Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Prezentare transalpina

w0lfy

Postări Recomandate

Re: Prezentare transalpina

Voi ce stiti de povestea asta? Aveti stiinta despre ceva cazuri concrete? Sau o fi doar inceputul ascunderii organului cu chitantierul printre brazi ...

Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, rămâne închisă. Pe mai multe porţiuni nu au fost montaţi parapeţi de protecţie şi nici nu s-au făcut marcaje rutiere, aşa că drumul reprezintă un pericol pentru şoferi, spun autorităţile. Cei care se încumetă să ajungă pe şosea, riscă amenzi.

Pătrunderea pe un drum închis se sanţionează cu o amendă de până la 680 de lei.

Autorităţile spun că DN 67C este nesigur pentru şoferi. Oficial, şoseaua este un şantier în lucru, aşa că dacă vreun conducător auto pătrunde pe acest tronson, o face pe propria răspundere.

Principalul motiv pentru care şoseaua nu este deschisă circulaţiei este că o serie de lucrări nu au fost finalizate. Nu sunt montaţi parapeţi de protecţie, nu au fost amenajate rigole pe marginea şoselei şi lipsesc marcajele rutiere.

Modernizarea Transalpina a început în 2009, când firma care face lucrarea a câştigat un contract în valoare de 349 de milioane de euro. Lucrările s-au oprit anul trecut, când societatea a intrat în insolvenţă. Pentru terminarea lucrărilor, se va organiza o licitaţie pentru desemnarea unui nou constructor.

Sursa: digi24.ro

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai bine ar fi sa scoata tot asfaltaul si sa puna la loc bolovanii si ce mai era pe acolo. In felul asta am avea ceva numai bun de off-road!

Sau... sa o lase asa si in cativa ani, gropile se vor mari de la sine si vom putea organiza acolo concursuri de trial!:wink:

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

...Principalul motiv pentru care şoseaua nu este deschisă circulaţiei este că o serie de lucrări nu au fost finalizate. Nu sunt montaţi parapeţi de protecţie, nu au fost amenajate rigole pe marginea şoselei şi lipsesc marcajele rutiere.

Modernizarea Transalpina a început în 2009, când firma care face lucrarea a câştigat un contract în valoare de 349 de milioane de euro. Lucrările s-au oprit anul trecut, când societatea a intrat în insolvenţă. Pentru terminarea lucrărilor, se va organiza o licitaţie pentru desemnarea unui nou constructor.[/i]

Sursa: digi24.ro

Pacat de firma aia ca a intrat in insolventa...probabil li se trage de le versantii defrisati "inutil" , de la sutele sau miile de tone de lemne taiate fara rost si totul pentru CE ?

Pentru o sosea ce prezinta un pericol pentru circulatie si pentru ecosistemul din zona...o sosea spre nicaieri ce sta inchisa 6-7 luni pe an si in urma careia s-au facut "munti de bani" iar noi ramanem la final cu :pt

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

Pacat de firma aia ca a intrat in insolventa...probabil li se trage de le versantii defrisati "inutil" , de la sutele sau miile de tone de lemne taiate fara rost si totul pentru CE ?

Pentru o sosea ce prezinta un pericol pentru circulatie si pentru ecosistemul din zona...o sosea spre nicaieri ce sta inchisa 6-7 luni pe an si in urma careia s-au facut "munti de bani" iar noi ramanem la final cu :pt

Breeee, da` rai sunteti !

Si cat s-a chinuit d-na Udrea sa atraga fonduri UE si sa mai faca o statiune montana moderna pentru sporturile de iarna si voi va bagati :pt in munca ei......:ha:

Editat de Astral
Link spre comentariu

Ca de obicei multi carcotasi..

Exemplu.. de ani de zile transfagarasan ramane "ïnchis" dar nu se pune bariera... doar semn. asta se traduce asa: drum nesigur daca o mierlesti ai fost pe propria raspundere.. asa va ramane si transalpina... fara asumarea raspunderii... altfel, ne plimbam cat ne tine combustibilul...:h5

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

Eu chiar imi doresc mult sa merg pe Transalpina. Nu am fost niciodata . Sper sa se mai schimbe cate ceva in urmatoarele saptamani . Ma gandesc ca se aprovizioneaza cumva cei de la Ranca . Un drum de acces trebuie sa fie deschis circulatiei.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Eu chiar imi doresc mult sa merg pe Transalpina. Nu am fost niciodata . Sper sa se mai schimbe cate ceva in urmatoarele saptamani . Ma gandesc ca se aprovizioneaza cumva cei de la Ranca . Un drum de acces trebuie sa fie deschis circulatiei.

Cei de la Ranca se aprovizioneaza dinspre S, mai exact din Novaci.

Cat despre Transalpina, ea incepe efectiv (peisaj, serpentine periculoare, gol alpin, frumuseti, etc.) abia de la Ranca in colo.

Iarna ce a trecut, pana dupa Paste chiar, a fost inchis cu bariera de beton de dupa Ranca spre N, tronsonul spre Obarsia Lotrului.

Cu orice restrictie care se va impune (sau nu) mai mult ca sigur ca se va circula si in continuare, exact in conditiile amintite mai sus de colegul @Cristian Irimescu si anume "fiecare pe barba lui".

Asa ca drumuri bune sa aveti, vreme buna si incercati sa evitati traversarea in weekend-uri cand este haos pe acolo :ang2

Link spre comentariu

Ca sa nu existe confuzie.. Activitate economica sau de alta natura a existat in muntii aia si inainte de asfaltare si va fi si dupa.. Unii oameni sunt propprietari de munti si ...., mai au stani alea, alea... nu o sa vedeti bariera. :grin: Au mai murit oameni, au cazut in prapastie camioane pline cu branza, etc.. viata merge inainte..

poza e din 88!!

ranca.jpg.92be61ff1edc9df3c6c1626a3f04cfee.jpg

Editat de Cristian Irimescu
Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

http://www.voceavalcii.ro/201407

"Convins că turismul din Vâlcea este compromis dacă circulaţia pe "Transalpina" va rămâne închisă, prefectul Dumitru Nicu Cornoiu a avut o discuţie cu directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Narcis Ştefan Neaga. Reprezentantul Guvernului în judeţ i-a cerut acestuia să marcheze zonele periculoase de pe traseu, pentru a evita ca turiştii ce vor invada zona să fie implicaţi în accidente rutiere. După cum bine se ştie, Transalpina a fost invadată în ultimii ani de turişti, care au fost pur şi simplu fascinaţi de frumuseţea peisajelor. Anul acesta însă, din cauza lipsei faptului că lipsesc parapeţii de protecţie, nu au fost amenajate rigole pe marginea şoselei şi lipsesc marcajele rutiere."

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

am fost pe ea saptamana trecuta. vineri mai exact. am ajuns pe la 4-5 dupa amiaza.

e intr-adevar un panou pe margine cum ca e inchisa intre x si y. cum s-a spus si mai sus, o poti parcurge pe proprie raspundere, nu statea nimeni cu chitantierul.

cnadnr s-a spalat pe maini avand in vedere ca sunt patiti recent cu o despagubire de multi-mil de euro.

mai in sus lipsesc parapetii, marcajele, rigole si bolovanii o mai iau la plimbare din cand in cand (lipsesc intaririle/plasele de protectie prin unele zone).

asfaltul e in stare buna.

vineri nu era foarte multa lume, mai ales la ora aceea. am vazut vreo 10-20 masini si cateva motociclete in total.

pensiunile pareau deschise in ranca. vanzatorii ambulanti era prezenti la datorie sus pe creasta.

nu am stat prea mult pe ea, ca nu imi place asfaltul. :)

am evadat pe strategica si sambata/duminica am umblat pe drumuri forestiere si pe creaste, per pedes cat de mult am putut si la final am iesit pe partea cealalta pe langa voineasa.

20140704_163903.thumb.jpg.eb3c83ab2a7f6b3b137627d0b9d971f2.jpg20140704_163906.thumb.jpg.aa50d61eff49890902b93ce04e37e6cc.jpg20140704_163909.thumb.jpg.58e3b577658db38b91fd62bb9fcaf99c.jpg20140704_163916.thumb.jpg.5104c9e4115346546918d22607d5cf5d.jpg20140704_163920.thumb.jpg.effaf3b7fec2ca129fc61ffa0af1d104.jpg20140704_164532.thumb.jpg.f43a5fb1fbedd21b1af1093105995076.jpg20140704_164536.thumb.jpg.eddfe37026dd43ada701d794708bf0f9.jpg20140704_164539.thumb.jpg.f2c94e3917935ed120f5e6ff03b9b78a.jpg20140704_164545.thumb.jpg.acf273256ec7ed1cd3698210ad26a79f.jpg20140704_164549.thumb.jpg.2c6277a0f618566857635a6db414b7b6.jpg20140704_164553.thumb.jpg.dc7c73d40127b27a5ae2814c02596d9e.jpg20140704_164559.thumb.jpg.b109998d6ecd27098589f0888547cd51.jpg20140704_164830.thumb.jpg.5c056022c62ec5f209b387a47dda4a58.jpg20140704_164833.thumb.jpg.20e57b950772a28cac962adeb0064994.jpg20140704_164837.thumb.jpg.18ecd0e54a68c32174342442b771d81c.jpg20140704_164845.thumb.jpg.c0b5f9f8e539e2db07b7c373bf821c2a.jpg20140704_164851.thumb.jpg.4b47dd91cbe83781bac3c00037ea4579.jpg20140704_164857.thumb.jpg.d7b6fd1cc1381db9fbaf8d1058ed8fc8.jpg20140704_164901.thumb.jpg.d28a4624b6ab915e247c39b4dd760007.jpg20140704_164905.thumb.jpg.eb6e2a1d695aab13d40efe172bb08c5f.jpg

Editat de adrianfd
Link spre comentariu

în concluzie nu s-a schimbat nimic :wink:

cum am mers acum 4-3-2-1 ani, așa se merge și acum... poate un pic mai mult asfalt, poate mai multe mașini, pe un drum pentru care nu-și asumă nimeni răspunderea, deși se încaseaza taxeeeee!

Link spre comentariu

@ adrianfd

Pe unde ai intrat/iesit in/din Strategica? Cum e drumul?

E planificata pt vara aceasta si niste informatii calde si verificate ne-ar fi de mare folos.

Cu multumiri anticipate.

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

@ctinu

drumul e bun. eu nu am stat numai pe strategica, am mers si pe alte drumuri forestiere.

cu un pic de garda la sol, scut la motor, tractiune integrala si ceva carne pe cauciucuri e relativ ok.

am intrat pe transalpina si am iesit pe valea macesului.vezi pozele de mai jos de pe google maps. semnele sunt si acum acolo si intrarea si iesirea sunt cam la fel.

e mai usor pe sensul transalpina-valea macesului (daca vrei sa iesi/intri de pe valea macesului) mai ales daca nu ai reductor, pe valea macesului e cam macinat drumul de suvoaie (mai mult pamant). aici pe urcare, fara reductor mai ales daca e ud, pot fi ceva probleme. in general am vazut ca arde soarele si bate si vantul, deci sanse mai mici sa il prinzi ud fleasca.

prin padurea de brad, se mai taie lemne asa ca e mai mocirla, sunt ceva balti mai mari si mai adanci.

pe creste in unele locuri drumul e mai stramt si exista ceva diferenta de nivel intre partea stanga si dreapta, ca un fel de treapta care o sa vina pe la mijlocul masinii. cu 10-15cm garda atingi acolo. se mai poate ocoli pe ici pe colo insa.

pe valea macesului drumul trece pe langa curtea unui om (s-a mai discutat pe aici pe forum). omul a pus niste porti de lemn pe drum sa nu ii plece la plimbare animalele. le dai la o parte, treci si le pui la loc. sunt prinse cu sarma. are si vreo 4-5 caini, dar e mai mult gura de ei.

eu am 20cm garda la sol langa scutul motorului din cauza suspensiei care e lasata si moale tare (incepe sa topaie bine fara reductor pe denivelari mari daca ia putina "viteza", asa ca am folosit reductorul). am mai lovit pe ici pe colo, dar puteam evita lejer. pentru masina mea a fost usor traseul.

si cu un suv bun si niste cauciucuri ok nu ar trebui sa ai probleme.

nu am avut gps dedicat, telefon samsung galaxy cu google maps. semnal in general este, inclusiv pe creste (sunt antene inspre vidra). se mai pierde pe ici pe colo insa.

poti intra prin mai multe parti pe transalpina, sunt mult forestiere care se intersecteaza. poti cobora si in vidra (n-am incercat pentru ca nu am mai avut timp, niste ciobani spuneau ca ar fi ceva mai prost drumul pe acolo), in ciunget, etc. e o zona masiva de explorat.

o parte din creasta am facut-o si la picior pentru a ma bucura de peisaje.

am pus niste poze pe dropbox (la inceput transalpina, pe urma pe coclauri si la final pe valea macesului, se vede ciungetul, etc):

https://www.dropbox.com/sh/v6keuyntxfd07lr/AACf-vC5nLPH1Jn8l9chKv1Ba

pe unde am intrat in transalpina (spre exemplu mai era o intrare mai mare mai inainte venind dinspre ranca):

intrare.thumb.png.1fef1c291bf27afcaf191bcc145155fb.pngintrare2.thumb.png.bec557d8453d4f4abdb92d4e2af4b63e.png

pe unde am iesit (poti iesi si mai sus la voineasa sau pe undeva mai jos):

iesire.thumb.png.a0d3320efcb20b15e4e5c004551beb13.pngiesire2.thumb.png.01213341ec9a959624f8080f81101b1f.png

am primit harta asta pe email cu niste trasee mai mari prin zona, nu stiu cui apartine/cine a facut-o:

1317382733_TraseeinmuntiiLatoritei.thumb.jpg.37a9b6333e45c342673b246b410a289c.jpg

Link spre comentariu

@ adrianfd

Multumiri pt raspunsul detaliat.

Se pare ca ati avut o vreme numai buna pt. hoinarit si fotografiat.

In prima harta este intrarea din TA prin saua Stefanu si te duce in zona cea mai inalta si interesanta.

Succese!

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

"Informaţia că artera rutieră este deschisă circulaţiei, a fost prezentată chiar de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, într-o declaraţie făcută, vineri, la Alba Iulia. Ministrul a menţionat că, deşi circulaţia pe DN 67C Transalpina a fost reluată, şoseaua are statut de drum în lucru, fap care implică restricţii de rigoare. „Este deschisă, atâta doar că e un statut de drum în lucru, adică cu restricţiile de rigoare, atenţionat fiecare să umble cu grijă acolo, că nu-s finalizate chiar toate chestiunile“, a declarat Ioan Rus."

http://afacerivj.wordpress.com/2014/07/14/circulatia-rutiera-pe-transalpina-a-fost-redeschisa-drumul-are-insa-numeroase-restrictii-si-prezinta-pericol-pentru-soferi/

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

Re: Se pare ca dusterul cucereste lumea, si nu numai =))

Rog adminul sa mute acest post in "Prezentare transalpina". Multumesc.

11-13 Iulie 2014 am traversat Transalpina fara nici un fel de probleme. Soseaua este in conditii bune chiar daca nu are parapeti pe unele zone, si ceva bolovani pe carosabil. Din cate am inteles de la patronul pensiunii din Ranca unde m-am cazat, Transalpina este drum privat, asa ca intrarea pe acest drum se face pe propria raspundere. Sunt si ceva panouri pe marginea drumului care afiseaza calitatea de drum privat. Peisajelele sunt de exceptie.

https://www.flickr.com/photos/taviro/sets/72157645707330035/

Link spre comentariu

Transalpina drum privat?

de cand...si de catre cine?

nu de alta dar ma pot trezi pe DN 1 ca ma opreste careva sa-mi spuna ca e drumul lui si ca-i musai sa levitez...ca pe drumul lui nu am voie sa invart roata :grin:

Link spre comentariu

O fi vrut sa zica ca este un drum privat de ingrijire si marcaje din partea autoritatilor competente . :grin:

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

uite așa se naște folclorul :wink:

nu este nici un drum privat, nu este nici un drum închis...

între rânca și întersecția petroșani-voineasa drumul este marcat și semnalizat ca DRUM IN LUCRU

dacă la rânca este un panou care anunță acest lucru, în partea cealaltă, pe lângă panou, este scris cu vopsea galbenă pe asfalt, mare, de 3-4 ori, ca să se vadă bine

în rest, se circulă în condițiile știute, cu mica sugrumare a drumului în pasul urdele, nerezolvată nicidecum

singurul lucru făcut în plus față de anul trecut este șanțul care blochează -în unele locuri- ieșirea de pe șosea în golul alpin

atât

Link spre comentariu

Ieri am mers pe ruta Petrosani - Obarsia Lotrului - Ranca - Novaci. Niciun fel de problema, se circula foarte bine (cu micile exceptii care erau si in trecut) ... Pe la jumatea drumului dintre Petrosani si Obarsie m-am intalnit cu un TIR ce cobora spre Petrosani :oo . Ce mai dificila parte este cea de la iesirea din Petrosani - Petrila unde se lucreaza sau nu stiu ce dracu' fac p-acolo.

IMG_0538.thumb.JPG.82bb54899ed8f4e1179df99bcb358692.JPGIMG_0540.thumb.JPG.50b58af4074ac440315ef6bab3157759.JPGIMG_0560.thumb.JPG.a44b74e3128cb9eacc2f52ca373fb9d1.JPG

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Azi am trecut pe Transalpina, dintre Petrosani.

Pacat ca-i circulata. De retardati. Retardati care pentru un selfie opresc oricum si oriunde. Retardati care vin si-ti baga ochiul in camera de pe botul masinii, sa "vaza domne' minunatia" - adio time lapse-ul meu. Retardati care opresc langa tine cand fotografiezi si din difuzoare se zbate de moarte Guta de maimuta. Retardati care arunca jegul pe geam si cand ii apotrofezi iti arata degetul. Si lista continua....

Si nu in ultimul rand...aia pe 2 roti care confunda Transalpina cu o pista de alergat. Am intalnit din cei cu choppere....respect. Cei cu "bazaitoare"....thumb down.

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare