Lipoveanu Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 e de apreciat ca pui in circulatie o asemenea masina ... poti deschide topic cu reconditionarea ta ..... aici nu a fost nici locul nici momentul ...!!! masina este o legenda si restaurarea este destul de complexa ... incepand de la cele mai mici detalii .... exclus genul de reparatie pe care il prezinti tu ...!!! ...toate componentele motorului au fost cumparate din USA pe original ...( orice strungar putea face un banal cuzinet ) ... multe accesorii se regasesc si pe after-market ... dar au fost preferate cele originale , folosite dar in stare foarte buna ..... zeci de licitatii pe america pe la 04-05 dimineata .... ( noroc ca kebaurile sunt non-stop ...) .... balamale...inkuietori .... toate au fost bucsate sau reconditionate ... nicidecum inlocuite .... ...... cand masina va fi gata .... vei avea sentimentul ca te-ai intors in timp cu 35 ani .... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogthebat Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 (edited) Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Care va sa zica, masina este un “matching numbers” respectiv, TOATE piesele sun originale, iar masina poate fi inmatriculata ca fiind un vehicul istoricAcuma, privind din afara, si mie mi-ar placea sa restaurez o masina de genul ala, dar probabil ca as face-o cat mai simplu cu putinta sa ma pot "da " cu ea. Oricum, avand in vedere ca am la vanzare un mustang `65 “matching numbers”, stiu ce inseamana aceasta restaurare, asa ca ..:rsp Edited April 20, 2010 by bogthebat "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matake70 Posted April 20, 2010 Author Share Posted April 20, 2010 (edited) Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 @milan @lipoveanu Nu este cazul sa discutati in contradictoriu pe un topic cu Toyota 40 serie,respectati batrinetea!!!!:grin: Fiecare isi face masina cum vrea si cum ii place,nu e o regula,ca de aia este si vorba aia"gusturile nu se discuta" Faptul ca Milan reface un 40 e o treaba nu !!! Si acum sa trecem la oile noastre ; am montat caroseria complet pe sasiu,s-au centrat usi, capote,aripi,in 2 zile e demontata si dusa la vopsit,am facut poze dar nu stiu sa le pun pe site,poate trece Domnul Astral pe la mine si le pune dinsu Salutare si spor la treba lui Milan (mai pune si tu poze) Edited August 20, 2011 by matake70 FJ40, 4.2, `77 HZJ75, PICK-UP, 4.2D, `96 KZJ78, 3.0TD, `93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 @milan @lipoveanu Nu este cazul sa discutati in contradictoriu pe un topic cu Toyota 40 serie,respectati batrinetea!!!!:grin: Fiecare isi face masina cum vrea si cum ii place,nu e o regula,ca de aia este si vorba aia"gusturile nu se discuta" Faptul ca Milan reface un 40 e o treba nu !!! Si acum sa trecem la oile noastre ; am montat caroseria complet pe sasiu,s-au centrat usi, capote,aripi,in 2 zile e demontata si dusa la vopsit,am facut poze dar nu stiu sa le pun pe site,poate trece Domnul Astral pe la mine si le pune dinsu Salutare si spor la treba lui Milan (mai pune si tu poze) Promit....trec azi.....:h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Mersi Matake.Spor la lucru.Poze nu mai pun ca nu mai am curaj.:ha:.Astept vesti despre motor.Noroc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Am promis.....am adus poze :banana REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Continuare poze 1: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Continuare poze 2 : REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Continuare poze 3 : REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 (edited) Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Continuare poze 4 : Edited April 20, 2010 by Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinti Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 foarte migaloasa treaba,felicitari .:br ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TyH_vl Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Arata foarte bine .... dar sa o vezi terminata ... ce culoare o sa fie ??? Club Sportiv x3m Valcea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Culoarea originala, verde-kaki, se vede putin in poze.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 SUPER, felicitari si scucces....dar sincer, dupa ce o termini, o bagi prin toate hartoapele ?!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farfarello Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Respect, spor in continuare! Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link to comment Share on other sites More sharing options...
matake70 Posted May 23, 2010 Author Share Posted May 23, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Se pregateste caroseria pentru a fi vopsita : s-a curatat,s-a chituit, s-a insonorizat, urmeaza spritz-chit si vopsea.... FJ40, 4.2, `77 HZJ75, PICK-UP, 4.2D, `96 KZJ78, 3.0TD, `93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koais Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Iti urmaresc febril topicul din momentul cand l-ai deschis. Iti respect munca si astept cu nerabdare sa o vedem terminata . Am si eu cateva intrebari. Care ar fi punctele forte, dar cele slabe ale acestui model vis-a-vis de LJ-uri . Vad ca ai pe ea motorul de 4.2, cu siguranta este cel mai potent. Despre motorul de 3.0 ce parere ai? Masina speri s-o inregistrezi ca retromobil? Din ce am citit sunt destul de stricte criteriile in acest caz. Nu ca as avea ceva cu bulgarii :wink: Am vazut cateva modele cu turbo montat pe motorul de 3.0. ce parere ai? Si nu in ultimul rand, d.p.d.v. al pieselor de schimb, cat de groaznica e situatia? Cat de negru'i dracu' ? Multa bafta la reconditionare si asteptam cat mai multe poze.:top Nemo me impune lacessit ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
matake70 Posted June 2, 2010 Author Share Posted June 2, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Salut De motorul B (3000cmc diesel) nu stiu nimic de montat turbo,pentru 3B (3400cmc diesel) stiu ca este chit de turbo,teoretic se poate pune si pe B dar nu am auzit vis a vis de motorul meu 2F (4230 cmc /125 CP) nu stiu cum merge pt ca nu am mers cu masina,am bagato direct la demontat dar nu cred ca e spectaculos (cai putini) Piesele 90% SUA 10% Worldwide Simbata cred ca iau caroseria de la vopsit si revin cu poze FJ40, 4.2, `77 HZJ75, PICK-UP, 4.2D, `96 KZJ78, 3.0TD, `93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koais Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Deci sa inteleg ca motorul de 90 de cai diesel e o martoaga, daca 125 de cai sunt putini. Piese SUA? Inteleg ca au pretul de poleite cu aur. Nemo me impune lacessit ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
matake70 Posted June 3, 2010 Author Share Posted June 3, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Nu stiu cum merge ,nu am mers cu nici un 40 inca, Milan are un Bj40 cu motorul de care zici tu (B),el cred ca ne poate spune mai multe despre acest motor Mai multe detalii cu parere de rau dar nu-ti pot da (nu stiu),daca vrei treci pe la mine sa vezi 40-ul live,astazi la ora 17 vine mecanicul la mine sa mai facem una alta Adresa ;Sos.Viilor Nr12A Sect.5 Buc. (la spalatorie auto)nr.tel. 0723 370 170 FJ40, 4.2, `77 HZJ75, PICK-UP, 4.2D, `96 KZJ78, 3.0TD, `93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koais Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Multumesc mult pentru invitatie, sper s-o onorez saptamana viitoare. Momentan sun in Constanta. Nemo me impune lacessit ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traco Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Deci sa inteleg ca motorul de 90 de cai diesel e o martoaga, daca 125 de cai sunt putini. Piese SUA? Inteleg ca au pretul de poleite cu aur. nu va mai speriati asa tare de piese pentru toyota , daca intrebi in stanga si-n dreapta, pana la urma gasesti furnizorul potrivit Tel.: +40788 022 022 / +40788 033 033 E-mail: tracoservice@yahoo.com; office@tracoservice.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipoveanu Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 ce usor e de spus ..... cand tastezi din USA .... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan Posted June 17, 2010 Share Posted June 17, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Nu stiu cum merge ,nu am mers cu nici un 40 inca, Milan are un Bj40 cu motorul de care zici tu (B),el cred ca ne poate spune mai multe despre acest motor Mai multe detalii cu parere de rau dar nu-ti pot da (nu stiu),daca vrei treci pe la mine sa vezi 40-ul live,astazi la ora 17 vine mecanicul la mine sa mai facem una alta Adresa ;Sos.Viilor Nr12A Sect.5 Buc. (la spalatorie auto)nr.tel. 0723 370 170 Salut,Marius.Mi-am promis sa nu mai intervin in topicul tau dar totusi indraznesc.Legat de motorizare stii foarte bine ca sunt dezamagit de motoarele F si acest lucru se observa si in topicurile straine unde oamenii isi modifica galeriile,aprinderile,admisia,isi pun LPG in mod obligatoriu pentru ca au un consum incredibil si de asemenea se lupta cu lipsa de putere care in mod suspect pare mai mica decat cea trecuta in datele tehnice.Intr-un final multi ajung la transplant pe diesel.Sper sa nu fie si in cazul tau la fel.Stii bine ca eu m-am lovit de 3F cu 155 cai standard,motor reglat perfect,fara uzura,sau alte probleme.Totusi senzatia de la volan este mult sub asteptari insa consumul peste asteptari,benzina 18-20% extern si 25-30% urban,GPL 25% extern si 35% urban.Repet fost la tester,ardere completa,compresie 9-9,5,aprindere buna etc. Si acum ceva pareri personale despre motorul B de 2977 cm3 pe care il am pe 40.Inainte de a ma apuca sa-l desfac am dat o tura de cartier sa-mi fac o imagine,Motorul asta are dupa carte doar 80 cai insa macar se simt toti din plin la pedala.Nu rupe locul insa merge ca un tractoras ajutat bine de cuplu.Insa daca iti trece prin gand vreun transplant ti-as recomanda 3B care este mai raspandit,a intrat si pe seria 70 (BJ70) cu variante 3B si 13B-T cu injectie directa si turbo.Din cate am citit 3B se comporta bine la modificari cu supraalimentare pentru ca este construit ca un motor turbo cu ungere foarte buna pe cilindri.Cu un turbo si un intercooler devine racheta.Eu sunt ferm convins ca vei fi putin dezamagit de motorul din dotare.Iti dau un link unde ai ocazia sa cumperi un 3B la un superpret.Cred ca asa ceva apare odata la 2 ani la vanzare.Daca ai posibilitatea sa-l iei nu te mai gandi ca in cel mai rau caz te scapi repede de el.Nu vreau sa-mi impun punctul de vedere sau sa fac pe desteptul,este doar o problema de care eu m-am lovit si o relatez mai departe.Sincer m-as bucura ca motorul asta sa ajunga la tine chiar cu riscul de a nu avea nevoie de el.Mai ai timp 3 zile .Noroc,Emil.Ai aici linkul http://cgi.ebay.de/Toyota-Landcruiser-BJ40-3B-Motor-/330442614195?cmd=ViewItem&pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item4cefea25b3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan Posted June 24, 2010 Share Posted June 24, 2010 Re: TOYOTA FJ40 ....... AN 1977 Hai cu pozele Marius.Ce faci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts