Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Toyota FJ40 ....... An 1977

matake70
 Share

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977

La aceasta minunatie din 1977 de cit este motorul ?

Daca urmareai topicul observat ca motorul este de 4200cc benzina, 6 in linie. :wink:

Nu,.... dupa 30 ani de cind nu s-a mai fabricat modelul (1984) se poate inmatricula ca automobil de epoca.

intre timp s-a montat motorul si cutia pe sasiu,cardanele zilele astea este gata si caroseria (tinichigeria),revin cu poze:grin:

Nu,.... dupa 30 ani de cind nu s-a mai fabricat modelul (1984) se poate inmatricula ca automobil de epoca.

intre timp s-a montat motorul si cutia pe sasiu,cardanele zilele astea este gata si caroseria (tinichigeria),revin cu poze:grin:

Si ce ai sa faci? Mai astepti 4 ani pana a-l poti inregistra ca auto de epoca?

Nu stii ce alte cerinte mai trebuie sa indeplineasca masina ca sa poata fi inmatriculata ca si masina de epoca ? Trebuiesc folosite numai piese de origine? se pot folosi piese aftermarket (bullbaruri, liftkituri s.a.m.d) ?

P.S De abia astept sa vad poze cu masina gata asamblata. Se vede ca ai pus suflet :1... si o gramada de bani :bravo ca sa faci ceva de calitate.

°lllll° JEEP The dirtiest of the four-letter words °lllll°

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

@camargue masina este inmatriculata in U.K. pe numele meu si ca atare chestia cu inmatriculatul in RO.nu este o prioritate pt.mine din aceasta cauza nu stiu mai multe detalii(sorry!!!)

Ok. :tk

Ai mai facut ceva progres la asamblarea masinii? Mai pune niste poze te rog.

Daca ai asamblat-o ... cum e cu amortizorul de directie RTC de la Tough Dog... se simte ceva diferenta ...revine mai usor volanul la pozitia initiala?

Ma bate gandul sa pun si eu asa ceva pe masina...

°lllll° JEEP The dirtiest of the four-letter words °lllll°

• 3 weeks later...

Creca ai avut mult de lucru la caroserie.Io m-am suparat si am taiat tot si am pus alu de 3 indoit pe abkant.Nu trebuia chiar neaparat,aparent podeaua era buna insa fiind dubla,am vazut multa rugina intre cele doua foi.era doar o chestiune de timp pana strapungea in zona vizibila.Daca nu te superi las o poza aici pentru cei care se vor lovi de problema asta.Mie mi s-a parut o idee buna cu rezolvare definitiva.Spor la lucru si felicitari Matake,astept sa-mi spui cum iti merge motorul si daca te satisface.Noroc.Emil.

@ milan ... nu ai inteles nimic ...!!!

matake are in proiect o restaurare apreoape de 100% cu originalul .... altfel era asa de simplu sa-i puna stopuri de papuc ... si un capac de mercedes cobra pe radiatorul din fata ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!

@ milan ... nu ai inteles nimic ...!!!

matake are in proiect o restaurare apreoape de 100% cu originalul .... altfel era asa de simplu sa-i puna stopuri de papuc ... si un capac de mercedes cobra pe radiatorul din fata ...

Lipoveanu draga,fara suparare daca citesti cu atentie cele scrise de mine mai sus,vei constata ca tu nu ai inteles nimic apreciez foarte mult ce face Matake fiindca problemele sunt similare la seria 40.Sugestia mea din textul precedent se referea la o rezolvare alternativa oarecum similara si nu i se adresa lui Matake.Era o propunere cred eu de luat in seama pentru alti membri de forum care se vor lovi de problema respectiva.Fara suparare incearca sa nu mai fi asa taios si sa percepi mai atent comentariile din topic.

Ma bag si eu sa stric topicul omului:

@Milan: sfatul tau e foarte prost: :no1 contactul dintre aluminiul montat direct pe tabla va produce o reactie chimica care va macina tot fierul din jurul aluminiului si astfel ceea ce consideri ca arata grozav se va dovedi o mare prostie si va duce la distrugerea (poate irecuperabila) a unei bucati de istorie automobilistica. Poti sustine ca vei folosi solutii anticorozive si vopsele cauciucate......sunt inutile....coroziunea va fi inevitabila.

Cat despre proiectul lui Matake: rog pe oricine care nu a vazut masina "live" sa se abtina....omul face reconditionarea "la sange" respectand toate reperele originale.:1

:Gr

Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.

Ma bag si eu sa stric topicul omului:

@Milan: sfatul tau e foarte prost: :no1 contactul dintre aluminiul montat direct pe tabla va produce o reactie chimica care va macina tot fierul din jurul aluminiului si astfel ceea ce consideri ca arata grozav se va dovedi o mare prostie si va duce la distrugerea (poate irecuperabila) a unei bucati de istorie automobilistica. Poti sustine ca vei folosi solutii anticorozive si vopsele cauciucate......sunt inutile....coroziunea va fi inevitabila.

Cat despre proiectul lui Matake: rog pe oricine care nu a vazut masina "live" sa se abtina....omul face reconditionarea "la sange" respectand toate reperele originale.:1

:Gr

La noi la scoala nu ne-a invatat despre reactia asta ciudata de care spui tu,am si un referat in coroziune.Rugina este o reactie electrochimica sau biochimica cu oxigenul din mediu.LR Defender este o masina din otel placata de jur imprejur cu tabla de aluminiu in contact direct.Probabil ca si ei au facut o "Prostie".Surprinzator si dupa 30 ani un LR se prezinta f bine.

Sa ma scuzi acum pentru concluzia putin transanta dar vad o usoara nuanta subiectiva in afirmatia ta,cel mai bine ar fi sa ma retrag din acest topic si sa nu-l mai poluez cu "sfaturi proaste".Eu am propus un punct de vedere insa tu l-ai impus neavand la baza decat niste presupuneri sau ai fost prost informat

Scuze de offtopic,ultima interventie.

Nu e cazul sa va certati! Fiecare isi face masina asa cum crede, cum isi permite si cum poate, ok? Este un forum de hobby ...remember? :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use