Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat pentru achizitionarea unei RULOTE...

jantorero

Postări Recomandate

Re: Sfat pentru achizitionarea unei RULOTE...

Pentru @Pasha ( Dok ), incerc sa pun pozele inca o data.

Mai multe poze cu interiorul si exteriorul se pot vedea aici, ptr cine e interesat :

http://picasaweb.google.com/Oldcarsmani ... beyOxford#

Multumesc !

Arata foarte ingrijita ...

Eu imi doresc una mai mare, cu doua axe, cu cort in fata, cu incalzire pentru iarna si daca este posibil si cu baterii solare ... (buba?)

Poti sa-mi sugerezi unde sa caut asa ceva?

Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie

Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT

Bicicleta TREK 3700

"Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain."

4x4Maniac's is where we are

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu imi doresc una mai mare, cu doua axe, cu cort in fata, cu incalzire pentru iarna si daca este posibil si cu baterii solare ... (buba?)

Poti sa-mi sugerezi unde sa caut asa ceva?

- una mai mare, cu 2 axe, in stare buna, gasesti doar pe afara. la noi sunt putine si majoritatea f vechi

dar ... vezi ca o rulota cu 2 axe e f greu de plimbat de colo colo, mai ales pe drumurile noastre. Daca o duci sa o tii la mare sau pe un teren la munte e ok

- incalzire au toate. Daca vrei sa stai iarna in ea cauta una cu trumavent - e un sistem de ventilatie prin conducte care pleaca da la soba pe gaz si are guri in toata rulota, inclusiv in baie.

dar ... vezi ca trumaventul merge la 220V

- daca nu are baterii solare le poti pune. Stiu pe cineva in bucuresti care se pricepe. Eu la a mea am pus o baterie suplimentara si am facut un circuit separat pentru incarcarea de la masina (din mers) si functioneaza beton. O baterie te tine cateva zile, pentru ca pe baterie merg doar luminile, pompele de apa si, daca ai, pompa de la WC. Frigiderul si incalzirea merg pe gaz.

Link spre comentariu

la mine (Royal avento 445 exclusive) merge si la 12 v :h5

jmeker!

marea majoritate sunt la 220. Din ce an e a ta? Am avut si eu un Avento si mi-a placut f mult - era super robusta.

1995 :h5

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

am gasit una anglia , nu are documente (talon,ceva)-are un contract facut cu proprietarul (anglia)

-Se poate inscrie pe romania ?

-cine a intilnit aceasta situtie?

Multumesc !

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

am gasit una anglia , nu are documente (talon,ceva)-are un contract facut cu proprietarul (anglia)

-Se poate inscrie pe romania ?

-cine a intilnit aceasta situtie?

Multumesc !

Ia una din Romania, inmatriculata si cu ITP valabil. Cauta "rulote" la sectiunea diverse pe autovit si sunt zeci de astfel de rulote. Anul conteaza mai putin (se considera ca 5 ani la rulota echivaleaza uzura unui an de autovehicul), deci una de 15-20 de ani nu reprezinta o "vechitura". In plus rulota poate fi evaluata destul de bine "ochiometric": sa mearga toate butoanele, sa nu miroasa, sa nu aiba urme de infiltratii, testezi toate instalatiile (chiuveta, aragaz, toaleta, becuri). Tehnic, in afara de frane si de sistemul de lampi, nu prea poti avea defecte ascunse.

Eu am luat-o (indirect) de la un tip din Ploiesti care are tot timpul pe stoc cateva. Am dat pe ea 2500 EUR, e din 95 si functioneaza toate in ea. Am si Trumavent, e pe 12V, dar oricum un inverter de la 12 la 220 de 1000 W (cu functie de incarcare baterie) e 5 milioane. Recomand si sistem anti-balans, mai ales daca ai masina mai mica.

La o rulota pot aparea 2 probleme majore:

- infiltratiile de apa - fiind mult lemn/pal acesta se umfla si putrezeste si in timp face miros. Uita-te cu atentie la toate imbinarile, deschide dulapurile, cauta orice urma de "irigatii"

- drumurile proaste - incepe sa de desfaca din incheieturi. Rulota nu are o structura rigida ca un autoturism, asa ca atunci cand treci prin teren accidentat trebuie sa mergi foarte incet. Daca faci "offroad" cu ea, vei avea surpriza sa vezi ca nu se mai inchid dulapurile, ca incepe sa intre apa, etc.

Exista si un site specializat pe rulote (cauta clubrv.ro) unde poti primi multe sfaturi. De asemenea iti recomand exis.ro pentru imbunatatiri ulterioare si consumabile (de ex. substante wc)

Editat de razvanutza
Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

scuze ca intervin si eu am rulota dar vreau una sa pot merge peste tot ceva de genul asta, daca stiti de unde ,sau cine poate sa faca sant recunoscator:tk:tk:tk

Alea gen cort le gasesti si in Europa, e vreo 1000-1500 de euro S-H. Cand o desfaci, partea rigida (remorca p-zisa) contine utilitatile - chiuveta, frigiderul, etc. In jurul ei se monteaza cortul. Avantajul principal la ea este faptul ca e mult mai usoara si aerodinamica atunci cand e stransa si nici nu prea ai cum s-o rupi pe drumuri proaste. Dezavantajul este ca nu ai acelasi confort ca in rulota, in plus, daca te plimbi mult te cam saturi sa o desfaci/strangi de fiecare data.

Rulotele alea de offroad din cate stiu eu le gasesti numai prin Australia, si de obicei sunt comanda speciala (peste 20 000 USD). Asa ca nu cred ca prea merita sa iti aduci una. Poti cauta si prin Europa, dar la noi avand in vedere ca nu prea ai cum sa mergi in expeditii de mii de km offroad, nu cred ca se merita...

Uite doua filmulete cum imbini 4x4 cu mersul cu rulota. De remarcat si cu ce masini le trag :grin::

wk6KJXeOM0k

4rPdSSkLRnI

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

Modelul Tabbert T@b ar fi ceva bunicel pentru offroad, macar are unghiuri bune si e mica, usoara. Remorca gen cort este de vanzare second, Tab-ul se importa, este reprezenatant. Detalii pe clubrv.ro

Suzuki Jimny 1,3, an1999

Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Ce generator (SH)mai silentios ptr rulota stiti ?

Daca ati folosit panouri cu celule fotovoltaice (ptr incarcat bateria)-Se merita?

Link spre comentariu

Sa intelegem ca ai cumparat rulota si ai ajuns la accesorii??? Repet si eu ce ti-au mai scris colegii, serach pe clubrv, gasesti descriere detaliata la acte de anglia, multe pagini despre generatoare si depre panouri.

E greu sa primesti un raspuns depre generator daca nu spui de ce putere ai nevoie si bugetul.. Ideal este un generator in 4 timpi, digital in carcasa insonorizata. Panouri, tot in functie de buget, europene dar scumpe, chinezesti mai ieftine sau poti sa-ti faci acasa!!

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

scuze ca intervin si eu am rulota dar vreau una sa pot merge peste tot ceva de genul asta, daca stiti de unde ,sau cine poate sa faca sant recunoscator:tk:tk:tk

http://www.aartkok.nl/

da un ochi aici. rulotele astea fac toti banii, avem citiva nesanatosi la club care le tirasc dupa ei la fiecare eveniment ( n-as putea spuner de ce intru cit toti locuim la maxim 200km de locatie, dar de ..) si se descurca admirabil pe teren. pe linga mine sint 2 pravalii care vind asemenea acareturi, olanda e tara barcilor si rulotelor pe site-ul de mai sus ai sa vezi nenumarate modele si rezultatele testelor.

chiar acum am vazut un zambezi la mina a2a cu 7500€

Editat de gusteru
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Oare de ce nu se vad pozele ...!?

Chiar ma intereseaza o rulota buna!

salut

daca doresti o rulota IMPECABILA poate iti place ce vezi aici

iti stau la dispozitie pt relatii

ovidiu -0722299447

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu

Cred ca omul si-a gasit de asta vara si pana acum o rulota.Poate ca si-a facut "damblaua" si a si vandut-o.:ha::ha::ha:

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

Cam rapid si pripit diaGnostic,dar si acum 10-20 ani se vindeau apartamente,rulote,medicamenteeeeee....!

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Problema rulotelor este asemanatoare cu cea a caselor: nu le plac cutremurele. Daca iei o rulota stock si te dai putin prin hartoapele de romanica poreclite drumuri si astepti o iarna doua sa intre apa prin fisurile aparute ati vine sa o vinzi celor care au treaba pe santierele patriei Parerea mea: o rulota este practica sa vezi Europa.

Pe plaiurile noastre exista doar 22 de campinguri, in Franta de exemplu sunt 22000.

Am fost vara trecuta intr-unul din campingurile noastre acreditate(nu-sh ce organizatie internationala le evalueaza) si a venit fiul meu la mine suparat dupa ce a fost la wc. La-am intrebat daca era mizerie, mi-a raspuns suparat ca cineva a furat vasul de la wc.

Mai tarziu mi-am dat seama , erau wc-uri turcesti.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

din cate stiu eu este o firma in valcea care fabrica si rulota in genu asta

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare