

daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 luni mai târziu...

@Max ca sa fiu sigur ca ma injura juma` de forum sau mai mult, cu privire la afirmatia : "De aceea, agentii rutieri nu pun accent pe preventie, ci se comporta ca niste "pandari", care se bucura ca niste copii atunci cand te-au prins cu radarul. Nu-i intereseaza niciodata de ce ai depasit un tractor care abia se tara cu 20 - 30 km/h, blocand soseaua si formand coloana in spate, te vor amenda pe loc daca te inregistreaza ca ai depasit 61 de km/h." mentionez ca nu este in totalitate adevarata. Sunt politist am lucrat si pe radar, iar in acest sens pot spune ca sunt f. rare situatiile in care radarul este setat sa inregistreze vitezele de la 61 km/h in sus, cel putin la noi in Neamt. Dar as pune urmatoarea intrebare: Ce spuneti de situatiile (f. multe) in care eram 3 lucratori in acelasi timp care operau un aparat radar pe un sector de drum situat in localitate cu 4 acc. mortale, 9 raniti grav si 5 raniti usor in sase luni, eram pozitionati vizibil, viteza de la care se inregistra era setata la 75 km/h iar noi nu faceam fata cu intocmirea proceselor verbale de contraventie?

Sunt de acord ca nu exista padure fara uscaturi insa romanii au invatat prima oara sa conteste si dupa aia sa constientizeze. De ce sa contesti un pv de contraventie prin care ti-a fost suspendat permisul de conducere pt. ca ai mers cu 130 km/h in localitate cand asa a fost? ... sa-mi explice cineva

Repet exista si abuzuri insa parerea mea este ca a generaliza aceasta concluzie este o greseala.

Mesaj pt. straini:

Daca vine sfarsitul lumii, haideti in Romania ca noi suntem cu 100 de ani in urma.:uameni

Link spre comentariu

Subscriu si eu la chestia cu radarele. Singurul radar pe care l-am luat vreodata a fost cu 66 de km/h in localitate (depaseam un Logan care mergea mult prea incet si ma stresa) cu ARO... Era setat aparatul radar la 65 km/h. Politistul mi-a vorbit frumos, 50 de RON in 48 de ore. Nu m-am gandit sa contest pentru ca intradevar, pe vitezometru aveam 70 (desigur, cu abaterea standard de fabrica). Asta e.

In schimb am patit si invers, sa merg cu Sandero intr-o localitate, sa am undeva pe la 80 de km/h pe bord, sa fie radar, si politistul sa ma apostrofeze cu degetul, fara sa ma opreasca. Am redus viteza dupa asta.

Deci pe scurt nu ma plang. Nu la radare cel putin. Radaru' e radar. Chiar daca agentul sta intr-un loc in care e dupa o curba, sau ascuns. Cat timp viteza legala e depasita, atunci asta e...

Link spre comentariu

chestiunea cu amenzile sta in felul urmator - nu conteaza cite contraventii se prind pe acelasi proces verbal, se contabilizeaza doar numarul proceselor verbale ( ala e indicele statistic si doar ala conteaza la evaluarea muncii politistului ).

Total gresit dar va inteleg inversunarea tinand cont ca din ce am inteles va castigati painea si din contestatii la pv de contraventie. :grin:

Mesaj pt. straini:

Daca vine sfarsitul lumii, haideti in Romania ca noi suntem cu 100 de ani in urma.:uameni

Link spre comentariu

@vladut,spune te rog daca tu respecti viteza legala ...?

nu intotdeauna ... dar nici nu am contestat vreo sanctiune pe care am primit-o (in toate cazurile pe buna dreptate) la asta ma refeream :h5 ne-am invatat sa contestam uneori doar pt. ca putem

Mesaj pt. straini:

Link spre comentariu

@vladut,spune te rog daca tu respecti viteza legala ...?

nu intotdeauna ... dar nici nu am contestat vreo sanctiune pe care am primit-o (in toate cazurile pe buna dreptate) la asta ma refeream :h5 ne-am invatat sa contestam uneori doar pt. ca putem

:bravo :g

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

ma bucur ca mai sunt si altii de acord cu mine in privinta asta :h5

Mesaj pt. straini:

Link spre comentariu

De ce sa contesti un pv de contraventie prin care ti-a fost suspendat permisul de conducere pt. ca ai mers cu 130 km/h in localitate cand asa a fost? ... sa-mi explice cineva

Pt. ca, asta este esenta democratiei. Nu poti fi si judecator si calau in acelasi timp. Tu ca si militian, constati ca unu a depasit vitza, iar judecatorul iti da sau nu dreptate, functie de conjunctura. Mi se pare cit se poate de normala aceasta situatie, si nu vad de ce pe tine te deranjeaza ca cineva isi exercita un drept, in cazul de fata, dreptul de a contesta un PV, indiferent de cine sau de ce il intocmeste. Daca nu iti convine, fa un raport scris sefilor ierarhici, in care soliciti/propui interzicerea dreptului de a se contesta Pv-urile intocmite de militieni. Apoi, hai si spune-ne ce ti-au raspuns :grin:

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

eu cred ca sefu zice :

-fi atent amice .......ORIENTEAZATE ,la cati incalca legea "pasta l-ai gasit ?"

-poate ati vazut nunta de la sebes -cu garcea si doctoru .........!!

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

De ce sa contesti un pv de contraventie prin care ti-a fost suspendat permisul de conducere pt. ca ai mers cu 130 km/h in localitate cand asa a fost? ... sa-mi explice cineva

Pt. ca, asta este esenta democratiei. Nu poti fi si judecator si calau in acelasi timp. Tu ca si militian, constati ca unu a depasit vitza, iar judecatorul iti da sau nu dreptate, functie de conjunctura. Mi se pare cit se poate de normala aceasta situatie, si nu vad de ce pe tine te deranjeaza ca cineva isi exercita un drept, in cazul de fata, dreptul de a contesta un PV, indiferent de cine sau de ce il intocmeste. Daca nu iti convine, fa un raport scris sefilor ierarhici, in care soliciti/propui interzicerea dreptului de a se contesta Pv-urile intocmite de militieni. Apoi, hai si spune-ne ce ti-au raspuns :grin:

mergeam cu cineva pe un drum national in reparatii

coloana, toti merg incet si pe un fir

apare un baietas din sapte, depaseste coloana si trage peste noi sa nu ontre in utilaje, soferul iese cu masina de pe sosea, el pleaca mai departe

la aproximativ un km in fata, aceeasi maevra si loveste in plin un microbuz, accident mortal, soferul a ramas fara jumatate din cap

baietasul, masina buna, nu are nimic, scoate parbrizul cu picioarele si oese pe capota

da un telefon repede

noi, 112, asteptam, declaratii, etc

vine si ziua procesului, baietasul e in italia, nici nu a putut fi de fata la proces, dar avocata a facut absolut totul ca martorii politiei (si soferul, colegul nostru) sa declare ca nu a fost vina lui, ca nu era marcat corespunzator etc

ia zi, nu e asa marcele, ca isi exercita si el dreptul la aparare si dupa ce scapa cu permisul suspendat 3 luni doar, desi a bagat un nevinovat cu copii in pamant, constatam ca e democratie????

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

atita timp cit stau la vedere nu in locuri ascunse dupa curbe sau prin boscheti ...inaintea intersectiei si nu dupa ea "la ciupeala", au radarele in masini inscriptionate si stau in locuri vizibile...asta e ai gresit platesti

INSA atita timp cit colegii lui @vladut dau drumul radarului atunci cind esti in cadru sau stau la limita de intrare in localitate si detectoarele de radar sint legale sint de acord sa contesti acel pv

sa-mi explice @vladut de ce am fost oprit din coloana la intrare in Miercurea Ciuc (eram pe la mijlocul coloanei) pentru ca eram singurul din acea coloana cu numere de Bucuresti si am fost amendat ca nu am avut "foaie de PARCURIS" nu de parcurs(pe care o aveam dar nu era locul de la ultima plecaretrecut)...masina fiind a firmei mele

am facut reclamatie catre IP de unde era acel politist si am cerut sa mi se explice ce inseamna foaie de PARCURIS ca atunci cind mai trec pe la dinsii sa am asa ceva...

oare acest pv nu e abuz??? sau m-a reclamat cineva si respectivul politist stia ca nu am asa ceva??? sau daca circuli pe acolo trebuie sa ti se caute nod in papura??

ce prezumtie de nevinovatie mai exista atunci cind TU trebuie sa aduci dovezi ca sa contesti un pv si nu cel care acuza??

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Sunt de acord cu srevni. Trebuie sa avem libertatea de a contesta orice lucru care nu ni se pare corect, chiar si daca suntem foarte subiectivi si nu avem dreptate.

Ca ai gresit si trebuie sa platesti dupa aia, chiar daca ai facut contestatie, asta e o alta poveste.

@soimu': Faptul ca pustanul ala care a omorat un om face contestatie, indiferent pentru ce motiv , nu e adevarata problema. Problema este ca el scapa fara sa raspunda pentru fapta comisa. Iar asta e de fapt o problema a sistemului juridic din Romania, care se dovedeste inca o data plin de lacune.

Pe de alta parte, nici politistii nu sunt toti usa de biserica si treaba cu ciupeala de care zice Miron Sorin, am patit-o si eu din pacate.

Intr-o dupa-masa ma intorceam de la Alba Iulia la Cluj. Eram cu o masina luata in leasing care avea numere de Bucuresti.

La iesirea din Alba Iulia se lucra la drum. Mergeam in coloana!...erau cel putin 10-15 masini care rulau cu aceeasi viteza!.

La un moment dat pe mine ma "extrage" din coloana un militian (ca nu pot sa-i zic politist) care sare dintr-o masina de radar fara inscriptii si-mi zice ca primesc amenda ca aveam 63 km/h!

Nu am primit absolut nici o explicatie cand l-am intrebat de ce doar pe mine ma amendeaza cand toti ceilalti din coloana mergeau cu aceeasi viteza.

S-a uitat doar la mine cu o privire "surda" si mi-a zis ca pot plati jumatate in 48 de ore, apoi m-a salutat si mi-a intors spatele??!!!

@Vladut: Ti se pare ca nu ar fi trebuit sa contest chestia asta? Nu faptul ca m-a amendat pe mine in mod special ci faptul ca m-a amendat doar pe mine!

Link spre comentariu

soimu' -le in speta de ne-ai descris-o mai sus, tot militianu e de vina. Daca isi facea meseria cu constiinciozitate si raspundere (colectare probe, declaratii martori, poze, filme, etc.) nu cistiga ala procesul nici in zilele noastre. Aici e problema de fapt. Pe militienii ii cam doare-n cascheta si intocmesc procesele verbale dupa ureche. Practic, asta se contesta, nu viteza de deplasare. Exista niste legi, norme de aplicare si regulamente ce trebuie respectate inclusiv de militieni (imi place sa cred ca nimeni nu este mai presus de lege). Daca ei nu tin cont de ele, trimit in instanta juristul sau avocat sau ce au ei pe acolo doar asa sa faca prezenta. De multe ori, nici nu se prezinta in instanta ca nu au cu ce.

Uite, caz concret. Depasesc pe linie continua. Sare din porumb militianul si ma opreste. Odata cu mine, o opreste si pe tanti pe care am depasit-o. Sanctiune, permis suspendat pe 3 luni + amenda. Corect. In timp ce verifica acte, si o ameninta pe tanti ce am depasit-o ca trebuie sa semneaze de martor (desi nu o putea obliga) ii cer respectuos, sa consemneze in PV ca afara era soare, soseaua libera din contrasens cel putin 1,5 km, precum si ca sectorul de drum unde am depasit, este cu trei benzi (2 pe urcare, una pe coborire). Normal, ca militianul, refuza. Il rog sa ma urmeze la masina mea, si ii arat microfonul senzorului de la alarma care detecteaza zgomotele interioare in caz ca intra hotul pe geam si nu declanseaza intrerupatorul de la usa. Ii explic, ca este vorba despre un buletcamera, si ca am sa prezint proba video in proces. Asa, voi putea demonstra ca nu am pus pe nimeni in pericol, precum si ca pe sectorul respectiv, de drum, ar trebui trasata linia discontinua ca sa se poata depasi, in caz ca traficul permite. S-a scarpinat omul in cap, stia ca eu stiu ca am gresit, si am inceput sa negociem sanctiunea pe care sa mi-o bage pe git. A oscilat intre neplata taxei de drum sau lipsa RCA. In final, am luat amenda ca nu aveam la mine polita de asigurare RCA, desi o aveam. Eu am platit 180 lei si am ramas cu permisul si fara puncte. El, a preferat sa faca un PV beton, decit unul cu probleme.

Frate-miu a stat in Boston aproape un an. Distractia lui era sa treaca noaptea cind intersectia era libera pe rosu. Aparea din neant o masina de politie, ii facea procesul verbal si joi se intilneau la judecatorul de pace. Puteau aduce si martori daca vroiau. Judecatorul, il intreba daca e adevarat ce scrie in PV ca a trecut pe rosu. Normal ca recunostrea. Apoi il intreba daca are obiectii de facut, la care ii explica judecatorului ca era 3 dimineata si era singur pe drum. Judecatorul, il intreba pe politai daca e adevarat ce zice soferul. Zicea si el ca da, batea ala cu ciocanul in masa, si incheia cazul cu anularea PV-ului, pe motiv, ca nici o viata umana nu a fost pusa in pericol.

Scuze de offtopic.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

@srevni: "Pt. ca, asta este esenta democratiei. Nu poti fi si judecator si calau in acelasi timp. Tu ca si militian, constati ca unu a depasit vitza, iar judecatorul iti da sau nu dreptate, functie de conjunctura. Mi se pare cit se poate de normala aceasta situatie, si nu vad de ce pe tine te deranjeaza ca cineva isi exercita un drept, in cazul de fata, dreptul de a contesta un PV, indiferent de cine sau de ce il intocmeste." ... in acelasi timp ai putea da o dovada de maturitate in sensul recunoasterii faptului ca ai gresit si vei suporta consecintele, ne raportam tot timpul la nemti de exemplu, cati dintre voi au contestat verbal si au facut scandalul care se face la noi cand esti oprit de un politist in Germania? cati au cerut ordinul de serviciu al politistului(faza care pot sa va zic ca este o tampenie inventata pe vremea lu` raposatu` care nu mai este valabila acum) sau i-au cerut sa justifice motivul pt. care au fost opriti ?... care de multe este reprezentat doar de placutele de inmatriculare straine ca sa nu mai spun ca ei umbla cu masini neinscriptionate la greu si nu am vazut pe nimeni sa faca scandal, vrem sa fim ca ei insa nu vrem sa facem schimbari decat pe ici pe colo ...

@Miron Sorin : nu pot da explicatii pentru actiunile altor colegi ai mei ... eu aduc in discutie doar fapte pe care le-am constatat personal sau despre care stiu detalii absolut exacte si corecte ..... in acelasi timp si as vrea sa fie valabil pt. toti mai sus am scris ca sunt de acord cu faptul ca exista si abuzuri si aici ar fi foarte mult de vb. insa numai pe privat :)

Mesaj pt. straini:

Link spre comentariu

@sop : nu am afirmat ca din momentul asta eu as considera ca nimeni nu mai trebuie sa conteste pv de contraventie, am spus doar ca trebuie teoretic sa avem capabilitatea sa discernem intre bine si rau si sa ne asumam raspunderea greselilor comise cu tot ce decurge de aici ... sanctiuni etc.

Apropos de ce spunea un coleg mai sus cu linia continua si cu vizibilitatea f. mare nu vreau sa contest concluzia la care a ajuns el insa va expun un caz real: amiaza, vizibilitate perfecta linie dreapta de aprox. 1 km, in localitate o coloana formata din 4 masini, prima un TIR, soferul ultimei vazand ca e liber si avand o masina puternica intra in depasire cu toate ca era linie dubla continua din cauza ca in zona se aflau o scoala si o gradinita iar in timp ce ajunge in dreptul TIR-ului de pe o strada din stanga apare un autoturism care se asigura in stanga de unde bineinteles ca nu venea nimic, iar in dreapta nu se uita deoarece nu si-a imaginat ca poate sa ii vina o masina pe banda lui (aici a gresit) intra cu jumatatea masinii pe banda si este lovit in plin in dreptul portierei dreapta fata de cel care se afla in depasire rezultand decesul sotiei sale si mama a doi copii.

Bineinteles ca a fost culpa comuna insa care fapta considerati ca a fost mai grava dpdv moral ? Cati dintre voi circula la fel de atenti pe un drum cunoscut pe care il parcurg in fiecare zi ca atunci cand circula pe un drum nou? ... si fiti sinceri

Am dat acest exemplu pentru a sublinia faptul ca si atunci cand considerati ca drumul e liber poate sa nu fie si daca e posibil cred ca e bine sa nu ne asumam riscuri inutile.

Mesaj pt. straini:

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Am luat-o și eu. Veneam de la București la Buzău pe DN 2. La km 59, în afara localității, după ce am ignorat semnalul cuiva și alerta detectorului, am fost oprit și sancționat pentru viteza de 127 km/h și pentru lipsa dovezii plății taxei de drum. 240 pt viteză și 360 pentru rovignetă. Adică 600, sau 300 în 48 h. Nu prea sunt de acord cu această sancțiune, eram în afara localității, drum expres în linie dreaptă, nu am pus în pericol viața sau siguranța cuiva. Aș contesta procesul-verbal, dar nu știu dacă o să am de câștigat sau nu. Ca vicii, ar fi partea de jos a PV, ÎNȘTIINȚAREA DE PLATĂ, unde nu este completat corect, apare doar numele, iar în loc de CNP este scrisă seria PV. Eu consider PV viciat în acest caz, oare să fie așa?

Pe de altă parte, am înțeles că se poate depune contestația și trimițând-o prin poștă, cu toate copiile după documentele atașate, cu confirmare de primire.

Nu știu dacă e bine să afișez aici PV-ul, care conține date personale.

Vă mulțumesc!

Mitsubishi Pajero SWB 1993

4D56TD manual Super Select

Volan dreapta

Link spre comentariu

Discuția e destul de veche, dar nu pare închisă.

Mă poate ajuta cineva?

Mitsubishi Pajero SWB 1993

4D56TD manual Super Select

Volan dreapta

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

:x

buna ziua!

am si eu o problema:old

am vandut o masina in 2009 si imi vin amenzi pentru lipsa rovinieta in 2011 cu toate ca eu am act de vazare cumparare si am radiat-o de la fisc:uameni

nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004
Link spre comentariu

Ioane,

masina aia e inca la Politie pe numele tau (adica actualul propietar nu a facut transcrierea). Trimite o copie dupa contractul de vanzare-cumparare acolo la aia care ti-au trimis amenda. Vezi ca ai un termen (parca 15 zile) ...si e cam rezolvata ....:wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

:tk:grin:

am trimis copii dupa act vanzare-cumparare la judecatoria sectorului 5 cum indica pe procesul verval dar deja ma exaspereaza:hl mi-au venit 4 amenzi si chiar acum ma duc la posta sa vad ce a mai venit ca nu mai stiu cand e amenda sau raspuns de la judecatorie.

intrebarea e daca atunci cand o sa-mi platesc impozitele mai am si amenzile de platit ca nu scrie nicaieri ca am scapat:uameni

am dat ieri copii dupa proces verbal si raspuns unui avocat ca zice ceva acolo de pretentii si dat in judecata paratul:x

nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare