Max Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 Parerea mea e ca antena prinsa intr-o gaura din plafon este cea mai mare prostie. Pentru masinile noastre si ce facem noi cu ele cel putin. Singurul avantaj este castigul mai bun din punct de vedere radio. In rest: O lovesti in permanenta de crengi in padure. Si nu ma refer la antena propriuzisa ci la partea de jos cu montura. Plafonul, in partea unde este prinsa antena sufera permanent indoiri si din cauza asta e foarte greu sa etansezi locul unde intra antena. Asa ca la mine azinoapte mi-a poluat in masina ca si afara. Noroc ca am scos statui radio de sus din consola ca altfel o facea varza. Asa ca voi astupa de tot gaura aceea si o sa caut un alc loc pt. antena. Cu riscurile de rigoare. Daca nu o sa mai vorbesc de la 35 de km ci la 10 km nu conteaza. Ma tenteaza sa pun antena pe un suport in partea din spate a masinii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vbh Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 De acord cu tine.Cel mai protejat loc cred ca e pe suportul de roata de rezerva cum a pus Ricardo. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 deacord cu voi !! duminica a trebuit sa o pun pe bara de spate ca au inceput crengile sa mature totul de pe plafon. noroc ca este cu talpa magnetica si o poti muta ! :D Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 ... antena mea are sistem de prindere cu "fluture", astfel incat o pot scoate de acolo si baga in portbagaj [ ceea ce se intampla acum ] sau o pot "plia" pe spate, ca sa n-agate toate crengile ... Intrebare : - Cat de mult influenteaza pozitia orizontala a antenei capacitatea sa de emisie-receptie ? ... concret, daca intru cu masina in padure, are vreun rost sa ma catar si sa "pliez" pe spate antena, sau mai bine o scot de tot ? ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 si eu m-am lovit de situatia descrisa de tine.... asa ca am gasit o solutie de compromis.... cu un Santiago 1200 de 2m lungime ma aud f departe ....in cam toate situatiile ...in padure chiar nu ai nevoie mai mult de 5-10km cum ma aud cu antena asta mica ( SIRIO TURBO 800 S ) adica are 80 cm lungime ... de multe ori comunici la doar cateva sute de metrii.... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 si la o lovitura se culca singura pe spate ... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 19, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2007 Dar tot ramane vreo 10 cm in sus de la tabla pana la indoitura. Si cand loveste o creanga acolo, tot afecteaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 eu am montat initial antena pe bara spate ,randament naspa , am dat gaura in plafon randament bun dar iau toate crengile , solutia am pus un comutator de antene cand ma asteapta padurea desurubez antena de sus si raman cu aia de pe bara . cand ma dau pe sosele o tin pe aia de sus ca CH 22 e mai tare ca antiradarul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 Sunt total de acord cu voi. Eu am montat antena pe masina dupa acelasi rationament al unei bune receptii. La intalnirea de la Sebes insa am agatat-o in copaci si am reusit sa o rup. Acum sper sa am noroc cu gepe sa-mi montez alta dar categoric nu pe masina. Apropo, cu ce pot astupa gaura din plafon. Idei? Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 punem o antena de radiocass cred ca mai am cate ceva pe aici Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hamat5 Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 Sunt total de acord cu voi. Eu am montat antena pe masina dupa acelasi rationament al unei bune receptii. La intalnirea de la Sebes insa am agatat-o in copaci si am reusit sa o rup. Acum sper sa am noroc cu gepe sa-mi montez alta dar categoric nu pe masina. Apropo, cu ce pot astupa gaura din plafon. Idei? O bucatica de tabla si autogenu' :P ... si eu sunt de acord cu aspectele de mai sus :grin: Dar trebuie sa decida fiecare ce vrea: randament sau crengi. De aici se vede din nou ca: "there is no free lunch"... Si eu imi pliez antena cand e chiar joasa padurea. Sau chiar o dau jos. Dar trebuie sa ai montura adecvata. 73 de Zoli / YO5CRQ http://www.yo5crq.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Iunie 18, 2008 Partajează Postat Iunie 18, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Daca imi pun antena pe bara din fata oare cum o sa recptionez/emit, a incercat cineva? Pare sa fie destul loc in jurul ei acolo. Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 18, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Daca imi pun antena pe bara din fata oare cum o sa recptionez/emit, a incercat cineva? Pare sa fie destul loc in jurul ei acolo. La masinile mele , antenele sunt pe bara din fata si merg foarte bine. Sa ai masa buna intre bara si sasiu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dany1eo Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Cred ca o amplasare de genul asta e ok, am lucrat la suport cateva ore iar suportul de antena(cu bobina de prelungire tija)cca 3ore si a iesit beton, am ajuns la un SWR(pierderi )de 1:1. Amplasarea e pe coltul din dreapta spate. Statia folosita e un Intek M-760 plus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. @gepetto: v-as face o vizita sa-mi doftoriciti si mie ansamblul statie-cablu-antena. cand se poate? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dany1eo Postat Septembrie 23, 2008 Partajează Postat Septembrie 23, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Salut, Cand doriti, am program maleabil, si chiar ar fi interesant sa mai povestim cate ceva despre mersul pe coclauri, si chiar sa facem o iesire prin zona. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Cred ca o amplasare de genul asta e ok, am lucrat la suport cateva ore iar suportul de antena(cu bobina de prelungire tija)cca 3ore si a iesit beton, am ajuns la un SWR(pierderi )de 1:1. Amplasarea e pe coltul din dreapta spate. Statia folosita e un Intek M-760 plus. din cate vaz eu matale ai acoperisul din plastic ? daca era metalic nu prea cred ca merge , i-ti ecraneaza cu deosebit succes antena .Eu raman la solutia pe bara fata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Tzache Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. In cazul in care ai portbagaj pe plafon ... eu zic ca este destul de protejata baza antenei ... cel putin la fel de protejata ca si proiectoarele. Oare se pierde din putere in cazul in care portbagajul este din metal ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. mare sef , camionul matale o sa ajunga in curand la 2m inaltime ,daca iei in calcul si o antena de minim 1,6m o sa o rupi in mod sigur ,sau o sa o culci pe porbagaj ca sa nu agate si pa randament .asa ca pe bara fata tata , eu am avut trei gauri pe terrano ca sa incerc sa pun antena intr-o pozitie ca sa impace si capra si varza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dany1eo Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. din cate vaz eu matale ai acoperisul din plastic ? daca era metalic nu prea cred ca merge , i-ti ecraneaza cu deosebit succes antena .Eu raman la solutia pe bara fata. .....zis de Dl gepetto O antena nu e busola.... Pai ia sa vedem, daca amplasezi o antena langa caroserie pierzi din randament, ok adevarat, dar pe tema asta putem discuta mult si bine fiind vorba de oarece diagrame de dispersie a campului electromagnetic din jurul antenei de planul de masa (pe bara fata nu il ai asa mare pe cat trebuie)si antena se "simte singurica" si genereaza unde stationare, care la o calibrare iti dau SWR-metru "peste cap". Nu tin sa contrazic pe cineva in mod special dar am facut ceva experiente cu amplasarea si reglaje in fiecare punct(plafon, bara spate, bara fata, parbriz, etc)si cel mai bun randament, cu un camp de dispersie uniform a fost pe plafon, unde o am eu amplasata pe SWR am 1,1citire direct pe cadan, pe plafon doar 1,0 adica mai nimic diferente, deci pentru mine e ok atata timp cat am o antena functionala permanent si cu randament bun, doar campul "sufera" putin spre coltul stanga fata, dar nu asa de mult cat sa ma faca sa o pun ca paratrasnet in varful "atelajului". Si cazul meu cu plafonul de fibra de sticla nu de plastic e unul dar am mai "rezolvat" cateva probleme de genul acesta la altii care aveau caroseria in spate din tabla, si sunt ok. Tot ce am spus e din experienta nu din amintiri sau presupuneri, cu ghidusii din astea ma ocup de 32 de ani. Ce am zis ca am facut e o solutie printre multe altele. Asa si telefonul mobil nu are voie sa functioneze in masina, dar iata ca se poate .... Cu respect ,dany1eo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Mah dany, ce le stii tu pe astea cu antenele si nu ne ajuti si pe noi aradenii sa ne punem betele in cel mai bun loc pe acareturi... 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. pina la urma pe bara fata e ok au ba? eu am montat-o in bara si da bine de tot, nu as gauri plafonul pt 5% castig, ca dezavantaje ar fi cam multe... :roll: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dany1eo Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Ai nevoie? Ma indoiesc..... Ne vedem in Arad, maine 25-sept, sau treci pe ch16. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dany1eo Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. pina la urma pe bara fata e ok au ba? eu am montat-o in bara si da bine de tot, nu as gauri plafonul pt 5% castig, ca dezavantaje ar fi cam multe... :roll: E ok, dar cauta pe cineva sa o calibreze dupa montaj si cu cablul pus pe unde ramane definitiv. Pierderi apar in emisie, mai putin sesizabil in receptie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Am si eu o mica nelamurire legata de statia emisie-receptie. Am observat ca xenoanele bruiaa foarte tare raza de actiune. Cum aprindeam lumina, imi scadea distanta de emisie-receptie pe la 100-300 de metri. Oricum daca erau stinse becurile, batea pe la 500 m.-1 km. Este vreun aparat (condensator, releu) care se poate pune ori la statie ori la balast ca sa nu mai bruieze ? OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate