Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Prezentare transalpina

w0lfy

Postări Recomandate

Re: Prezentare transalpina

Am fost anul acesta pe acolo si se pregateau de marea asfaltare. De la Ranca in sus spre Vf Papusa pe o distanta de aprox 2 km deja s-a asfaltat. Legendarul drum va dispare sub asfaltul acestor hoti de tara. Oricum nu disper , pt ca la ce sosele fac hotii astia .......... drumul revine la starea initiala in scurt timp.

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Weekendul acesta deja se asfalta in Ranca si spre surprinderea mea se miscau destul de repede... Acum ramane sa vedem si cat de buna va fi marea asfaltare...

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Am fost acum 3 saptamani - am mers noaptea de la Ranca la Obarsia Lotrului.

Uite si niste poze facute de nevasta-mea. Primele sunt facute noaptea la 2 cand am ajuns la Obarsia Lotrului.

http://www.flickr.com/photos/35216755@N ... 907768230/

Referitor la lucrari: lucreaza in draci - si noaptea, si in week-end...

Link spre comentariu

Frumoase pozele judge :)

Poate ca sunt egoist, dar nu cred ca e o idee buna sa asfalteze acest drum. Dupa asfaltare or sa apara cocalarii prin zona, si apoi vor incepe sa creasca si muntii de gunoaie ramase de la gratare.

Pacat :(

Legea lui Ohm: esti om cu mine, sunt om cu tine!
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

:g FOarte frumos . Mai ca imi vine sa merg din nou pe acolo....Am fost in august intre Obirsia si Petrosani si am ramas f dezamagit de mizerie si starea drumorilor....

:bravo

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

In 2012 am trecut la intoarcere din concediu si pe Transalpina, portiunea de la Ob.Lotrului la Novaci, venind dinspre Petrosani.

Am ramas ingrozit de debandada, traficul si incalcarea tuturor limitelor de buna cuviinta si respect pentru natura.

Orice neavenit poate acum sa ajunga pe platourile alpine si sa calce in picioare plantele ocrotite sau pajistile alpine.

Intra cu masinile si chiar si cu rulotele in zone care ar fi trebuit sa ramana neatinse.

Ranca sa intins pe cativa km si are acum peste 100 de cabane, case sau palate cum s-or mai numi monstruozitatile construite in zona.

La coborarea spre Novaci a trebuit sa stept o ora pentru ca era etapa de Raliu, neanuntata la intrarea pe Transalpina si nici macar la Ranca, dar te trezeai in fata unei cozi de cativa km, blocat in trafic, fara informatii privind durata blocajului.

La coborare am mai aflat ca se eliberase doar pentru o ora, urmanda ca intre orele 14 si 16 sa continue etapa de raliu si drumul sa fie blocat iarasi. In acea ora se cobora in prima jumatate si se urca in a doua jumatate.

Veti vedea spre finalul filmului de mai jos si masinile de concurs a caror standuri ocupau o banda de mers, dar si coada ce astepta sa urce, coada intinsa pe 2-3km sau mai mult.

Organizatorii raliului si-au batut joc de turisti ca nu sunt ei sunt de vina ca nu s-au interesat din timpde starea drumului si ca etapa de raliu era programata in fiecare an in acea perioada si ca ar fi trebuit sa stim, chiar daca nu ne pasioneaza acest eveniment sau chiar daca am fost pe varf de munte fara acces la GSM sau alte mijloace de informare. Sunt convins insa ca organizatorii au plecat acasa cu frigiderele pline.

S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

...

Am ramas ingrozit de debandada, traficul si incalcarea tuturor limitelor de buna cuviinta si respect pentru natura.

Orice neavenit poate acum sa ajunga pe platourile alpine si sa calce in picioare plantele ocrotite sau pajistile alpine.

Intra cu masinile si chiar si cu rulotele in zone care ar fi trebuit sa ramana neatinse.

...

doar nu ai crezut ca o sa-i loveasca brusc respectul pentru natura sau ca vor fi cumva patrunsi de atmosfera locului si frumusetea peisajului...

uite d-aia cred eu ca nu ar fi trebuit asfaltat acolo niciodata, si nu numai acolo.

Link spre comentariu

Total de acord cu tine, cine poate ajunge in locuri greu accesibile va avea mai mult respect pentru natura si locurile inconjuratoare decat cei ce vin la plimbare.:h5

S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

doar nu ai crezut ca o sa-i loveasca brusc respectul pentru natura sau ca vor fi cumva patrunsi de atmosfera locului si frumusetea peisajului...

uite d-aia cred eu ca nu ar fi trebuit asfaltat acolo niciodata, si nu numai acolo.

Iti dau o veste proasta, desi poate stiai deja......se asfalteaza si Apusenii.....:uameni

Link spre comentariu

Pai am fost si pe acolo, de la Pietroasa la Cabana Padis este aproape gata asfaltat. In zona Cabanei Padis este deja turnat asfaltul iar pana la Pietroasa este pregatit de marea asfaltare. Coborarea spre Rachitele este insa neamenajata si cu bucati de stanca iesite in mijlocul drumului si totusi am vazut un BMW de oras incercand sa treaca spre Padis. Si drumul dintre Garda de sus si Scarisoara sa betonat, dar doar 3m latime dar inca se mai gasesc locuri de campare. Exista insa drum forestier ce pleaca din drumul ce face legatura dintre Pietroasa si Padis, o legatura catre Scarisoara, drum forestier ce trece prin locuri superbe dar eu nu am fost pe el decat pana la intrarea pe Cheile Galbenei si nu stiu cum este starea lui de acolo si pana la Scarisoara.

Link spre comentariu

Pai iti pot spune eu , ca abia m-am intors din zona .

E asa cum ar trebui sa ramina , cum a fost si pina acum , pietruit , cu putine balti , cu omniprezentele balegi de vaca monstruaoase ca marime ( alea ...balegile ... dupa o vreme le mai ocoleam ca sa nu-mi mai orneze oglinzile ... ) si cu mure , zmeura si brusturi , unde e cazul . In continuare fara indicatoare , si sper din tot sufletul sa ramina asa . De asemenea sper sa avem in zona TA o iarna bogata , care sa permita schierea pe pirtiile din zona chiar si vara , si care sa distruga asfaltul pe care il consider cel mai mare sacrilegiu pentru zonele pe care le traverseaza .

Ai vazut cu ochii proprii ce mindrete de asfaltare e in lucru , si nu m-ar mira sa ajunga chiar pina la frumosa parcare cu umbrelute , la indicatorul care zice ca ai de mers o juma' de ora pina la Cetatile Ponorului . Intr-un fel , e oarecum egoism feroce sa nu facilitezi accesul oamenilor spre minunile tarii noastre , dar totusi ... si eu am avut in poiana la Glavoi bucuria de a stringe coji de pepene dupa altii , ca si bucuria de a admira un domn cu un SUV care a incercat limitele masinii cam dooj' de minute , si la final l-au impins ca ramasese suspendat .... dupa care am avut de asemenea placerea sa ascult clar si tare , de la o respectabila distanta , conversatiile urlate pina dupa miezul noptii , ...etc ..

Pentru genul asta nici un egoism nu e destul de feroce . Nu ma pricep la bani pen' ca ma pricep la altele , dar imi imaginez ca un acces facil intr-o zona turistica aduce si profit . Totusi , cu ce pret platit de natura , care nu o vad sa reziste prea mult la genul de turist care viziteaza doar gratarul din poiana , berea pusa la rece in izvor si lasa vatra aprinsa la plecare ( ca oricum... , s-o stinge ea ....) . Cit despre oarece atractii din zona , nu e traba lor

Ma gindesc de ceva timp cum s-ar putea face turism civilizat in Romania , de romani . Umblu de ceva timp prin tara , si desi am o imaginatie fertila , nu pot incadra in turismul actual si bunul simt , pe baza umilelor mele observatii .

Hai ca am divagat prea mult , imi cer scuze .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

De acord cu tine, am inceput sa deviem de la subiectul discutiei dar si eu merg de multi ani pe traseele din Romania si se observa de la an la an o distrugere din ce in ce mai mare.

Sa facilitezi accesul tuturor neavenitilor este periculos deoarece eu am vazut in acest an urcand in Retezat pe Saua Plai mic, oameni in tricouri si adidasi cu copii mici, asta in conditiile in care pe platou sufla un vant rece si ploua cu stropi ca de gheata, mari si reci. sau cum am vazut la Galbenu, tineri in slip si slapi care mergeau in padure pe traseu de 3-4 ore fara altceva la ei, inconstienti.

In 2001 am trecut cu o Skoda 120 incarcata cu 4 oameni, cort si bagaje, de la Ob.Lotrului la Sebes iar in 2007 cu o dubita am urcat de la Novaci la Ob.Lotrului, la Lespezi mi-a iesit din a doua incercare deoarece erau ude. Nu se compara sentimentul de atunci cu cel din acest an. Eu nu voi mai trece pe acolo decat fortuit.

In acest an am fost si pe o portiune intre Ob.Lotrului si Pasul Tartarau spre Valea Frumoasei. De asemenea este asfalt in cea mai mare parte dar si parapeti de beton incat nu mai vezi nimic in vale ci doar varfurile brazilor.

In acest an am observat o accentuare a taierilor de lemn fara sa se tina seama de nimic. In Apuseni cred ca erau cele mai multe ateliere de facut scanduri si mormane de rumegus pe pantele altfel inverzite. la fiecare 2-3 km era un loc in care se extragea lemnul iar spre Poiaana Horea coam de munte defrisate si pline de zmeurisul care invadase locul.

Anul acesta am fost dezamagit de dezastrul facut de taietorii de lemne care nu doar defrisaza portiuni intregi ci si lasa resturi, capete de trunchiuri si rumegus, la locurile de incarcare, noroi si gunoaie.

Poate un moderator va sterge maine discutiile offtopic pentru a nu deranja discutiile despre Transalpina

Editat de Pleampa
Link spre comentariu

Nu sunt offtopic. Parerea mea! Sunt semnul clar ca civilizatia de tip balcanic distruge tot in cale. Si grataragii manelisti sunt doar un pericol minor.

Cine a fost pe Transalpina sau pe Petrosani-Voineasa inainte de "civilizare", stie ca erau paduri dese peste tot. Acum cativa ani pe padurile din jurul lacului Vidra au aparut placute "Padure proprietate Castel Empire". Brusc, dupa ce drumul s-a asfaltat miraculos de repede, austriecii au decis sa isi ia proprietatea acasa si padurile din jurul lacului au disparut in mod pervers. Zic pervers pentru ca aproape peste tot a ramas un brau de 5-10m latime langa drum, cat sa nu se vada pustiirea, si in rest s-a ras in sus cat vezi cu ochii. Am ceva poze facute acum doua saptamani, sa vedeti minune!

Va pot zice si unde e urmatoarea tinta: tineti minte cat se batea Basescu sa faca drumul dintre Petrosani, Campul lui Neag si Herculane? Nici rezervatia Retezat, nici rezervatia Domogled-Valea Cernei nu ii statea in cale, el voia asfalt intre nimic si nimic. Ce sa va zic, pe padurile din extrema estica a Vaii Jiului sta tot "proprietate Castel Empire". O fi o coincidenta? Din faze de genul asta incepi sa realizezi de ce il iubeste asa de mult Barosu, Gâtenstein si Merkel pe supendatu'.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Nu comentez prea mult , chiar deloc , ca si asa mi-e o scirba de mor .

Cu regret , si eu voi ajunge pe TA doar ca ruta de refugiu sau de fuga .Am vazut-o inainte de asfaltare , si m-a mers la inima ( tot asa si sotiei mele care s-a jurat ca nu mai are ce cauta ). Doar ca inima aia mi-a fost amarata , anul trecut am intrat in TA de pe Strategica .

( Bineinteles ca iar mi s-a jurat consoarte , si am avut un scandal scurt dar cuprinzator in masina , la timpul respectiv . Dupa ce a aratat pozele colegilor ei de munca a trebuit sa raspund la citeva intrebari si s-au reconsiderat parerile despre masina lu' doamna de la ... care pina atunci era buna doar sa duca si aduca foomeile la birou cind timpurile erau nasoale . Urmarea directa a fost ca n-am muncit s-o conving pentru Apusenii de anu' asta ... una din colege a gugalit Cheile Galbenei , si cam asta a fost suficient . Buni si colegii asta la ceva , iar birfa de birou am ajuns s-o reconsider ).

Am laudat TA ani la rind , atit de mult incit multi dintre cunoscutii mei se duc s-o vada - ...'acum ca s-a asfaltat , am auzit ca si un coleg se duce , trebuie sa merg si eu ' ...

Acum ma intreb daca nu cumva gura mea aia mare a facut mai putin bine ....

Vazusem ca si Strategica avea marcaje de-a drumarilor . Nu mai zic nimic ... ma ia cu capu'...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Eu am inteles ce insemna (la timpul trecut) TA, abia dupa ce am facut Strategica (*). Dupa un deliciu offroad cu Strategica, am avut parte de o imagine care ma va dezgusta pentru multa vreme de acum incolo: la Pasul Urdele, o femeie in toata firea, statea pe capota "mioriticului" Q7 si toca seminte. 3m mai incolo, insotitorul cu "Aifon" isi imortaliza masina. Oare chiar traim sa mancam seminte la 2000m+ altitudine ?

(*) Din pacate pentru mine nu am reusit sa strabat TA atunci cand nu era asfaltata, insa dupa experienta Strategica, TA ar fi fost o continuare pentru care cuvintele ar fi prea putine sa o descrie.

Din nefericire pentru cei care mai au respect pentru munte si natura, vor fi din ce in ce mai putin locurile unde ne vom putea retrage vreme de cateva ore/zile sa ne bucuram de LINISTE. Deja muntii se vand la propriu (am avut nefericita sansa sa vad un drum care figureaza pe harti, iar la fata locului o pancarta cu inscriptia "Proprietate privata ! Atentie, CUIE !"). Si eu mi-as dori sa am muntele meu, din pacate nu am nici banii si nici pilele necesare - nu cred ca se obtine asa ceva foarte usor.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Anul asta am fost si pe DN66A, drumul lui Base, pe care ecologistii lau oprit (si bine au facut) dar acum am intalnit pe portiunea intre Campusel si Cerna Sat, zeci de locuri in care se extragea lemnul si chiar am asteptat 2 camioane sa incarce si sa-mi faca loc sa trec.

Pe Voineasa am vazut ca se ridica o cladire cat un bloc sau poate chiar un sat de vacanta, motiv pentru care au defrisat o portiune f.mare si au inceput sa toarne betoane.

Eu macar am vazut si inainte cum arata locul dar cei ce vor trece acum pe acolo ce vor mai vedea ?

Iata o filmare de pe DN66A de acum cativa ani. Nu cred ca veti mai vedea acum caprioare iesite in drum. Filmare cu mana scoasa pe geam din mersul masinii, calitate proasta.

http://www.youtube.com/watch?v=kTnKfk9ow2I

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Ce poze faine!

Koais, stii cumva daca mai este deschisa (macar portiunea Sebes - Ranca acum in noiembrie)? Am inteles ca ar vrea sa se apuce sa mai lucreze ceva pe la ea... deh... tot acum cand vine iarna - ca in Romania.

:h5

Sorin

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Duminica am trecut de la Oasa la Petrosani orin Obarsie. Oficial drumul e deja inchis, e o tabla de "drum inchis circulatiei publice" la capatul lacului Oasa. Dar se circula. Fiind deja intuneric, singurele masini care le-am intalnit au fost un grup de masini de teren. Pe alocuri era zapada subtire dar alunecoasa, in rest asfaltul era curat. Nu stiu nimic de portiunea Obarsie-Novaci, dar in Urdele e posibil sa se fi ingrosat nitel gluma deja.

Samurai incepator
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare