Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pareri achizitie Disco 2

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Pareri despre cumpararea unui Disco 2

Voi incerca cu siguranta! Sper sa se ofere cineva binevoitor din zona Brasovului care sa imi permita acest lucru.

In orice caz, masinuta asta pare a fi cea mai potrivita pentru ce am novoie si, in plus, imi si place extraordinar de tare...

Multumesc tuturor pentru sfaturi!

Editat de iul_mun
:gr1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pareri despre cumpararea unui Disco 2

Incearca una automata inainte de a face achizitia.

Eu am fost total dezamajit de cum merge si de cat de lenta si zgomotoasa este, am si pus-o la vanzare si mi-am luat o manuala, diferente mari intre ele. Parerea mea.

Eu am automata. Cred ca e chestier de gusturi. Mie imi place. Intr-adevar convertizorul e schimbat cu un HD Ashcroft, dar depinde de ce-ti doresti.

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Re: Pareri achizitie Disco 2

Salutare. Va rog o parere legata de masina din link-ul urmator, poate colegii din Bucuresti o cunosc. Doresc sa achizitionez un LR Discovery 2, aceasta masina se cam incadreaza in buget (plus ca e manuala). Ma intereseaza mai mult daca cineva o cunoaste si daca o recomanda. Multumesc.

http://mercador.ro/oferta/land-rover-discovery-2001-ID1vtpP.html#d2ca8969f2

Editat de Gosmo
Link spre comentariu

Salutare. Va rog o parere legata de masina din link-ul urmator, poate colegii din Bucuresti o cunosc. Doresc sa achizitionez un LR Discovery 2, aceasta masina se cam incadreaza in buget (plus ca e manuala). Ma intereseaza mai mult daca cineva o cunoaste si daca o recomanda. Multumesc.

http://mercador.ro/oferta/land-rover-discovery-2001-ID1vtpP.html#d2ca8969f2

Mai bine pui mana si suni direct la propietar si intrebi daca are taxa de mediu platita... daca e euro3 cum zice, taxa e peste 3400 euroi plus inca 4000 masina (sau peste), nu stiu daca mai merita.

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Eu cred ca cel mai fascinant lucru de la Discovery2 este suspensia pneumatica si sistemul ACE .Fara astea Discovery2 este o masina de teren obisnuita nu deosebita.Eu am avut Mercedes G-Klasse si eram destul de multumit de ea cu toate ca avea si ea multe neajunsuri.Foarte buna in teren dar cred ca doar varianta scurta,cea lunga fiind prea grea dupa parerea mea,dar pe sosea era lenta,consumatoare si destul de instabila(singura stabila cu adevarat este 55AMG) cu toate ca schimbasem aproape tot(suspensie) pe dedesubt si numai cu piese originale cumparate din Germania.Cand am urcat si am testat Discovery2,si am avut norocul sa testez un Disco2 cu tot ce trebuie pe el din fabrica adica ce am spus mai sus,am ramas uimit cand masina statea lipita de sosea in curbe la viteze peste 100-110km/h.Am avut impresia ca sunt intr-un turism foarte stabil iar consumul era rezonabil.Bineinteles recomand detinatorilor de Disco2 cu suspensie pneumatica si ACE sa foloseasca daca isi permit, pneuri cu profil exclusiv de sosea pentru mers zilnic,si pneuri exclusiv de teren pentru offroad.Asta va face din Disco2 o masina exceptionala si foarte eleganta pe sosea,si o masina care sa satisfaca pretentii destul de ridicate pe teren.Este printre putinele masini de teren la care se plateste impozit rezonabil(2500cmc) majoritatea fiind de 3000cmc sau peste.Pacat ca nu prea mai poti sa o inmatriculezi in Romania daca o aduci din alta tara, taxa de inmatriculare sau de poluare cum i-o mai zice este imensa.Deci o sa vedem din ce in ce mai putine asemenea masini asta fiindca cei de la RAR au facut astfel incat nici autoutilitara sa nu se mai poata inmatricula.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Re: Ma macina de vreo cateva zile un gand (cam nemernic)!

Cu cit sunt mai noi cu atit au mai multa electronica, si constatarea defectelor se face mai anevoios. In 2002 a aparut modelul facelift (ca al tau) la care s-a si renuntat dupa 2 ani aparind Disco 3. Posibil sa avem/ nu avem aceeasi parte electronica. Cel putin la Disco 3 iti spun ca te apuca nervii cind se aprinde un senzor pe bord.

Salut ...

Am gasit si eu un Disco 2 .... la 8k ... in anunt zice ca are 100km .... nu ii flicare lumina in bord ... susp pneumatica ... am vazut ca avea si al doilea bidonas de lichid sub capota in dr deci are si ACE, TCE sau cum se numea ... este manuala .... vroiam sa va intreb ce parere aveti ... in interior arata ok ... geamuri electr fata / spate / scaune incalzite ... clima ... este din 2003

[ATTACH=CONFIG]215911[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]215910[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]215912[/ATTACH]

Se merita sau nu se merita ? Eu as vrea un Patrol lung dar nu am gasit ceva asemanator ... il vreau mai mult pentru plecari mai lungi si ceva offroad ... nu extrem

LR Disco 2 - 2003, 2.5 td5, manual, 102 kw, stock :banana

Santa Fe 2.2 - 2015 - stock

Link spre comentariu

Pare OK, dar pentru km astia, trebuie sa vezi daca are carte service, sa fii sigur ca sunt reali, eventual ceva factura de service de la o repr din Romania.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Pare OK, dar pentru km astia, trebuie sa vezi daca are carte service, sa fii sigur ca sunt reali, eventual ceva factura de service de la o repr din Romania.

Parca nu imi aduc aminte sa imi fii zis de carte service ca are .... dar din cate am inteles ar fii o intreaga tevatura sa te apuci sa ii dai km inapoi la LR2 ... si ca daca sunt dati sau a umblat cineva la bord luminile ar clipi sau ceva de genu .... masina este adusa din italia ... a zis ca i-ar fii facut el service-ul

Link spre comentariu

intre timp si dupa mult studiu mi-am dat seama ca nu e chiar asa mare filozofie de redus kilometrajul la D2...nu voi spune aici cum se face sa nu invat pe altii, ideea e ca spre deosebire de altele la astea daca a fost facuta sa aiba mai putini Km la bord nici nu iti poti da seama ca la altele cu testerul...asta e, daca e in stare buna si merge bine nu prea conteaza...la martori important e sa se si aprinda toti la self test(cand pui contactul) pentru toate dotarile, nu sa fie vreunul "blankat"... vezi aici http://www.landyzone.co.uk/lz/1630101-post3.html , daca stii exact ce dotari are identifici martorii pe schema si te uiti atent sa se aprinda toti cand pui contactul, la tine in afara de alea verzi M si S de jos si ala de diferential blocat(la self test) trebuie sa se aprinda toate:

ce-i drept arata frumusel masinuta...dar eu sunt subiectiv ca-mi plac:wink:

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

intre timp si dupa mult studiu mi-am dat seama ca nu e chiar asa mare filozofie de redus kilometrajul la D2...nu voi spune aici cum se face sa nu invat pe altii, ideea e ca spre deosebire de altele la astea daca a fost facuta sa aiba mai putini Km la bord nici nu iti poti da seama ca la altele cu testerul...asta e, daca e in stare buna si merge bine nu prea conteaza...la martori important e sa se si aprinda toti la self test(cand pui contactul) pentru toate dotarile, nu sa fie vreunul "blankat"... vezi aici http://www.landyzone.co.uk/lz/1630101-post3.html , daca stii exact ce dotari are identifici martorii pe schema si te uiti atent sa se aprinda toti cand pui contactul, la tine in afara de alea verzi M si S de jos si ala de diferential blocat(la self test) trebuie sa se aprinda toate:

si mie imi place ... dar 100km mi se pare totusi cam putintel ... arata ok la ext si la int ... nu mai am pozele sa le pun ... e pe undeva prin zona pe la tine ... la arad cred ... m-ar coafa pt ce imi trebe mie ... dar pana ajung eu acolo de la ct ... plus ca nici nu prea stau prin tara ... e grele ...

oricum sper la un moment dat sa pot pune si eu anunturi aici ... si sa imi pun si aici moto la vanzare / schimb ... daca auzi pe careva care vrea un super sport din 2006 ... 17.000km ... cam 180 cp .... as fii recunoscator

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Seara buna,

Rod stimatii colegi care stiu masina asta sa-mi spuna despre ea, daca merita investitia, nu cred ca are carte service :

http://www.autovit.ro/land-rover-discovery-C33826487.html

Mai sunt alte 2 oferte, una abia adusa si alta bulgarita :

1.http://www.autovit.ro/land-rover-discovery-C33815644.html

2.http://www.autovit.ro/land-rover-discovery-C33054273.html

Vreau sa arate bine si sa fie ingrijita dpdv inspectii. Ce ziceti ?

Multam fain .

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Vanzatorul de la Pucioasa e de incredere,de la el au luat LR-uri cativa colegi de club (LROC)....cred ca este si aici pe forum - din ce stiu aduce doar LR si se pricepe la respectiva marca.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Un discovery modificat de niste baieti din Dubai.

Luat-il ca inspiratie pentru modificari, arata asa cum trebuie.

De aratat, arata foarte bine, nimic de zis. Dar, pana nu ai la dispozitie detaliile tehnice ale modificarilor, ramane la stadiul de "arata bine" si atat!

Si nu uita specificul terenului pentru care a fost modificat: si Arctic Truck's-urile arata foarte bine... dar am dubii serioase ca ar face fata prin muntii nostri:grin:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

In pozele lui Koais avem un hibrid Disco1 in 3 usi, cu lampi spate de Disco2 si parca si faruri de model non-facelift. Ultima poza e un Disco 2 propriu zis, cu 4 usi si alte jante, de asemenea in clip e aceeasi masina. E bun ca si sursa de inspiratie.

Si eu care ma pregateam sa va pun poze cu Defender-ul Larei Croft (Angelina Jolie) facute saptamana trecuta la muzeul din Gaydon, tot pentru inspiratie.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Vanzatorul de la Pucioasa e de incredere,de la el au luat LR-uri cativa colegi de club (LROC)....cred ca este si aici pe forum - din ce stiu aduce doar LR si se pricepe la respectiva marca.

Subscriu! Omul e cu mult bun simt si serios!

Cat despre LR-urile din fotografiile anterioare, arata super, nimic de zis! Astia nu au RAR, sa-si toceasca nervii cu ei... (nu stiu ce-au pierdut :ha:)... street legal/desert legal, no problem! Fain facute! :wink:

@Flay Ne poti desfata cu pozele cu pricina de nu-i cu suparare, oricand e o placere sa vezi un LR, cu atat mai mult unul deosebit! :ft

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

Multumesc stimati colegi, am sa iau legatura cu el sa vad ce putem face. Cat despre celelalte 2 nu mi-au raspuns la e-mail,ceream dovezi ca numarul de km e real, mai ales ca vin din Italia.

Sa auzim numai de bine.

Adrian

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Pareri achizitie Disco 2

Maine dimineata ma duc sa o vad pe asta:

http://www.clericiauto.it/autostore/land-rover/land-rover-discovery/land-rover-discovery-25-td5-5-porte-luxury-tetto

Sunt la 3 ore de condus de ea si mai vad si eu Italia...ca mi s-a facut dor de ea...glumesc,totusi fac maine o plimbare sa vad la fata locului cum se prezinta D2-ul.Ceva sfaturi ce sa probez si la ce sa fiu atent!? Mufa la ECU este greu de accesat sau usor.As putea sa intreb dealer-ul ca are si service sa imi arate cum se prezinta, ce ziceti?

Multumesc anticipat.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

[quote=sierrafery;961804

Buna seara tuturor,

De ceva vreme am devenit fan D2 si de cateva zile am "adus " masina respectiva in Bucuresti. D2 din 2003, 105.000 km (fara caiet de service), autoutilitara 5 locuri. Dupa parerea unor mecanici "se poate sa aiba kilometri respectivi dupa uzura". I-am schimbat uleiurile, filtrele si un cap de bara de directie. Am cateva nelamuriri si daca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat:

-are filtru de polen? Da

ca are, unde este?;

-pot sa o inalt 4-5 cm si sa ii pastrez pernele pe spate?

Link spre comentariu

Buna seara tuturor,

De ceva vreme am devenit fan D2 si de cateva zile am "adus " masina respectiva in Bucuresti. D2 din 2003, 105.000 km (fara caiet de service), autoutilitara 5 locuri. Dupa parerea unor mecanici "se poate sa aiba kilometri respectivi dupa uzura". I-am schimbat uleiurile, filtrele si un cap de bara de directie. Am cateva nelamuriri si daca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat:

-are filtru de polen? Da

ca are, unde este?;

-pot sa o inalt 4-5 cm si sa ii pastrez pernele pe spate?

Nu are filtru de polen, iar pt perne exista inaltatoare speciale. Cauta aici pe forum si gasesti si poze cu ele

Bafta!

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salutare tuturor!

Ma numesc Dragos, m-am inregistrat recent pe forum.

Intentionez sa achizitionez un LR discovery si am venit pe forum pentru pareri, informatii si ajutor.

Am gasit cate ceva in RO dar si afara dar nu as vrea sa ma arunc.

Se intampla cumva sa stie cineva masina aceasta?

http://www.tocmai.ro/land-rover-discovery-2-2004-19748962.html

thx

DD

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

salut si bine v-am gasit...sunt posesor a doua vitara una de oras si un proiect de padure aproape finalizat, pe care vreau sa-l transport pe platforma , si de aici nevoia unei masini cu putere de tractiune...asa incat fiind de mai mult timp fan discovery m-am hotarat sa achizitionez una bucata d2...am gasit ceva pe gustul meu din 2000 dar pe cutie automata...la ce ar trebui sa fiu atent in momentul achizitionarii...ce ar trebui sa verific? masina o voi folosi pentru tractarea platformei si pentru pentru excursii usoare pe munte....se preteaza o cutie automata?...multumesc anticipat de raspunsuri...

vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure

toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada

SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare