Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

vaccin

Recommended Posts

Re: vaccin

Eu am luat vaccinul asta de 3 ori in ultimii 10 ani la urgenta. Odata dupa ce m-a muscat un caine, apoi arici si in cele din urma sobolan. Medicul de la urgente s-a nimerit a fi acelasi de fiecare data. Zicea in sunt cazuri in care dupa o inoculare se face si imunizarea definitiva, dar sunt si cazuri in care se impun rapeluri. O nebuloasa. Mie, mi-a zis ca daca tot sunt acolo sa-l fac ca e pe gratis. L-am facut. Pe mine ma maninca acuma de cite ori il poti face!? Ca doar si ce-i prea mult strica, nu?

I Have No Idea What You Are Talking About

Mie mi-a zis, tot de la Urgente, ca-i eficace 7 ani. Am citit un articol, recent, care spunea ca pe un grup de subiecti au gasit imunizati si dupa 10 ani, si dupa 25 de ani...

cam da

eu am auzit ca ar fi imunitate un an si daca il repeti dupa 10 zile ar fi imunitate de 3 ani

dar e mai sanatos ca dupa fiecare taietura serioasa sa te duci sa iti mai dea unu....si asa esti pregatit pentru cea care vine....

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

Confuzia cred ca e generata de obiceiul celor de la UPU de a face antirabic+antitetanos in cazul muscaturilor.

mai ales in cazul muscaturilor de om... unde poate a avut dinti de metal :ha:

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

Soimule, tetanosul are legatura cu multe, nu numai cu metalul... tu chiar credeai ca tetanosul se face de la rugina?

:h5

Tare faza cu dintii, aproape c-am vizualizat pe unii cum ma toooot musca... :ha:

Soimule, tetanosul are legatura cu multe, nu numai cu metalul... tu chiar credeai ca tetanosul se face de la rugina?

:h5

de fapt eu stiu ca se face in balegar de cal

sincer :P

ziceam si eu, ca nu stiam sa se dea in cazul muscaturilor, dar stiu ca se da in cazul unor taieturi mai adanci

oricum, stiu ca e la fel ca la rabie...daca lai facut, esti cam gata, trebe sa iti pui ordine in lucruri f rapid ca nu te mai scapa nici dracu

Si pe mine ma preocupa repetarile. o sa le trec pe spatele cartii de identitate , medicul a zis ca e bine sa fac din nou , ca e mai sigur.

P.S . M-am ranit urit de tot . in plin oras, intr-un fier lasat capcana, intr-un gard de separare pietoni- trafic auto. Am prapadit bunatate de sorici propriu si o vinataie mare ca bonus, pe coapsa. Noroc ca eram in jeans, care s-au facut ferfenita. cine i-a vazut a intrebat:astia ereu pe tine ?...

Voiam sa trec strada , ma grabeam , am trecit pe linga o persoana, ocolind-o putin si atunci m-am agatat la viteza intr-o platbanda de 40x10 , taiata inclinat la autogen , lunga de vreo 120-150 , la inaltimea de vreo 600...

Ma voi duce sa o rup de acolo , cred ca nu sint singurul care a luat-o.

Municipalitatea Galati a mai cistigat un vot lipsa, ca si asa imi erau tare dragi....

Stati outdoor, outcity, e mai sigur.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

care este durata eficientei unui vaccin antitetanos.

Intr-o oarecare masura, subscriu unora si altora dintre colegii care ti-au raspuns ...

Daca insa acceptam un sfat avizat, acesta suna cam asa:

Vaccinul antitetanos pentru a fi eficient pe termen lung, se face in rapel (=repetat) din 5 in 5 ani !

Cu alte cuvinte, se poate face preventiv (!) sau in situatia unui eveniment, cu repetare la fiecare 5 ani. In tratamentul preventiv, "imunizare" te protejeaza minim 5 ani (au fost cazuri in care a tinut si 10 ani), insa in momentul "infectarii", trebuie facut un rapel (in acel moment actioneaza vaccinarea anterioara si o reimprospatezi printr-o noua vaccinare, care iti confera o imunizare pentru urmatorii 5 ani)(e ca si cum ai consuma glontul de pe teava si faci o reincarcare preventiva!). Din acel moment, esti din nou protejat 5 ani ... si asa mai departe. Pe parcursul vietii, il poti face de cate ori vrei, prelungind eficienta lui din 5 in 5 ani.

Cu simpatie,

Pasha (alias "dok")

Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie

Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT

Bicicleta TREK 3700

"Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain."

4x4Maniac's is where we are

care este durata eficientei unui vaccin antitetanos.

Intr-o oarecare masura, subscriu unora si altora dintre colegii care ti-au raspuns ...

Daca insa acceptam un sfat avizat, acesta suna cam asa:

Vaccinul antitetanos pentru a fi eficient pe termen lung, se face in rapel (=repetat) din 5 in 5 ani !

Cu alte cuvinte, se poate face preventiv (!) sau in situatia unui eveniment, cu repetare la fiecare 5 ani. In tratamentul preventiv, "imunizare" te protejeaza minim 5 ani (au fost cazuri in care a tinut si 10 ani), insa in momentul "infectarii", trebuie facut un rapel (in acel moment actioneaza vaccinarea anterioara si o reimprospatezi printr-o noua vaccinare, care iti confera o imunizare pentru urmatorii 5 ani)(e ca si cum ai consuma glontul de pe teava si faci o reincarcare preventiva!). Din acel moment, esti din nou protejat 5 ani ... si asa mai departe. Pe parcursul vietii, il poti face de cate ori vrei, prelungind eficienta lui din 5 in 5 ani.

Cu simpatie,

Pasha (alias "dok")

:g :g :g

Multumesc frumos pentru informatii.

Sanatate sa avem, ca restul se rezolva cumva.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Cred ca cineva vorbeste de antitetanos, altcineva de antirabic. Nu?

Nu. Cand am fost muscat de caine, am cerut carnetul de sanatate al animalului pt. a vedea daca e cu vaccinarile la zi. Era. Am mers la urgenta mai mult sa-mi dea o hirtie. Vroiam sa-l actionez in instanta pe proprietar (de fapt magar a fost el nu cainele), si stringeam cit mai multe probe. Cu ariciul, am mers la medic pt. antirabic, insa a hotarit ca un antitetanos e suficient. Idem si cu sobolanul. Inca mai fac umbra pamintului, asa ca a avut dreptate medicul de la urgenta. Nu se impunea antirabic.

I Have No Idea What You Are Talking About

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use