dany1eo Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Am si eu o mica nelamurire legata de statia emisie-receptie. Am observat ca xenoanele bruiaa foarte tare raza de actiune. Cum aprindeam lumina, imi scadea distanta de emisie-receptie pe la 100-300 de metri. Oricum daca erau stinse becurile, batea pe la 500 m.-1 km. Este vreun aparat (condensator, releu) care se poate pune ori la statie ori la balast ca sa nu mai bruieze ? Alimentarea lampilor cu arc electric(Xenoane) se face cu o sursa in comutatie ce livreaza tensiune inalta si lucreaza pe 25-40KHz(depinde de model) posibil sa apara interferente cu statia. Se poate folosi un filtru pe alimentarea statiei(de genul folosit la casuri sau CD-uri auto), si o legatura de masa(firul negru, de obicei)cat mai scurta. Eventual o ecranare a moduleleor de alimentare a lampilor(si la acestea firul de masa legat la caroserie cat mai scurt). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Masa balasturilor de la xenoane este scurta oricum, 20-25 cm. Plusul este luat direct de la borna + a bateriei. Comanda faza scurta/lunga este luata din mufa fostelor halogene. Probabil interferentele apar si datorita faptului ca am alimentarea statiei emisie-receptie la bricheta masinii. Explica-mi te rog ce ar fi mai exact "filtru pe alimentarea statiei(de genul folosit la casuri sau CD-uri auto)" ? Este mai buna antena pe suport filet decat cele pe suport magnetic ? OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator nanuk Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. vb multa saracia ursului : am rupt pana acum 2 antene deloc pozitionate pe plafon.aveau sistemul de prindere cu fluture intr-o parte care se potriveste cu offroadul ca vaca si chilotii. am luat o antena foarte lunga (modelul care se insurubeaza) si, dupa ce ne-am scarpinat in cap cu nea gepetto am reusit sa o montam intr-un loc mai ferit pt baza antenei. functioneaza ireprosabil chiar daca nu este,poate, in locul optim pt campuri si alte inginerii. de ce spun asta?tot experienta mi-a dovedit ca la 10 masini care ies la offroad sunt 7 modele de statii,15 modele de antene,unii au amplificator altii nu si rezultatul este ca de la o anumita distanta nu te mai auzi decat unilateral sau deloc. o zi buna dragii mei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dany1eo Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Masa balasturilor de la xenoane este scurta oricum, 20-25 cm. Plusul este luat direct de la borna + a bateriei. Comanda faza scurta/lunga este luata din mufa fostelor halogene. Probabil interferentele apar si datorita faptului ca am alimentarea statiei emisie-receptie la bricheta masinii. Explica-mi te rog ce ar fi mai exact "filtru pe alimentarea statiei(de genul folosit la casuri sau CD-uri auto)" ? Este mai buna antena pe suport filet decat cele pe suport magnetic ? Un model de filtru ce se gaseste in magazinele de componente electronice, ca sa vedeti ce e dati cautare pe google "filtru deparazitare auto" si gasiti mai multe explicatii decat pot eu sa va dau aici, si unele ff explicite. Nu se intapla din cauza alimentarii la priza de bricheta. Ce model de statie e, si unde e amplasata antena? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Statia e "Intek", antena e Sirio de 180 cred pe suport magnetic. Am pozitionat-o si pe capota si pe cupola si aceeasi problema era. Cel de la care am imprumutat-o o are montata pe o duba si lui ii bate bine la 10 km. Din pacate eu am obtinut cel mai mult aprox 1 km in oras si asta cu xenoanele stinse. Saptamana viitoare imi voi lua un Alan cu antena prinsa pe filet pe care o voi pune in bara. Sper sa functioneze mai bine, iar daca vor fi probleme voi incerca sa le elimin cu acel filtru. Sar`mana pentru sfaturi. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Eu am avut pe Patrol antena Sirio cu suport magnetic...intram in padure...puneam antena pe capota....ieseam din padure sus pe masina cu ea...a luat crengi...s-a indoit....da nu s-a rupt :grin: :grin: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. offtopic: vb multa saracia ursului si de unde matale nu prea vorbesti.... :grin: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Eu am avut pe Patrol antena Sirio cu suport magnetic...intram in padure...puneam antena pe capota....ieseam din padure sus pe masina cu ea...a luat crengi...s-a indoit....da nu s-a rupt :grin: :grin: :grin: si culmea ca merg si bine astea cu suport magnetic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. asa-i....cu dracia mea de statie ma auzeam dintr-un capat al orasului....in celalalt....cam 10 12 km :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dany1eo Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Statia e "Intek", antena e Sirio de 180 cred pe suport magnetic. Am pozitionat-o si pe capota si pe cupola si aceeasi problema era. Cel de la care am imprumutat-o o are montata pe o duba si lui ii bate bine la 10 km. Din pacate eu am obtinut cel mai mult aprox 1 km in oras si asta cu xenoanele stinse. Saptamana viitoare imi voi lua un Alan cu antena prinsa pe filet pe care o voi pune in bara. Sper sa functioneze mai bine, iar daca vor fi probleme voi incerca sa le elimin cu acel filtru. Sar`mana pentru sfaturi. Pai daca xenoanele sunt stinse, problema e alta, consumul statiei e de cca 0,5A pe receptie si de 1,8A in emisie/4W. Si eu am tot o statie "Intek" si "bate " la 10Km in zone cu oarece obstacole, dar am calibrat antena ptr statia asta(antena e construita de mine din duraluminiu si textolit, dupa ce am ramas doar cu tija din OL-inox). Antena trebuie calibrata pe statia care se foloseste, uneori se potrivesc fara probleme, alteori nu. O zi buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sarpepem Postat Octombrie 14, 2008 Partajează Postat Octombrie 14, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Stie cineva un service de raparat statii de emisie-receptie, am un Albrecht a mers cam 2 saptamani si a murit nu se mai aude nik, cine stie sa imi zica si mie .Multumesc anticipat. Deschide ochii. Gandeste! aro 244, 2.5 TDI, 101 CP, 250Nm, culoare gri lucios dar e mata, tamburi vopsiti in albastru peste fiat 1300, 1.3 72 CP an 1965, culoare crem cu putina rugina la o aripa, etrieri vopsiti in alb turbat fulgerika...(lastun 500), modificare in masina de curse Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Octombrie 15, 2008 Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Incearca sa iei legatura cu gepetto ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Octombrie 15, 2008 Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Incearca sa iei legatura cu gepetto ... multzam de intentie Ricardo dar statiile pe care le vand eu , sant noi si garantia la ei acasa . din pacate pe linie service statii nu prea le stim si decat sa balbaim prin ele ..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sarpepem Postat Octombrie 15, 2008 Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. Merci baieti o sa vad eu ce fac si unde gasesc sa o repar Deschide ochii. Gandeste! aro 244, 2.5 TDI, 101 CP, 250Nm, culoare gri lucios dar e mata, tamburi vopsiti in albastru peste fiat 1300, 1.3 72 CP an 1965, culoare crem cu putina rugina la o aripa, etrieri vopsiti in alb turbat fulgerika...(lastun 500), modificare in masina de curse Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Octombrie 16, 2008 Partajează Postat Octombrie 16, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. @sarpepem: cand gasesti pe cineva, si daca nu sunt niste gusteri care se uita prin tine 20 de minute, sa-mi spui si mie te rog. multumesc frumos. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Octombrie 16, 2008 Partajează Postat Octombrie 16, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. statii radio de orice fel , televizoare...si alte electronice , montaj statii pe auto...vanzari antene si statii... noi si second hand , gasiti la nea Marian 0723 86 69 97 cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Octombrie 16, 2008 Partajează Postat Octombrie 16, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. mersi lucian. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emanuel Postat Octombrie 24, 2008 Partajează Postat Octombrie 24, 2008 Re: Antena prinsa de plafon, cea mai mare prostie. @ zippo : de ce nu incerci cu un peticut de tabla lipit cu poxipol transparent ? se poate si vopsi dupa lipire. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate