Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pareri achizitie Disco 2

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Pareri despre cumpararea unui Disco 2

Mufa e de tip OBDII dar protocolul de diagnoza nu e compatibil cu cititoarele generice, merge doar cu tester dedicat vezi aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64453-Posesori-de-tester-LR-dispusi-sa-ajute ... primul pe lista sunt eu si acum am serviciul in Bucuresti, de joi incolo plec o saptamana la Arad dupa aia vin inapoi.... poti sa ma suni daca vrei, daca nu raspund inseamna ca sunt la serviciu si mai insista sau da-mi sms sa stiu ca esti tu si te sun inapoi

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu optez pentru automat pentru ca este foarte comod si merge chiar bine(una in stare buna) hai du una la reprezentanta si hai pe strazi, sa pui si tu un link sa vedem ce ai decis pana la urma

Link spre comentariu

Mufa e de tip OBDII dar protocolul de diagnoza nu e compatibil cu cititoarele generice, merge doar cu tester dedicat vezi aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64453-Posesori-de-tester-LR-dispusi-sa-ajute ... primul pe lista sunt eu si acum am serviciul in Bucuresti, de joi incolo plec o saptamana la Arad dupa aia vin inapoi.... poti sa ma suni daca vrei, daca nu raspund inseamna ca sunt la serviciu si mai insista sau da-mi sms sa stiu ca esti tu si te sun inapoi

Ok, multumesc!

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

buna,

Sunt nou in acest domeniu. Având nevoie de un auto pentru naveta sotiei de aproximativ 35 km in afara orașului si de o mașina pt concedii in zona de munte am ajuns la concluzia ca vrem un SUV.

Am tot rasfoit forumuri, am întrebat in stânga-in dreapta si am decis sa fie land rover. Sa fie freelander. Citind forumul dedicat acestei mașini si mai documentandu-mă am intrat si mai mult in dilema. Vizând numeroasele probleme la transmisie (ird, vcl) m-am îndreptat spre Disco.

Ce părere aveți? Este mai viabil un Disco sau freelander, bugetul fiind cam același +-500E doar taxele mai mari la Disco?

Anul ar fi cam 1999-2002

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

buna,

Ce părere aveți? Este mai viabil un Disco sau freelander, bugetul fiind cam același +-500E doar taxele mai mari la Disco?

Anul ar fi cam 1999-2002

Salut!

Vorbesti de doua masini din clase diferite, chiar daca amandoua sunt Land Rover. E ca si cum ai vrea sa compari mere cu pere:wink:

Sfatul meu e sa mai citesti ce s-a scris pe aici (chiar si in acest topic) si sa te hotaresti ce anume iti trebuie iar apoi sa-ti exprimi nelamuririle mai concret.

Spor la citit!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Buna.

Sunt nou pe Forum si de aceia va rog sa aveti un pic de rabdare cu mine ,poate o mai dau in bara . Am acuma un Pajero 2.5 model cu 5 usi cu volan pe dreapta ,dar vreau sa o vand si sa-mi iau un Land Rover Discovery cu volan pe dreapta . Sa-mi iau un 200 td sau un 300 td ,nu stiu care e diferenta ? care motor e mai bun pt tractat remorca ? poate sa ma indrume cineva care model e mai preferabil pt tractare de remorca si pina in cite tone poate sa tracteze ? merge 3,5 T ?

eu merg mai des in Anglia si am ocazia sa-mi iau una buna ,dar as vrea citeva pareri mai avizate de la profesionisti. Am vazut citeva pe net in Anglia gata preparate de off road si aratau super bine . ce parere aveti ?

Link spre comentariu

eu as merge pe un disco 1 300 TDI cu ceva dotari si fara trape cu an de fabricatie cat mai aproape de 1998 -anul scoaterii din productie..... cat mai stock( o pregatesti tu cum vrei in functie de necesitati) .....daca vrei sa tractezi si remorca si vrei una pregatita de offroad sa fi atent sa aiba carligul de remorcare original ala cu mai multe pozitii pt montat cuiul ....in rest verificata de zgomote suspecte scurgeri de ulei revizii la zi etc ....viata unui lr de oricare ar fi el depinde mult de cum a fost intretinut

daca a avut stapani buni si nu ti bati joc de ea o sa ai o masina foarte buna

care caraie maraie dar nu te lasa in drum

inainte de a cumpara un land rover incearca un drive test cu una .....lr ul e ''altceva'' nu seamana nici macar intre ele daramite cu alt 4x4 si in nici un caz nu te lua dupa gura targului....

• Like 1
Link spre comentariu

nu vreau sa fiu carcotas dar ce legatura are titlul topicului cu 200 sau 300Tdi? ...putina atentie va rog... sa deschid alt topic pe chestia asta cu postarile aferente?, ca nu e greu...cum vreti ca am intelegere pentu noul nostru coleg din Timisoara:wink:

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

Re: Sfaturi achizitie Disco I

http://www.mobile.de/ro/marc%C4%83/land-rover/model/discovery/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:land+rover,mdl:discovery,prx:6001/pg:vipcar/186040347.html

ce zice-ti de masina aceasta?

ma intereseaza in primul rand fiabilitatea cutiei automate si suspensiei pe aer

astept

Link spre comentariu

E vorba de un Disco2 TD5 nu de D1- exista sansa sa aiba in interiorul cutiei de transfer tot ce-i trebuie si sa ai nevoie doar de timonerie.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Re: Next 4x4 ......Discovery2 - sfaturi pentru achizitie

am mutat postarea la topicul cu titlu corespunzator:wink:

ca raspuns, la Td5 sunt ceva probleme la varianta automata, nu cu cutia in sine dar cu asa numitul XYZ switch care e scump de mori si cu "torque converter"-ul care se mai uzeaza, daca vad bine masina e din 2000 deci aproape sigur are "hardware"-ul necesar pentru CDL in cutia de transfer, blocajul poti sa-l faci punand o timonerie de D1 ca-i mai ieftin sau varianta cea mai ieftina o vezi aici http://www.discoweb.org/tech.htm...bafta

Link spre comentariu

http://www.mobile.de/ro/marc%C4%83/land-rover/model/discovery/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:land+rover,mdl:discovery,prx:6001/pg:vipcar/186040347.html

ce zice-ti de masina aceasta?

ma intereseaza in primul rand fiabilitatea cutiei automate si suspensiei pe aer

astept

Eu am Un td5 Automat, pe perne ( pe care le-am schimbat nu am trecut pe arcuri) Fiabiliatea este , ca in cazul oricarei masini relativa. Eu am schimbat convertizorul ( ce zicea si Fery) cu unul heavy duty Ashcroft. Ca si concluzie generala, dpdv al intretinerii, este foarte ok, nu exista nimic de nesurmontat. Switch-ul de la cutie, intr-adevar este scump - daca-mi aduc aminte este undeva pe la 350 eur, si de obicei este distrus de o piesa foarte mica, un fel de palnie ( costa vreo 10 lei) care are rolul de a ghida condesnul de la AC.

Daca ai perne, pe langa confort, ai si ACE, ceea ce este incomparabil fata de un D2 cu arcuri ( stabilitate in curbe, confort)......

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

din 2000 e E2 sigur...indiferent de ce zic nemtii sau altii , la noi asa apare

aaaa da, uitasem de SLS(self levelling suspension), fara aia pentru mine nu mai e D2... e ieftin si usor de intretinut si nu prea are probleme majore, decat cele comune pe care le vei invata:wink:

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Si eu am D2 Td5 automat cu SLS, ACE. Foarte multumit! Inca nu m-a necajit cutia/convertizorul (sper sa nu vorbesc intr-un ceas rau), in rest asa cum spuneau si colegii din posturile anterioare nimic de speriat. In cazul masinii gasite de tine partea cu taxa e cea mai delicata! Bafta!:wink:

Link spre comentariu

Partea cu taxa e atat de delicata incat aduce ghinion sa aduci vorba:old

In functie de zona sa nu fie corodat sasiul - verificat temeinic daca e afectat de rugina si in ce masura, sa se inchida usile din telecomanda, scurgeri de lichid din caseta sa intre turbina si sa cupleze reductorul.

Spor la cumparaturi!

"A bon entendeur, salut!"
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
Link spre comentariu

Salut, primul link e dubios putin, cine a pus anuntul nu cunoaste masina, in primul rand, scrie Euro 1 si nu exista D2 cu asa ceva, la anul ala de fabricatie ar trebui sa fie Euro 2, apoi scrie ESP ceea ce D2 nu are, are EBD si TC, totodata scrie de airbaguri laterale care iar e minciuna, + ca e si automata ceea ce la D2 diesel nu e foarte avantajos, consuma mai mult si e scump de reparat daca pica ceva, si de obicei pica ori XYZ switch-ul ori convertizorul de torsiune... cu toate ca e greu de modificat totusi se poate si mie mi-e dubios si kilometrajul ala la o masina de 13 ani.

nu o lua ca un sfat ci ca o simpla afirmatie: daca ar fi sa aleg eu as alege-o pe a doua(dar in realitate nu as lua-o ca e automata:wink:) avantajul e ca are FBH(webasto) ceea ce e important si culoarea aia anti-jeg... asta cu manuala si automata e o chestie subiectiva a mea si trebuie tratata ca atare, totusi ceea ce am zis de problemele celor automate e real

Bafta

Editat de sierrafery
  • Like 1

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns! Ai reusit sa ma incurajezi :) ! Masina mi se pare geniala din punct de vedere aspect/confort si, din cate am citit in post-urile anterioare, este relativ ieftin/usor de intretinut si procurat piese.

Ma intereseaza, totusi, mai multe detalii cu privire la cutia automata pe Disco 2. Chiar sunt de evitat cele automate?

Am gasit si una manuala: http://www.mobile.de/ro/marc%C4%83/land-rover/model/discovery/vhc:car,cnt:de,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,mke:land+rover,mdl:discovery,frn:1998-01,frx:2003-12,prx:9001,ful:diesel,mlx:200000,stn:7,stx:2147483647,dmg:false/pg:vipcar/187005405.html

Si inca o rugaminte... Daca este cineva in Brasov cu Disco 2 si are chef de o iesire scurta pentru a-mi arata masina, m-as bucura foarte tare. :2dr

Multumesc mult pentru ajutor! Weekend frumos!

Atasez o poza cu unul dintre viitorii pasageri, in cazul in care reusesc s-o achizitionez. :)

DSC_1002.thumb.jpg.bcd6cdbbab45fca374f3de59617936b7.jpg

Editat de iul_mun
:gr1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare