Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pareri achizitie Disco 2

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Pareri achizitie Disco 2

Salut,

in opinia mea nu trebuie sa-ti faci griji din cauza cutiei automate. Functioneaza foarte bine. Trebuie sa ai in vedere ca are doar 4 viteze. In spatele manetei, ai un buton, care atunci cand este apasat, cutia trece in modul ''sport'', vitezele vor fi schimbate la turatii mai ridicate. In momentul in care cuplezi reductorul ''pe greu'' si actionezi acel buton, cutia trece in modul ''manual''. Asa ca atunci cand probabil o folosesti cu remorca si in teren mai greu fiind necesara cuplarea reductorului, cutia se poate folosi in modul ''manual''. In rest, e masina robusta, sarcina pe carligul de remorcare este de 3500 kg, doar permis pentru remorca de ctg. BE iti trebuie pentru asta. Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

multumesc mult de raspuns...permis am B, C, C+E.....ma gandesc ca daca merg cu tirul...cu o platforma nu ar fi problema...sau imi trebuie neaparat B+E?

si patru viteze sunt suficente...sau sa caut un model mai spre 2004-2005?

Editat de Astral

vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure

toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada

SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA

Link spre comentariu

De acord cu ce spune @Dragos63. Si masina mea e automata, si de aceea imi permit sa adaug cate ceva la cele spuse de el.

Toate D2 au aceeasi cutie automata: ZF 4HP22EH. Nu e o cutie care sa te dea pe spate, dar care intretinuta si exploatata corect e destul de fiabila! Nu am fost mare fan al automatelor, sau hai sa spunem altfel al automatelor cu putine trepte. Daca ai un stil de condus mai dinamic, D2-ul automat o sa ti se para oarecum puturos si un pic zgomotos (cu cat apesi acceleratia mai tare cu atat schimba la o turatie mai ridicata). Daca esti o fire mai calma e ok, va schimba si la limita inferioara a turatiei de cuplu (1800-2000rpm).

Resetarea valorilor adaptive ale cva este ceva ce recomand a fi facut de indata ce ai acces la un tester dedicat, in cazul masinii mele schimbarea (in bine) a fost semnificativa!

Convertizorul de cuplu original dupa parerea mea (si nu-s singurul) este subdimensionat, lucru important mai ales daca vrei sa tractezi. Poti elimina acest inconvenient inlocuindu-l cu unul HD (315 lire in UK) si masina se va schimba in bine, motorul va fi mai solidar cu transmisia daca vrei.

Intelegerea modului de lucru al cutiei te va scapa de multe neplaceri, mai ales in cazul in care tractezi. Cutia are 4 trepte si asa numitul "lock-up converter" ce blocheaza patinarea turbinelor convertizorului numai in vitezele a-3-a (daca pozitia schimbatorului e in "3") sau a-4-a (daca esti in "D"). Fara sa te utilizezi diversele pozitii ale selectorului cva, n-ai nici frana de motor. La traficul de la noi la viteze pana in 80-85km/h cea mai buna varianta la drum intins e sa mergi cu schimbatorul in "3" si convertizorul blocat, in acest fel temperatura uleiului cva nu creste, ai si demaraj mai bun la o eventuala depasire si frana de motor permanent, ceea ce nu-i de lepadat! Dar despre acest subiect se poate vorbi destul de mult.

In teren automata e confortabila si ofera o prestatie foarte buna, mai ales cu CT-ul pe Low.

Una peste alta, mai bine mergi cu un D2 automat si vezi daca-ti place. D2-ul nu-i D4 sa mergi cu turatii de camion, dar e ok!

Cat despre categoria necesara pentru ansamblu D2+remorca 3500kg mma, daca tu ai asa cum spui B, C, C+E, atunci la daca la data obtinerii cat C+E aveai cat B, ai dreptul de a conduce si autovehicole din cat B+E pe teritoriul Romaniei. La prima preschimbare de permis vei avea trecut automat B+E! :wink:

Editat de Astral
ISI...IMI...ITI .....NU SE SCRIU NICIODATA CU CRATIMA !
Link spre comentariu

Multumesc de sugestii...am gasit una din 2000 automata 150000km si una din 2004 facelift cu 190000km....una la timisoara si una la arad...saptamana viitoare pe luni sunt acolo sa le vad.M-ar ajunta mult daca ar fi cineva din bucuresti dispus sa ma ajute saptamana asta cu un testdrive cu una automata si una manuala...fac cinste...daca stie cineva ceva de ele..astept o parere...http://olx.ro/i2/oferta/land-rover-discovery-2004-ID2uPUp.html#:27cd4a5cb3#gallery si cealalta ar fi..http://olx.ro/i2/oferta/de-vanzare-ID2TnVX.html#:efc78b46f9#gallery

SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Dupa doua luni de urmarit anunturile de pe net..sambata asta am achizitionat masina...in cele din urma am optat pentru cea de la timisoara...multumesc de sfaturi si pareri si voi deschide un topic de prezentare a masinii

Link spre comentariu

Multumesc mult de urari....pretul final a fost de 5000 cat era si pe net....am incercat o negociere si propietarul nu a ziz nu...dar ma intrebat cat vreau sa dau pe masina ca sa stie ce da jos de pe ea...asa incat a ramas 5000....are 144000km certificati...a fost foarte bine intretinuta...zici ca acum a fost scoasa din fabrica...este full...am facut o diagnoza impreuna cu dl ferry (multumesc mult)...se prezinta foarte bine...mai am de schimbat cate ceva ca sa fie cum trebuie...dar se rezolva....mai multe despre ea cand voi deschide topicul...

Link spre comentariu

va salut , intreb si eu aici, in acest topic deoarece cred ca nu este necesar sa deschid altul.

as dorii sa cumpar o masina cu care sa tractez o platforma auto , si am doua ramas cu doua obtiuni mitsubishi l 200 intre anii 99- 2002 si land rover discovery 2000 - 2003.

acum avantajele si dezavantajele pe care le cunosc eu la masinile astea:

mitsu l 200- mecanica simpla , arcuri foi pe spate , topaie de spate la viteza , nu tracteaza decat 2800 kg.

discovery habar nu mecanica la el , stiu numai ca tracteaza 3,5 t.

acum intrebarea: care vi se pare mai fiabil , care are o viteza la drum intins mai mare la un consum mai bun binenteles cu platforma dupa el?

merci.

Link spre comentariu

momentan am l200 mergi cu 100 /ora la drum cam cu 10/11 % si as opta spre disco pt confort,locul mare din masina .

si as vrea sa merg si eu cu 110- 120/ora ca e grele pe autobahn cu suta.

cam cat consuma disco la aceasta viteza ? dar cu fiabilitatea cum sta ?

ca nu e prea placut sa te lasa la 2000 de km de casa.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua

Marti vreau sa achizitionez un Land rover disco 1998 cu motorul 2,5 td adus din

Olanda pe roti este autoutilitara N1 acum iese RAR a iesit bine la gaze si frine .

Masina arata bine estetic pentru virsta ei are 250mii km.

Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa verific la el mecanic vorbind

nu sunt chiar amator in masini dar nu am avut 4x4 pina acuma.

Multam

Link spre comentariu

Salut, masina pe care vrei sa o achiziționezi nu este disco2, este ultimul an oficial de fabricație pentru disco1. Înainte sa faci achiziția este bine sa verifici starea caroseriei si a sasiului, sa te bagi sub ea si să-i faci o inspecție amănunțită la caroserie, inclusiv, daca actualul proprietar îți da voie să-i desfaci mocheta din portbagaj, dupa care, daca nu te pricepi, e bine sa ai pe cineva cu tine care se pricepe la partea de mecanica, sa între bine in greu, sa nu ai jocuri in cutia de transfer si diferențiale, sa nu ai scurgeri prea mari de zemuri.

Seara buna

LR Discovery 300 TDI, 1998

LR Freelander TD4, 2005, automat

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Ma bate gandul sa achizitionez un Disco2 si mi-a placut acesta :

http://autovit.ro/anunt/land-rover-discovery-ID7Gg9JJ.html#2c9bc2f2b2

cu mentiunea ca pretul este cam maricel.

Cam care ar fi pretul real la dotarile si km pe care le are ?

Din poze masina arata foarte bine si este autoutilitara.

Daca arata asa si in realitate, cred eu ca pretul corect este undeva intre 6000 si 7000 euro, este din 2004 si este modelul cu face lift.

Bafta.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

Link spre comentariu

Tot din poze: in 2004 ar fi trebuit sa fie echipata cu motor 15P din ce stiu eu. Poate fi o greseala in CIV sau poate sa aiba motorul schimbat... fara poze de detaliu la motor nu poti stii sigur.

Si tot legat de detalii: tapiteria plafonului e desprinsa pe o suprafata destul de mare, semn ca s-a insistat destul de mult la curatirea ei...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Asta e automat...poate te incanta mai mult

http://autovit.ro/anunt/land-rover-discovery-ID7GfVpb.html#0795acb4e9

Land Rover Discovery 2 , 2004automat,TD5 pentru plimbare

BMW 1200 GS LC Adventure pentru ture

Land Rover Defender 110 , 1999, TD5 pentru alte ture

Link spre comentariu

Ma bate gandul sa achizitionez un Disco2 si mi-a placut acesta :

http://autovit.ro/anunt/land-rover-discovery-ID7Gg9JJ.html#2c9bc2f2b2

cu mentiunea ca pretul este cam maricel.

Cam care ar fi pretul real la dotarile si km pe care le are ?

Pretul il poti negocia pana va intelegeti sau nu :)

Nu are diferential central blocabil, ceva rugina pe sasiu, nu se poate verifica podeaua portbagajului.

Tapiteria plafon- de la apa infiltrata pe langa trapa.

Link spre comentariu

Daca tot a venit vorba, ma intrebam daca a vazut cineva aceste doua masini:

Prima pare similara cu cea de la Iasi, doar ca are ceva mai multi KM, dar are perne. A doua, pare putin neglijata.

Multumesc,

Cristi

LR Discovery 2, 2002 Facelift, Td5, Manual, Cod Motor 15P, VIN# 3A77xxxx
Link spre comentariu

Doar ca idee generala, recunosc ca cele facelift au faruri mai frumoase dar e bine de stiut ca daca ti se arde unul noaptea si ploua rau afara o sa fii ud pana la co*ie pana schimbi un bec, pe cand la cele "clasice" dureaza cel mult 2 minute si mai pui vreo 3 daca ai protectii de plastic(asta in conditiile cand nu ai doua maini stangi fara sa fi stangaci:wink:)

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Prima pare similara cu cea de la Iasi, doar ca are ceva mai multi KM, dar are perne. A doua, pare putin neglijata.

Multumesc,

Cristi

A doua- presupun ca D2-ul- am inteles ca se poate vedea in zona Pietei Domenii. Din pacate nu am reusit sa comunic prea bine cu reprezentantul firmei proprietare, dupa ora 17 nemaifiind dispus sa vina sa o arate.

Datele din anunt s-au schimbat in timp, anul scazand de la 2003 la 2002 si pretul de la 6600 la 6500 apoi 6100.

Plasticele negre se uratesc asa din cauza vechimii, nu as putea spune ca au facut ceva gresit cu ea; am mai intalnit asta si la cele din 2004.

Link spre comentariu

Da, a doua am gasit-o cu google maps pe Elena Clucereasca 82 si poza este din 2014, deci este de ceva timp in tara, dar nu am avut timp sa ma duc sa o vad.

Iarasi, daca cauti numerele de telefon pe Facebook, o sa gasesti proprietarii si par sa fie folosite in tara ceva timp.

Tot la a doua, pare sa aiba putini KM, dar husele de la schimbatoare sunt foarte uzate si nu stiu daca este normal (se poate sa fie ok, dar ma gandesc ca proprietarii de LRD2 stiu mai bine cat de repede se duc alea) iar pretul a scazut destul de repede de la 6500 la 6100 (in mai putin de o saptamana).

Cristi

LR Discovery 2, 2002 Facelift, Td5, Manual, Cod Motor 15P, VIN# 3A77xxxx
Link spre comentariu

Da, a doua am gasit-o cu google maps pe Elena Clucereasca 82 si poza este din 2014, deci este de ceva timp in tara, dar nu am avut timp sa ma duc sa o vad.

Iarasi, daca cauti numerele de telefon pe Facebook, o sa gasesti proprietarii si par sa fie folosite in tara ceva timp.

Tot la a doua, pare sa aiba putini KM, dar husele de la schimbatoare sunt foarte uzate si nu stiu daca este normal (se poate sa fie ok, dar ma gandesc ca proprietarii de LRD2 stiu mai bine cat de repede se duc alea) iar pretul a scazut destul de repede de la 6500 la 6100 (in mai putin de o saptamana).

Cristi

Eu zic sa te duci sa o vezi si pe urma sa iti faci o parere.

Cam la toate LR-urile cu cutie manuala se duc husele de la schimbatoare, se tocesc sau se crapa.

Bafta!

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

Link spre comentariu

Ca si sfat...inainte de a cumpara...cauta sa mergi cu una manuala si cu una automata...ca sa poti avea termene de comparatie.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salut!

Pe a II-a am luat-o eu.

Are aproape 170.000 de km - a fost luata de noua de la Bavaria, are tot istoricul. Are si ea perne de aer pe spate.

Dpdv mecanic merge relativ OK. Vreau sa ma apuc de interior mai intai, dupa care trec la exterior si la motor.

Seara buna,

Bogdan

Multumesc,

Cristi

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare