watcher Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Mi-am propus si am facut demersuri serioase in acest sens (recte mi-am facut rezervare la hotel Zan in Voineasa) sa fac in weekendul acesta urmatorul traseu in zona Transalpina: 1) vineri 28 deplasare Bucuresti - Voineasa 2) sambata 29 trezit dis-de-dimineata si pe la ora 0600-0700 plecare din Voineasa catre Ciungetu, urcare pe Strategica, facut toti cei ~60km, ajuns la Transalpina. Aici avem 2 optiuni, in functie de cat a durat: 2a) dreapta, Obarsii, revenire pe asfalt la Voineasa, cazare, somn (asta daca e prea tarziu cand ajungem la Transalpina) 2b) stanga pana la Ranca, masa, revenire pe Transalpina pana la Obarsii, cazare, somn (asta daca avem destul timp cand ajungem la Transalpina) 3) duminica, trezire la o ora acceptabila si plecat pe drum spre lacurile Galbenul si Petrimanu, iar de acolo peste munte, pe Cheile Oltetului catre Polovragi, de unde mergem la Bucuresti. In functie de timp, ne oprim pe la Horezu, Arnota, Bistrita, etc. Voi fi cu Land Cruiserul care are tot ce ii trebuie pentru drumurile astea, ar trebui sa ii fie foarte usor. Exista cineva caruia ii surade vreun traseu (in special cel cu Strategica), ca sa mergem impreuna ? Iesirea o sa fie de plimbare, poze, etc, nu de offroad, voi fi cu un copil mic in masina... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? Distractie placuta si sa faci foto numai asa cum doar tu stii sa faci! :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dok Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? Foarte frumos traseul ... merita din plin si vei fi incantat de peisaje. L-am facut cu o luna in urma, intr-o companie foarte placuta ... ! Nu e nevoie sa pleci asa dimineata, "strategica" + Ranca le faci in 3-4 ore (plus inca 3-4 intoarcerea). Important e sa ai vreme frumoasa si vizibilitate ! Sa-ti mearga bine! Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT Bicicleta TREK 3700 "Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain." 4x4Maniac's is where we are Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat August 27, 2009 Autor Partajează Postat August 27, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? PASHA: stiu ca ati fost, eu pur si simplu nu am putut sa particip la momentul ala, desi mi-am dorit mult. Asa am calculat si eu: Transalpina 3 ore de 2 ori plus strategica vreo 6 ore = 12, si sa mai am 2 ore de marja de siguranta sau de masa. Din cate mi-au povestit Alf si Goganu, ati facut cam 7 ore pe strategica... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? Exista cineva caruia ii surade vreun traseu (in special cel cu Strategica), ca sa mergem impreuna ? Iesirea o sa fie de plimbare, poze, etc, nu de offroad, voi fi cu un copil mic in masina... Gand la gand cu bucurie, si eu sunt interesat sa fac Transalpina, si chiar ma gandeam sa plec in weekendul asta, dar nu aveam cu cine. Daca maine, reusesc sa termin masina, sambata mergem sigur. Eu o sa plec din Targoviste-Aninoasa sambata dimineata. Tel :0740112707 - Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? Frumos traseu, vreme buna sa ai. Pacat ca sfarsitul asta de saptamana nu pot, pentru ca chiar as veni. Distractie placuta Watcher! Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dok Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? PASHA: stiu ca ati fost, eu pur si simplu nu am putut sa particip la momentul ala, desi mi-am dorit mult. Asa am calculat si eu: Transalpina 3 ore de 2 ori plus strategica vreo 6 ore = 12, si sa mai am 2 ore de marja de siguranta sau de masa. Din cate mi-au povestit Alf si Goganu, ati facut cam 7 ore pe strategica... In nici un caz 7 ore ...! La traseul de noapte, intre Voineasa si Ranca, via "strategica", am facut 4 si 1/2 ore, cu opriri de poze, pauza de strans randurile, reconfigurarea traseului ratacit in bezna, etc. Prin urmare, ziua ar trebui sa faceti mai putin ... Asa cum am mai spus, elementul de baza este vremea. S-auzim de bile ... :hi Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT Bicicleta TREK 3700 "Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain." 4x4Maniac's is where we are Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adi Mehala Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? Asfalteaza astia Transalpina, venea unul peste munti luni cu un Trabant. Am vrut sa-i fac o poza si s-o pun aici, dar mi-era ca o sa-mi iasa off roadul din cap. NISSAN PATROL CADILLAC ESCALADE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat August 27, 2009 Autor Partajează Postat August 27, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? Stiu ca asfalteaza, e unul din motivele pentru care am insistat sa ajung inca o data anul asta, inainte sa se piarda zona... PASHA: Alf si Goganu ziceau ca ati plecat la 10 si ati ajuns la 17 la Ranca... Iti dai seama ca as prefera sa nu fac 6 ore, dar ma gandesc, 60km- 10kmph.... HEM: :h5 ne auzim maine sa vedem cum ne sincronizam.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florinrai Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? din pacate vremea e urita, virfurile papusa si paringu nici nu se vad ploua Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? De la Obarsia Lotrului la Ranca am facut 2 ore cu tot cu poze sambata trecuta, era plin de Loganuri pe acolo :ha: Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GOGANU24cm Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? @watcher.....din cate imi amintesc strategicul l-a masurat @asfalttango....64 km (de jos pana la pensiune).....noi am intrat pe traseu undeva in jurul orei 10.45 si am ajuns la pensiune la 17.00 (s-au facut multe opriri, poze ,presiune roti, verificam cortu lu @astral2000 :ha: ) (daca imi amintesc bine).....oricum daca ploua e bestial cel putin partea din padure unde s-ar putea sa fie ceva loc de morcovei :ha: ......sau daca nu in padure, chiar inainte sunt niste ravene la care trebuie sa fii atent kiar si pe uscat :ha: ......lasand gluma la o parte vb serios.....DACA PLOUA IATZI PATROLU :h5 Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? As veni si eu.. sambata dimineata as pleca din Horezu,, dar incotro??? spre Voineasa pe asfalt, peste munte Vf Ursu-Ciunget.. ?? :roll: :roll: PS la ora asta ploua si la Horezu si la Tg Jiu Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? .............. verificam cortu lu @astral2000 :ha: )................ :h5 ..........Grijuliule !!! :ha: :ha: :ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat August 28, 2009 Autor Partajează Postat August 28, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? Cristian Irimescu, de la Horezu la Voineasa pe asfalt cam e de mers, adic cred ca dureaza destul pe orice parte ai lua-o. Din cate am auzit ar fi mai misto s-o iei peste munte... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? eu plec pe la 19:00 din Bucuresti, directia Novaci. O sa mergem pe valea Gilortului, cort, habar nu am traseul exact. traseu pe autostrada, rm valcea, horezu, novaci mergem nu neaparat la dat pe traseu, ci la stat la foc si admirat natura (plus gratar si bere evident :grin: ) daca e ne gasim pe drum, nu stiu daca o sa iesim pe strategica KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? Am fost si undeva pe transalpina m-am intalnit cu Watcher care venea dinspre strrategic. Am facut o tura de vreo 12 ore cu urcare prin Ranca ( cah... se sta la paleta ) continuare cu 2/3 din strategic unde din cauza de ploaie, noapte si "singuratate", am stabilit ca e mai bine s-o cotim spre Latorita, ( la cantonul padurarilor), am facut o vizita scurta pina la castelul de echilibru al hidrocentralei de la Ciungetu, Lacul Petrimanu, si intoarcere prin Curmatura Oltetului Polovragi... Poze, nu prea am ca de, am plecat cu un aparat fara baterii.. poate de la Watcher, mai multe.. :grin: Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat August 31, 2009 Autor Partajează Postat August 31, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? Am facut, sigur ca da, o gramada de poze, mai putin pe Transalpina unde m-am intristat rau de tot. Concluzia este ca 'Transalpina nu mai este'. Mai avem inca ceva drumuri prin zona, dar de la TA putem sa ne luam ramas bun. Jde metri latime, gratar, manele, ATVuri cu tineri in pantaloni scurti, fara casca, si fete pe tocuri, tot tacamul. Salut inca o data pe dl Irimescu cu care am petrecut niste minute incantatoare, care au ami salvat din nervii produsi de invazia de mistreti intr-o zona atat de frumoasa odata... Vreau sa folosesc fiecare ocazie ca sa mentionez mistretii maximi: pajero LWB, nou, B03RIS. Ne intalnim la o intersectie pe Strategic, ei veneau de unde veneam si eu, iar eu gresisem drumul. In mod normal, (cum se face), claxonez ca sa vina mai aproape si sa vorbim (sa le spun ca nu e incolo dumul, sa imi spuna ei mie una alta, sa intreb daca au vazut pe niste domni cu allroad si outback care ziceau ca vor sa se tina dupa mine, etc). Ma dau jos din masina, ridic mana, si ei trec foarte linistiti (cu un motociclist in fata), FARA MACAR SA SE UITE spre mine :P , parca eram cersetor la semafor :P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? , sa intreb daca au vazut pe niste domni cu allroad si outback care ziceau ca vor sa se tina dupa mine, etc). Au reusit sa termine traseul, m-am intalnit cu ei inainte a urca prin ultima padure ( mai aveau cam 10 km pina la corturile ciupercarilor). Erau ok, am stat putin de vorba si am mers fiecare mai departe.. Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat August 31, 2009 Autor Partajează Postat August 31, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? Da , m-au sunat pana la urma, cand au ajuns la Ranca, foarte tarziu pe seara. Facusera pana la un moment dat, evident ca nu se ridica masina pe cric ci se infunda cricul in pamant :p , au mai facut multe multe poze, si sigur ca da, au mers totusi ceva mai incet :-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? Am facut, sigur ca da, o gramada de poze, mai putin pe Transalpina unde m-am intristat rau de tot. Concluzia este ca 'Transalpina nu mai este'. Mai avem inca ceva drumuri prin zona, dar de la TA putem sa ne luam ramas bun. Jde metri latime, gratar, manele, ATVuri cu tineri in pantaloni scurti, fara casca, si fete pe tocuri, tot tacamul. Salut inca o data pe dl Irimescu cu care am petrecut niste minute incantatoare, care au ami salvat din nervii produsi de invazia de mistreti intr-o zona atat de frumoasa odata... Vreau sa folosesc fiecare ocazie ca sa mentionez mistretii maximi: pajero LWB, nou, B03RIS. Ne intalnim la o intersectie pe Strategic, ei veneau de unde veneam si eu, iar eu gresisem drumul. In mod normal, (cum se face), claxonez ca sa vina mai aproape si sa vorbim (sa le spun ca nu e incolo dumul, sa imi spuna ei mie una alta, sa intreb daca au vazut pe niste domni cu allroad si outback care ziceau ca vor sa se tina dupa mine, etc). Ma dau jos din masina, ridic mana, si ei trec foarte linistiti (cu un motociclist in fata), FARA MACAR SA SE UITE spre mine :P , parca eram cersetor la semafor :P Acum, nu fi egoist. Pentru voi poate ca s-a terminat cu TA dar lasa-i si pe "bizzoni" sa se bucure de peisaj. Priveste o harta a mt. Capatinii. Fiecare culme N-S inseamna o alternativa paralela de traversare. Pe fiecare sunt drumuri pastorale. Multe le-am parcurs prin anii 2000, fie cu masina(neperformanta), fie pe jos.Nu-mi amintesc bine, ca nu era GPS la vremea aia. Ne-am propus in toamna asta(eu si gasca) sa le refacem. 11,12,13 sept. incepem,daca ne ajuta vremea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat August 31, 2009 Autor Partajează Postat August 31, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? Stiu ce zici, am avut discutia asta extinsa pe Softpedia. Problema este ca am fost anii trecuti, am avut un sentiment extraordinar, stiam ca e un loc deosebit. Ei bine, cand am ajuns acum si treptele de pe muntinu nu mai erau, iar TA avea 12m latime, pur si simplu m-a apucat tristetea, asta a fost sentimentul si l-am exprimat. Am tintit niste drumuri alternative, la sugestia lui Cristian Irimescu (si atzatzat de Goganu) : de la Petrimanul, urcare la Curmatura Oltetului, si in loc sa cobori spre Polovragi,stanga spre varful la Nedei si apoi mai mult alternative de coborare catre Horezu. Ba mai mult, facand eu o urcare acolo in Curmatura Oltetului, am vazut pe un versant 'inspre stanga' un proaspat drum forestier care era: - pamant - proaspat taiat printre brazi - parea al dracului de abrupt - parea al dracului de lung Cred ca merita incercat sa il nimerim :-) (eu stateam prost cu timpul ca m-am trezit la 11 duminica :P ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
body_mihai Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? :hi Am facut si eu transalpina in doua randuri: -vineri 28.08.2009 ranca-obarsie, -sambata 29.08.2009 obarsie- sebes Este prima data cand fac acest traseu. peisajele sunt superbe, curatenia este ca la ea acasa"ranca-obarsie". Din pacate nu am putut sa ajung la nici un lac din cauze neprevazute. Am intalnit in timp ce urcam o familie cu o dubita wv pe care i-am tinut dupa mine dupa ce i-am tractat, ajutandu-i sa traca peste munte. Era o portiune de drum unde s-a dinamitat muntele pentru a putea largi drumul si am fost nevoiti sa traversam pe de-a dreptul muntele, pe iarba. Obarsie-sebes s-a asfaltat aproape in intregine si unde nu este asfalt este drum amenajat cu piatra, dar a fost frumos. Multa bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? Cam asa se vede de pe Vf Nedei! Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
body_mihai Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 Re: 29 August, Strategica si Transalpina dintr-un foc. Doritori? Cateva poze Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate