Vizitator ciine Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Metabond sau duralube Mai fratilor , am zis , poate ma insel eu ... prea toata lumea "metabond" in sus , in jos ,.... ia sa dam un search pe "gooaagal" sa vedem ce "iasa". Si surpriza , 47 pagini , si iau la rasfoit , 95% provin din romania (parca ar fi un produs autohton) citeva scrise in engleza cu adrese pt. india chehia romania ,italia, nu tu un domeniu cumparat ,ca orice firma care se respecta , nu poti sa afli pe ce vapor se fabrica sau cine are drepturile de proprietate ,etc. Trageti concluzia singuri , mie i-mi miroase a tapa , cei care au bani pot s-o incerce, oferta ecovarsitoare. Eu am facut RK la motor la 600 000 km ( probabil cu bani care ii baga altii in astfel de tratamente), si e mult mai sanatos , in rest SANATATE ,MICI SI BERE ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Metabond sau duralube ....... ia sa dam un search pe "gooaagal" sa vedem ce "iasa". Si surpriza , 47 pagini , si iau la rasfoit , 95% provin din romania (parca ar fi un produs autohton) citeva scrise in engleza cu adrese pt. india chehia romania ,italia, nu tu un domeniu cumparat ,ca orice firma care se respecta , nu poti sa afli pe ce vapor se fabrica sau cine are drepturile de proprietate ,etc. Trageti concluzia singuri , mie i-mi miroase a tapa , cei care au bani pot s-o incerce, oferta ecovarsitoare.... Pentru ca gooaagal asta al tau, stie de pe unde esti si iti da prioritar raspunsurile din zona. Nu e cel mai bun criteriu de luat in seama. Sa nu crezi ca eu sunt pro, din contra, insa nu face greseala sa incerci sa deschizi ochii oamenilor. Fiecare da banii pe ce vrea sufletul lui. Bafta mare la toti! ps: metabondul e facut de nemti si e testat in colaborare cu ferrari. Duralubele e facut de americani si testat de nasa (aia care sustin ca au ajuns pe luna :grin: ). Asta, asa ca fapt divers. pps: poate stie cineva sa ne zica daca metabondul este prins in programul de service la ferrari la fel cum este liqui moly la audi si vw (cu toate ca aici poate mirosi a: "hai sa dam mina cu mina ca avem aceiasi mama"). I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Metabond sau duralube ... insa nu face greseala sa incerci sa deschizi ochii oamenilor. Foarte adevarat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacosul Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Metabond sau duralube Ulei 15w40-la turisme se schimba la 10000k acelasi ulei 15w40 la camioane se schimba la 70 000km.De ce?...............nu din cauza turatiei reduse la camion ci din cauza produselor gen Metabond.Eu folosesc la fiecare schimb si motorul merge mult mai bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Metabond sau duralube @ dacosul: o mai fi oare si faptul ca un camion mai are si un filtru centrifugal care aduna toata funinginea din ulei care de fapt degradeaza uleiul ? @ ciine: te rog numeste-mi si mie doua piese din motor care sint in miscare una fata de cealalta si sint in contact direct...fara pelicula de ulei ...asta asa pentru cultura mea generala :h5 zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ciine Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 (editat) Re: Metabond sau duralube La camioane uleiul se schimba si la 100 000 km ,si asta din mai multe motiva ,in nici un caz datorita "metabond" 1.sunt dotate (nu toate) si cu filtre centrifugale . 2. cantitatea de ulei este mult mai mare (25l) 3. temperatura uleiului nu depaseste niciodata 100 grade pt ca sunt dotate cu termoflot 4. turatia de lucru a motorului ( implicit miscarea pieselor una fata de alta) nu depaseste 2000 rpm ( normal 1200-max1500 rpm) cea ce rezulta ca la 100km efectuati de un camion avenm x rotatii vibrochen care x este de cel putin de 5 ori mai mic la camion decit in cazul turismului. Pt. Miron Sorin . pise in miscare fara pelicula de ulei la motor sunt mai multe , dar in motor sunt supapele de la ciuloasa , secretul consta in alegerea materialelor din care sunt facute tija supapei si ghidul de supapa. Pt. Sreveni -Pentru ca gooaagal asta al tau, stie de pe unde esti ..... Sincer ,cred ca-mi jignesti inteligenta , am facut cercetarea cu cel putin trei motoare de cautare ,am trecut google pt. ca il cunoaste toata lumea. Incercati si voi dupa care dati un serch la cuvinte gen : castrol , texaco, valvolin etc, si comparati Editat Februarie 17, 2010 de ciine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cormosilviu Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Metabond sau duralube http://www.tratamentemotor.com/catalog.php?action=show_custom&id=17&cat=15 ..asta-i marfa romaneasca...in cel mai bun caz.intr-adevar..mai mult site-uri romanesti.daca pui tratament metabond si ulei metabond merge motorul din inertie..nu-i mai trebuie combustibil..decit simbolic.tare saracacios arata ambalajul de la ulei..sint sigur ca au investit in cercetare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: Metabond sau duralube Pt. Miron Sorin .pise in miscare fara pelicula de ulei la motor sunt mai multe , dar in motor sunt supapele de la ciuloasa , secretul consta in alegerea materialelor din care sunt facute tija supapei si ghidul de supapa. Iti cer permisiunea sa te completez in secrete, esti sigur ca tija sau coada supapei in ghid se misca pe uscat? Te inseli amarnic prietene.:old Pentru convingerea ta, daca esti dispus sa faci un experiment la un m.a.s., utilizeaza in loc de benzina diluant si dupa un timp scurt de functionare o sa se blocheze supapele in ghiduri. De ce ? :h5 SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: Metabond sau duralube Asta pare ceva mai nou. Stie cineva ceva despre el? http://www.zenox.com/news/list.web?lang=en§ion=zenox Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: Metabond sau duralube Nu ca-s eu mare mecanic dar sant patit cu aditivi, de fapt cu duralube. Una bucata motor 1,6 benzinar de pe un opel, m-a sfatuit " unu destept " ca ar fi bine sa-i bag duralube mai ales ca avea 200.000 km. Zis si facut, cumparat duralube, bagat in motor mers 200 km si poc motor..gata ...altul. Nu si-a mai facut ungerea. Or fi bune unele, metabond poate-si face treaba dar eu unu nu mai bag aditivi nici sa ma pici cu ceara. Daca tot ar fi asa de bune si eficiente chiar cred ca erau folosite de marii producatori de uleiuri. Parerea mea sincer este ca-s praf in ochi. Si cred ca la fel sunt si acei aditivi de curatat injectoare, catalizator si EGR. (La astia daca are cineva detalii ar fi minunat sa ne zica) La un motor, ca sa ai parte de el o buna perioada de timp cred ca trebuie urmatoarele: - Uleiul schimbat la timp chiar mai devreme decat zice manualul masinii si in functie de cum este folosit. - Filtre la fel. - Dupa 3 schimburi de ulei, spalat motorul de depunerile aferente - Folosirea de combustibili de calitate ( asta e foarte discutabila ) nu gen ..lasa ca iau de la ala cu TIR-ul. Si cand ii vine sorocul, altul sau reparatia aferenta. Hac, parerea mea.:2dr Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ciine Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 (editat) Re: Metabond sau duralube Iti cer permisiunea sa te completez in secrete, esti sigur ca tija sau coada supapei in ghid se misca pe uscat? Te inseli amarnic prietene.:old Pentru convingerea ta, daca esti dispus sa faci un experiment la un m.a.s., utilizeaza in loc de benzina diluant si dupa un timp scurt de functionare o sa se blocheze supapele in ghiduri. De ce ? :h5 1. Convingerea mea este ca prin ce sustii i-mi confirma faptul ca supapele nu beneficiaza de pelicula de ulei. 2. motorul a fost proiectat sa functioneze cu benzina sau motorina , nu cu diluant .Daca era proiectat pt. diluant se adoptau alte solutii tehnice. 3. La intrebarea ta " de ce ? " ,motivul pt care se blocheaza supapele la combustia cu diluant este faptul ca temperatura de ardere este la diluant mult mai mare datorita faptului ca e foarte volatil fata de, (2000 grade) benzina , si acum judeca singur. A .. inca o chestie , sa-mi explici tu de ce nu se blocheaza cu gaz (GPL). Motoarele mai vechi se foloseau de uleiul care patrundea pe linga tija supapei pt ungere , dar s-a renuntat la acest lucru pt a elimina consumul de ulei si micsorarea noxelor si astfel sa introdus semeringul de supapa care impiedica acest lucru , dar s-a recurs la selectionarea de materiale antifrictiune care sa functioneze in asa zisa ungere uscata. Totodata temperatura de lucru a supapelor este esentiala si de acea se adopta o tije lunga care sa cedeze aceasta temperatura gidului care este bine racit de lichidul de racire. Editat Februarie 18, 2010 de ciine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 Re: Metabond sau duralube SALUT, Sa imi dau si eu cu opinia Am folosit Slick 50 acum 15 ani in dacia pe care o adusesem din Germania. Nu s-a intamplat nimic rau, motorul functioneaza foarte bine si acum, are 200k fara sa umblu in el dar nu cred ca din cauza ca am pus atunci Slick 50 Cand a aparut Duralube impreuna cu un prieten am facut un test. Am pus duralube pe o suparfata metalica si apoi am incercat sa o gaurim....a fost imposibil. Am pus numai ulei si am incercat sa gaurim, aceiasi suprafata acelasi burghiu, dupa cateva secunde a iesit fum si apoi am dat gaura. Nu stiu cum e testul ala cu bila de rulment, pe vremea aceea atat ne-a dus capul pe noi :ha: Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2010 Re: Metabond sau duralube Nu e de neglijat argumentul cu testul prin gaurire , insa e prea frumos sa fie adevarat . in cazul ca ar fi real , mai ramine de verificat rezistenta la inbatrinire in motor . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 Re: Metabond sau duralube Testul cu burghiul este o pacaleala. Parerea mea este ca sa nu facem din tantar armasar. Niciun aditi, nu iti repara un motor defect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Re: Metabond sau duralube cred in metabond cu asta incep, pentru ca e important in discutitie 2. metabond nu e un aditiv...scrie pe el mare si atrage atentia acum, repar un motor, complet, bucsat, pistoane noi, segmenti noi etc vreau sa bag metabond stiu ca dupa setul motor nou e o periada in care se finiseaza suprafetele, si apoi trebuie (repede) schimbat uleiul as vrea sa imi spuneti care e perioada, si cand sa bag metabondul, desi sunt convins ca nbu e bine sa il bag in primul ulei, ci abia in a 2 lea multumesc forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Re: Metabond sau duralube Adica eu am cumparat Duralube asta degeaba?! :grin: E luat la pachet cu-n aditiv pt carburant, pentru curatzat " tot " zic ei ... Adicaaa...sa-l pun, sau sa nu-l pun?!?! Asa de bine merge motorul Nivei, caci la asta voiam sa-l bag, nu consuma ulei, azi am verificat...uleiul zici ca acu-i pus, asa curat este.... :hl Risc sa stric ceva ?!?! Poate aditivul asta sa strice, asta in caz ca totul e in regula?! L-as fi pus pentru prevenirea anumitor uzuri. Ce ma sfatuitzi?! A avut cineva probleme punand Duralube?!? :hl Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabikia Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Re: Metabond sau duralube Eu am un minibus 8+1 de la wv un T4,acum are 240.000Km si nu am probleme cu motorul,am pus preventiv si folosesc la un schimb Da si unul Nu,Duralube. Dar ca aditiv pt motorina folosesc metabond. Nu am o opinie pro sau contra,am spus doar ce folosesc eu la cele doua masini ale mele! Nu am cu niciuna probleme cu motorul si uleiul imi ajunge de la schimb la schimb(revizile le fac la 10.000Km) Ce pot sa zic...eu le-am incercat pe ambele si sunt multumit pina acum de rezultate. ps:de la revizia de 120.000Km a pus duralube,ca nu se stia de metabond care este mai nou pe piata! Kia Sportage,2005,albastru Toyota LC 120,job car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 (editat) Re: Metabond sau duralube Eu am folosit duralube la un moment dat. Si chiar mi se pare apa de ploaie. trebuie sa incerci si Metabond ca sa faci diferenta. In opinia mea Metabondul se simte dupa cateva zeci de minute de functionare. Eu am studiat atent problema inainte sa bag la Nissan. Dupa ce am adaugat Metabond zgomotul de la turbina se aude la turatii mai joase, presiunea uleiului a scazut (trag concluzie ca uleiul circula mai usor). Apoi eu am avut o problema la puntea fata si am cam mers fara ulei in diferential. Cand mi-am pus blocant ARB pe fata si l-am scos pe cel vechi nu am gasit urme de gripaj, coroana si pinionul de atac arata impecabil. Apoi este testul cu bila de rulment care este destul de convingator. Spun destul de convingator, pt ca nu sunt sigur ca are acelasi efect si la concentratii mai mici(testul eu l-am vazut facut cu Metabond turnat direct pe bila, ori in motor este un flacon la 5L ulei). PS Exista niste mituri conform caruia daca schimbi uleiul la jumatate din durata prescrisa, sau mai des, esti la adapost de orice pericol. Eu zic ca e fals. Uleiul trebuie schimbat la un anumit numar de Km, indicat de producatorul auto. Daca masina este intretinuta nu vad motivul pt a schimba uleiul mai des. Este neeconomic si ridicol. Editat Martie 7, 2010 de avolocaru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 7, 2010 Autor Partajează Postat Martie 7, 2010 Re: Metabond sau duralube Soimule , pentru rodaj poti folosi un ulei ceva mai fluid la rece.Rodajul nu are un numar de km bine definiti , ca sa fii sigur ca motorul a trecut de perioada de rodaj , in cazul in care nu stii sau nu poti aprecia din experienta , un bun indicator este miscarea de revenire (in sens invers ) a ventilatorului , daca este angrenat de arborele cotit . Un motor care are compresia buna si ajustajele corecte , uleiul corespunzator , este cald la temperatura de functionare , s.a.m.d. , la oprire are o miscare de revenire spre inapoi , datorata ultimei compresii a unuia dintre pistoane . Deci daca observi ca la oprire motorul nu intepeneste pe loc ci mai revine putin inapoi (miscare datorata compresiei care se va destinde si va da inapoi ultimul piston care facea comprimare ) , se poate spune ca acel motor functioneaza fara frecari mai mari decit sint necesare . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Re: Metabond sau duralube cred in metabond Nu te supara aproape mi-au dat lacrimile. Poti te rog din experienta sa-mi spui cum arata un motor care a folosit Metabond timp de 50.000 de km? Ca nu ma intereseaza cum functioneaza el in primele 10 minute.. Daca-mi dai ban sa stii ca am postat asta fiindca-ti faci reclama. La fel ca multi alti dealeri Metabond de pe-aici. E impotriva regulamentului. Si sper totusi sa nu te superi... :grin: Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Re: Metabond sau duralube merci cos asta am sa urmaresc, dar fiind motor in 3 pistoane poate nu o sa faca miscari de revenire oricum, daca face ...amre bucurie sunt diler metabond ca sa imi iau produse mai ieftine, NU COMAND SI NU VAND LA NIMENI asa ca ironii ieftine tin de persoana care le face dar nu ma ating deloc forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Re: Metabond sau duralube Dupa ce am adaugat Metabond zgomotul de la turbina se aude la turatii mai joase, presiunea uleiului a scazut (trag concluzie ca uleiul circula mai usor). Eu zic sa tragi concluzia ca minunea asta ti-a subtiat uleiul:op si nu mai ai presiune corespunzatoare! Implicit, asta inseamna ca afecteaza calitatile uleiului si deja dam in altele... Presiunea e e importanta: de exemplu, arborele cotit se roteste pe o pelicula de ulei, prin efectul de pana creat de rotatia arborelui si presiunea de ulei din sistem. O vascozitate corespunzatoare inseamna si un debit optim de ulei in circuitul de ungere (pompa e calibrata pentru anumite vascozitati, pe care le indica producatorul in manual)...nu mai spun, ca e limpede. Testul cu bila...am ras cu lacrimi :ha:. Nu inseamna nimic! Cu ce au comparat ei Metabondul?? Ce stim noi, puteau sa puna "Untdelemn de la bunica", sau...orice pisorca! Testele astea se fac conform unor standarde, lucrand cu aceleasi marimi, testarea sa se poata reproduce in conditii identice pentru toate produsele, astfel incat sa poti face o comparatie reala intre ele! Nu sa freci bila intr-un garaj :ha:. Si oricum, nu asta e singurul efort in motor! Vreau sa vad si eu o specificatie internationala, un rezultat conform unor STAS-uri! Vreau sa vad comportamentul lui atunci cand raceste capul pistonului la cateva sute de grade, o mai fi acolo, sau e pulbere de mult!? O agreere de la un producator de motoare, ca acolo sunt implicate teste relevante pentru un motor! In astea as putea sa cred! Auzi...sa freci o bila... Vreau sa vad si eu: rezistenta la oxidare, un TBN, interactiunea cu ceilalti aditivi, lucruri pe care le verifica orice producator de lubrifianti! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Re: Metabond sau duralube Agreat de constructorii auto este, altfel nu ar aparea ca reclama pe masinile de raliuri. Asa cum am zis am unele retineri in ceea ce priveste concentratia necesara pt a fi eficient. In rest fiecare experimenteaza pe pielea lui, eu am avut ceva probleme la puntea fata si faptul ca nu am urme de uzura pe pinionul si coroana diferentialului cred ca i se datoreaza + alte cateva exemple. Daca la un moment dat voi avea un semnal care sa imi indice ca acesta dauneaza cat de putin te asigur ca voi striga foarte tare. Ar fi interesant daca cineva poate da un exemplu negativ. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Re: Metabond sau duralube Cred ca ar trebui sa se puna capat promovarii (cu sau fara voie) pe forum a acestiu produs dubios, vandut de o firma dubioasa care are un site de internet pe masura. Influentarea cuiva in a folosi acest produs (Metabond) este un lucru nu tocmai bun. Si pentru ca se cer argumente negative am sa pun doua intrebari retorice: 1. De ce marile firme de transport NU folosesc Metabond? Teoretic le-ar aduce economii grase, mentenanta mai facila, usurinta in exploatare. 2. De ce acest produs nu are niste specificatii tehnice facute public (specificate mai sus de @iulianul) si de ce are o prezentare asa de saracacioasa? Doar e HI-Tech, nemaivazut si nemaiintalnit, o adevarata revolutie pentru mecanica. Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Re: Metabond sau duralube Pai... Stai sa lamurim, nu este obligatoriu sa folosesti produsul, marile firme fac economie cred si apoi nu stim daca nu folosesc. In privinta reclemei care se face mai mult sau mai putin voit, cred ca e plin forumul de asa ceva si nu vad care ar fi problema. Hai sa vedem cine poate sa ne spuna ce presiune treuie sa aibe uleiul intr-un motor, o relatie dintre presiune si viscozitate, etc etc. Eu inca studiez efectele Metabond, la un moment dat am vrut sa fac niste experimente pe niste motoare de la dezmembrari dar din lipsa de timp am tot amanat. Apropo nici eu nu vand Metabond. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate