Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Migratie : de la 17" catre 16"

Vizitator koala

Postări Recomandate

De ceva vreme incoace ma tot bate gandul sa trec de la 17 inch la 16 inch si nu stiu de un' s-o apuc :) ... in momentul de fata, pe autobuz, am jantele originale :

- aliaj

- 17" x 8JJ [ nu stiu ET-ul ]

- incaltate cu gume BFG / MT-uri de 285/70/R17 [ 33"-uri ]

- flanse de 30 mm

... gumele nu ating si nu freaca pe nicaieri ...

Acum, in vederea "trecerii" la dimensiunea de 16", stau si ma intreb :

- 16" x 7JJ sau 16" x 8JJ ? - de unde si cat ?

- tabla sau aliaj ?

- ce ET ?

PS : Bruno mi-a zis ca el merge cu jantele de aliaj bine-mersi, si ca n-are probleme cu ele ... si Bruno se "cam da" cu masina aia a lui :D ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ca sa si arate bine.... 8x16 cu ET -30

gume minim 235/85R16

235/85R16 folosesc cu jante 16x6.5.

La jante 16x8 merg anvelope 285/75R16, aproximativ 33x11.5x16.

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

Vizitator Deceneu
ai verivicat daca incape?(am incercat cu un toy)si nu a mers din cauza etrierilor !

Nu'nteleg de ce? Din cate stiu eu poa' sa fie janta de 6, 8, 10 interiorul e acelasi doar exteriorul(offsetul) difera.

Link spre comentariu

ai verivicat daca incape?(am incercat cu un toy)si nu a mers din cauza etrierilor !

Nu'nteleg de ce? Din cate stiu eu poa' sa fie janta de 6, 8, 10 interiorul e acelasi doar exteriorul(offsetul) difera.

corect ce spui dar daca treci de la 17la 16 sar putea sa nu mai incapa cel putin pe fata(sau cel putin ce am patit eu cu un toy lc. 2003)sau poate am inteles eu gresit subiectul :al

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

Vizitator koala
Ce-i drept nu am verificat, dar am sa trag o fuga pana la Luigi ( nissan4x4 ) sa vad exact care e treaba ... oricum, stiu sigur ca jantele de 15" nu merg puse din cauza discurilor de frana ...
Link spre comentariu

Ce-i drept nu am verificat, dar am sa trag o fuga pana la Luigi ( nissan4x4 ) sa vad exact care e treaba ... oricum, stiu sigur ca jantele de 15" nu merg puse din cauza discurilor de frana ...

nu discul este problema ci etrierul !!de la 17 la 15 este aproape imposibil pe masina ta,16 este posibil la limita cu jante de tabla !

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

@koala

se pare ca "mutilarea" autobuzului nu va inceta prea curand... .

La mai mare-ti doresc.. pana acum ai facut o treaba de exceptie... cu un sfat nu te pot ajuta pentru ca nu vreau sa vorbesc prostii.. insa gandul s-ajungi la luigi e nemaipomenit. Poti sa vezi la fata locului ce si cum.. basca are si el jante de otel de vanzare.

Good JOB! :h5

Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :)
Link spre comentariu

Re: Migratie : de la 17" catre 16"

De ceva vreme incoace ma tot bate gandul sa trec de la 17 inch la 16 inch si nu stiu de un' s-o apuc :) ... in momentul de fata, pe autobuz, am jantele originale :

- aliaj

- 17" x 8JJ [ nu stiu ET-ul ]

- incaltate cu gume BFG / MT-uri de 285/70/R17 [ 33"-uri ]

- flanse de 30 mm

... gumele nu ating si nu freaca pe nicaieri ...

Acum, in vederea "trecerii" la dimensiunea de 16", stau si ma intreb :

- 16" x 7JJ sau 16" x 8JJ ? - de unde si cat ?

- tabla sau aliaj ?

- ce ET ?

PS : Bruno mi-a zis ca el merge cu jantele de aliaj bine-mersi, si ca n-are probleme cu ele ... si Bruno se "cam da" cu masina aia a lui :D ...

1)Koala, barbierul cand n'are ce face isi barbiereste motanul !... :P

2)Daca te plictisesti, ai multe alte chestii de facut pe acaret pana la schimbatul jantelor !... :shock: :grin: 8)

3)Daca tot vrei sa schimbi, dar vrei sa ramai pe 33', dute pe 8J + ET, fara flanse !... 8)

4)Tabla, se pot indrepta, rului, echilibra etc., in caz de :P , alea de aliaj "e pentru finuti" !... :P

5)TOTI ITI VOR BINELE, TOCMAI D'AIA NU-I LASA SA TI-L IA !... :shock: :grin: :h5 8)

6)Provocarea adevarata, invizibila pentru NEOFITI e sa treci peste 35' !... :roll: :twisted:

Link spre comentariu

Vizitator koala

Stiu ca don Luigi e Sef, ca de aia ii zice lui nissan4x4 :D ... am vorbit si ma asteapta sa trec pe la el ... insa eu trebuie in acelasi timp sa gasesc si client pentru astea ale mele :

- 5 jante aliaj originale Nissan - 17" x 8 JJ

- 5 BFGoodrich MT ( 285/70 R17 ) : 4 buc. rulate aprox. 10.000 km + 1 buc. rezerva noua

- 4 Dunlop GRANDTREK AT20 ( 275/65 R17 ) : rulate 2.000 km + 1 buc. rezerva noua Bridgestone Dueller HT

---------------------------------------------------------------

@Mugur :

- stiu si pricep ce zici ... poate ca ai dreptate ... da' pentru gume mari (35-uri si peste ) trebuie multi bani bagati ... alte rapoarte ... RAR !!! ... etc.

Link spre comentariu

Cineva se pregateste intens pentru Baia Mare.. si pe ultima suta cauta gume MAI MARI... schimba jenti de aliaj cu jenti de otel.. :D :D

Max.. eu zic sa dai premiul! Ca oricum e aranjata treaba.. :grin:

Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :)
Link spre comentariu

...

6)Provocarea adevarata, invizibila pentru NEOFITI e sa treci peste 35' !... :roll: :twisted:

Eu nu mai trec sub 35" pentru nimic in lume...

La masini mari ca si ale noastre, eu zic ca 35" este marimea optima. 35x12,5,15 in cazul meu. Tu poti sa iti iei ceva pe 16 dar sa ai jante 8J

Punct

Link spre comentariu

Vizitator koala

...

La masini mari ca si ale noastre, eu zic ca 35" este marimea optima.

Punct

Maxule, tu ce jante ai pe masina ?

Link spre comentariu

...

La masini mari ca si ale noastre, eu zic ca 35" este marimea optima.

Punct

Maxule, tu ce jante ai pe masina ?

10Jx15

Link spre comentariu

Vizitator koala

Ai facut vreo modificare cand ai trecut la 35-uri ? ... ma refer la grupuri, rapoarte, etc ...

... nu cred ca la mine e asa de simpla trecerea ... deja am sarit de la 31" la 33" ... nu cred ca scap usor daca vreau 35-uri ... o sa-l intreb pe nea' Luigi ce implicatii sunt ...

Link spre comentariu

Ai facut vreo modificare cand ai trecut la 35-uri ? ... ma refer la grupuri, rapoarte, etc ...

... nu cred ca la mine e asa de simpla trecerea ... deja am sarit de la 31" la 33" ... nu cred ca scap usor daca vreau 35-uri ... o sa-l intreb pe nea' Luigi ce implicatii sunt ...

Am rapoartele originale 4,11

Nu am avut probleme dar se smte cateodata la unele pante unde inainte urcam cu a doua, acum trebuie sa urc cu intaia.

Dar ideea e ca oricat am fostat , nu am spart nimic.

Evident ca se poate schimba treaba dupa ce o sa am blocantele.

Bineinteles ca vreau sa trec la 4,88 dar sunt al dracului de scumpe pinioanele.

Link spre comentariu

:old Nea Max, poate ne spui si ce raport ai in cutie !... :grin: 8)

Nu de alta, da' sa inteleaga baietii ca "ie" doua chestii care trebuie corelate:

-raportul in diferentiale

-raportul in cutie

P.S.Pun pariu ca ai un raport BABAN in cutie !... :grin: :shock: 8)

Link spre comentariu

:old Nea Max, poate ne spui si ce raport ai in cutie !... :grin: 8)

Nu de alta, da' sa inteleaga baietii ca "ie" doua chestii care trebuie corelate:

-raportul in diferentiale

-raportul in cutie

P.S.Pun pariu ca ai un raport BABAN in cutie !... :grin: :shock: 8)

Iti spun un secret dar sa nu zici la nimeni: Habar n-am ce raport am in cutia de transfer. E cel original. Adica banuiesc ca e 1.980 pe low.

Link spre comentariu

Vizitator koala

... la mine :

Low Range Ratio = 2.02:1

Diff Ratio = 4.375:1

... asta am gasit la niste australieni ...

The following three Low Range Ratios are now available:

High Range No Change remains 1: 1

Low Range 2.484:1 = 24% reduction over standard

-------------------------------------------------------------------

Low Range 2.86:1 = 43% reduction over standard

Low Range 3.743:1 = 85% reduction over standard

Vehicles Fitted With Larger Tyres

The gears suit all model Nissan GQ and GU transfer cases enhancing the vehicles off road performance and safety. Vehicles fitted with larger tyres to enhance their off road performance are at the same time handicapped by this improvement as the increased tyre diameter reduces the engine braking on steep descents. The increased tyre diameter also increases the speed of the vehicle in all gears making steep ascents and rocky terrain difficult to traverse safely.

Automatic Vehicles

Vehicles fitted with automatic transmissions have very poor engine braking, this is due to the 1st gear ratio being in the order of 2.7 to 3.5: 1 and to compound this problem the torque converter can not be locked up in this gear. The 85% gear reduction gives an outstanding improvement to the engine braking and overall drivability of the vehicle. If you own an automatic 4WD vehicle and have taken it off road in a hilly area you would appreciate the improvement in safety and drivability that these gears offer.

Vehicles Using Winches

When winching your vehicle you often need to give some assistance to the winch by driving the vehicle in 1st gear, however the STD overall ratio moves the vehicle much faster than the winch. This over speed of the vehicle can cause excessive loading on the winch and cable when the vehicle looses traction. The cable can also become crossed up causing premature wear and possible breakage. The lower speed achieved with the Gearmaster® gears means that you can better match the vehicle speed to the winch.

Gear Backlash Eliminator

All late model GQ and GU patrols are fitted with one backlash eliminator on the large end of the lay shaft this is to help prevent low speed gear chatter which is more commonly experienced in vehicles fitted with automatic transmissions. All of our Nissan Gearmaster® gears are now supplied with a new back lash eliminator which is designed to suit the new gear tooth profile.

The transfer case does require a small modification to fit the gears, the installation is relatively simple allowing the job to be undertaken by most mechanical work shops.

pretul este de 1250 dolari australieni ...

PS : ... merci de oferta Luciene ! ... vorbim ...

Link spre comentariu

Koala my brother are pe y61 jante 8x16 tabla,si asta e dimensiunea cu care vin Y61-rile din fabrica.

Dupa parerea mea chiar nu ai ce face,sau poate de plictiseala,te manaca sa schimbi jantele :grin:

Eu m-am dat pe terrano cu jante de aliaj,acuma pe samurai am aliaj si n-am sparte sau indoit inca nici o janta.

Poate m-am dat prea putin?

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Koala, te urmaresc cu mare interes, pentru ca avem aproximativ aceeasi masina (doar ca a mea e mai "in etate"). "Keep posting", pentru mine e foarte interesant subiectul.... in prezent detin 3 seturi de roti inafara de cel de pe masina (da' am scos unul la vanzare).
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare